Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Amenajare si populare iaz
#38
Posted 16 December 2019 - 14:41
smiley2, on 16 decembrie 2019 - 14:07, said:
Da, greseala mea.Am crezut ca e asemanator macroului fiind un peste de Dunare(Scrumbia de Dunare). Linul e ok la gust, gasesc puiet? Dar dintre boistean si obleti ce mai gasesc si ar fi apreciat de romanasii nostri? Mergi pe crap e cel mai avantajos,creste mare ,e gustos si nu prea e pretențios...mănâncă și porumb(vara porumb de lapte și iarna porumb fiert) in lipsa de mâncare speciala Edited by I2O, 16 December 2019 - 14:45. |
#39
Posted 16 December 2019 - 14:53
O sa bag si crapi dar vreau sa vad cum se inteleg si cu alti pesti in acelasi mediu si care ar fi mai cautati pentru consum.
Koii cum sunt la gust?Imi plac ca sunt aurii si colorati din cate am observat si as diversifica sa nu fie doar un soi. Mreana cade din lista pentru ca e de apa curgatoare, nu? Platica, morunasul si rosioara ce stiti de ei? Edited by smiley2, 16 December 2019 - 14:54. |
#40
Posted 16 December 2019 - 15:03
#41
Posted 16 December 2019 - 16:15
Somnul si sturionul poate fi pus in acelasi mediu cu pastravii si clenii?La adulti ma refer.
Am gasit puiet sturion de vanzare dar sunt pesti marini acestia. Edited by smiley2, 16 December 2019 - 16:18. |
#42
Posted 16 December 2019 - 16:48
Somnul îți mănâncă toți peștii din lac
Sturioni se cam deda la icre Bagă crap și caras |
#43
Posted 16 December 2019 - 16:56
Ma gandesc sa pun asa:
1.) pastrav (curcubeu si fantanel), s-ar putea corci? 2.) cleni (pentru ca imi plac, la gust nu stiu cum sunt dar au ceva oase) 3.) crapi (Dunare, romanesc si koi), aici la fel s-ar putea corci? 4.) ?? as mai pune ceva pentru saramura/marinata sau ceva pestisori mici si gustosi precum porcusor comun, boistean, morunas Ceva recomandari la punctul 4? Edited by smiley2, 16 December 2019 - 16:58. |
#45
Posted 16 December 2019 - 19:06
smiley2, on 16 decembrie 2019 - 16:56, said:
Ma gandesc sa pun asa: 1.) pastrav (curcubeu si fantanel), s-ar putea corci? 2.) cleni (pentru ca imi plac, la gust nu stiu cum sunt dar au ceva oase) 3.) crapi (Dunare, romanesc si koi), aici la fel s-ar putea corci? 4.) ?? as mai pune ceva pentru saramura/marinata sau ceva pestisori mici si gustosi precum porcusor comun, boistean, morunas Ceva recomandari la punctul 4? |
#46
Posted 16 December 2019 - 19:14
Daca tot faci un ghiveci de pesti,largeste balta, adanceste-o si baga un ihtiozaur. Ai sa ai cat traiesti carne la borcan.Bonusul e ca are oase care nu-ti stau in gat!
|
|
#47
Posted 16 December 2019 - 20:47
I2O, on 16 decembrie 2019 - 19:06, said:
La punctu 4 te poți folosi de puieți de caras și crap,când sunt de 2-3 degete bagi minciogu după ei sunt fenomenali prajiti Crapii si carasii nu sunt mai buni cand ajung macar 4-500 grame, in special carasii?Au multe oase carasii. Am avut si mreana in iaz, statea mai mult acolo de unde venea apa si ii trebuie ceva pietre ca nu traiesc asa bine in namol. As face compartimentat la fiecare specie, dar ar fi inghesuiti ma gandesc daca nu umbla si n-am idee daca fac bine.I-as pune pe aia mici intr-o parte(beldita, porcusorul, boistean...), pastravul in alta parte(as pune 2 soiuri - curcubeu si fantanel), clenii in alta parte, koii si crapii in alta parte. Nu ma pricep prea bine ce mi-ar trebui pentru oxigenarea apei, lampi UV si mai ce ar fi nevoie. Am vazut ca unii pun un tip de celofan, la ce ajuta?Sa ii prinda mai usor sau sa nu fie in mizerie? Edited by smiley2, 16 December 2019 - 20:48. |
#48
Posted 17 December 2019 - 00:57
La partea de aerisire,oxigenare nu prea pot sa te ajut
Eu ti-am dat o idee ca sa nu mai bagi porcusori sau alte specii aiurea cu care sa aglomerezi iazu, bagi doar caras si crap,care poti sa-i mananci si cand sunt mari(3 kg) dar poti sa-i folosesti si cand sunt mici de dimensiunile porcusorilor sau a obletilor In plus de asta carasu si crapu rezista bine la oxigen putin,nu sunt pretentiosi nici la mancare,sunt fix ce iti trebuie tie acolo Edited by I2O, 17 December 2019 - 00:59. |
#49
Posted 17 December 2019 - 11:20
Pe mine ma intereseaza sa fac un business din asta, as avea conditii si spatiu dar problema la carasi si crapi e ca ii ai acolo doar sa ii ai, mai mult de "frumusete" dar daca tot as cumpara si niste koi sa dau culoare iazului.
Pesti pentru consum ar fi pastravul, cleanul cat de cat daca ii mare si aia mici pentru marinata si saramura.Se poate face marinata si din caras dar au destul de multe oase cand sunt mici.Cand sunt mai mari poti sa inlaturi oasele mai usor. Porcusorii si boisteanul nu ocupa mult spatiu pentru ca nu cresc mari, dar sunt buni ca nu au oase. Pentru frumusete as pune doar koi, dar afacere din aia nu prea poti sa faci chiar daca sunt scumpi aia nu cred ca sunt pentru consum...doar pentru iaz sa vrea cineva. Edited by smiley2, 17 December 2019 - 11:21. |
#50
Posted 17 December 2019 - 11:22
#51
Posted 17 December 2019 - 11:52
smiley2, on 17 decembrie 2019 - 11:20, said:
Pe mine ma intereseaza sa fac un business din asta, as avea conditii si spatiu dar problema la carasi si crapi e ca ii ai acolo doar sa ii ai, mai mult de "frumusete" dar daca tot as cumpara si niste koi sa dau culoare iazului. Pesti pentru consum ar fi pastravul, cleanul cat de cat daca ii mare si aia mici pentru marinata si saramura.Se poate face marinata si din caras dar au destul de multe oase cand sunt mici.Cand sunt mai mari poti sa inlaturi oasele mai usor. Porcusorii si boisteanul nu ocupa mult spatiu pentru ca nu cresc mari, dar sunt buni ca nu au oase. Pentru frumusete as pune doar koi, dar afacere din aia nu prea poti sa faci chiar daca sunt scumpi aia nu cred ca sunt pentru consum...doar pentru iaz sa vrea cineva. Si crapu si carasu e peste de bussines,putin mai ieftini decat pastravu,dar cresc mai mari si nu sunt pretentiosi Carasu la marime de2- 3 degete nu pune probleme in ceea ce privesc oasele Acuma tu faci cum crezi si cum vrei,dar la pastrav daca nu ai aer cum trebuie o sa-i gasesti cu burta in sus.... Edited by I2O, 17 December 2019 - 11:53. |
|
#52
Posted 17 December 2019 - 12:37
Pana la urma o sa creez si conditii pentru pastrav si tot o sa fac ceea ce mi-am propus, chiar daca asta ar implica costuri si voi merge la risc.
Chiar daca nu voi avea vanzare pentru ca e destul de greu si oamenii vor sa manance curat voi avea peste pentru mine la consum, nu din marketuri. Nu inteleg de ce la "moda" e pestele din oceane, mari adica apa sarata...cine stie cu ce se hranesc acestia cu pesti morti sau cine mai stie ce mortaciuni. Nu prea vad oamenii sa cumpere peste curat, prefera comoditatea si cumpara din marketuri adus din import si congelat peste cine stie de cand precum ton, cod, macrou, somon, sardine. Daca nici pastravul nu va fi cautat as incerca si cu pesti rapitori precum salau, stiuca, sturion, somn dar va trebui sa renunt la ceilalti chiar daca asta ar implica costuri si mai mari. In primul rand voi manca eu sanatos, voi avea si ceva de frumuseste iar din asta pot face un business pentru ca in zona mea la pastravarii am inteles ca hranesc pestii cu tot felul de chimicale sa creasca mari. Voi achizitiona niste pompe de oxigenare a apei, nu ma pricep asa ca trebuie sa ma interesez in alta parte de la cineva pe domeniu care m-ar putea indruma. Edited by smiley2, 17 December 2019 - 12:39. |
#53
Posted 17 December 2019 - 12:51
Bafta si ai grija cu izvoru ala sa nu te imbolnavesti
Eu unu nu pot manca pastravu de crescatorie,are gust de hartie,singuru peste care il mananc e crapu Edited by I2O, 17 December 2019 - 12:52. |
#54
Posted 17 December 2019 - 13:40
Depinde mult cu ce a fost hranit pastravul de crescatorie, am auzit si eu intamplator ca oamenii nu vor sa mai cumpere de la o pastravarie pentru ca ii hranesc cu nu stiu ce substante si nu natural.
Vreau sa pun cateva exemplare de pastrav in iaz sa vad cum merge treaba, trebuie sa merg la munte poate gasesc ceva.Sunt dintr-un oras din Suceava si trece raul Suceava dar pastravi se gasesc destul de putini pentru ca nu e chiar zona de munte. Pastravii trag la larve si moluste din mai pana in septembrie?Sunt la munte in ape curgatoare si bine oxigenate din cate am citit. Edited by smiley2, 17 December 2019 - 13:43. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users