Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum se completeaza o declaratie d...

TVA de recuperat - Germania

beau mult? voi ce credeti?

La Multi Ani de Sfantul Andrei!
 Proces verbal acasa

Ted (2024 _ ...)

Care e cea mai sigura si buna mas...

Poze "corupte" pe un memo...
 Spațiu intre acoperiș &...

Recomandari casti in-ear - sony?

Aveti buricul bagat sau iesit in ...

Eroare EGR
 Lasagna gata facuta de la Penny

Deblocare (parola) BIOS. Recomand...

Cum obtinem despagubiri de la fur...

Memory (2023)
 

EdgeRouter X - Ubiquiti - (ER X)

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
543 replies to this topic

#487
Bennedict

Bennedict

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 29.09.2008
add system image
Fetching version number of latest firmware... ok
> version : v2.0.9-hotfix.6
> url	 : https://fw-download.ubnt.com/data/e50/0dc8-edgerouter-2.0.9-hotfix.6-8541480bbf9f4ad892940817aad86b48.tar
> md5	 : f47e051870f05ca830680aa520e565e9

Bugfixes
https://community.ui.com/releases/Security-Advisory-Bulletin-028-028/696e4e3b-718c-4da4-9a21-965a85633b5f



#488
xml

xml

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,167
  • Înscris: 27.10.2005
Da, s-a băgat update la non-stop, am luat și io pentru ER-4.

#489
Bennedict

Bennedict

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 29.09.2008
@ogo, am o curiozitate...Ai testat OpenWRT pe Edgerouters sau Unifi AP?
M-ar interesa in special pt partea de QoS, sa elimin bufferbloat-ul pe AP-uri. Cel putin la cele MTK, driverul nu e cel mai stralucit.

#490
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,376
  • Înscris: 07.03.2006
nu am incercat...

dar ca fapt divers:
cum ai testat buffer-bloat-ul via wifi / ap?
daca testezi cu un server WAN degeaba...testezi via wifi.
pune un iperf3 local si vezi asa...: client iperf3 - ap - server iperf3.
cati clienti wifi ai? +50 per AP? si ce AP...

pe partea de L3 (router), la 1 Gbps cat banuiesc ca ai, unde-i bufferbloat-ul si cum l-ai testat...
pe waveform ce zice? https://www.waveform...ols/bufferbloat

#491
Danut Ianc

Danut Ianc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 03.11.2003
Am crezut că nu merge. Dar se pare că este portat pt. Cavin-ul din EdgeRouter

#492
Bennedict

Bennedict

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 29.09.2008

 ogo, pe 06 martie 2023 - 21:35, a scris:

https://www.waveform...67-e0493c9d72f6
Am un U6-LR si un AC-LR. Abonamentul e 1Gbps RCS.
Daca testez pe DSLReport acolo imi rezulta A grade bufferbloat.

http://www.dslreport...edtest/71734218
Apple au implementat si ei un diagnostic mode pt asta in Monterey si facand un test de pe mac mini M1 conectat la U6-LR am cam asa:

networkQuality -s
==== SUMMARY ====
Uplink capacity: 102.359 Mbps
Downlink capacity: 589.046 Mbps
Uplink Responsiveness: Medium (853 RPM)
Downlink Responsiveness: Low (159 RPM)
Idle Latency: 75.750 milliseconds



networkQuality
==== SUMMARY ====
Uplink capacity: 2.563 Mbps
Downlink capacity: 648.052 Mbps
Responsiveness: Low (167 RPM)
Idle Latency: 75.333 milliseconds



Airport CLI imi raporteaza urmatoarele

/System/Library/PrivateFrameworks/Apple80211.framework/Versions/A/Resources/airport -s
						 SSID BSSID			 RSSI CHANNEL HT CC SECURITY (auth/unicast/group)
					 DIGI-kW2N				 -91 2	 Y -- WPA(PSK/AES/AES) RSN(PSK/AES/AES)
				 TP-LINK_BAF226				 -88 5,+1 Y -- RSN(PSK/AES/AES)
					 DIGI_505f00				 -85 11	 Y -- RSN(PSK/AES/AES)
						 U6-LR				 -55 6	 Y -- RSN(PSK,FT-PSK/AES/AES)
						 U6-LR				 -51 1	 Y -- RSN(PSK,FT-PSK/AES/AES)
						 U6-LR				 -58 36	 Y -- RSN(PSK,FT-PSK/AES/AES)
						 U6-LR				 -52 36	 Y -- RSN(PSK,FT-PSK/AES/AES)


"FT" ul din log se refera la Fast Roaming care e activ. Al doilea e ap (AC-LR) e wireless uplink de la U6-LR; nu am posibilitatea sa trag cablu in zona opusa a parterului. E casa P+E.
Fast Roaming activ, IGMP Snooping activ, Multicast Enhancement activ, pt Apple TV, Airplay2, etc.

Ce am obserat interesant intr-o postare referitoare la un U6 Lite cu OpenWRT este faptul ca nu mai e atat de "galagios".

Rog moderatorul sa mute discutia pe un topic dedicat unifi, eu nu l-am gasit. Multumesc.

https://forum.openwr...ovely/59002/347

"Another thing to note: The U6-Lite works much better with the free and open mt76, running OpenWRT than with the proprietary Ubiquiti firmware.
The vendor SDK seems to have some serious reliability issues."  - @Manawyrm - Twitter

LE2:

Diagnoza pe iPhone arata asa

Am maxim 10 deviceuri constant si toate sunt device-uri Apple de la iPhone la Apple TV, vreo doua webOS-uri care nu fac trafic pt ca EULA e off, doar le updatez periodic pt suport si bugfixes.
IoT nu agreez, de la masini de spalat la termostat toate sunt clasice wifi, non smart.

Attached Files


Edited by Ravy, 07 March 2023 - 01:31.


#493
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,376
  • Înscris: 07.03.2006
Cred ca nu m-am exprimat cum trebuie...
waveform doar pe cablu testeaza
pe wifi testezi in cel mai rau caz local: un client conectat la ap care face trafic catre alt client (server iperf3) din acelasi lan.
wifi-ul introduce prea multe overhead-uri....

#494
tmihai20

tmihai20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,066
  • Înscris: 11.12.2007
Se poate instala OpenWRT pe Unifi-uri? Asta e super interesant. Îmi place enorm că pot administra la distanță AP-urile din aplicație și la fel de mult adăugarea unui nou AP. O dată ce ai un AP restul e extrem de ușor, softul face totul pentru tine. Folosește cineva de aici OpenWRT pe Unifi? Rog să se mute și postarea mea într-un topic dedicat Unifi cu OpenWRT.

#495
Bennedict

Bennedict

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 29.09.2008
Pe cablu nu sunt probleme si sunt multumit ai pe wifi de performanta dincolo de metrice.
Gamingul oricum tot pe cablu il fac.

#496
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,376
  • Înscris: 07.03.2006

Quote

Fast Roaming activ, IGMP Snooping activ, Multicast Enhancement activ, pt Apple TV, Airplay2, etc.
fastroaming => vad ca ai mai multe ap-uri, e ok.
igmp => nu conteaza pt ca ai nevoie de un switch unifi
multicast enh. (IGMPv3)  => nu conteaza pt ca ai nevoie de un gateway/router/switch din gama unifi
ca fapt divers, ai apple-tv-ul in alt vlan fata de cel uzual? de fapt, ai mai multe vlan-uri? daca nu, nu conteaza.

de preferat sa faci diagnoza ori cu ceva dedicat ori din ambele puncte de vedere: client-ap dar si ap-client.

#497
Bennedict

Bennedict

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 29.09.2008
E acelasi subnet (vlan) o sa debifez alea. Multumesc ogo.
DTIM e auto
Minimum data rate control e auto.

Edited by Bennedict, 07 March 2023 - 15:22.


#498
Ge3org3

Ge3org3

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 06.04.2023
Salutare!
Am o problema cu edgerouterx,in sensul ca nu vad toate ip-urile din retea in sectiunea DHCP(parca sunt ascunse) eu chiar sunt noob in networking,va rog sa ma luati usor,atasez fisierul config.

Nu imi permite sa atasez fisierul config.

Attached Files


Edited by Dany_Darke, 09 April 2023 - 11:05.


#499
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,995
  • Înscris: 06.06.2006
Pai la DHCP vezi doar IP-urile date de DHCP.
Device-urile la care ai bagat manual IP-ul si subnetul nu vor aparea acolo.

#500
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,376
  • Înscris: 07.03.2006
ssh la router, login si:
1. Daca ai doar clienti dhcp in lan atunci:
show dhcp leases

2. Daca ai si ip fixe:
sudo ping -c 3 192.168.1.255 -b
show arp switch0

Edited by ogo, 10 April 2023 - 18:30.


#501
Ge3org3

Ge3org3

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 06.04.2023
Deci nu vedeam 192.168.1.206(Home assistant) si 192.162.1.108(videointerfon) acestea fiind ip fixe,restul nu mai intereseaza in mod special.Am atasat poze la comenzile din ssh,acum vad in "switch 0" cele 2 adrese,nu mi-am dat seama ca,daca au ip fixe nu le vad in DHCP.
In continuare va ro sa ma ajutati cu portforward la home assistant.

Multumesc!

Attached Files



#502
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,376
  • Înscris: 07.03.2006
Ai rds?
Daca da, atunci wan interface e pppoe0 nu ethX si lan e switch0

Edited by ogo, 11 April 2023 - 01:30.


#503
Ge3org3

Ge3org3

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 06.04.2023
Am reusit! Multumesc pentru ajutor.

#504
PeRuZzI

PeRuZzI

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 441
  • Înscris: 30.12.2005
Salut, am si eu o problema cu port forward. Incerc sa deschid un port 55661, il deschide pentru exterior insa nu-l pot accesa din LAN.

Hairpin NAT e activ, WAN interface este pppoe0 si LAN interface este switch0.

Daca deschid orice alt port 80, 443 merge fara probleme.

Stie cineva de la ce poate sa fie ?

Multumesc.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate