Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...
 Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android
 Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri
 Sfat / recomandare construire aco...

Cablu analog vs digital

Ce valoare stabiliti la RSSI la u...

Sony FH 10W reparatie
 

GPS Tracker pentru localizat persoane / animale

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
satcodx2002

satcodx2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 06.01.2007
Consider util un topic general pe acestă temă, sunt situații (bătrâni cu probleme - inclusiv Alzheimer, copii, animale, etc. ) în care dorim o localizare precisă și totodată un consum redus, pentru a fi încărcate cât mai rar. [Nu includem aici pe cele pentru localizarea autovehiculelor, care pot fi alimentate permanent.]
Intenția mea nu este să dublez unele topicuri deja existente (am găsit  de exemplu, unul referitor la localizarea copiilor altul la localizarea animalelor , le putem  și pe acestea aduna, în măsura în care le descoperim), ci să existe un topic care să reunească aceste informații, bine ar fi ca un administrator să îl pună PINNED (mulțumiri).

Eu am folosit  cu rezultate bune un RF-V16 (e bun pentru localizare bătrâni, copii și chiar ... drone), dar am testat și alte modele de la aceeași firmă Reachfar: RF-V36 - cu citire de la distanță a pulsului (și chiar a tensiunii arteriale, evident fără pretenții de precizie!) sau RF- V42- cu cameră foto și detector de cădere (am constatat că livrează imagini slabe și are funcționare cam instabilă, din păcate) , la care configurarea (apn, etc. ) e mai complicată (la V36 am reușit să-l configurez cu SIM Telekom, V42 cu SIM Vodafone, dacă este cineva interesat îmi poate trimite mesaj). Pot fi comandate pe https://www.aliexpress.com la 25-50 USD, deci în general  mai ieftin decât le puteți cumpăra din magazinele de la noi , dar trebuie să mai așteptați 1-2 luni până vă vin, iar la ridicarea coletului (având peste 10 USD) în mod normal trebuie să plătiți și TVA, deci țineți cont și de asta.

La multe GPS Trackere pot fi trimise comenzi prin SMS și răspunsul vine rapid. De exemplu se poate  afla procentul de descărcare al bateriei (în general vine ș imesaj de alarmare când bateria se descarcă sub 10-20 %) sau comanda (la unele modele) răspuns automat (dispozitivul sună o dată și apoi răspunde, fără a fi necesară apăsarea unui buton) sau chiar activarea/dezactivarea GPSului sau cel puțin schimbarea intervalului la care să se facă actualizarea datelor, mult mai precis decât în aplicația de pe smartphone (se economisește astfel bateria, ajungând la timpi de standby de mai multe zile) !

Altele pot fi folosite și pe post de telefon (1-2 butoane de apelare rapidă sau chiar agendă cu 10-15 numere+ formarea oricărui alt număr), iar majoritatea au un buton de SOS care pe lângă faptul că sună trimite și un SMS cu poziția dispozitivului (localizat LBS, GPS /Wi-Fi, după caz)

Am văzut că alții pentru copii folosesc ceasuri Wonlex, ceva mai mici decât RF-V36 descris mai sus (și probabil cu autonomie mai mică), comercializate și pe multe site-uri din țară. Bine ar fi , având în vedere multitudinea de modele, să existe feedbach în acest topic de la cei care le folosesc.

Cei care vor să salveze traseul (montan, etc.) pe care merg pot folosi tot un astfel de dispozitiv (cei de la Reachfar permit, de exemplu, exportul traseului din aplicația de pe site).

O temă aparte este alegerea operatorului de la care cumpărăm SIM-ul, tratată pe scurt într-un alt topic. Eu am folosit un abonament Telekom , tocmai ca să nu am  bătaie de cap cu reîncărcări lunare și fără perioadă contractuală, deci să pot oricând întrerupe contractul (5 Euro lunar, chiar mai ieftin pentru cei care au televiziune și internet de la ei). Atenție, dacă vreți să folosiți Digi trebuie să aveți un GPS Tracker compatibil 3G (mai scump , în general),  majoritatea sunt 2G.

Edited by satcodx2002, 04 November 2019 - 11:23.


#2
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Paranoia !

#3
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,860
  • Înscris: 06.10.2003
Problema mea cea mai mare e că datele trec pe la chinezi (cel puțin pt. Wonlex).

#4
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,779
  • Înscris: 12.01.2018
nu-i paranoia.chiar acum câteva minute vecinu își căuta mama că o duc picioarele da n-o duce capu.exact așa mi-a zis

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postshiva, on 04 noiembrie 2019 - 14:17, said:

Problema mea cea mai mare e că datele trec pe la chinezi (cel puțin pt. Wonlex).

Daca trec pe la chinezi nu e o problema, sa nu treaca (si) pe la altii gen Dinca....

#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Iniţiatorul vrea să ştie cu cine îi umblă nevasta şi pe unde îi umblă respectivul, iar pentru asta se gândeşte chiar şi la drone.
Nu-i destul că avem aglomeraţie în trafic, acum vrem să aglomerăm şi văzduhul?

#7
sergr

sergr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 975
  • Înscris: 16.09.2019

View PostEMPP, on 04 noiembrie 2019 - 14:47, said:

nu-i paranoia.chiar acum câteva minute vecinu își căuta mama că o duc picioarele da n-o duce capu.exact așa mi-a zis
E o necesitate reala, mai ales in cazul persoanelor batrane sau a copiilor care uneori au obiceiul sa dispara cu orele iar familia de acasa se ingrijoreaza si incep sa se gandesca la scenariul cel mai nefericit pentru ca sistemul actual e conceput de asa natura incat sa ii mentina in frica permanenta.

View Postshiva, on 04 noiembrie 2019 - 14:17, said:

Problema mea cea mai mare e că datele trec pe la chinezi (cel puțin pt. Wonlex).
Si daca trec datele pe la americani nu e problema?
Ca toate deviceurile mobile existente pe piata trimit datele la americani, inclusiv traseele parcurse.

#8
satcodx2002

satcodx2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 06.01.2007
Chiar credeam cândva că își fac cont pe softpedia  cei care eu cei 7 ani de acasă.  Unii cred că au foarte mult umor făcând glume pe seama celor care  chiar au nevoie de astfel de dispozitive Posted Image
Le doresc să nu aibă vreodată părinți cu Alzheimer (afecțiune în care apar, într-o anumită fază, simptome de dezorientare care pot genera probleme mari aparținătorilor). Cui trece printr-o astfel de nefericită experiență astfel de  device-uri îi pot fi extrem de utile. Paranoicii pot, într-adevăr, să-și urmărească și nevasta , dar nu pentru ei am creat topicul și am cerut evidențierea lui!

Utilizarea cu succes a anumitor modele pentru drone (care, pentru cei care nu au descoperit, oferă acum unele dintre cele mai frumoase imagini aeriene ale pământului) au verificat-o alții , care dețin astfel de dispozitive (eu nu am, dar mă bucur de ce filmează alții) și dovedește cred faptul că modelele respective merită atenție.

Faptul că serverele sunt la chinezi nu cred că deranjează pentru orice utilizare legală (monitorizarea unui bătrân cu Alzheimer, nu spionarea mai știu-eu-cui!) atâta timp câte e funcțională, iar ce am testat eu (serverele Reachfar) sunt OK, rareori au fost probleme (în astfel de momente sunt utile device-uri care permit comenzi  și oferă răspuns prin SMS).

Edited by satcodx2002, 06 November 2019 - 08:53.


#9
dagobar

dagobar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,277
  • Înscris: 09.03.2019
Salut

La inceput pentru gps tracker eu am folosit mobile cu Android + Traccar client, ulterior si cu IoS.
Marele avantaj la un astfel de sistem este ca nu implica nici un cost, software-ul este gratuit, hardware-ul deja existent + conexiunea de Internet in plus cati se despart de mobil in ziua de azi ? Cel putin pentru localizare de persoane mi se pare excelent.
De asemenea are si optiunea doar LBS (fara GPS) daca vrei sa economisesti bateria, bineinteles ca scade si precizia.
In plus daca nu exista conexiune de internet inregistreaza ruta completa iar cand revine conexiunea la internet trimite intreaga ruta... am pe cineva care se foloseste de wifi pe unde gaseste free pentru ca nu vrea sa platesca roaming.

Pentru auto (indiferent ca-i autoturism sau TIR) am folosit cu succes trackere GPS pe port OBD2.
Au marele avanj ca nu necesita montaj (si dezavantaj ca se scoate usor) in plus dupa ce am capatat ceva experienta am inceput sa folosesc de la distanta: oprit/pornit motor, incuiere/deschiere usi, turatie motor, nivel combustibil pana la senzori de temperatura sau presiune cauciucuri... in principal ce se plimba pe bus-ul OBD2.
Se pot folosi si alte tipuri de trackere (gen ascunse) insa necesita montaj si cum majoritatea vor cat mai ieftin...

As mai preciza ca mi-am instalat/configurat propriul server Traccar ca sa nu depind de vreun alt serviciu (chinezesc sau alta natie) unde pot sa monitorizez dispozitivele eu si amicii mei carora le-am dat acces pentru dispozitivele lor.

#10
noro

noro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 06.05.2004
sunt si eu interesat pentru un varstnic. Aveti o recomandare? Multumesc.

#11
dagobar

dagobar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,277
  • Înscris: 09.03.2019
Ce buget ai ?
1. Costuri initiale: echipament, configurare
2. Costuri periodice: cartela SIM date, abonament la server GPS

Acum cativa ani am cautat pentru socrul meu si am gasit cateva echipamente profesionale cu prindere pe picior sau brat, deschidere cu dispozitiv special (ca pentru detinuti), IP67 (rezistent apa), rezistent socuri cu autonomie cateva zile insa costa cateva sute de euro numai echipamentul.
Ai grija cu echipamentele ieftine (sunt destule) de obicei nu au protectie la apa (ciao la prima ploaie), fara protectie la socuri, autonomie mica, fara posibilitate de a inlocuii acumulatorul cu care vine, e.t.c. Am testat un ceas de mana pentru copii in acest sens :)

Oricum nu uita ca orice dispozitiv cumperi o sa trebuiasca incarcat cu curent electric in mod regulat si nu protejeaza in nici un fel de pericole persoana monitorizata... doar ca daca ajunge in vreun sant il poti localiza mai rapid.

#12
satcodx2002

satcodx2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 06.01.2007

View Postnoro, on 04 aprilie 2021 - 12:54, said:

sunt si eu interesat pentru un varstnic. Aveti o recomandare? Multumesc.
Așa cum scriam în postarea inițială, am folosit pentru tatăl meu 2-3 ani modelul RF-V16  produs de SHENZHEN REACHFAR TECHNOLOGY COMPANY LIMITED (atât în varianta brățară cât și medalion, cam după aproape 2 ani s-a rupt la colțuri prinderea dispozitivului  pe brățară, recomand să fie comandată din start o brățară de rezervă) . Am testat mai multe dispozitive de la ei, la altele au fost probleme cu SIMurile anumitor operatori, pe acesta au mers toate SIMurile 2G (deci atenție, nu Digi). Poate fi ușor activat/reactivat GPSul printr-un mesaj SMS, în caz de pericol poate fi activată chiar ascultarea audio.În acest fel autonomia poate fi prelungită considerabil, eu activam dispozitivul la orele când știam că se deplasează și puneam alerte dacă ieșea din anumite zone. Localizarea era bună, chiar și în tramvai (la interior variantele cu localizare WI-fi nu au prea dat rezultate).
Din toamna trecută dispozitivul  a încetat total să mai funcționeze (cam după 3 ani cred), nu am mai cumpărat altul.
Aplicația GPS este oferită gratuit de firma producătoare (fără abonament seprata) și a funcționat bine, dacă cumva chiar pică (cred că s-a întâmplat pentru scurt timp o dată sau de două ori)  poți primi direct coordonatele trimițând un SMS.
Prețul  e mai mult decât decent dacă e comandat direct pe aliexpress, dar durează  1-2 luni până vine.

Edited by satcodx2002, 29 April 2021 - 07:14.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate