Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Izolație coș de fum

Un imn al iubirii (spirituale)

Depistare cartela ?

TV Samsung nu recepționeaza ...
 Reconventionala la apel?

Detector gaz defect.

Inlocuire serpentina boiler termo...

Primele supermaketuri, hypermarke...
 Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...
 Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 

RDS (DIGI) - IP DYNAMIC

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
asdfa34

asdfa34

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 14.01.2014
Salutari.

Sunt client de 2-3 luni la firma respectiva, unde am optat pentru alocarea ip-ului dinamic.
La inceput in primele zile, cand restartam router-ul, aveam ip-ul schimbat la fiecare reconectare, dar mai nou vad nu mi se mai schimba si nu inteleg de ce.

Am sunat la asistenta, iar ei mi-au spus ca "IP-ul se schimba automat o data la 7 zile". Am solicitat daca se poate sa-mi configureze astfel incat sa se schimbe la fiecare restartare a router-ului, dar mi-au spus ca nu stiu sa-mi dea detalii despre asta.

Cum ar trebui sa procedez, astfel incat sa-mi schimbe ip-ul la fiecare reconectare a router-ului?

Aici sunt setarile.

Multam.

#2
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început să emită facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,598
  • Înscris: 16.02.2009
De ce dorești acest lucru? De obicei oamenii vor fix inversul, adică să aibă un IP fix. Întreb asta pentru că poate ai o nevoie specializată pentru care ai nevoie de soluții specializate nu de restartat routere.

Edited by tavitu, 06 January 2020 - 21:17.


#3
meuser

meuser

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 359
  • Înscris: 10.03.2016
Poti schimba cite ip-uri vrei , tot nu esti acoperit

#4
jobist

jobist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,746
  • Înscris: 23.04.2010
Mai bine aranjează să-ți dea ip-addr sub NAT (CGN)Posted Image

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
In ce colt intunecat din tara asta ofera Digi acces pentru utilizatori casnici, prin DHCP? mm?
Nu cumva mai ai un echipament de la ei care e practic pe post de router si Tenda ala mititel e al 2-lea router conectat la primul, din care rezulta dublu nat? Posted Image
"webmasters" Posted Image

Edited by MembruAnonim, 06 January 2020 - 21:33.


#6
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,023
  • Înscris: 16.06.2006
IP dinamic se refera la IP primit pe conexiunea PPPoE.

Ramane totusi intrebarea: de ce ai vrea neaparat sa schimbi IP-ul la fiecare restart sau reconectare a routerului?

(In trecut doream si eu asa ceva deoarece descarcam fisere (serie de arhive) de pe niste situri de filehosting care dupa 1-2 descarcari ma banau pentru cateva ore daca nu aveam cont premium.
Solutia era repornirea conexiunii PPPOE cu un nou IP.)

Edited by radurus, 06 January 2020 - 21:39.


#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
In screenshot-ul oferit de el, se vede altceva. N-a specificat nici cum a verificat IP-ul "dinamic", pe status pe undeva pe router sau pe vreo pagina de net.
Pentru ca daca e cum am zis eu si are doua routere, degeaba ii tot da el restart la al 2-lea, primul ramane conectat cu acelasi IP.

Edited by MembruAnonim, 06 January 2020 - 21:42.


#8
asdfa34

asdfa34

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 14.01.2014
Multumesc tuturor pentru raspuns, nu are importanta de ce vreau sa mi-l schimb, dar am vrut sa stiu daca exista vreo modalitate.

 MembruAnonim, on 06 ianuarie 2020 - 21:41, said:

In screenshot-ul oferit de el, se vede altceva. N-a specificat nici cum a verificat IP-ul "dinamic", pe status pe undeva pe router sau pe vreo pagina de net.
Pentru ca daca e cum am zis eu si are doua routere, degeaba ii tot da el restart la al 2-lea, primul ramane conectat cu acelasi IP.

Da, aici ai dreptate. E legat la 2 routere, insa inainte cand restartam unul dintre ele, se restartau amandoua.

#9
flp014

flp014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,830
  • Înscris: 22.01.2010

 asdfa34, on 06 ianuarie 2020 - 21:58, said:

Multumesc tuturor pentru raspuns, nu are importanta de ce vreau sa mi-l schimb, dar am vrut sa stiu daca exista vreo modalitate.



Da, aici ai dreptate. E legat la 2 routere, insa inainte cand restartam unul dintre ele, se restartau amandoua.
ba are cea mai mare importanta, doar asa poti primi sfaturi precise si nu balbaieli.
deci... de ce vrei sa schimbi IP-ul asa des?

#10
Petrecristi

Petrecristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,367
  • Înscris: 19.12.2009
nu cred ca poti, e decizia lor cat de des schimba ipul si daca-l schimba.
daca era vorba de a plati pentru static, da, atunci puteai sa ai pretentii sa nu ti--l schimbe, dar sa se schimbe ipul dinamic mai des..., nu cred ca or sa accepte asta. au si ei calculele lor si nu cred ca poti sa ai vreun cuvant de spus cu privire la cat de des ar trebui sa schimbe ei ipurile

Edited by Petrecristi, 06 January 2020 - 22:45.


#11
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Da fuck. La RDS pe conexiunile DIGINet Fiberlink nu exista notiunea de "IP-ul se schimba automat la 7 zile" sau alte balarii de acest fel. La fiecare conectare se aloca un IP liber din pool-ul de IP-uri alocate pentru respectivul tip de abonament pe acea zona. Punct.
Cat timp ONT-ul, banuiesc ca e vorba de un ONT CPE nu este restartat conexiunea PPPoE ramane UP deci ramane acelasi IP. Prastia tenda poate fi resetata la fiecare minut ca tot IP privat aloca in LAN si tot NAT face pe WAN / Internet si tot IP privat primeste pe WAN / Internet de la ONT deci e fix pix.

Solutia e reconectarea PPPoE pentru alocarea altui IP pe acea sesiune. Doar la DIGINet Access (business) IP-ul ramane acelasi desi metoda de conectare este PPPoE ca si la DIGINet Fiberlink.

#12
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Setarea din router nu are nici o legatura cu IP RDS
Doua routere ?
Tenda si mai ce ?
Mai ai si alt echipament, de la RDS, modem, fibra... nu stiu exact denumirea tehnica ?
Trebuie s afaci restart la dispozitivul care face conexiunea, nu asa aiurea la routere si alte alea.
Eu am schimbat ieri de 10 ori IP si a fost OK.
Pentru cei care sint curiosi, schimb IP ca sa pot descarca fisiere (perfect legale ;)) de pe site-uri gen uptobox, 1fichier si altele similare, fara sa astept pauza 1-2 ore intre fisiere.
Pentru cei care sint curiosi, oricum nici nu ar trebui sa aiba importanta motivul pentru care vrea omul schimbare IP.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate