Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...
 Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet
 Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!
 Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac
 

Puterea exemplului

* * * - - 5 votes
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#37
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
adoptati un animal.

1. https://millionsoffr.../adopta-un-urs/ - in speranta ca vor supravietui si vor veni vremuri cand oameni normali la cap ii vor lasa sa-si vada nestingheriti de viata in din ce in ce mai putinele paduri.
2. https://therhinoorphanage.co.za/donate - pentru ca dramele celorlalte specii nu se intampla doar la noi. pentru ca e greu sa stai deoparte cand vezi tineri (https://www.instagram.com/j.traynor/) care-si pun viata in asteptare pentru a se dedica unor 'bestii fara minte'. macar sa le aratam ca mai sunt si alti oameni pe lume.

ma intreb, retoric evident, cine-s animalele de fapt.

#38
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Acum câțiva ani o Doamnă a pierdut un picior.   Atunci când treci printr-o asemenea traumă îți spui că viața ți s-a terminat. Îți vine să te întinzi pe un pat și să aștepți sfârșitul. După ce și-a regăsit forța de a trăi a înființat o fundație, sau ong, nu știu exact forma legală.  Am știut dar am uitat.   Încearcă să muncească, are proteză și p mașinuță electrică din aceea, mică, pentru bătrâni, cu care se duce la pâine, face cumpărături, iese în lume.   Am vorbit cu angajații noștri, cu prieteni și cunoscuți și am redirecționat cei 2% către fundația acestei doamne.     Așa cum au spus colegii,  o sumă mică dar constantă, pe care să te bazezi, este varianta cea mai bună.

Donațiile acestea, anonime, fac bine și pentru că îi menajează demnitatea omului sprijinit.   Nu-l împing spre manifestări de recunoștință care să-l sece.
Uneori, oamenii aflați într-o situație foarte grea nu pot să se exteriorizeze, să își manifeste recunoștința în mod exuberant.  Și poate fi la fel de deprimant pentru ei să se simtă obligați a se manifesta.  

A dona nu înseamnă musai să dai bani cuiva.  
Sunt multe căi de a face bine.

#39
_-Aether-_

_-Aether-_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,193
  • Înscris: 29.09.2019
Am asteptat sa fac 200 de mesaje sa pot scrie mai multe pe subiectul asta, am o chestie ciudata ca unele subiecte imi par de aur, am zis sa nu para ca sunt in cautare a 200 de mesaje si ma apuc sa scriu asa aiurea.

Spoiler

Si asa m-am obisnuit sa donez, dar sume importante sa insemne ceva, nu dau ciubuc, sunt superstitios, dar cand donez ceva donez sa fie suma decenta sa poata face ceva cu ea, donez haine si ma asigur ca sunt impecabile.

Am 2 metode de donat.
1 - Spal hainele, pus intr-o plasa curata langa tomberon.
2 - Spal hainele, pus intr-o plasa curata in tomberon. Asta pentru haine mai purtate.
Sa nu fiu dobitoc sa vada careva plasa plina cu haine si sa zica ca este o mare bucurie si acolo sa gaseasca haine vechi.

Motivul pentru care procedez asa cu hainele este unul simplu si de bun simt, cand eram mic ai mei(sau noi) primeam haine de la rude, cunostinte, bla bla bla. Ba? Erau haine vechi, marime aiurea.
De Ex. Tu porti marimea M si eu iti dau de pomana/donez haine marimea XXXL, scuze dar este cum ti-as da gunoiul meu de pomana.
Si am patit o chestie cand eram adolescent ca o ruda ne-a adus 2 saci,1 cu haine si 1 cu incaltaminte. Nu glumesc(si puteti sa ma considerati un bou) ca incaltamintea era veche, ca model, ca imbatranire, ca marime nu zic ca era o marime mult prea mare.
Hainele din categoria ce gasiti pe la bunica pe la tara.

Ai mei care au bunul simt mai dezvoltat ca la mine, se straduiau sa aleaga ceva, se simteau de cacao ca tocmai ne-a fost adus gunoiul cuiva.
Am zis multumesc, am mimat ca sunt recunoscator si nu am mai primit vreodata ceva.

Asa ca donez haine de firma, impecabile, daca haina sau incaltamintea respectiva este defecta, rupta, murdara, le arunc, nici macar nu le pun pe marginea tomberonului.

Si tineti minte ce vad zic, cel mai mare handicap este saracia. Poti sa te nasti om sanatos la minte si corp, daca te-ai nascut sarac asta este, asta ti-a fost viata, te poti duce la munca in tara sau in strainatate unde or sa incerce toti sa profite de tine, asta pana o sa ajungi la un 65 de ani cand o sa iesi la pensie cu un corp facut praf si cu o pensie mica.

Edited by _-Aether-_, 17 October 2019 - 08:18.


#40
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
puneti la bataie berea de pe luna asta. poate reusim totusi sa-l contrazicem pe tutea: http://casaelisabetarizea.ro/#cine

#41
Salix_

Salix_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 09.02.2007
Donatie constanta in bani ( lunar): Casa share ( https://casashare.ro/cauze/ ), de vreun an si mai bine. In trecut, si pentru educatie.
Donatii de cateva ori pe an: haine si incaltaminte ( si acum stau cu 3 plase mari in dormitor, astept sa le duc), strangere de bunuri sau bani cu care se cumpara diverse pentru copiii  din centre de plasament/ copiii sau adultii din zone rurale, defavorizate ( lucrez intr-un domeniu unde este usor sa cooptezi persoane doritoare sa ajute),  mancare pentru cainii din adaposturi ( campania ”Donam pentru sufletele nimanui”).
Donatii ocazionale- in functie de cazul respectiv.
Sange nu pot sa donez, am o usoara anemie.

#42
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,531
  • Înscris: 03.04.2013
http://salveazaoinima.ro/

Pe saitul asta am inteles ce inseamna. Va rog intrati si vedeti listele de donatori. Vedeti pe cei care au donat 2 euro. Daca nu ati inteles pana acum, aveti ocazia sa intelegeti. Aici se vede cel mai clar ce mult inseamna 2 euro.

Pe saitul asta am vazut unul din cele mai frumoase lucruri citite vreodata: STOP donatii! Va rugam, opriti-va! Suma necesara a fost depasita cu mult! (n.a.: in cateva ore!)

Am vazut prin filme cum alergau cu targile pe holuri de spital.... si cum se vedeau neoanele din tavan, privite de pe targa. Neon dupa neon... si ma gandeam cu groaza, Doamneeee, cum o fi, ce-o fi in sufletul acelui om...
Si mi-a aratat Doamne-Doamne cum e. Am avut mixom. Stern despicat, circulatie externa... Nu sunt religios, sau prea putin, dar singura cale de a alunga angoasele cand treceau neoanele a fost sa zic intr-una "Tatal nostru".
Nu voi uita niciodata pe cei doi tineri frumosi foc din Bucuresti care au venit la Tg Mures... ea avea de mica ceva rau la inima, a amanat, a amanat... pana intr-o zi cand... i-a spus sotului: fa-mi ceva, orice, ca nu mai suport durerea...
N-am sa uit niciodata pe sotul disperat care a asteptat ore chinuitoare pe holuri, fara nici o veste... usor-usor holurile s-au golit, a ramas singur pe un scaun... eu eram turbat, eram primul in ziua urmatoare... a intrat sotia in vorba cu el.
"Daca a murit, macar sa-mi spuna, ca mor si eu aici pe scaun... daca a murit, asta e. Am trait o viata frumoasa alaturi de ea, multumesc lui Dumnezeu...am avut destul, ce pot sa mai cer, dar macar sa-mi spuna...."
Pe la 9 seara a aparut chirurgul-sef. "Dumneata? E totul in regula, ai nevoie de ceva?"
"Pai domnu' Doctor, nu stiu cum e sotia..."
"Cum nu stii? Nu ti-a zis nimeni? Stai un pic."  
A scos telefonul, a sunat undeva... apoi i-a zis: "Uite, vorbeste cu sotia. A iesit din operatie la 12 si s-a trezit din anestezie, e ok." Si am vazut ditai bivolul de om la peste 65 de ani cum se ineca de plans cand vorbea cu sotia....
N-am sa uit.... eram pregatit, tot, sotia se pregatea sa plece, era seara tarziu.... ziua urmatoare-ziua cea mare, ori-ori... cand deodata incepe agitatie, medici, asistente, aleragtura, zgomot de elicopter.... aparuse un donator la Timisoara pentru Radu Curca... Clar, nu intru eu primul... Am fost la Radu si am vorbit cu el. Sa ai putere, mai omule, Doamne-ajuta! Om sa-l pui la rana... Dumnezeule prin cate a trecut, cata putere si sete de viata...

Apoi, aici pe forum, vad semnatura unui user.... cea de sus. Atunci am inteles. Acolo donez. Sunt multe cauze, dar cand ma gandesc la angoasele unui copil....
Donati, fratilor. Cei care ati fost mai norocosi, donati. Sunt multi care chiar au nevoie. Nu o sa rezolvam noi problemele lumii aici, dar cu siguranta o putem face un pic mai buna.

Ahh, @althea, cum ma tii tu din treaba.... Posted Image

Edited by viotl, 15 December 2020 - 14:53.


#43
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
sexul vs barza - un proiect mai mult decat util in conditiile in care Romania ocupa locul  intai in europa la numarul de mame sub 18 ani.
nu fiti jigodii, ca aia de la guvernare care-au dat-o afara pe femeia asta ca sa-si bage o pila scarboasa. sunt sarbatorile, faceti si voi un gest util o data pe an.

#44
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
orfelinatul de ursi

mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste.
in cazul asta nu cred ca mai e nevoie de prea multe cuvinte. vorbim despre pui de ursi ramasi orfani prin marinimia unei alte specii, hominidele. poate o stiti. aici despre ce s-a facut pana acum si ce se vrea in continuare.
fiti ce nu suntem de obicei, rupeti cativa lei din buzunar. o donatie recurenta mai mica este mult mai utila decat orice alta forma de plata, oricat de generoasa ar parea.

implicati-va pe termen lung in orice.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate