Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ruse vs Rusesti

Le mai putem da pe brazda? tipsuri

Recomandari gips carton tavane. (...

ce fel de activitate intretinere ...
 Se poate imbunatati o poza sa se ...

Folosește cineva syncthing? ...

Închidere fereastra dupa deschidere.

Kit AC contine brate Unitatea ext...
 smart switch fara neutru

Ierbicid pentru parul porcului.

Smecher de talie grea

PH apa plata
 Recomandare Mocheta -pe suport pa...

ram upgrade asus rog strix

Alegere memorie USB

Manere clasice mobila sau push to...
 

VIARK COMBO cu scurt in tuner C/T ?!

- - - - -
  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
ghita_49

ghita_49

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 479
  • Înscris: 21.08.2007
Am acest receptor pe care nu l-am folosit cu tuner C/T pana acum,receptorul il am de cca 2 ani.La conectarea cablului Digi in acest receptor,acelasi cablu si mufa in Octagon ii bun),imi da mesaj: Short occurred to LNB/ANT(1,2)connection.
Make LNB/ANT(1,2)connection correct then restart the machine.
Am gasit scris pe un forum Qviart ceva asemanator la ceea ce apare la mine :
"Uită-te la acest thread: http://www.forokeys....522/#msg2132522
Același lucru mi s-a întâmplat, conexiunile au fost perfecte și nu a existat nicio modalitate de a elimina mesajul.
La final am rezolvat-o cu un blocant actual, aproximativ 2 €.
Mult noroc"
Nu gasesc nicaieri sa fie asemenea"piesa",dvs.stiti ceva ? Multe multumiri.

#2
bowpack14

bowpack14

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 29.04.2015
Receptoarele combo in general , au in meniul corespunzator tunerului
pentru cablu / semnal de la antena digital terestra si o optiune speciala ,
de  a trimite din receptor spre antena terestra o tensiune de +5v
necesara alimentarii amplificatoarelor montate direct pe  antena .

Daca in locul antenei digital terestre se cupleaza semnalul de la
reteaua de distributie  cablu TV ,  atunci utilizatorul ar trebui sa dezactiveze
in meniul receptorului aceasta optiune speciala , astfel incit receptorul
sa nu mai trimita acea tensiune de +5v spre reteaua de cablu .

In acest fel se evita aparitia mesajului de avarie
"Short occured to LNB / Ant 1 connection "

Daca nu este posibila anularea acestei optiuni in meniul receptorului ,
atunci singura solutie este montarea unui adaptor special ,
care blocheaza trecerea tensiunii inspre/ dinspre tunerul receptorului
si permite trecerea numai a semnalului util .


Asemena adaptoare sunt mai dificil de procurat , insa sunt comercializate
splitere de semnal care sunt prevazute pe o ramura cu optiunea de blocare
a trecerii tensiunii inspre / dinspre tunerul receptorului , asa cum se poate
vedea in atasament . Si atunci s-ar putea folosi un  astfel de splitter.


As sugera ca mai intai sa fie accesat meniului receptorului si sa fie verificata
care este setarea optiunii mentionate mai sus , iar daca acesta este activata
atunci sa fie dezactivata ,...

Attached Files


Edited by bowpack14, 12 November 2019 - 16:24.


#3
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Acel adaptor complicat si greu de procurat se numeste condensator inseriat in firul cald, sa opreasca componenta continua.

#4
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,079
  • Înscris: 28.10.2006
1 nF la 100V este mai mult decat suficient.
Se gasesc suficient de mici la dimensiuni sa poata sa se lipeasca direct in mufa cablului TV.
Asta ca sa nu intervina in receptor.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate