Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presiune si tempertura mare la li...

Functie cu char* return

Windows 11 pe DELL Optiplex 9020 ...

Lista materiale termoizolare vata...
 Lg 32LA6130

Agențiile de turism/voiaj de pe v...

Se poate intampla ceva daca schim...

Sate cu apa curenta, canalizare s...
 Antena satelit DIGi prin fibra op...

Recomandare imprimanta

Masina spalat indesit wisl 85 nu ...

Modificare frecventa rami ddr4
 Ramon(2023)

Probleme internet (ping,packetloss)

Refinanțare cu ipoteca !

Adictia la medicamente opioide.
 

sfaturi pt achizitie monitor.

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
abulafius43

abulafius43

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,069
  • Înscris: 19.11.2013
chiar in sectiunea asta e un topic al meu in care am expus o problema cu monitorul meu actual si anume cu butonul pornit/oprit. ma cam irita problema asta si ma gandesc sa iau alt monitor (second) insa vreau sa va cer niste sfaturi pt ca am o dilema.
pana acum toate monitoarele mele lcd au fost la rezolutia 1280x1024 format 4:3 pt ca asta imi place si sunt obisnuit cu ea dar mai am un motiv pt rezolutia asta: eu joc unele jocuri mai vechi ce nu suporta formatul largit 16:9 si nici rezolutii prea mari.
asadar alegerea ar fi simpla: un alt monitor cu 1280x1024/4:3 numai ca am vazut ceva ce m-a pus pe ganduri - un monitor cu rezolutia 1600x1200 tot in format 4:3 intrebarea este daca merita luat acel monitor.
formatul de 4:3 imi convine dar cum vor rula jocurile vechi la rezolutia aia? a avut cineva monitor similar ca sa aiba o idee? si mai scrie in descriere ca are panou de tip s-pva e bun asa ceva?
daca nu merita atunci evident ca o sa iau un lcd clasic descris mai sus.

#2
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Din ce stiu eu, jocurile ruleaza la rezolutia setata in joc, nu la rezolutia monitorului.
Adica, poti sa ai monitor de 40 de inch, rezolutie 7000x5000, daca jocul seteaza 640x480 si monitorul stie asa ceva (si cam toate stiu rezolutii mai mici), pai asa merge jocul.
Da, vei avea benzi negre stinga/dreapta.
Dar si alte avantaje: mai multa informati pe ecran (interfata windows, programe), filme in format 16:9, poate alte jocuri 16:9.....

S-PVA: https://www.tftcentr...ogies.htm#s-pva
Este o tehnologie probabil abandonata.

Nu ai spus exact modelele gasite de tine.
Eu nu mai gasesc noi 4:3, la pcgarage (nu am timp sa caut mia mult), doar 5:4
Sint mici (17, 19 inch) si scumpe (6-800 de lei)
La banii aia gasest de 27 de inch, bineinteles 16:9

Vezi sa ai si mufele potrivite sau sa cumperi adaptoare, e posibil sa ai ceva foarte vechi la calculatorul tau (VGA mai mult ca sigur)

#3
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,257
  • Înscris: 06.09.2008
Vezi ca multe jocuri vechi au patchuri care le permit rularea la FHD, de ex Aoe2, Max Payne... am jucat si mafia 1 pe monitor FHD si a fost ok, te sperii degeaba.
Ia un monitor de 24 fhd ca sunt la 5-600lei IPS/ VA, cele TN sunt mai ieftine.

Daca nu esti sigur ia-l online ca sa-l poti returna daca e ceva, dar nu cred sa nu-ti placa 24" FHD cand vii de la 1280x1024 Posted Image
Aah, si ce s-a zis mai sus atentie la mufe.

Edited by sirgoofy, 26 December 2019 - 11:22.


#4
abulafius43

abulafius43

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,069
  • Înscris: 19.11.2013
mersi pt lamuriri acum trebuie sa clarific cateva aspecte sistemul meu cred ca nu e chiar asa vechi cu tot ce am adunat pana sa-l fac am ajuns la o configuratie potrivita pt mine: proc amd fx 8350 16 gb ddr3 si grafica radeon rx 470 8 gb vram. de fapt tocmai conectorul vga imi lipseste de la placa video am doar dvi hdmi si displayport din fericire monitorul actual are si dvi si la asta e conectat.
modelul la care ma gandesc si pt care v-am cerut sfaturi este: http://www.laptopuri...-renew?vmcchk=1
stiu ca jocurile ruleaza la rezolutia setata in meniurile lor dar daca setarea nu se potriveste cu rezolutia nativa a monitorului atunci imaginea nu iese bine e neclara si stiu asta din experienta ca am jucat o data un joc numit sacred care avea rezolutia maxima la 1024x768 si se vedea oribil pe monitorul de acum dar l-am jucat si asa insa nu vreau sa repet experienta de asta intreb ce si cum inainte sa cumpar alt monitor.
formatul de 4:3 imi convine mai mult decat 16:9 printre altele tocmai pt eu cred ca jocurile vechi vor arata si mai rau la aspect nepotrivit dupa ce ca nici rezolutia nu e nativa.
aici va intreb pe voi pt ca n-am avut niciodata un monitor 16:9 - cum arata jocurile vechi pe un astfel de format? daca e acceptabil atunci poate imi iau asta.

#5
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Pai, daca tot ai povestit aia si vrei sa te chinui atit, vezi ca ai o mare greseala.
Monitorul ala are Rezolutie optima (pixeli) 1600x1200
Deci..... degeaba este el 4:3, la rezolutie tut nu e ce trebuie.
Mai da citeva exemple de jocuri care fac probleme / banuiesti tu ca ar face probleme.
Chiar acum incerc sa gasesc Sacred, sa testez

#6
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Sacred
Attached File  IMG_20191227_152939.jpg   524.18K   15 downloads

Mie mi se pare ca este afisat OK.
Cercul din coltul drapta sus e cerc, alea mici de jos par putin alungite orizontal.
Nu a pornit din prima corect, a trebuit sa modific in Settings.cfg: GFX32 : 1
Apoi nu aveam imagine in joc, am modificat optiunea Transparenta card la maxim.
Meniul este in rusa, nu are engleza, nu stiu exact ce optiune este aia.
Jocul nu are optiuni de rezolutie, doar 3 de calitate (mica, medie, mare), era pe maxim.
Windows 10 x64, monitor Benq 24 inch 16:9, placa video RX 480
Gasesc ca jocul e compatibl cu Windows 7, deci s-ar putea sa nu ai asemenea probleme pe windows 7.

#7
abulafius43

abulafius43

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,069
  • Înscris: 19.11.2013
interesant la tine pare sa arate mai bine decat a fost la mine eu am avut jocul in engleza dar l-am jucat mai demult aveam pe atunci windows 7 si a rulat bine pe el dar n-am putut ridica rezolutia la mai mult de 1024x768 care e chiar calitatea maxima poate acum exista vreun patch pt rezolutii mai mari.
un alt joc pe care-l mai pornesc cateodata e spellforce platinum care are ca rezolutie maxima chiar rez. monitorului meu (1280x1024) de fapt pe asta poti sa-l fortezi la rezolutii mai mari am testat asta pe un laptop ce avea rezolutie wide dar fonturile si alte aspecte se vad oribil si am renuntat.
pana la urma cred ca o sa-mi iau tot monitor clasic la 1280x1024 si aia e.

#8
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
De unde ai schimbat rezolutia la Sacred ??
Caut acum Spellforce Platinum
Unde mai gasesti tu monitor clasic la 1280x1024, mai nou de 5 ani ?!
Nu cred ca se mai fabrica demult din astea.....

#9
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Si asta mi se pare ca se vede bine.
Rezolutie 1280x1024x32, totul la Very High
Attached File  IMG_20191228_112239.jpg   438.95K   7 downloads

#10
abulafius43

abulafius43

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,069
  • Înscris: 19.11.2013
da vad ca esti hotarat sa ma convingi sa iau full hd :)
la sacred n-am schimbat rezolutia ca atare ci am ales calitatea maxima care corespunde unei rezolutii de 1024x768 asta am vrut sa spun. spellforce arata bine pe monitorul tau probabil ca are ceea ce se numeste scalare buna.
de unde gasesc monitor 1280x1024? pai la second se stie :) n-am zis nicaieri ca vreau unul mai nou de 5 ani si poate am noroc si nimeresc unul mai calitativ chiar daca e vechi.

#11
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Nu vreau sa te convig de nimic, nu am magazin de claculatoare si nici comision nu prea am cum sa fac ;)
Vreu sa te fac sa intelegi ca exista viata si dupa 1980 :)
Maniu nou de 5 ani, second hand - ce voiam sa zic: alea 4:3 si/sau 1280x1024 se gasesc numai vechi.
E posibil sa apara foarte repede probleme cu astea vechi, de la condensatori, la probleme cu sursa, led-urile si alte alea.
Mai bagi bani in reparatii..... ajungi mai scump decit unul nou, mare, wide... full HD....
Filme / youtube nu vezi pe monitor ?
In ziua de azi 99% din video sint wide.

#12
abulafius43

abulafius43

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,069
  • Înscris: 19.11.2013
ok am inteles da sa stii sa 1280x1024 nu e rezolutie de anii '80 parca pe atunci era 300x200 mai degraba de anii '90 ceea ce inseamna ca e destul de nou pt mine :).
da urmaresc filme si clipuri youtube pe monitorul actual si se vad bine la calitate full hd cu doua benzi negre orizontale care nu ma dernjeaza ma deranjeaza in schimb benzile verticale asta e un alt motiv pt care prefer formatul 4:3.
cat despre monitor chiar daca e vechi am garantie de fapt am garantie si la monitorul actual cu problema la buton da' mi-e lene sa merg cu el sa-l repare imi e mai usor sa iau altul.

#13
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Jesus Christ, hai sa nu mai credem chiar tot ce citim pe net.
Am zis ironic anii '80, puteam sa zic anii 1800 si tot aia era.

La mine nu era nici o dunga verticala, dupa cum ai vazut din poze.
Totusi, chiar si jocurile alea, nu e cazul sa incerci ceva mai nou, ma rog, atit cit duce procesorul si placa video.

OK, ai garantie, de obicei un an la astea second hand, sau poate doar 6 luni.....
Se strica, nu-l mai repara nimeni, banii inapoi, iei altul... o tii as ala nesfirsit.
Ma rog, banii tai, timpul tau, nervii tai....

#14
abulafius43

abulafius43

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,069
  • Înscris: 19.11.2013
o sa reinviu topicul pt ca inca nu mi-am luat nimic pana acum. ce parere aveti de monitorul asta: https://www.diablosc...09waf-panel-ips

nu e full hd dar e un ips si e de 22" destul de mare pt mine si daca tot ziceti ca merita sa trec la formatul lat atunci banuiesc ca asta e o optiune dar nu sunt sigur de datele tehnice adica cum sa le interpretez ca sa-mi dau seama daca e bun sau nu.

#15
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,296
  • Înscris: 21.12.2006
Se găsesc și monitoare FHD IPS în bugetul tău:
https://www.samwise....ms-vga-dvi-9021

Mai sunt și alte variante, la diagonale mai mari, trebuie doar să cauți cu atentie

#16
abulafius43

abulafius43

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,069
  • Înscris: 19.11.2013
pana la urma mi-am luat monitorul acela dell de 22" si 1680x1050. ce sa zic mi se pare mare si e putin cam galbui ca tenta de culoare dar probabil asta se poate regla din meniu. am o nelamurire monitorul are porturi usb si am inteles ca trebuie un cablu usb legat la calculator ca sa mearga porturile usb de pe monitor dar conectorul de la monitor nu seamana cu niciun port usb pe care sa-l recunosc. ce fel de cablu ar trebui?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate