Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce sa aleg dintre urmatoarele mod...

Carduri microSD comparatie

Spiritism

Evacuare condes centrala termica ...
 Carucior furtun de 3/4

Recomandare vas wc cu bideu integ...

Multifunctionala care sa scaneze ...

Fotbal pe oculus meta quest 3
 Renuntare oferta angajare in detr...

Am joc cumparat si nu-l mai pot f...

Pardoseala foarte denivelata apar...

Garnitura robinet baie
 Probleme dupa fractura picior

Parcare Militari Residence

Taxa pe soare

din greseala am stropit pomii cu ...
 

Scanare manuală posturi străine / satelit

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
22 replies to this topic

#1
pamfil nastase

pamfil nastase

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 04.02.2007
Salutare, am o mare problemă: de cîteva zile îmi tot apărea „lipsă semnal”, iar orice am încercat (restartat, scos cartela și băgată la loc, update de software) a fost inutil. (Am mai pățit asta o dată, dar atunci și-a revenit singur în 2 zile.) Astfel încît am resetat totul și am dat scanare automată.

Toate bune și frumoase, doar că așa mi-a găsit doar canalele românești (la care nu mă uit aproape deloc), iar cele străine pe care le aveam eu în liste au dispărut, logic.

Am dat să scanez manual, m-am uitat pe kingofsat.net, dar, orice parametri aș alege, apare 0% semnal. Altfel spus, mi-am prins urechile și nu reușesc să mai găsesc nimic. În plus, văd că acum apar mai mulți sateliți (eu știam că Orange lucrează cu 19,2 e), pe nici unul nu-mi găsește nimic.

Am sunat și la Orange: primești „pentru x apasă tasta y” pînă ți se apleacă, iar apoi „momentan toți operatorii sînt ocupați” sau „momentan va dura mai mult”. Adică mumu. Nu că ar fi singurii (la Enel sînt și mai jegoși), dar genul ăsta de service cu număr unic și băgat omul în ceață nu mai e service. În schimb, dacă întîrzii un pic cu plata facturii, te sună imediat să te amenințe cu deconectarea. Pe site, canci informații, în manualul de instalare scrie orice, dar nu cum să scanezi manual.

A dispărut așa-zisul kit extra-canale sau fac eu ceva greșit? Ce parametri trebuie să setez? Mă interesează în primul rînd canalele nemțești publice (care sînt și gratuite): ARD, ZDF, ZDF Info, Phoenix, Tagesschau 24, MDR, NDR, WDR, RBB, BR, 3Sat, Arte ș.a. Dar și cele private (RTL, RTL Nitro, Vox, Sat1, Pro7 etc.) Decodorul e modelul alb.


Zău că îmi vine să reziliez contractul (înțeleg că ligheanul și căblăria îți rămîn), să-mi iau un LNB din Germania și să chem pe cineva să mi-l instaleze. Cu 60 de euro anual (adică mai puțin decît plătesc acum la Orange), ai acces inclusiv la toate posturile pay tv din Germania. Sau îmi iau iptv de la unul din ofertanții mai mult sau mai puțin legali și am terminat-o cu epoca antenei de satelit.


Mulțumesc pentru orice sfaturi.

#2
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,836
  • Înscris: 01.12.2001
Ai greșit satelitul. Nu 19,2 ci 31,5

Edited by dorin_2k, 04 November 2019 - 18:18.


#3
pamfil nastase

pamfil nastase

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 04.02.2007
Păi nici pe ăla nu-mi găsește nimic.

Nivel semnal: 0%
Calitate semnal: 0%

#4
marmota_vasi

marmota_vasi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 13.02.2008
Dupa ce am citit toata postarea, am dedus : esti abonat orange, si inainte puteai folosi receptorul ca sa vizionezi si alte canale necriptate, pe alte frecvente ale aceluiasi satelit pe care emite operatorul dth Orange .

Nu stiu cum e la orange, dar restul operatorilor nu vor ( blocheaza la nivel de software/firmware ) sa te uiti si la alte frecvente/ canale satelit in afara de cele incluse in oferta lor comerciala

daca pe un anumit satelit ai programele din grila operatorului, dar alte frecvente de pe acelasi satelit ( nu din grila ) arata 0 semnal, atunci e blocat din software..

Edited by marmota_vasi, 04 November 2019 - 18:34.


#5
marius2708

marius2708

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 07.03.2011
Verifica legaturile LNB-Comutator DiseqC-Receiver.

#6
ham75

ham75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 01.03.2010
N-ai gresit niciun satelit! Pe 19.2, este setat kitul extra canale. Incearca sa-i face scanarea automata sau daca tii neaparat la cea manuala, la TP,cauta unul care sa aiba putere si semnal peste 70%.

#7
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,836
  • Înscris: 01.12.2001
Antena pe ce satelit e reglata acum?


#8
pamfil nastase

pamfil nastase

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 04.02.2007

 marmota_vasi, on 04 noiembrie 2019 - 18:32, said:

Dupa ce am citit toata postarea, am dedus : esti abonat orange, si inainte puteai folosi receptorul ca sa vizionezi si alte canale necriptate, pe alte frecvente ale aceluiasi satelit pe care emite operatorul dth Orange .

Nu stiu cum e la orange, dar restul operatorilor nu vor ( blocheaza la nivel de software/firmware ) sa te uiti si la alte frecvente/ canale satelit in afara de cele incluse in oferta lor comerciala

daca pe un anumit satelit ai programele din grila operatorului, dar alte frecvente de pe acelasi satelit ( nu din grila ) arata 0 semnal, atunci e blocat din software..

Exact. De-asta mi-am și luat kitul extra canale, că exact alea mă interesau, nu cele românești. Iar pînă acum 3 zile mergeau perfect toate posturile free de pe Astra 19,2 est, destule chiar HD. Să le fi blocat peste noapte Orange? În cazul ăsta, oferta lor devine inutilă pentru mine. De altfel, m-au mai tot sunat, să-mi ofere Orange TV Home prin cablu și alte minunății, dar le-am zis că pe mine mă interesează exact alea care vin prin tehnica lor învechită. Păreau să nu priceapă.

 marius2708, on 04 noiembrie 2019 - 18:34, said:

Verifica legaturile LNB-Comutator DiseqC-Receiver.

Aici m-ai pierdut. Căblăria pare să fie ok, altfel nu ar merge canalele românești.

 ham75, on 04 noiembrie 2019 - 18:34, said:

N-ai gresit niciun satelit! Pe 19.2, este setat kitul extra canale. Incearca sa-i face scanarea automata sau daca tii neaparat la cea manuala, la TP,cauta unul care sa aiba putere si semnal peste 70%.

Nu țin la scanarea manuală, doar că, cu scanarea automată, mi-a găsit doar posturi românești. Am făcut ce ai zis: din cele 102 de transpondere diisponibile (le-am luat la rînd), doar la pozițiile 52, 59, 60, 62, 66, 70, 74, 75 mi-a găsit ceva posturi - tot felul de ruși (care nu merg sau sînt codate) și un post într-o limbă turcică (Turkmenistan sau Kazahstan).

 dorin_2k, on 04 noiembrie 2019 - 19:01, said:

Antena pe ce satelit e reglata acum?

Habar n-am, cum pot afla? Știu că la instalare, acum 4-5-6 ani, mi-a zis tehnicianul că sînt pe 19,2 e, că de-aia n-a mers instalată decît pe bloc, fiindcă că n-am deschidere spre direcția aia cu geamurile și balconul. Și atunci m-a și ajutat să găsesc posturile nemțești, resp. mi-a arătat la cîteva și restul le-am găsit singur.

#9
marius2708

marius2708

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 07.03.2011
Atunci cred ca trebuie sa faci niste reglaje la lnb-ul suplimentar. Da-ne un exemplu,doua, de canale straine.

Edited by marius2708, 04 November 2019 - 19:29.


#10
pamfil nastase

pamfil nastase

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 04.02.2007
Din cele pe care aș vrea să le prind?

Phoenix TV, ZDF Info, ZDF, ARD, 3Sat, Arte...

#11
marius2708

marius2708

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 07.03.2011
Vroiam sa imi dai ex de canale straine pe care le receptionezi in acest moment. Nu m-am exprimat corect.

#12
pamfil nastase

pamfil nastase

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 04.02.2007
Nici unul, am doar pachetul minim (Local HD), fiindcă nu pentru pentru asta mi-am luat antenă de satelit de la Orange (pentru discavăre, history, hbo-uri, cinemaxuri, axn etc. am cablu tv de la Rcs & Rds), ci pentru cele care sînt free pe Astra 19,2 e. Adică din Germania, Franța și ce-o mai fi pe acolo. De-asta am și insistat că sînt interesat mai mult de kitul extra .

A, unul singur merge, totuși: Deutsche Welle în engleză.

#13
marius2708

marius2708

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 07.03.2011
Sigur acest canal DW English il receptionezi de pe Astra 19 E? Nu vad motivul pt care sa nu ai semnal pe celelalte frecvente. Mai verifica setarile comutatorului DiseqC din meniul receptorului.

#14
pamfil nastase

pamfil nastase

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 04.02.2007
Păi s-ar putea să fie o problemă aici.

La Setări LNB, la satelit apare Astra 31,5. Pot selecta 19,2, dar, cînd apăs „setează”, nu pare să țină minte, căci dacă intru din nou, tot pe Astra 31,5 mi-l bagă în față.

La DiseqC am de ales între „oprit” și LNB 1-4.

Edited by pamfil nastase, 04 November 2019 - 21:07.


#15
marius2708

marius2708

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 07.03.2011
La DiseqC pune 31,5 E pe LNB 1 si 19,2 E pe LNB 2. Daca nu functioneaza asa, inverseaza datele, adica pe LNB 1 19,2 E si pe LNB 2 31,5 E.

Edited by marius2708, 04 November 2019 - 21:17.


#16
pamfil nastase

pamfil nastase

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 04.02.2007
Nexam. Pur și simplu nu vrea să salveze modificările. Pe 31,5 apare la DiseqC „oprit”, iar la 19,2 apare LNB1.
Le schimb, dau „setează”, nu se întîmplă nimic.

Și oricum tot 0% la nivel și calitate semnal pe majoritatea transponderelor. Iar de găsit nu găsește decît tot ruși (din care merge doar TNT Comedy) și ceva de prin Asia Centrală (Abhazia, Armenia, Azerbaidjan etc.), din care merge doar un post azer.

Să-i ia dracu', mă las păgubaș.

#17
marius2708

marius2708

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 07.03.2011
Trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare.
Sa stii ca acele canale gasite (DW si TNT Comedy) sunt de pe 31,5 E. Practic tu nu receptionezi nimic de pe 19.2 E.
Mai intai, selecteaza cum ti-am zis mai sus si nu lasa la DiseqC oprit pe 31,5 E, apoi scaneaza fiecare satelit.

Edited by marius2708, 04 November 2019 - 22:01.


#18
OneTransistor

OneTransistor

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 24.08.2018

 pamfil nastase, on 04 noiembrie 2019 - 20:39, said:

nu pentru pentru asta mi-am luat antenă de satelit de la Orange (pentru discavăre, history, hbo-uri, cinemaxuri, axn etc. am cablu tv de la Rcs & Rds), ci pentru cele care sînt free pe Astra 19,2 e.

Asta înseamnă să fii șmecher Posted Image . Îți iei abonament la DTH doar ca să vezi posturi free-to-air. N-ar fi fost mai simplu o antenă satelit legată direct la un TV cu tuner DVB-S2?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate