Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
problema adresa gmail cu punct

Cadastru gratuit imobil?

Invataturile lui nea` Goe Bas(gra...

Teltonika Romania - legit?
 Grup whatsapp bloc

Acasa TV devine televiziune gener...

[Recomandare] Caut scara de 7 m (...

Procedura Rabla 2024
 "File Explorer" pentru un...

Inel de logodna

Ati auzit de scandalul in care es...

Iaz 12 m3
 Recomandare masina de tuns gazon

Recomandare rulouri/rolete/jaluze...

Zgarda capuse /pureci + hrana

Scula taiere plastic
 

Instalare clean Mac OS Lion

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
wiseboy1900

wiseboy1900

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 10.01.2008
Buna ziua.Am achizitionat un Macbook Pro A1278 13" (mid 2010) fara hdd , ram si baterie.Dupa ce am montat hdd-ul am incercat sa instalez Mac OS Lion (pentru inceput).
Problema e ca instalarea se blocheaza atat pe Internet Recovery cat si de pe instalarea de pe DVD.
De pe Internet downloadeaza tot dar apoi se blocheaza cam la 60 la suta iar de pe DVD la aprox. 6 minute de la start.In ambele cazuri a fost lasat o noapte intreaga si nu a mers mai departe.
Mentionez ca laptop-ul nu are inca baterie dar el porneste perfect.
Din ce am citit am inteles ca ar fi o problema cu data si ora dar nu am cum sa le setez.
Comanda CMD+L nu-mi merge si nu pot sa vad ce eroare e.Nu imi arata nici Disk Utility.
Exista o problema de software sau e o problema de hardware?
Multumesc.

#2
curentalternativ

curentalternativ

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,163
  • Înscris: 09.02.2008
poti instala windows pe mac
https://support.appl.../ro-ro/HT201468
https://support.micr...using-boot-camp
https://www.applekin...pe-mac-bootcamp

#3
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,640
  • Înscris: 26.11.2001
1. Lion nu mai are de multa vreme suport, instalezi degeaba.
2. Fa un stick USB de instalare cu High Sierra Patcher
3. Pune SSD; parerea mea este ca ai probleme cu HDD-ul.

La setup, cand apare prima data meniul sus, poti selecta Disk Utility ca sa formatezi unitatea de stocare.

Edited by Courage, 28 October 2019 - 15:13.


#4
wiseboy1900

wiseboy1900

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 10.01.2008
In acest moment hdd-ul Macbook-ului e complet gol.Nu am acces la BootCamp.

#5
curentalternativ

curentalternativ

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,163
  • Înscris: 09.02.2008
https://support.apple.com/boot-camp
playtech.ro/2015/cum-instalezi-cel-mai-usor-windows-10-pe-mac/
fgimian.github.io/blog/2016/03/12/installing-windows-10-on-a-mac-without-bootcamp/
wikigain.com/install-windows-10-mac-os-without-bootcamp/

#6
alx42

alx42

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,802
  • Înscris: 26.06.2014
si de ce si-ar instala windoza pe mac?
daca iti iei mac il iei ptr mac os, nu ca sa pui windows pe el Posted Image

#7
wiseboy1900

wiseboy1900

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 10.01.2008
Lion voiam sa instalez ca sa verific functionalitatea laptop-ului si apoi sa fac update.HDD-ul e 100% perfect functional .De altfel am incercat cu 3 HDD-uri si reactioneaza identic.Ram-ul e testat cu Memtest si e ok.Am incercat sa instalez Ubuntu , la fel , se blocheaza si ramane asa.Ma gandesc ca problema ar fi hardware dar neavand un log nu imi pot da seama din ce cauza e.

#8
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,640
  • Înscris: 26.11.2001
Man, am instalat de zeci de ori MAc.
Daca se blocheaza inainte de ajunge in meniu, unde trebuie sa selectezi unde doresti sa instaleze, atunci exista o problema hardware.

Poti incerca si instalarea Windows de pe USB, ca sa vezi daca merge.
Daca se blocheaza atunci ai un frumos paper weight.

#9
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,380
  • Înscris: 25.08.2009
Am pus (de-al dracu', sa vad daca merge) mac os el capitan pe un amarat de macbook pro A1226 (an 2007).
L-am luat ca si initiatrul, era chel, nema baterie, ram, hdd.
Acum merge, are si windows 10 (bootcamp).
Deci se poate. Si eu eram nestiutor in ale mac-ului pana acum 1,5 ani. Am invatat experimentand.
Revenind la durerea initiatorului, nu stiu ce poate sa aiba, la mine a mers ca uns, bineinteles exceptand balbaielile mele de novice.

#10
wiseboy1900

wiseboy1900

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 10.01.2008
Si eu sunt incepator la capitolul MAC.In afara de faptul ca backlight-ul tastaturii nu functioneaza nu stiu ce alt defect hardware ar putea sa aiba.Si nu cred ca asta influenteaza instalarea.Oricum am facut si SMC reset.
Neavand o metoda de diagnosticare si nici log cred ca ma dau batut si il vand ca defect.

Edited by wiseboy1900, 28 October 2019 - 17:45.


#11
wiseboy1900

wiseboy1900

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 10.01.2008
Am incercat si pe LAN , problema persista.

Edited by wiseboy1900, 28 October 2019 - 18:23.


#12
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,380
  • Înscris: 25.08.2009
wiseboy1900, ti-am trimis un mesaj privat.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate