Taxa Oxigen - Bucuresti
Last Updated: Jun 14 2022 15:59, Started by
Kres
, Oct 19 2019 14:17
·
3

Posted 06 May 2020 - 14:45

Hai ca acum am dat-o si pe agricultura.
Mare-i gradina, si multi sar gardul. |
Posted 11 May 2020 - 21:11

Fara cuvinte... Politicieni de tot r*hatul. Urla ca e poluare si trag tare sa bage taxe, da' taman ce au modificat statutul de "spatiu verde" in zona unde este permisa construirea de blocuri si cladiri inalte.
Asa, vreo 30 de hectare schimbate cu pixul din spatiu verde in "hai neamule si betoneaza". Astia trebuie alergati cu ciomagul ca nu merge altceva cu ei. Deci... de ce sa bage taxe? Ca sa aiba alte lucruri de furat? |
Posted 15 May 2020 - 13:43

https://www.green-re...-gunoi-ilegale/
Pana si Europa a inteles ca prima problema care trebuie rezolvata nu are legatura cu traficul. |
Posted 15 May 2020 - 20:24

Posted 15 May 2020 - 21:00

Ok , si daca nu le dai voie sa construiasca , are primaria bani sa le dea despagubiri pt neutilizarea terenurilor ? Sinteti dispusi sa platiti ? Cred ca nu ai inteles.... Asa ca incercam sa explicam din nou. Terenului inregistrat ca "spatiu verde" in acte, primaria i-a modificat incadrarea pentru ca pot si pentru ca e vorba de prieteni de-ai casei, astfel incat sa poata construi in voie blocuri in zona care se invecineaza cu zona de case unde oricum si constructiie sunt reglementate la maxim 1-2 etaje. Adica terenul este parc pe malul lacului. Cu zona frumoasa de case etc. Si planul este sa il betoneze acum si sa planteze blocuri de +10 etaje. Si noi ne plangem de poluare si trafic mult prea mare.... iar ei extermina spatiul verde si planteaza betoane. Ca oricum ei nu stau in Bucuresti ci au case frumoase in suburbii. Te-ai prins acum? |
Posted 15 May 2020 - 21:01

Primaria declara spatiu verde terenul care nu este proprietatea sa . Cum despagubesti proprietarul ?
|
Posted 15 May 2020 - 21:22

Tie cred ca iti trebuie subtitrare, terenul era de la bun inceput trecut ca spatiu verde si abia apoi s-a schimbat proprietarul si incadrarea.
Ca si cum fac eu o combinatie cu cine trebuie, cumpar un petic de teren in herastrau pe aviatorilor si apoi torn un bloc cu 10 etaje, doar e terenul meu... |
Posted 15 May 2020 - 22:47

Posted 01 February 2021 - 08:32

Salutare tuturor, credeti ca se va mai introduce taxa Oxigen în București?
Am auzit acum câteva săptămâni o stire la tv unde spunea că faimosii noștri parlamentari se gandesc sa introducă o nouă taxa auto dar nu se stie despre ce taxa este vorba. Doresc sa cumpar o masina si ma tot gândeam la norma de poluare si sincer nu stiu ce sa fac.Nu merita sa plătești o taxa auto nicăieri în România pentru că nu face nimeni nimic bun pentru soferi |
Posted 01 February 2021 - 09:37

Salutare tuturor, credeti ca se va mai introduce taxa Oxigen în București? Am auzit acum câteva săptămâni o stire la tv unde spunea că faimosii noștri parlamentari se gandesc sa introducă o nouă taxa auto dar nu se stie despre ce taxa este vorba. Doresc sa cumpar o masina si ma tot gândeam la norma de poluare si sincer nu stiu ce sa fac.Nu merita sa plătești o taxa auto nicăieri în România pentru că nu face nimeni nimic bun pentru soferi Eu cred ca se va introduce. Ia o masina cat mai noua (daca nu chiar noua) si cu emisii declarate cat mai mici (si cilindree mica, implicit). Pana cand nu stii care va fi criteriul taxarii, n-ai ce sa faci. Poate va fi dupa cilindree. Poate va fi dupa gramele de dioxid de carbon din cartea masinii. Poate va fi dupa norma Euro. Poate chiar dupa greutatea masinii (ca in Olanda) Poate va fi dupa dioxidul de carbon din cartea masinii + un anumit indice pentru cele Diesel, ca sa acopere si NOx - mi se pare corect asa. Cel mai logic ar trebui sa fie dupa cat circula masina, adica sa fie bagata in benzina. E o tampenie sa obligi pe cineva care poate merge rar cu masina sa plateasca exact ca unul care merge zilnic cu ea. Mi se pare cel mai apropiat de adevar criteriu. Ai dreptul sa detii o masina. Daca mergi des, platesti pe masura. Daca mergi o data pe saptamana, normal ar fi sa platesti tot pe masura. Edited by cattavencu, 01 February 2021 - 09:43. |
Posted 06 February 2021 - 07:30

Cine stă să îți contorizeze ție numărul de deplasări ? Sau mergem pe încredere ?!
|
Posted 06 February 2021 - 10:08

Are cine sa monitorizeze ...si inca cum....doar sa fie vointa(politica)....
|
Posted 07 June 2022 - 15:09

Dacă aveți o mașină care poluează, de anul viitor nu veți mai putea conduce prin Capitală dacă nu veți plăti o taxă ce va fi calculată în funcțe de tipul mașinii și de cantitatea de noxe emise.
Toate aceste prevederi sunt într-un proiect al Primăriei Capitalei, care vrea să instituie o zonă cu emisii reduse, pentru o perioadă de șase ani. Proiectul urmează să intre în dezbatere publică, conform sursei citate. Taxa de înmatriculare în Municipiul București, dacă nu sunt înregistrate sau înmatriculate în București Taxa zilnică – 20 lei Taxă 5 zile – 90 lei Taxă 7 zile – 120 lei Taxă 30 de zile – 500 lei Taxă 365 de zile – 5500 lei Ce taxe vor fi pentru vehiculele non-euro, EURO 1 și EURO 2 Taxă 1 zi: 20 lei Taxă 3 zile: 55 lei Taxă 7 zile: 120 lei Taxă 30 de zile: 500 lei Taxă 365 de zile: 5.500 lei Banii strânși din taxe se vor duce către un fond special pentru: a. Amenajarea de piste pentru biciclete b. Înnoirea flotei de transport în comun – doar electrice sau hibride c. Amenajarea unor spații de încărcare d. Sprijin financiar pentru achiziție mașină electrică care are masa sub 1500 kg Edited by cata, 07 June 2022 - 15:15. |
Posted 07 June 2022 - 16:22

Mașinile înmatriculate sau înregistrate în București euro 3 - 6 poluează mai puțin decât cele din afară (de nu e nevoie să plătească taxa) sau cele din București vor plăti taxa când iasă din oraș?
|
Posted 07 June 2022 - 16:26

Dacă rămâne varianta asta, e degeaba. Pica la testul constituției, pentru discriminare
|
Posted 07 June 2022 - 16:52

Taxă ptr toți în funcție de norma de poluare,nu în funcție de nr de înmatriculare.Asta trebuie făcut,dar nu are Nicușor susținere politică ptr un astfel de proiect.Aruncă și el proiecte,ca apoi să zică că el a vrut dar nu l-au lăsat.
|
Posted 07 June 2022 - 17:03

Dezinformare?
Dacă aveți o mașină care poluează, de anul viitor nu veți mai putea conduce prin Capitală dacă nu veți plăti o taxă ce va fi calculată în funcțe de tipul mașinii și de cantitatea de noxe emise. Toate aceste prevederi sunt într-un proiect al Primăriei Capitalei, care vrea să instituie o zonă cu emisii reduse, pentru o perioadă de șase ani. Proiectul urmează să intre în dezbatere publică, conform sursei citate. Citat Nicușor Dan dezminte că ar pregăti o taxă pentru mașinile poluante Primăria Capitalei a precizat, marți, că Nicușor Dan nu susține introducerea unor taxe de poluare. Precizarea vine în contextul în care mai multe publicații au scris că un proiect de hotărâre de consiliu prevede plata de anul viitor a unor taxe, în funcție de tipul autoturismului și de cantitatea de noxe emise. „Având în vedere informațiile apărute în presă potrivit cărora Primarul General, Nicușor Dan, dorește să introducă o așa-zisă taxă de poluare care trebuie plătită de șoferii care circulă prin centrul Bucureștiului, Primăria Capitalei anunță că: «Primarul General nu a inițiat și nu susține un astfel de proiect»“, este mesajul postat pe Facebook de Primăria Municipiului București. |
|
Posted 07 June 2022 - 18:38

Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users