Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ajutor inlocuire LCD masuna de ca...

Ce impozite , taxe platesc daca c...

Range Rover Evoque, 2020, Hibrid,...

Pompa erbicidat p100
 [CUM] Pot sa ajung la Impact Hub ...

Apartament in bloc nou.

Tantari uriasi

lenovo ideapad 1 15alc7
 caut cablu lvds(video-invertor) p...

Adobe premiere pro, problema seta...

Ochelari distanta intermediara

Cum pot sa montez un SSD Sata in ...
 Digi + patronul Prima TV cumpara...

Husa si folie pt. Samsung Galaxy ...

Plita electrica moderna

problema incalzitor de apa Ferroli
 

Digital sau analogic?

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1
vizicris

vizicris

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 12.02.2010
Va salut, sa traiti si "La multi ani!",
Pentru ca n-am gasit un topic in care sa ma incadrez, am facut unul nou.
Pe scurt : am abonament la RCS sub forma de pachet, TV-internet-tel.fix, de foarte multa vreme si la cel mai mic tarif.
In urma cu ceva timp mi-am luat un smart tv, Sony si receptionez cu el 164 de canale din care 34 HD.
Din cele 164, 14 sunt codate. Intrebarea mea este: acele canale HD, le vad intr-adevar HD, sau mai trebuie ceva?
In contractul cu ei,pe care l-am reinoit in urma cu 2 ani, scrie TV analogic si nu m-a intrebat nimeni ce fel de televizor am.
Nu doresc programele codate.
Multumesc.

#2
Nimcid25

Nimcid25

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,961
  • Înscris: 01.06.2015
Salut si la multi ani!
TV-ul le vede HD.Nu trebuie sa mai faci ceva in plus.

#3
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Oare djl are abonament analogic sau digital ?

#4
Kaffir2018

Kaffir2018

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,332
  • Înscris: 15.06.2018

 Ion_de_la_Raion, on 01 ianuarie 2020 - 17:55, said:

Oare djl are abonament analogic sau digital ?

El incă are antenă pe bloc, pe care o mai misca din când in când.

#5
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,033
  • Înscris: 16.06.2006
Daca nu doresti programele codate ascunde-le/stergele-le din meniul TVului.
Ordoneaza-ti canalele si pune-le pe cele codate la coada.

#6
Mihai_Steaua78

Mihai_Steaua78

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,103
  • Înscris: 30.09.2012
Pai este și normal sa aiba antena pe bloc , cum crezi că fac uplink la satelit.


#7
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

 Ion_de_la_Raion, on 01 ianuarie 2020 - 17:55, said:

Oare djl are abonament analogic sau digital ?
N-are importanta, el se uita doar la analogice, ca are televizor pe tuburi.

#8
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,181
  • Înscris: 30.04.2007

 vizicris, on 01 ianuarie 2020 - 17:46, said:

TV analogic si nu m-a intrebat nimeni ce fel de televizor am.

eu am un pirlit de lg si aceas situatie la cablu - abonament analog.
cind ii dau sa caute programele, selectez in ordine:  cablu > digital only > jump over scrambled programs si gata ..
dupa care, asa cum scria cineva, sterg din grila programele pernicioase / sport / unguresi / bisericesti / muzica / desene animate / si altele, dupa care cele ramase le ordonez dupa preferinte.

#9
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,352
  • Înscris: 05.06.2002
digi a lasat digitalul (emisia DVB-C) la liber. asa ca tu poti receptiona cu un televizor care stie de DVB-C toate canalele din pachetul digital, cum e si cazul la tine. n-are sens sa achizitionezi pachetul digital ca-ti vor aduce un decodor cu care vei face receptia si vei folosi televizorul pe post de monitor. ce vezi tu e chiar HD. nu vei receptiona nici un canal in plus fiindca cele care sunt codate se achizitioneaza in pachete suplimentare. in plus vei avea doua telecomenzi. stai asa ca stai bine. Posted Image

Edited by Fane, 01 January 2020 - 20:06.


#10
MartinAdelberg

MartinAdelberg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 23.08.2019

 Ion_de_la_Raion, on 01 ianuarie 2020 - 17:55, said:

Oare djl are abonament analogic sau digital ?
nici, nici el este pe antena de camera, receptie terestra

#11
stoshiba

stoshiba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,876
  • Înscris: 22.02.2014
Cred ca poti sa-ti faci abonament la Digi 4k, si primesti decodorul gratis.

#12
41ex

41ex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,989
  • Înscris: 22.01.2013
nu trebuie sa-ti dea acel card digital pe care il bagi in slot la tv?

#13
Iaro

Iaro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,016
  • Înscris: 27.02.2006
primul decodor pentru un abonament digital este gratuit, dar pentru Digi 4K iti trebuie card. decodor 4k nu au cei de la digi.

#14
annonimu

annonimu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 26.06.2007
Eu am pachetul digital.
Cablul tv + fibra optica e bagat prin modemul lor, care imi da si internet wifi si semnalul digital TV. Din modemul(router) lor pleaca spre 3 televizoare. Semnalul e digital.
Daca iti doresti HBO sau oricare alt pachet extra ai nevoie de un card CI , acesta imi decodeaza canalele.
Totul face dispozitivul Huawei HG8143A5.

#15
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,352
  • Înscris: 05.06.2002
eu am fibra de la alt operator. si am pe ea internet, telefonie fixa (pe care n-o folosesc) si televiziune analogica. asta platesc, asta-i scris in abonament. dar la fel ca si la digi, emisia digitala e lasata la liber si receptionez pe vreo 6 televizoare toate posturile din pachetul digital inclusiv HD-urile. daca pe televizoare bifez la scanare si analogic imi gaseste si posturile alea, dar n-are nici un sens sa ma uit la ele ca le am si in digital unde-i calitatea mai buna. dispozitivul ala Huawei HG8143A5 este un ONT (optical network terminal) si-ti poate furniza semnal si analogic si digital.

#16
cypris

cypris

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 31.01.2009

Quote

Intrebarea mea este: acele canale HD, le vad intr-adevar HD, sau mai trebuie ceva?
Wtf, daca nu vezi diferenta cu ochiul liber intre canalele HD si variantele lor SD, zic sa nu te agiti degeaba, e mai mult decat suficient ce ai acum.

#17
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,677
  • Înscris: 03.12.2014

 vizicris, on 01 ianuarie 2020 - 17:46, said:

Din cele 164, 14 sunt codate. Intrebarea mea este: acele canale HD, le vad intr-adevar HD, sau mai trebuie ceva?
dacă tu nu-ți dai seama dacă te uiți la un program HD sau SD, ce rost are întrebarea?

#18
vizicris

vizicris

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 12.02.2010

 radurus, on 01 ianuarie 2020 - 18:03, said:

Daca nu doresti programele codate ascunde-le/stergele-le din meniul TVului.
Ordoneaza-ti canalele si pune-le pe cele codate la coada.
As vrea sa fac asta, dar nu ma lasa televizorul.
Numai la semnal analogic imi permite sa  le ordonez cum vreau eu, la cel digital
mi le pune asa cum le transmite furnizorul, adica RCS. Este neplacut, dar n-am cum sa
remediez, cred ca asa e softul la acest Sony Bravia KDL7805.
Multumesc de sugestie.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate