Migrare de pe cPanel pe Webmin (sau alte open-source)
Last Updated: Nov 18 2019 13:34, Started by
DarkMinion
, Nov 12 2019 12:14
·
0

Posted 12 November 2019 - 12:14

Recent, cPanel au marit preturile extrem de mult. De la 13$ pe luna, am ajuns sa platesc 30$. Avand in vedere ca e doar serverul personal, aceasta schimbare este un "deal breaker" pentru mine, asa ca am decis sa ma orientez spre ceva open-source.
Fiind foarte incepator, multe lucruri mi-s necunoscute, asa ca am ales sa cer ajutorul celor cu mai multa experienta. Am un server, dedicat, pe care aveam vreo 4-5 cPanel accounts. Pe fiecare cont aveam cate-un site pe wordpress, cu propria baza de date si cele aferente (inclusiv email-urile corespunzatoare). Acum ca nu mai am acces la cPanel, m-am gandit sa trec pe Webmin. (Mai sunt cateva alte alternative, dar din cateve articole pe "net", asta parea cel mai ok). Intrebarea: cum fac acum sa trec totul pe Webmin? La ceea ce m-am gandit eu este ca ar trebui sa imi salvez toate site-urile, sa rad serverul, sa re-instalez OS-ul (momentan sunt pe centOS) cu Webmin si apoi sa-mi recopiez site-urile. Fiind vorba de baze de date si alte nebunii, se poate sa fie totul mai complicat decat imi pare. Astfel, ce ma sfatuiti sa fac? |
Posted 18 November 2019 - 13:34

Eu pe CentOS folosesc centos web panel, mi se pare super ok, poti sa migrezi de la cpanel direct pe el. Uita-te peste el si vezi cum ti se pare. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users