Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

60% din diagnosticele puse în România sunt greșite

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#37
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

 Aldulescu, on 14 noiembrie 2019 - 08:57, said:

Vi s-a intamplat vreodata sa primiti un diagnostic gresit, si cum ati rezolvat problema, eu de pilda am fost odata la patru medici diferiti cand ma durea abdomenul si am primit patru diagnostice si tratamente diferite.
Mie rar mi s-a pus un diagnostic corect. Si asa ma tarasc, vai si amar, cu bolile dupa mine, pentru ca doctorii fie nu sint pregatiti, fie sint aroganti, fie sint dezinteresati si nu se implica suficient, trateaza superficial pe principiul "am mai vazut asa ca la tine, asta trebuie sa ai si tu", speculand si negandind.

 rich1974, on 14 noiembrie 2019 - 09:11, said:

eu vad ca si in domeniul auto se pun foarte greu diagnostice, si vorbim de o chestie muuuuuult mai simpla.
Se pun peste tot, dar macar la auto e un obiect, oricat tii la el, e inlocuibil. Dar cu viata si sanatatea omului e infinit mai important.

Revenind la doctori, vazand si simtind pe mine incompetenta lor, m-am documentat de pe internet despre diverse posibilitati privind problemele mele (si aici nu vorbesc de wikipedia, ci de site-uri ale tot felul de institutii reputabile sau centre de cercetari americane sau straine) si am incercat sa iau problema in mainile mele. Uneori, le spuneam doctorilor cate o tampenie (realizam ulterior) si ei ma aprobau, ceea ce denota ori ca nu stiau, ori ca nu erau atenti la ceea ce spun. Asta arata cat interes isi dau.

#38
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

 rich1974, on 14 noiembrie 2019 - 09:11, said:

@initiator
mie mi se pare mic procentul.
de fapt, e si foarte greu sa pui un diagnostic. ar trebui sa fiecare pacient sa fie internat si investigat cu tot felul de analize, ceea ce e imposibil.

eu vad ca si in domeniul auto se pun foarte greu diagnostice, si vorbim de o chestie muuuuuult mai simpla.
Pe vremuri, mergeai la urgenta, te lua in primire un asistent, iti punea stetoscopul si tensiometrul, te punea sa "spune 33", "respira adanc", "nu mai respira", "tuseste", "unde te doare" si in 98% din cazuri, punea diagnosticul corect. Pentru celelalte, chema medicul de garda de pe sectia care i se parea lui ca poate rezolva problema.
In ziua de azi,NIMENI nu-si asuma raspunderea punerii unui diagnostic, din cauza lipsei de cunostinte in domeniul medical, si face trimiteri de la un laborator la altul, de la un aparat la altul, in final nestiind nici macar sa interpreteze corect rezultatele. Si-atunci, o da la plezneala ca asa i se pare lui ca simptomele ar corespunde unei anumite boli.E jalnic.

 Karhu, on 14 noiembrie 2019 - 09:28, said:

Ce dracu' de lefuri aberante visezi?Au putin mai mult decat o asistenta din Europa de Vest...
Dar da, ar trebui sa lucreze pe onorariu, ca avocatii!
Cand se duce Aether la doctor si intreaba cat costa consultatia etc, ala sa-i zica Cat vrea bula mea, baaaaa! Posted Image
Da, mai nene, dar cat si cum lucreaza ala acolo, si cat si cum lucreaza astia aici? Sau asta nu se pune? Nu va mai kk pe voi, pentru ca asta-i adevarul: cadrele medicale din ziua de azi, in cea mai mare proportie, nu-si justifica salariile in nici un fel.

#39
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
Eu cred ca mazglaitirii de  hartie de la Fpaoa Vitelor de Pripas si multi dintre cetitorii lor au absolvit scoala din greseala ...

Deci se porneste de la sustinerea "Şase din zece pacienţi din Bucureşti au primit cel puţin o dată un diagnostic greşit sau un tratament neadecvat" si se ajunge la cvoncluzia abisala 60% din diagnosticele puse în România sunt greşite

Ba! voi stiti ce e aia 60% ? 60% inseamna 6 din 10 . Si cel puţin o dat(in viata) ar presupune ca un cetatean din Romania este diagnosticat numai de 6 ori in viata sa !!! Ridicol!!

Si se mai amesteca "un diagnostic greşit sau un tratament neadecvat" . Sunt chestiuni diferite! Na cazul meu - am niste probelem cu viroze. Refuz tratamentul cu Augmentin , prefer cefalosporinele. De ce? Pai dupa 2,5 "portii" de Augmentin  nu ma ismteam mai bine! Adica in cazul meu particular Augmentinul este neadecvat!! Da de unde sa stii inainte sa incerci?
Si mda.. am primit si niste diganostce nu prea exacte .... dar sigr nu 60% !!!

Alta - ia cititi cele mai multe diagnostice greşite au fost primite de pacienţi pentru afecţiuni oncologice (29,7%), ginecologice (13,5%), neurologice (13,5%), endocrinologice (10,8%) şi cardioligice (8,1%).
si la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu 30% dintre diagnostice au fost eronate.
Pai cum dracu de la un max 30% ajungi la concluzia ca 60% ?


De aici o singira concluzie - studiu eroanat sau micinos cu motivatie finamciara!

 stancosty, on 14 noiembrie 2019 - 11:25, said:

Dacă șase din zece pacienți au primit cel puțin o dată un diagnostic greșit sau un tratament neadecvat, asta nu înseamnă că 60% din diagnosticele puse în România sunt greșite. În primul rând pentru că acest calcul este greșit și tu ai pus botu' la tâmpeniile idiotului care a scris articolul, preluându-le pe nemestecate și în al doilea rând că studiul se referă la București, nu la România.
Nu știu dacă, real, este un procent mai mic sau mai mare de 60%, dar e sigur că e un calcul greșit.
Apoi, ce clinică a făcut studiul ăsta? Cât de corect a fost făcută cercetarea? Este studiul făcut pe un eșantion reprezentativ? Și așa mai departe. În mod normal, studiile statistice se fac de specialiști în statistică, nu se (eventual) specialiști în medicină!
În sfârșit, e clar că sunt niște date fără cea mai mică credibilitate și, ca atare, poți să te ștergi la kur cu ele!
Nu-ți doresc să ajungi să verifici pe propria piele statistica pe care ne-ai prezentat-o ...

Cine? Intermedicas, unitatea sanitară care a realizat studiul, este o clinică din România care furnizează a doua opinie medicală. Aceasta are acces direct la medici de talie internațională din Europa, SUA și Japonia. De asemenea, clinica a implementat un program lunar de „Visiting Professors” în care pacienții români pot întâlni, la București, medici cu expertiză internațională în diferite practici medicale.
Citeste mai mult: adev.ro/q0xsdw


Quote


Daca exista un radar de medici, acela suntem noi. Pe baza unui proces riguros de selectie,Intermedicas cauta cei mai buni specialisti din institutii medicale private si de stat, de pe 3 continente.
Misiunea noastra este sa sustinem inovatia in domeniul medical si sa le oferim pacientilor acces la elitele medicale din intreaga lume.
Parteneriatele medicale create de Intermedicas numara peste 200 de medici si 90 de institutii medicale de renume international din Europa, Asia si SUA.
De cand s-au pus bazele Intermedicas, medici internationali din peste 20 de specializari au rezolvat cu succes cazurile grave ale pacientilor romani care ne-au solicitat second opinion.

”A cere a doua, a treia, a patra opinie medicala mergand din clinica in clinica la medici specialisti, cautand pe internet sau la recomandarea unor prieteni este o improvizatie, care poate sa nu dea rezultate, iar cheltuielile de sanatate, de timp si bani, versus posibilitatea unei solutii medicale incomplete, pot fi costisitoare. Nu ai certitudinea ca medicul care a tratat o cunostinta are rezultate la fel de bune si in cazul tau”, Ana Maria Marian, CEO Intermedicas.
https://www.intermed...second-opinion/


Cocnluzia :  [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5WzIaPph4-w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Ghita_Bizonu, 14 November 2019 - 14:56.


#40
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,425
  • Înscris: 24.02.2017

 Platon, on 14 noiembrie 2019 - 09:47, said:

sunt medici care bat undeva la 11-12 mii de lei pe luna, specialistii trec de 15 spre 22 de mii, mai veniti pe acasa, sa vedeti si adevarul, doar nu credeai ca platim degeaba 25 la suta din venituri pentru sanatate?


Nu din banii nostri sunt facute salariile lor ci din imprumuturi externe :)

#41
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

 Karhu, on 14 noiembrie 2019 - 11:15, said:

Ca putere de cumparare, cam la fel, intr-adevar....
Insa la calitatea vietii, conditii de munca, stress, infrastructura, servicii publice, sanatate etc etc, Ro e daca nu la  fundul gropii, atunci pe la jumatate, asa.
Am fost in vara in Ro (prima data dupa multi, multi ani) si fosti colegi si prieteni mi-au zis ca acum pentru chestiile mai sus mentionate ar emigra, nu pentru bani.
Emigreaza si pentru conditiile de lucru.
Echipamente, laborator, medicamente, ustensile, consumabile etc.
In Vest sunt la cel mai inalt nivel si 100% disponibile.
Nu se pune problema ca nu ai ecograf, ca s-o stricat, ori ca nu ai CT.

#42
Notsure

Notsure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,206
  • Înscris: 15.05.2016
Eu am primit vreo 7-8 disgnostice (toate de boli grave) gresite in 1 an jumate, pana mi s-a descoperit problema si am fost operat la tiroida. Un neurolog nebun de la Fundeni imi zice "mananca o gaina, bea un vin, f*te o femeie, ca esti tanar, ce dracu cauti pe aici?" Am fost plimbat din sectie in sectie, cu diagnostice nasoale la fiecare organ in parte, inima, plamani, neuro, toate cu "parca ar fi ceva acolo". Problema e ca nu au ceva integrat si de multe ori se invart in cerc. Eu m-am dus la o radioloaga buna cu un rmn la piept si a vazut problema la tiroida intamplator, apoi am ajuns la operatie. Daca nu mergeam la femeia aia, urma psihiatria, pentru boala inchipuita, ca deja ma cam impresurau psihologii trimisi pe sectii, incercand sa-mi dezgroape frustrari ascunse, lipsa de iubire la parinti, sechele de la accidente de masina etc.

Totusi, e destul de greu de pus un diagnostic corect, iar unii pun preventiv, pe principiul ca mai bine il are scris si in caz de ceva e acoperit, decat sa iasa ca sanatos de la cardiologie si sa il gaseasca in infarct la 100m de spital.

Apropo, o asistenta, pe furis, cand nu era doctorita, a venit sa-mi spuna ca totul se rezolva devenind vegetarian, si mi-a zis sa nu spun nimic doctoritei (probabil avea deja plangeri si parea nebuna). O pneumoloaga m-a trimis la bioenergie, iar aia cu "du-te, f*te, distreaza-te" au fost cu duiumul.

Edited by Notsure, 14 November 2019 - 20:56.


#43
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

 Notsure, on 14 noiembrie 2019 - 20:41, said:

...aia cu "du-te, f*te, distreaza-te" au fost cu duiumul.
Mno, daca ti-o recomandat doctoru', ii musai sa faci ce-o zis... :)

#44
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,912
  • Înscris: 25.06.2007

 Notsure, on 14 noiembrie 2019 - 20:41, said:

Eu am primit vreo 7-8 disgnostice (toate de boli grave) gresite in 1 an jumate, pana mi s-a descoperit problema si am fost operat la tiroida.
Pai TSH și T4V nu mai sunt examene de laborator de rutină? Medicul de familie nu ti-a făcut trimitere?

#45
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

 Notsure, on 14 noiembrie 2019 - 20:41, said:

, iar aia cu "du-te, f*te, distreaza-te" au fost cu duiumul.


Misto! Eu am ajuns la lomota cu ecomandarile sa imi iau duhovnic

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate