![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
A doua facultate
Last Updated: Jan 17 2020 20:18, Started by
John_Delancie
, Nov 30 2019 01:24
·
0

Posted 16 January 2020 - 11:31

Am terminat politehnica TCM in anul 2001 si ase-ul in 2002 contab si informatica de gest., pe vechea lege a invatamantului, adica cu examen de admitere serios.
In anul 4 la politehnica m-am transferat la seral -am facut 6 ani caci la seral se facea cu un an in plus si am fost penultima serie de seral din politehnica. La ase am dat admitere la comun cu ceilalti, erau 10-12 pe loc. Conditie ca sa te inscrii la a doua facultate era sa fii integralist la prima facultate. A fost foarte greu, practic nu mai aveam timp de nimic, doar fuga din grozavesti in piata romana, biblioteci de unde imprumutam carti pentru studiu. Nu-mi pare rau deloc caci a meritat Inca ceva: nu am platit nici macar un leu pentru cele doua facultati, au fost gratis. In ultimul an se bagasera ceva taxe de restanta, taxa de eliberare duplicat carnet, etc..oricum modice. Legea invatamantului nr. 84/1995 art.7, (1) Învățământul de stat este gratuit. Edited by cristian_e, 16 January 2020 - 11:32. |
Posted 17 January 2020 - 19:45

Nr. 1/2011 din 5 ianuarie 2011 - Legea educaţiei naţionale ART. 9*) (3) Învăţământul de stat este gratuit. Pentru unele activităţi, niveluri, cicluri şi programe de studii se pot percepe taxe, în condiţiile stabilite de prezenta lege. ART. 142 (6) O persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat. (6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de şcolarizare în cadrul unui program de studii universitare finanţate de la bugetul de stat are, în condiţiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiaşi ciclu de studii universitare: a) în regim cu taxă, dacă instituţia de învăţământ superior de stat organizează programul şi în acest mod; b) în regim gratuit, cu finanţare de la bugetul de stat, în condiţiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care a beneficiat anterior cu finanţare de la bugetul de stat, integral sau parţial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanţare integrală de la buget.
Legea invatamantului nr. 84/1995 art.7, (1) Învățământul de stat este gratuit. Art. 7. (2) Pentru unele activități se pot percepe taxe în condițiile stabilite de prezenta lege. Edited by neagu_laurentiu, 17 January 2020 - 19:47. |
Posted 17 January 2020 - 20:18

Acum a doua numai la taxa , nu? Da.... @neagu laurentiu Quote Exista si continuarea: Art. 7. (2) Pentru unele activități se pot percepe taxe în condițiile stabilite de prezenta lege. Pai am spus ca se bagasera niste taxe modice prin ultimul meu an: a treia restanta se platea (primele doua restante erau moca), taxa pentru eliberare duplicat carnet, taxa de duplicat legitimatie de calatorie in caz de pierdere etc.. Atunci puteai face zece facultati gratis, dar dadeai examen de admitere cumplit. Ceea ce exista pe veche lege era notiunea de repetent ce azi nu mai exista...Daca nu promovai restantele in toamna erai repetent. Daca ramaneai repetent in anul 1 erai exmatriculat din facultate ...si asta echivala cu dezastrul caci trebuia sa dai din nou examen de admitere cu 10 pe loc, erai luat in armata etc.. @cristian e. Quote In ultimul an se bagasera ceva taxe de restanta, taxa de eliberare duplicat carnet, etc..oricum modice. Edited by cristian_e, 17 January 2020 - 20:28. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users