formule excel
Last Updated: Dec 03 2019 12:51, Started by
cilibiu
, Dec 03 2019 11:19
·
0

Posted 03 December 2019 - 11:19

Nu stiu daca merge dar poate ma ajutati si pe mine cu probleme mele:
1. In coloana K vreau sa-mi daca diferenta dar cand apare o data in coloana M (data finalizarii) vreau sa-mi apara in coloana K inchis, nu vreau sa-mi mai faca diferenta. Vreau sa-mi faca diferenta doar pana cand apare o data in coloana M, chiar daca diferenta este negativa. 2. Acelasi lucru vreau sa-l fac si in coloana L. Vreau sa-mi afiseze OK sau EXPIRAT, cum am eu formula in coloana L, dar vreau sa-mi apara si acolo INCHIS daca am o data in coloana M. Pot sa fac acest lucru? Multumesc! Attached FilesEdited by cilibiu, 03 December 2019 - 11:28. |
Posted 03 December 2019 - 11:22

in tab-ul Home ai o optiune care se numeste Conditional Formatting. Ar trebui sa faca ceea ce ai tu nevoie, asta daca am inteles eu bine..
|
Posted 03 December 2019 - 11:27

Nu cred ca merge. Asa am facut sa-mi apara anumite culori in functie de ce am in celula respectiva. Nu am gasit ce ma intereseaza, nu stiu cum sa fac.
![]() Daca mai pun argumente acolo, zice ca am prea multe argumente. In plus, nu stiu cum sa pun argument acolo daca am data. ![]() Edited by cilibiu, 03 December 2019 - 11:33. |
Posted 03 December 2019 - 11:53

Din cate am inteles, in coloana L formula ar fi cu IF in IF, adica daca celula J7 e goala pune OK sau EXPIRAT, daca nu e goala pune INCHIS: =IF(isblank(J7);IF(D7>=G7;"OK";"EXPIRAT");"INCHIS")
Coloana K aproape la fel: =IF(isblank(J7);D7-G7;"INCHIS") |
Posted 03 December 2019 - 11:58

Dar iti mai trebuie si o verificare de DATE format. Tot cu un IF care sa verifice daca e format de data. Daca gaseste, sa iti lase formatul, daca nu, atunci sa faca restul de operatiuni.
|
Posted 03 December 2019 - 12:04

Din cate am inteles, in coloana L formula ar fi cu IF in IF, adica daca celula J7 e goala pune OK sau EXPIRAT, daca nu e goala pune INCHIS: =IF(isblank(J7);IF(D7>=G7;"OK";"EXPIRAT");"INCHIS") Coloana K aproape la fel: =IF(isblank(J7);D7-G7;"INCHIS") Multumesc frumos! Pentru coloana K functioneaza. Cand am data in coloana M acum apare inchis. La coloana L formula nu functioneaza. Daca nu am nimic in coloana M apare inchis.
Dar iti mai trebuie si o verificare de DATE format. Tot cu un IF care sa verifice daca e format de data. Daca gaseste, sa iti lase formatul, daca nu, atunci sa faca restul de operatiuni. Cum? O formula data de colegul de mai sus functioneaza. Mai aramane cea din coloana L. |
Posted 03 December 2019 - 12:30

E posibil sa fie un spatiu sau ceva in celula J7. Si mie imi apare cateodata INCHIS daca adaug spatii in J7 si apoi sterg.
|
Posted 03 December 2019 - 12:40

Pentru coloana "K":
=IF(ISNUMBER(J5),"Inchis",D5-TODAY()) Pentru coloana "M": =IF(ISNUMBER(J5),"Inchis",IF(D5>=TODAY(),"OK","EXPIRAT")) Coloana ”J” e inutilă. |
Posted 03 December 2019 - 12:43

Alt mod de a scrie formula pentru L, verifica si daca data din J7 e o data corecta: =IF(OR(ISERROR(VALUE(J7));ISBLANK(J7));IF(D7>=G7;"OK";"EXPIRAT");"INCHIS")
|
Posted 03 December 2019 - 12:51

Pentru coloana "K": =IF(ISNUMBER(J5),"Inchis",D5-TODAY()) Pentru coloana "M": =IF(ISNUMBER(J5),"Inchis",IF(D5>=TODAY(),"OK","EXPIRAT")) Coloana ”J” e inutilă. Multumesc. Nu merg.
Alt mod de a scrie formula pentru L, verifica si daca data din J7 e o data corecta: =IF(OR(ISERROR(VALUE(J7));ISBLANK(J7));IF(D7>=G7;"OK";"EXPIRAT");"INCHIS") Acum functioneaza. Multumesc frumos! |
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users