Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 Tratament pt piele..canapea

Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...
 Inregistrare ecran

M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...

Spital stomatologic sector 4 grat...
 

De ce video-urile anilor 90 deruleaza cu banda pe cap

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#19
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,004
  • Înscris: 04.09.2018
muraru, mersi de informatie, mi-ai explicat chestii interesante insa totusi  nu am inteles ceva, daca banda e pe tambur nu se freaca de ala cand deruleaza la full speed ?! Nu e totusi o frecare ?
In plus, eu am un video LG din anii sincer nu stiu dar nu 80, care are si DVD player in stanga, sa stii ca dureaza din stop in play putin, cand deruleaza nu stiu ce face acolo ca se aude ceva tac tac si apoi deruleaza deci fara imagine, isi aranjeaza el nu stiu ce acolo, pe undeva e bine, deci nu se freaca cum vrem noi stop derulare brusc, apas pe buton si isi face el ordonat treaba. Insa nu ma deranjeaza daca e asa.
Ce inseamna VISS ?!
Video asta al meu are si ca o bara care se umple cu alb pe TV adica cum ar veni pe unde e caseta. Altceva mai interesant este ca la un moment dat, cu cat banda la derulare se apropie de sfarsit isi scade viteza de derulare, dupa aia inainte cu 5 min iar o scade usor de tot,  nu stiu de unde stie ca se apropie de sfarsit, nu am fost atent daca si la alea de 4 ore face asa.
La una de doua ore nu a scazut viteza, nu scadea bara aia alba si la sfarsit s-a oprit brusc, cam nasol a fost, deci nu a stiut, de ce, nu stiu.

Inca ceva, alea din anii 80 nu aveau probleme cu semnalul ala copy protected, asta e un mare avantaj ! Alea din 95 deja de pe un prog de filme de pe cablu atunci, se oprea 5 sec, pornea apoi, nu era ok.

#20
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,218
  • Înscris: 13.03.2017
VHS Index Search System (VISS) Posted Image

#21
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,655
  • Înscris: 23.10.2006

View Postdorin_2k, on 12 noiembrie 2019 - 13:06, said:

Capetele sunt fixe (cele video sunt pe tambur).
Banda vine spre ele, nu e ca la casetofoanele audio unde capetele vin spre banda.

Au existat si capete audio, puse pe tamburul unde erau cele video. La videocasetofoanele cu sonor HI-Fi, bineinteles ca le aveau si pe cele statice pentru cumpatibilitatea cu inregistrarile clasice, mono sau stereo.

#22
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,004
  • Înscris: 04.09.2018
Candva vazusem pe undeva video cu usa ca la camere, adica bagai caseta si inchideai usa, dar s-a trecut la preluarea automata a casetelor se pare.Am testat odata la video ala Samsung cu 4 capete mono luat in mai 1995 (zic anul ca poate cineva isi da seama cam ce model era, era luat de la Dorobanti viz-a-viz de liceul Caragiale), si parea ca partea audio e nasoala, am vrut sa inreg jocuri din alea de spectrum, daca de pe un walkman amarat se incarcau, de pe video parca se auzea mai infundat, dadea eroare imediat, am facut asa sperand tocmai ca la video partea audio e mult mai fina si precisa asa cum e la camere, ca intr-un fel ia sunetul un reportofon si altfel ia o camera, se aude mult mai clar, prinde mult mai bine vocea chiar si fara imagine.
Naijax, mersi de explicatia despre VISS.
Oricum m-am lamurit dupa ce mi-ati explicat voi, deci nu se strica nimic daca banda e pe tambur la derulari si altele. Si sper ca nici la derularea pe imagine.
Cel mai des defect la video era ca agata banda cand scoteai caseta, ma capiase chestia asta, multi au patit-o, partea asta nu prea au pus-o la punct, la un moment dat se intampla asta mai devreme sau mai tarziu, chiar si dupa 2-3 ani, altii dupa 10, depinde. Iti nenorocea casetele. In mod normal daca nu lua banda de pe tambur ca lumea, trebuia sa aiba un senzor sa nu te lase sa o scoti, macar ramanea buna daca o scoteai apoi altfel sau trageai cumva banda in caseta.

#23
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,241
  • Înscris: 01.12.2001

View Postbaribalu, on 12 noiembrie 2019 - 15:51, said:


Au existat si capete audio, puse pe tamburul unde erau cele video. La videocasetofoanele cu sonor HI-Fi, bineinteles ca le aveau si pe cele statice pentru cumpatibilitatea cu inregistrarile clasice, mono sau stereo.
Da, stiu pe careva ce avea prin anii 90 si "tragea" pe video HiFi "matrite" audio si de acolo multiplica pe cass-uri deck Akai cate 10 simultan.

#24
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,655
  • Înscris: 23.10.2006
Rezultatul intregistrarii audio HI Fi pe videocasetofon dupa sursa vinil, ca asta era cea mai calitativa la ora respectiva, depasea o inregistrare pe banda de magnetofon pe viteza 19, daca nu ma insel era asemanatoare cu ce se putea obtine pe viteza 38 la magnetofoanele semi-pro sau profesionale.

#25
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,517
  • Înscris: 07.02.2003
Da tinea dar la play repetat se degradau mai usor.

#26
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,622
  • Înscris: 06.03.2005
Asa este, la aparatele cu sigla Hi-Fi Stereo sunetul era foarte bun, chiar a permis introducerea primului home-cinema 5.1 folosind pista stereo cu semnal encodat Dolby Surround se putea obtine 5 canale prin decodoarele ProLogic de pe receiverele de atunci.Puteai avea in anii "90 un home cinema folosind casete video VHS.Eu am avut un astfel de sistem prin "95 player Super VHS Hi-Fi Panasonic cu receiver Onkyo Prologic si incinte Tannoy.
Este adevarat ca banda se degrada rapid, mecanismele targeau, ridicau, presau banda la fiecare operatie si la un moment dat se sifona, imaginea capata dungi si desincronizari sunetul avea zgomote, harjieli sau disparea.Totusi nu era problema mare uzura, deobicei inchiriam casete de la Hollywood Music and Film, originale cu sunet encodat Dolby Surround.

#27
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,004
  • Înscris: 04.09.2018
De ce se degradau benzile rapid ? Eu am benzi de 25 ani care merg bine desi le-am rulat destul. Poate le rulai prea des.

#28
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Orice banda se degradează la folosire insa daca aparatul este reglat corect, nu are voie sa se sifoneze. Ca banda e pe cap in timpul derularii, repet, banda nu e tensionata ca la redare si oricum capetele video doar sting f putin banda ,nu ele sustin banda, ea e tinuta de ghidaje si de ansamblul capului ce are partea rotativa si fixa. Uzura in caul unui aparat cu ghidajele reglate corect nu are voie sa se manifeste decat dupa multe rulari.
O banda buna High Grade era garantata minim 500 redari, Basf batandu-se cu mana in piept in 90 ca a lor tine 2000.

Asa ca, nu mai va faceti griji ca o banda e uzata la derulare, ea e mult mai uzata la redare/inregistrare.

Se vorbea de capete mobile. Nu exista asa ceva, confundați cu rola presoare ce cobora pe capstan ce se afla in aprooierea capetelor audio mono si syncro.

Iar legat de viteza comutarii, difera de la aparat la aparat insa orice aparat ce tine banda pe cap e net mai rapid decat cele clasice, cred ca e la mintea cocosului asta. Dar e normal ca in timpul derularii cand apesi stop sa dureze putin, banda trebuie franata, nu poti opri brusc ca se poate rupe. Dar dupa ce stop-ul a fost facut, cand apesi Play, un aparat performant va incepe rularea instantaneu. Asta dureaza secunde bune oe aparatele vechi.

Cat despre sunetul HiFi, desi carcotasii sustin ca switch-ing noise-ul (daca nu stiti ce este cautati pe google)
Este auzibil, eu nu am sesizat nici un fel de problema, iar pt urechile mele, clar este CD quality.

#29
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,655
  • Înscris: 23.10.2006
Se vorbea de capete audio puse pe acelasi tambur cu cele video, la videocasetofoanele cu sunet HI-FI, nu a zis nimeni ca ar fii capete mobile....

Edited by baribalu, 14 November 2019 - 13:54.


#30
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,622
  • Înscris: 06.03.2005
Sunt capete mobile cele de sunet, banda intra in contact doar cu aceste capete, pastile audio si video, tamburul rotativ nu atinge banda se formeaza o perna de aer.Semnaul audio stereo nu este folosit ca atare este modulat, encodat FM pentru a putea fi utilizata citirea helicoidala.

#31
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,517
  • Înscris: 07.02.2003
Ce perna de aer ? Nu e HDD Posted Image E frecare calculata, exista un sistem de tensionare care asigura ca banda freaca bine dar nu in exces, altfel nu merge sa ia frecventele video corect. In derulare pe cap banda e libera dar la play/record e in tensiune. Exista o frana la tamburul donor.

Edited by andreic, 14 November 2019 - 17:08.


#32
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,622
  • Înscris: 06.03.2005
"Here you can see how the tape wraps around the drum. The grooves in the spinning section of the drum help to control the air bearing that keeps the tape flying just above it."
https://goughlui.com...s-cassette-vcr/
Daca tamburul ar fi in frecare permanenta cu banda, la viteza aia banda nu ar rezista uzurii.
Capetele montate pe tambur ies in afara acestuia, se simt la mana.

#33
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Exista un topic dedicat aparatelor video unde cei interesati pot gasi informatii despre tot ce înseamnă inregistrarea magnetica a imaginii:

https://forum.softpe...e-casetoscoape/

#34
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,004
  • Înscris: 04.09.2018
Pai la derulare cand deruleaza, automat cred ca se tensioneaza banda, ca atunci cand rola activa trage banda, si se invarte si cea pasiva care da banda, e banda intinsa, nu ar fi intinsa daca rola care da banda ar da-o intai destul cumva sa se adune undeva, si apoi aia care ia banda ar trage-o. Am zis cred.

#35
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,517
  • Înscris: 07.02.2003

View PostFC72, on 14 noiembrie 2019 - 21:06, said:

Daca tamburul ar fi in frecare permanenta cu banda, la viteza aia banda nu ar rezista uzurii.
Capetele montate pe tambur ies in afara acestuia, se simt la mana.
M-am exprimat incorect, banda freaca dar partea fixa a tamburului, partea de jos.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate