Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...
 Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android
 Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri
 Sfat / recomandare construire aco...

Cablu analog vs digital

Ce valoare stabiliti la RSSI la u...

Sony FH 10W reparatie
 

tgp marit

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#37
Strelok_-

Strelok_-

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 390
  • Înscris: 17.10.2019
am vazut ca sunt mai multe tipuri de silimarina pe piata,eu l-am ales pe acesta.Sper sa fie intr-un ceas bun.
M-am uitat acum pe niste analize mai vechi de acum cativa ani si am observat cu stupoare ca am avut diferite valori la ficat.Am avut si 47,73,89 ba chiar si 95 in 2016.
O sa merg pe silimarina 3 luni si daca nu scade, atunci o sa ma duc la medic.Eu tot sper ca silimarina ma va ajuta,pt. ca de cand iau de o sapt., nu mai am stari de oboseala,ma simt mult mai vioi.Sper sa nu fie doar placebo.

Attached Files



#38
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 05.04.2012
Eu cred ca e efectul placebo.....silimarina e un compus natural. Eu nu inteleg de ce nu te duci urgent la medic. Peste 3 luni daca scad putin te poti pacali caci nu stii cauza. Mai oameni buni, nu va ma tratati de pe internet. Facultatea de medicina dureaza 6 ani si inca 5 rezidentiat si nici asa nu esti sigur daca nu nimeresti vreu smecher cu diploma de spiru....

#39
Strelok_-

Strelok_-

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 390
  • Înscris: 17.10.2019

View Postcristian_e, on 23 noiembrie 2019 - 18:50, said:

Facultatea de medicina dureaza 6 ani si inca 5 rezidentiat si nici asa nu esti sigur daca nu nimeresti vreu smecher cu diploma de spiru....
da,pai tocmai de aia nu prea mai vreau sa mai ma duc la medic,pt ca pot da oricand peste un smecher cu diploma de spiru...

in ziua de azi ajungi sa te duci pe picioare la medici,si sa pleci "fara ele" de la ei.E greu sa gasesti un doc bun in ziua de azi care sa aiba cazuistica in spate si care sa stie sa interpreteze la fix ceva,pt ca in lumea asta sunt boli si bolnavi.Degeaba ai 11 ani de medicina daca nu ai si cazuistica in spate.In ziua de azi medicina este mult mai slaba decat medicina din trecut odata cu aparitia aparatelor moderne proiectate si facute de ingineri.Daca nu ar fi fi inginerii care sa proiecteze si sa produca aparatele moderne ar fi zero medicii acestia nowadays.Prefer medicii din trecut care isi puneau mintea la contributie si aveau cu adevarat cazuistica si care nu aruncau un diagnostic asa imediat.In ziua de azi ca sa ajungi medic este mai simplu ca in trecut pe vremea lu ceausescu.este doar parerea mea....
de aia incerc sa-i evit.Nu am nimic cu ei dar nu mai exsista seriozitatea din trecut,imi pare rau s-o spun.

si mai este o problema pe care nu o inteleg la medicii din ziua de azi.De ce le sare tandara unora daca incerci sa-i combati cu argumente valide?Adica daca pe un prospect de la un medicament scrie clar sa iei de 1 singura cp pe zi si doctorul iti da 2  sau chiar 3,eu ca pacient ce ar trebui sa fac?Pe cine ar trebui sa cred pe ala care fabrica pastilele alea si stie ce reactii adverse pot aparea,ca doar de aia sunt trecute pe prospect sau pe doctoru in cauza care-mi da doza dubla sau tripla?iar daca incerci sa le spui asta le sare tandara ca de ce te mai duci la ei daca citesti pe internet sau pe prospect.Daca te duci cu "lectia invatata" la ei le sare tandara.Ei prefera pacientii care inchid ochii si deschid gura mare atat,si de multe ori pot gresi si ei ca sunt oameni nu roboti,iar cobaiul tu esti nu ei.

#40
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Cauta un medic pe recomandare sau unu mai batran cu scoala facuta in anii 90 sau chiar inainte....

#41
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
deci tu ai dat peste un doctor care ti-a recomandat 2-3 pastile dintr-un medicament la care scria in prospect ca se da doar 1. E ceva real sau e doar imaginatia ta?

#42
romanasu

romanasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,204
  • Înscris: 26.05.2005
Ia linistit silimarina; se ia 3 luni, apoi faci pauza. Doctoritza asa imi zicea mie, sa iau silimarina (Lagosa zicea ea, dar, nu cred ca e mare diferenta fata de altele) 3 luni, apoi sa repet analizele.

#43
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,687
  • Înscris: 23.01.2010

View Postchilly willy, on 24 noiembrie 2019 - 09:52, said:

deci tu ai dat peste un doctor care ti-a recomandat 2-3 pastile dintr-un medicament la care scria in prospect ca se da doar 1. E ceva real sau e doar imaginatia ta?
Ce te face sa nu crezi? esti si tu doctor?,
Are dreptate omul, calitatea medicilor lasa de dorit , plictisiti, aglomerati, cu sictir si ifose,
Iti pune un diagnostic, o plasa de medicamente , din care mai mult de jumatate sunt suplimente alimentare, dai o caruta de bani si daca nu merge tratamentul , ti-l schimba, dar ramii cu plasa de medicamente.., alti bani, alta consultatie, alte analize, alte medicamente..
Nu mai vorbim de medicii de familie...praf si pulbere, stiu medicina din retetele sau scrisorile medicale cu care vin pacientii de la spitale sau clinici mai de doamne ajuta.
Scriitori de retete, si tocatori de fonduri de la casa de sanatate...
Gata ca-mi stric seara cu sitemul asta infect de sanatate,. parca si aia in timp de razboi erau mai bine organizati, nici nu vreau sa ma gindesc ce este(haos) la un cutremur ca cel din Albania extrapolat la suprafata tarii noastre....briiii

Cu toate astea, initiator, mergi la medic.
Seara buna!

Edited by XTH, 26 November 2019 - 23:03.


#44
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 05.04.2012

Quote

Nu mai vorbim de medicii de familie...praf si pulbere, stiu medicina din retetele sau scrisorile medicale cu care vin pacientii de la spitale sau clinici mai de doamne ajuta.
Scriitori de retete, si tocatori de fonduri de la casa de sanatate...

Pai cred ca si eu stiu mai mult ca un medic de familie...astia sunt zero. Te duci doar sa-ti de-a trimitere la specialist sau daca vrei concediu medical (cu plicul de rigoare)
Salariile medicilor la noi au ajuns sa fie 4-5 mii de euro, urias pentru o tara ca Romania. Deja au salarii ca procurori, judecatori, bugetari prin agentii. Oricum la stat au ajuns salarii de la 100 mil in sus.
La facultatile de medicina se intra cu dosar sau un banal concurs de prosti, numai la bucuresti au fost 500 locuri cu taxa, adica pentru putori ce le platesc facultatea babacii. Am un medic in familie si spunea ca la servici la el sunt o gramada de medici cu facultati private gen ecologica, titu maiorescu. Sunt facultati de medicina de stat in tara adevarate fabrici de diplome la galati, oradea, sibiu etc...

Edited by cristian_e, 27 November 2019 - 08:48.


#45
Strelok_-

Strelok_-

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 390
  • Înscris: 17.10.2019
am fost la doctor si mi-a zis ca am facut bine ca am trecut din proprie initiativa pe silimarina de 1g pe zi.Ba mai mult mi-a zis sa iau doza de soc si anume 2 capsule de silimarina pe zi de 1g timp de o luna,iar urmatoarele 2 luni sa merg cu 1 cp pe zi+baraka 450mg 3cp pe zi,10 zile pe luna timp de 3 luni(cate 1 cp cu o ora inaintea meselor principale).Numai ca problema este ca el nu stie ca eu oricum nu am mai multe mese pe zi.La mine e cam doar o singura masa pe zi si aia de obicei catre seara,dar manac putin.Nu i-am mai zis asta pt vca oricum nu are asa mare importanta cred..Si sa -mi fac iarasi analize la ficat dupa 3 luni de silimarina+baraka.El ma banuieste de imunitate scazuta din moment ce mi-a dat baraka,nu stiu habar n-am.Sa ma cam feresc de prajeli,ulei,dulciuri,sucuri,desi eu i-am explicat ca oricum am pus X definitiv pe sucuri si cu prajelile sunt foarte atent.I-am spus ca m-am transformat in foca si ca mananc numai peste aproape si l-a bufnit rasul.L-am intrebat daca e rau cumva si a zis ca e bine daca pot sa mananc atata peste dar ca pot manca si altceva cu masura.Deci alta initiativa buna am avut cu pestele, fara sa-mi zica alti doctori.Miscare fac in fiecare zi+exercitii cardio.Intr-un cuvant i-am explicat ca mi-am cam schimbat stilul de viata,pt ca inainte eram cam sedentar si mi-a zis ca am facut bine.Altceva nu mi-a zis,si altceva nu mai stiu ce sa zic.Merg pe linia asta cu slabitul oricum si o sa-i respect indrumarile.

Deci inspiratie cu silimarina am cam avut.... :)

..pt ca asta e cam a 10 zi de silimarina si nu prea mai simt senzatie de oboseala.

#46
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
pestele nu e asa bun. Sigur ca are omega3 si in general ar fi un aliment foarte sanatos exceptand faptul ca are mercur. Din acest motiv doza recomandata e de maxim 2 portii pe saptamana. Pestii cu mult mercur gen ton si mai rar.

#47
Strelok_-

Strelok_-

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 390
  • Înscris: 17.10.2019
Concluzia e una singura si de aur pe care am inteles-o singur fara sa mi-o confirme nici un doc:
-Schimbat stilu de viata daca esti sedentar,misscare in fiecare zi chiar si daca doar mergi dar sa fie mai alert mersu pe strada
-X pe sucuri definitiv
-paine cu masura cam 50-100g pe zi maxim
-daca poti manca peste cat mai mult,cel putin in cazul meu a dat roade
-exercitii cardio daca se poate,dar daca faci miscare in fiecare zi e suficient
-scaderea in greutate care ar fi trebuit sa fie prima
-fara zahar sau cat mai putin

De alcool nu stiu ce sa zic,dar cred ca un pic de bere poti sa bei nu e problema,adica nu e asa de grava ca sucurile de exemplu,grasimile,uleiul.

View Postchilly willy, on 28 noiembrie 2019 - 19:27, said:

pestele nu e asa bun. Sigur ca are omega3 si in general ar fi un aliment foarte sanatos exceptand faptul ca are mercur. Din acest motiv doza recomandata e de maxim 2 portii pe saptamana. Pestii cu mult mercur gen ton si mai rar.
eu  oricum mananc hering marinat ,ca am un post tot aici unde rade lumea de mine ca ma transform in foca:)

Mi-a zis si doctorul ca totusi nu e chiar asa de ok sa ma hranesc doar cu hering,dar intr-un fel ma intelege de ce am luat asemenea masura drastica,dar ar fi bine sa pot manca si piept de pui la gratar de exemplu,o salata,spanac,rosii dar toate trebuie cu masura.

Si da mi-a confirmat faptul ca sucurile mi-au cam nenorocit ficatul,pt ca pana sa le las beam f multe sucuri.Mi-a spus ca nu trebuie sa fiu asa drastic cu mine si sa mananc doar peste pot  acum de sarbatori sa ciupesc din toate cu masura,dar mie mi-e frica si sa mai ciupesc,sunt f. precaut

#48
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,687
  • Înscris: 23.01.2010
Intr-un cuvint , nu ai nimic potential periculos.
Ti-a ascultat oful si initiativa de a lua silimarina, adica nu ti-a stricat gustul si cheful, te-a imbarbatat ca faci exercitii, esti cu masura, bla , bla bla, foarte bine.
Dar tot cred ca a uitat sa-ti specifice ceva foarte important, sa consumi 2l de lichid, fara sucuri, da, stiu ai spus medicului, fara sucuri, te-a apreciat, mai rar asa pacienti.
Succes in continuare, dar cu o singura masa pe zi, nu prea iesi la socoteala cu sanatatea...
Posted Image

#49
Strelok_-

Strelok_-

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 390
  • Înscris: 17.10.2019

View PostXTH, on 28 noiembrie 2019 - 19:42, said:

Intr-un cuvint , nu ai nimic potential periculos.
Ti-a ascultat oful si initiativa de a lua silimarina, adica nu ti-a stricat gustul si cheful, te-a imbarbatat ca faci exercitii, esti cu masura, bla , bla bla, foarte bine.
Dar tot cred ca a uitat sa-ti specifice ceva foarte important, sa consumi 2l de lichid, fara sucuri, da, stiu ai spus medicului, fara sucuri, te-a apreciat, mai rar asa pacienti.
Succes in continuare, dar cu o singura masa pe zi, nu prea iesi la socoteala cu sanatatea...
Posted Image
AM invatat doar ca daca la un moment dat in viata nu iei singur masuri chiar si drastice cu tine insuti nu o sa rezolvi nimic si nimanui nu-i pasa de tine,nici macar alor tai.Raul trebuie taiat de la radacina chiar si cu infometare si plansete daca se poate.Ca inainte toti imi ziceau ca merge si un suc,si o mica prajeala pana cand a venit o zi in care am zis GATA ajunge pana nu ma normalizez cu greutatea si cu ficatul nu vreau sa le mai vad.Cand m-oi normaliza cu astea si atunci o sa mananc din toate cu FRICA mare.

de aia mananc de frica doar peste...

credeti-ma ca sunt zile multe in care efectiv plang  ca nu mai pot sa pun gura pe tot ce mancam inainte si imi este f. greu,dar am inteles ca sanatatea e cea mai de pret.
De abia acum constientizez ce inseamna sa nu mai ai stari de oboseala si sa nu mai dormi in timpul zilei cum o faceam inainte,si ca am neglijat ficatul in tot acest timp.

#50
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,687
  • Înscris: 23.01.2010
Asta este marea greseala, ca treci in alta extrema.
Nu ar fi mai bine sa fii cumpatat, sa maninci din toate cu masura, ce_ti face rau sa nu mai maninci a doua oara, sa ai 3 mese pe zi, decit una si aia in fuga probabil, sa faci sport, cumpatat, plimbari, munca normal, distractie la sfirsit de saptamina, sex in fiecare seara...Crezi ca mai reusesti cele scrise de mine cu....peste?, moare tot, inchizi si pleci la slujba...acuma este post, prinde bine, te scoti la consumul de silimarina , poti sa fci reducere.
Sanatate!!!Posted Image

#51
byteworks

byteworks

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 865
  • Înscris: 04.04.2003
Care e formula silimarina aceea cu 1 g? Lagosa are 150 mg.

... daca e aia din poza de mai sus, zice ca are 250 mg, eu nu as avea incredere 100%.

Edited by byteworks, 28 November 2019 - 20:16.


#52
Strelok_-

Strelok_-

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 390
  • Înscris: 17.10.2019

View PostXTH, on 28 noiembrie 2019 - 19:58, said:

Asta este marea greseala, ca treci in alta extrema.
Nu ar fi mai bine sa fii cumpatat, sa maninci din toate cu masura, ce_ti face rau sa nu mai maninci a doua oara, sa ai 3 mese pe zi, decit una si aia in fuga probabil, sa faci sport, cumpatat, plimbari, munca normal, distractie la sfirsit de saptamina, sex in fiecare seara...Crezi ca mai reusesti cele scrise de mine cu....peste?, moare tot, inchizi si pleci la slujba...acuma este post, prinde bine, te scoti la consumul de silimarina , poti sa fci reducere.
Sanatate!!!Posted Image
ai dreptate ca am trecut in cealalta extrema,dar ma crezi si pe mine ca deja am frica la tot ce bag in gura?Mai ales cand vad clar ca abdomenul mi s-a subtiat,il aveam umflat in partea dreapta de la ficat.
Sunt constient ca am sarit de pe linia punctata,dar cand te frigi cu ciorba sufli si-n iaurt.

View Postbyteworks, on 28 noiembrie 2019 - 20:09, said:

Care e formula silimarina aceea cu 1 g? Lagosa are 150 mg.

... daca e aia din poza de mai sus, zice ca are 250 mg, eu nu as avea incredere 100%.
nu stiu unde vezi tu 250mg.Ca scrie clar pe el 1000mg.Eu iau silimarina de 1g pe zi,dar acum la indicatiile doc-ului tre sa iau prima luna 2g chiar.Si silimarina sub 1000mg nu este,adica eu nu am vazut.

View PostXTH, on 28 noiembrie 2019 - 19:58, said:

Asta este marea greseala, ca treci in alta extrema.
Nu ar fi mai bine sa fii cumpatat, sa maninci din toate cu masura, ce_ti face rau sa nu mai maninci a doua oara, sa ai 3 mese pe zi, decit una si aia in fuga probabil, sa faci sport, cumpatat, plimbari, munca normal, distractie la sfirsit de saptamina, sex in fiecare seara...Crezi ca mai reusesti cele scrise de mine cu....peste?, moare tot, inchizi si pleci la slujba...acuma este post, prinde bine, te scoti la consumul de silimarina , poti sa fci reducere.
Sanatate!!!Posted Image
cu sexul nu prea stau bine,dar nu-l consider un factor important Posted Image

View Postbyteworks, on 28 noiembrie 2019 - 20:09, said:

Care e formula silimarina aceea cu 1 g? Lagosa are 150 mg.

... daca e aia din poza de mai sus, zice ca are 250 mg, eu nu as avea incredere 100%.
nu stiu daca aia este silimarina care trebuie sa o iau neaparat,aia este ce am considerat eu ca trebuie sa iau si vad ca-mi merge.Mie imi raspunde,poate f.bine altuia sa nu-i raspunda.Nu mi-a recomandat-o nici un doc,daca era imi zicea clar ce tip de silimarina sa iau.Aia singur am ales-o

Edited by Strelok_-, 28 November 2019 - 21:08.


#53
byteworks

byteworks

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 865
  • Înscris: 04.04.2003

View PostStrelok_-, on 28 noiembrie 2019 - 21:11, said:

nu stiu unde vezi tu 250mg.Ca scrie clar pe el 1000mg.Eu iau silimarina de 1g pe zi,dar acum la indicatiile doc-ului tre sa iau prima luna 2g chiar.Si silimarina sub 1000mg nu este,adica eu nu am vazut.

Eu zic sa te uiti mai bine.

#54
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,687
  • Înscris: 23.01.2010

View PostStrelok_-, on 28 noiembrie 2019 - 21:11, said:

ai dreptate ....
cu sexul nu prea stau bine,dar nu-l consider un factor important Posted Image

Vezi....ai devenit alunecos,...precum pestele de"l maninci, cum spui asa....
Sexul face minuni, te face de uiti de medicamente, doctori stari de ANXIETATE, peste , post, varza si orez.
Ia tratamentul asta:
prima saptamina , sex in fiecare zi, pina la epuizare,
a doua saptamina, din 2 in 2 seri, te recuperezi, sa vezi ce bine_ti face, mama   mama.
Succes!  aplica tratamentul si mai...combinam!Posted Image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate