Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...
 Reparatie acoperis din sindrila b...

Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...
 Black Friday Pro pentru echipamen...

Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.
 Permis suspendat 3 luni

Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic

Sfat instalare termosemineu lemne
 

EdgeRouter X - Ubiquiti - (ER X)

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
412 replies to this topic

#1
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,275
  • Înscris: 20.06.2005
Asa cum spune si titlul aici vom discuta despre EdgeRouter X : https://www.ui.com/e...x/edgerouter-x/

Plecând de la o întrebare de aici : https://forum.softpe...2#entry25443947
am decis sa pensionez vechiul dir665 , de la Dlink, vechi de prin 2010 parca.

Cu ajutorul colegilor de pe forum, am decis sa iau acest router in combinatie cu un archer c7. Initial eram pornit per MikroTik RBD52G, nu ca ar fi fost o optiune rea, dar am considerat mai bine asa.
Practic din capatul locuintei, unde era initial vechiul router wireless, am migrat access pointul "archer c7" in centrul casei, doar un fir de 15m a fost necesar sa trag pana acolo, asa ca deranjul nu a fost prea mare. EdgeRouter X a ramas tot in capatul locuintie aproape de apratura ce necesita fire.

Acum configuratia este urmatoare din ZTE(de le RDS) -bridge mode-> EdgeRouter X -> Archer c7. Evident ca din ruoter mai pleaca spre HTPC, XBOX ... etc.

Am urmat pasii standard, conectat, facut update la ultima versiune de firmware, reset si configurat. C7-ul in mod acces point .

ER-X ul merge configrat initial doar per eth0, am urmat pasii de config prin intermediul "wizards mode". Asta pentru ca era tarziu, aproape de miezul noptii, ar fi fost interesant o configurare din Putty, sunt destule tutorial , dar sincer la ora aia Posted Image .

A mers din prima dar pentru ca am vrut sa pun musai ZTE-ul la intrare pe eth0, am luato de la capat. Ceva a mers prost, sincer nu stiu ce, doar banuiesc ca partea de switch0 nu comuta bine pachetele. Asa ca am mai pierdut ceva vreme (30 min), am pus manual configurarea de switch0, am lasat iarasi ZTE-ul sa intre pe eth4 , dupa restart a luato Posted Image. Initial am crezut ca mi-au blocat portul cei de la RDS, dar nu a fost asa.

Acum despre cum merge : uau!

Facusem inainte ceva teste de viteze si comunicare cu vechiul dir655. Acum cu noua configurare pur si simplu le-a spulberat.
Teste pe fir, langa la 1m, cu htpc-ul meu imi mergea inainte cu 150Mb acum cu ER-X in jur de 250Mb (maxim ar fi trebui sa fie 500Mb, asta e optiunea mea de la RDS). HTPC nu e potent, e doar un biet Intel® Atom 330 @at3iont, asa ca nu am pretentie de viteza maxima pentru net.

Pe direct din ZTE in laptop (un acer i3-8130U) se apropie de 500Mb, prin router in jur de 400Mb.
Banuiesc ca firele + ceva configurari din router sunt de ajustat. Pe vechiul daca prindeam un 200Mb era bine, dar chiar si aia 200 era chinuiti, nefiind stabili ma cam stresa.

Pe partea de wireless, iarasi, super incantat, nici nu stiam ca telefonul meu duce aproape 300Mb, vechiul 30-40Mb si aia chinuiti. Plus ca acum am acoperire peste tot, si aia utilizabila. ER-X in combinatie ca C7-ul merg de minune.

Asa ca multumesc si pe acesta cale colegilor care m-au indrumat spre aceasta combinatie.
Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu subiectul postati aici, reusim cumva sa ne lamurim pana la urma Posted Image.

#2
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
Ar trebui sa poata mai mult, vezi sa fie activat hwnat (hardware offload). Nu stiu daca e disponibila optiunea din GUI, sunt alti colegi pe aici care folosesc Ubiquiti, nu am avut ocazia sa ma joc prea mult cu ele, inca.
https://help.ubnt.co...ware-Offloading

Edited by MembruAnonim, 09 November 2019 - 22:04.


#3
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,941
  • Înscris: 07.03.2006
@wolfy
te conectezi la ssh prin el si:
configure
set system offload hwnat enable
set system offload ipsec enable
commit; save; exit

enjoy :)

ps
Ce versiune ai?
show system version

ca sa verifici daca e enable offload-ul:
show ubnt offload


#4
george_alexandru

george_alexandru

    `·.¸¸ ><((((º>.·<((((º>

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,130
  • Înscris: 30.08.2017
Eu am trecut de la Archer c1200 la Edge Router X. Pe Fiberlink 1000 viteza in teste (pe cablu) a scazut de pe la 940mbps la 900mbps...in practica nu se simte deloc, in schimb pare ca pe wifi routerul in mod AP scoate mai bine fata de cand era pe post de router. Pe partea de optiuni de configurare, nu mai zic, un mare plus. La 250 ron mi se pare un router senzational.

Imi place si pentru ca e foarte mic...il voi monta la casa intr-o caseta pe care proiectantul a gandit-o destul de prost, asa ca ma ajuta foarte mult dimensiunile reduse.

#5
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,275
  • Înscris: 20.06.2005
Am aplicat offload eable, acum am versiunea asta:

show system image storage
Image name						Read-Only   Read-Write		Total
------------------------------ ------------ ------------ ------------
v2.0.6.5208541.190708.0508			79752		 1732		81484
v1.10.10.5210345.190714.1127		  78756		  168		78924


Gata, sa dus in maxim, aproape 500.

Ms, sa rezolvat.

Edited by wolfydRg, 09 November 2019 - 22:48.


#6
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,941
  • Înscris: 07.03.2006
welcome.
Alte nelamuriri? :)

#7
petman

petman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,584
  • Înscris: 28.11.2001
Eu n-am ce face la ora 11 noaptea si ma apuc sa fac update de fw la edgerouter x-ul meu... mah, voi n-aveti somn?
Am trecut pe ubq. Edgerouter-x + UniFi AP-AC-Lite + 2 x NanoStation loco M2 (tre sa duc net si in alta cladire). Instalat controllerul prin docker pe synology pe un server hp si e de bine. Aveam niste asusuri de alea scumpe care ma scoateau din minti cu pierderile de pachete si blocaje aleatorii.
La show ubnt offload primesc raspunsul
IPSec offload module: not loaded
HWNAT offload module: loaded
Traffic Analysis	:
  export	: disabled
  dpi	   : disabled
	version	   : 1.480


Edited by petman, 09 November 2019 - 23:12.


#8
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,275
  • Înscris: 20.06.2005
:)
@ogo pentru moment totul e ok . Mai verific maine eventual.

#9
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,941
  • Înscris: 07.03.2006
@petman
folosesti QoS? Netflow? Daca nu:

configure
set system offload hwnat enable
set system offload ipsec enable
commit; save; exit

Edited by ogo, 09 November 2019 - 23:18.


#10
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,202
  • Înscris: 10.06.2008
Dragi forumisti: C7-le e peste hap AC2 pe partea de wifi? Mai bun, ma refer la acoperire. Nu ma refer la viteza teoretica ptr ca e clar. Apropo, la ce tensiune se alimenteaza?
Ca pe partea de router nu are cum sa fie mai bun...mie nu mi-a facut nici macar o figura.

Edited by joystick, 09 November 2019 - 23:26.


#11
petman

petman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,584
  • Înscris: 28.11.2001
@ogo nu folosesc QoS sau Netflow
acelasi raspuns il primesc dupa ce am scris codul...

#12
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,941
  • Înscris: 07.03.2006
Pt ipsec trebuie restart.

#13
petman

petman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,584
  • Înscris: 28.11.2001

 ogo, pe 09 noiembrie 2019 - 23:37, a scris:

Pt ipsec trebuie restart.
Am dat si la fel.

#14
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,275
  • Înscris: 20.06.2005
Cand intru in consola vad :

Boot image can be upgraded to version [ e50_002_4c817 ].
Imi arata versiunea pentru ca e in urma sau pentru doar o afiseaza pentru info ?

 joystick, pe 09 noiembrie 2019 - 23:25, a scris:

Dragi forumisti: C7-le e peste hap AC2 pe partea de wifi? Mai bun, ma refer la acoperire. Nu ma refer la viteza teoretica ptr ca e clar. Apropo, la ce tensiune se alimenteaza?
Ca pe partea de router nu are cum sa fie mai bun...mie nu mi-a facut nici macar o figura.
Nu detin AC2-ul, ca sa ne dam seama ar trebui puse in aceleasi conditii. Eu l-am comparat cu dir 655 si este peste clar. Pe 5Ghz viteza in jur de 300Mb, pe 2.4 in jur de 100Mb. Semnal stabil si fara gatuiri.

#15
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,202
  • Înscris: 10.06.2008
Mersi pentru feedback. Eu am avut dir 655. Nu ma interesează atât de mult viteza cât ma interesează acoperirea. Hap ac2 e excelent din aceasta privire.

#16
JohnnyUSA

JohnnyUSA

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 27.01.2006

 petman, pe 09 noiembrie 2019 - 23:08, a scris:

Aveam niste asusuri de alea scumpe care ma scoateau din minti cu pierderile de pachete si blocaje aleatorii.

Cum domne asa ceva? Sa nu cumva sa afirmi asta pe topicul general, or sa sara majoritatea in capul tau :)

Si acum on-topic. Ma mananca demult sa iau si un Edge(idee inoculata de @ogo). Totusi, nu-i gasesc intrebuintare acum dar, astept momentul prielnic cu nerabdare. Imi da impresia ca voi fi la fel de multumit de el ca si de MK.

Copilul din mine ar da comanda chiar acum, doar sa se joace cu un astfel de router. Pe de alta parte, adultul din mine spune ca am dat destui bani anul asta pe mofturi :))

#17
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,941
  • Înscris: 07.03.2006
Pt ca e in urma.
add system boot-image

Si dupa ce termina
reboot

#18
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,941
  • Înscris: 07.03.2006
@petman:
ce versiune ai?
show system version


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate