Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u

Recomandare rulouri exterioare us...
 Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 

EdgeRouter X - Ubiquiti - (ER X)

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
570 replies to this topic

#523
Danut Ianc

Danut Ianc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 537
  • Înscris: 03.11.2003

 wolfydRg, pe 24 august 2023 - 09:12, a scris:

Cred ca ala micu de "ruteaza" la greu , aka routerul din topic sa busit.
Poți să o faci cu un Opnsense sau pfSense în docker (un pic tricky pt. că rulează BSD, dar nu imposibil).
Dar eu am dedicat o micro-itx cu 8 gb ram, cu un xeon mai vechi și cu ssd de 32 sau 64 Gb, cu 2 porturi de rețea de 1gb și o carcasă mică, ca să fie router cu Opnsense și merge de rupe. Consumul este nesimnificativ, încărcarea la fel.

Am preferat să fac asta cu mașină separată pentru acest serviciu, pt. mai multă siguranță și pentru ușurința întreținerii...

Edited by Ravy, 24 August 2023 - 20:09.


#524
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,015
  • Înscris: 20.06.2005
@ogo am rezolvat pana la urma , recovery flash @ ip 192.168.1.120 , ssh nu mergea de nici o culoare. Oricum a fost ceva chin ca a nu a mers din prima, se înțepenise la comunicare. Dadea eroare precum ca este deja un proces ce foloseste partea de put .... sau ceva de genul.

Dupa aceea am dat restore la un config mai vechi, a trebuit sa mai perii putin, dar sa rezolvat pana la urma.

@Danut Ianc ceva de genul asta ma gandeam sa folosc. Numai ca nu stiam ce placa de retea sa cumpar. O sa dau ceva comanda din china, ca astia vad ca exagereaza cu preturile. O sa o folosesc in viitor. Ceva cu patru porturi neaparat. Ma gandeam la acel HP 629135, nu era mult la 350.

@ogo merita banutii acea placa ? sau sa caut ceva mai ok gen cu 2.5Gbps din china , vad ca sunt pe la 150 lei (incepand). Am timp sa astept, zic ca ar fi bine sa o am cand va fi urmatorul pocinog.

Edited by wolfydRg, 24 August 2023 - 18:30.


#525
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,534
  • Înscris: 07.03.2006
Poti lua orice placa doar sa fie chipset intel :) daca nu vrei dureri de cap.

#526
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,015
  • Înscris: 20.06.2005
Ms, tot cipset intel am si la server, si zero probleme pana acum.

#527
Danut Ianc

Danut Ianc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 537
  • Înscris: 03.11.2003

 wolfydRg, pe 24 august 2023 - 18:26, a scris:

@Danut Ianc ceva de genul asta ma gandeam sa folosc. Numai ca nu stiam ce placa de retea sa cumpar.
Eu am o placă miniITX cu 2 porturi de 1 Gb - chipset Intel folosită exclusiv ca și router. Totul asamblat într-o cascară mică cu sursă de 90w și merge super bine.
Am făcut upgrade la procesor - în loc de un Celeron am pus un Xeon cu consum mic și acum încărcarea este mai mică. Doar că acel xeon nu are video integrat și îl folosesc exclusiv prin ssh dar asta nu este nici o prb.

Succes

Edited by Ravy, 24 August 2023 - 20:10.


#528
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,015
  • Înscris: 20.06.2005
Pai ceva de genul am si eu, I3-12100, consuma 9-10W, carcasa mare, 2ssd, 2hdd, 1nvme, sus tot timpul HA, pihole, openvpn, mariadb, docker vm, plus inca vreo 6 vm-uri care pornesc la cere. Daca as pune placa de retea ar fi complet. Scot routerul din priza si raman doar cu wireless-ul.

Dar cum se încăpățânează sa merga, doar ma pregătesc.

Edited by wolfydRg, 24 August 2023 - 20:20.


#529
tmihai20

tmihai20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,124
  • Înscris: 11.12.2007
Am observat o problemă cu al meu EdgeRouter X. La un uptime mare de cel puțin o lună (timp în care a menținut conexiunea activă la internet) am observat că de-abia pot intra pe interfața lui, uneori pare să aibă atât de mult lag încât nici nu mai am conexiune la internet. Al meu rulează ultima versiune de soft, 2.0.9 Hotfix 7. Am observat asta de cel puțin 2-3 ori în urmă, dar nu mi-am bătut capul prea mult. Nu rulează nimic deosebit. Ieri m-am chinuit până când am putut să-l repornesc din interfața web (după vreo 20 de minute cel puțin, timp în care nu mai funcționa nici conexiunea la internet).

E destul de deranjant să fiu nevoit să dau restart la router, mai ales că nu-mi pot da seama ușor dacă e cazul sau nu. Nu cred că este doar actualizarea de firmware, îmi aduc aminte că pățea așa de pe la Hotfix 5, dacă nu mă înșel. Mai pățește cineva așa ceva?

#530
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,534
  • Înscris: 07.03.2006
Unde ti logurile? Remote sau pe el?
Aici ar fi problema, ca nu e indicat la loghezi toate nebuniile pe el.
Si ce output ai la
show system image
si la
df -h

#531
tmihai20

tmihai20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,124
  • Înscris: 11.12.2007
Nu țin logurile remote, doar pe el. Nici nu mă puteam loga cu ssh pe el din rețeaua internă. Nu m-am gândit să mă uit dacă are suficient spațiu liber. Nici nu știu cum să configurez serverul să poată stoca logurile de pe router.
show system image
The system currently has the following image(s) installed:
v2.0.9-hotfix.7.5622731.230615.0857 (running image) (default boot)
v2.0.9-hotfix.6.5574651.221230.1015

df -h
Filesystem     Size   Used Available Use% Mounted on
ubi0_0   214.9M    134.8M 75.4M  64% /root.dev
overlay 214.9M    134.8M 75.4M  64% /
devtmpfs     122.9M 0    122.9M   0% /dev
tmpfs    123.6M   4.0K    123.6M   0% /dev/shm
tmpfs    123.6M    368.0K    123.3M   0% /run
tmpfs 5.0M 0   5.0M   0% /run/lock
tmpfs    123.6M 0    123.6M   0% /sys/fs/cgroup
tmpfs    123.6M   8.0K    123.6M   0% /tmp
tmpfs    123.6M    296.0K    123.3M   0% /var/log
tmpfs    123.6M 0    123.6M   0% /lib/init/rw
tmpfs    123.6M 0    123.6M   0% /run/shm
none     123.6M   1.1M    122.5M   1% /opt/vyatta/config
overlay 123.6M   8.0K    123.6M   0% /opt/vyatta/config/tmp/new_config_c6697351ff4aec29cdbaabf2fbe3467c
overlay 123.6M   8.0K    123.6M   0% /opt/vyatta/config/tmp/new_config_d825e3d2e5ca4690ab01ac4bd81c11d7
tmpfs     24.7M 0 24.7M   0% /run/user/1000

#532
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,392
  • Înscris: 30.08.2017
Una dintre conexiuni (indiferent la care port este) trece frecvent pe 100mbit. Intuiesc ca ar putea fi cablul, dar cum e tras prin perete de la etaj la parter cam greu de facut ceva in aceasta privinta. Totusi, imediat cum scot iar apoi bag la loc mufa cablului (am incercat atat in portul din perete cat si la capatul celalalt, in portul din router) trece din nou pe 1000mbps cam pentru 30 minute, apoi revine la 100mbit. E vreo setare care face ca, daca detecteaza vreo problema pe cablu, trece pe 100mbit?

#533
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,534
  • Înscris: 07.03.2006
Sterge image-ul vechi hotfix.6
delete system image

Edited by ogo, 09 October 2023 - 13:31.


#534
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,534
  • Înscris: 07.03.2006

View Postgeorge_alexandru, on 09 octombrie 2023 - 12:56, said:

Una dintre conexiuni (indiferent la care port este) trece frecvent pe 100mbit. Intuiesc ca ar putea fi cablul, dar cum e tras prin perete de la etaj la parter cam greu de facut ceva in aceasta privinta. Totusi, imediat cum scot iar apoi bag la loc mufa cablului (am incercat atat in portul din perete cat si la capatul celalalt, in portul din router) trece din nou pe 1000mbps cam pentru 30 minute, apoi revine la 100mbit. E vreo setare care face ca, daca detecteaza vreo problema pe cablu, trece pe 100mbit?

ce output ai la:
show configuration commands | match "ethernet ethX"

unde X = interfata fizica care iti face probleme

ce output ai la:
sudo ethtool ethX
unde X = interfata fizica care iti face probleme

ce ai conectat in partea cealalta a cablului
e un patchcord, sau ai mufat tu? incearca sa re-mufezi, ambele capete.

#535
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,392
  • Înscris: 30.08.2017
Multumesc pentru raspuns.

Am reusit sa rezolv ieri seara dupa ce mi-au venit niste cabluri noi. Cumva alea doua pe care le aveam si cu care am incercat nu intrau ca lumea in mufa din perete (nu se auzea acel click). Asta de l-am pus acum merge de ieri fara probleme.

#536
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,392
  • Înscris: 30.08.2017

View Postogo, on 10 octombrie 2023 - 11:32, said:

ce output ai la:
show configuration commands | match "ethernet ethX"

unde X = interfata fizica care iti face probleme

ce output ai la:
sudo ethtool ethX
unde X = interfata fizica care iti face probleme

ce ai conectat in partea cealalta a cablului
e un patchcord, sau ai mufat tu? incearca sa re-mufezi, ambele capete.

A inceput iar sa faca aceleasi probleme. Dupa ce scot si bag inapoi cablul, revine la 1000mbps pentru cateva ore, apoi trece din nou pe 100mpbs. Am schimbat portul la router (initial era pe eth 3, acum e pe eth2), nici o schimbare.

show configuration commands | match "ethernet ethX"

set interfaces ethernet eth2 description Local								
set interfaces ethernet eth2 duplex auto									  
set interfaces ethernet eth2 speed auto


sudo ethtool eth2

Settings for eth2:															
		Supported ports: [ TP MII ]											
		Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full					
								100baseT/Half 100baseT/Full					
								1000baseT/Half 1000baseT/Full				
		Supported pause frame use: No										
		Supports auto-negotiation: Yes										
		Advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full					
								100baseT/Half 100baseT/Full					
								1000baseT/Full								
		Advertised pause frame use: Symmetric								
		Advertised auto-negotiation: Yes									
		Link partner advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full		
											 100baseT/Half 100baseT/Full	
		Link partner advertised pause frame use: No							
		Link partner advertised auto-negotiation: Yes						
		Speed: 100Mb/s														
		Duplex: Full														
		Port: MII															
		PHYAD: 2															
		Transceiver: internal												
		Auto-negotiation: on												
		Link detected: yes



#537
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,534
  • Înscris: 07.03.2006
ce ai conectat in partea cealalta? e pus pe auto-negotiation?
poti conecta ceva pe direct, cu un alt patch-cord cumparat (de preferat), care stie sigur 1000 auto-negotiation?
poti seta 1000 full-duplex in ambele capete? (la router poti nu stiu ce ai conectat in partea celalta) - asta doar de test.

#538
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,392
  • Înscris: 30.08.2017
Am un switch TL-SG108E. Aseara am pus 1000mbps la ambele capete, fara auto negociere. Pana acum a functionat.

#539
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,534
  • Înscris: 07.03.2006
Pt cine inca foloseste 2.0.x firmware train si nu a trecut la beta 3.x am o rugaminte (inainte sa faceti update, daca faceti):
- am si eu nevoie de 2 output-uri la urmatoarele comenzi:

sudo dpkg-query -l | grep ubnt-util
afiseaza versiunea de ubnt-util instalata.

si daca aveti si wireguard instalat in user space am nevoie si de asta:

ps --ppid 2 -p 2 -o uname,pid,ppid,cmd,cls | grep wg-crypt-wg0
teoretic nu trebuie sa aveti vreun output la asta.

#540
Xelo

Xelo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 12.05.2005

Quote

ubnt@ER-X:~$ sudo dpkg-query -l | grep ubnt-util
ii  ubnt-util    0.1.31+t5622726.dev.stretch.v2.0.9.84fe6 b87    mipsel    The ubnt-util package

v2.0.9-hotfix.7
Nu am wireguard.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate