![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ce mai mancam. Mese pentru muschi.
Last Updated: Sep 11 2023 19:51, Started by
vinciun
, Oct 12 2019 22:20
·
16

#37
Posted 30 October 2019 - 14:41

overseas, on 29 octombrie 2019 - 19:01, said: Nasol. Eu ma intreb care e motivul ascuns pentru care ar face cineva de acest calibru aceasta schimbare? De ce sa mananci doar fasole cu orez si salate si seminte si restu' de plante cand poti manca ca si pana acum. the_lion, on 29 octombrie 2019 - 17:36, said:
e clar @vinciun...trebuie sa ne reprofilam si noi pe vegan. Pai nu vezi? te faci vegan si devii campion ca Mitrache sau sa ai deja 50 in brat ca "Andy" si spui ca ai in plan sa devii vegan. Daca nu esti vegan nu te crede lumea indiferent ce ai spune. Cum devii vegan cum lumea iti da dreptate, inclusiv in privita uzului de steroizi. Edited by sandu222, 30 October 2019 - 14:44. |
#38
Posted 30 October 2019 - 22:16

Masa mea de seara. Mazare fiarta, branza de capra, un pic de orz si o rosie.
|
#39
Posted 14 November 2019 - 17:24

Ma gandeam la conservele de ton. Toata lumea stie ca tonul e bun la gust, ca are mai multa proteina etc. Problema ca e cam scump.
Intrebarea e: tonul e asa de bun incat sa merite ~ 50lei/kg la ~ 25-26% proteina? De banii astia iei 2kg carne de vita, aproape 3kg carne de porc, 3.5kg branza de vaci, 115 oua etc etc |
#40
Posted 14 November 2019 - 19:24

Eu nu prea mananc ton fiindca e prea sarac in omega3. Deja avem alimentatie saraca in omega 3, sa alegem si pestele cel mai slab nu-mi pare smecherie. Daca te temi de grasimi mai bine reduci din alta parte ( lactate, carne grasa, ulei etc).
Eu cand imi fac plinul iau cateva kg de cozi de somon inghetat. E la vreo 7 euro kg dar foarte bun. La inceput ma gandeam ca o sa fie pline de oase dar nu. Mai iau cateva kg de alt tip de peste i-am uitat denimirea dar gras si acela si in plus foarte gelatinos si gustos. Conserve am cateva in casa si le tine in caz de pana dar stau bine. Nu consider ca merita luate in calcul ca mancare de zi cu zi. Plus la faptul ca sunt scumpe mai sunt si trecute la temperaturi nebune plus cutia aia metalica... |
#41
Posted 14 November 2019 - 23:40

Si eu am remarcat pretul conservelor de ton, eu am acces la pastrav de crescatorie de munte, imi place mult.
|
#42
Posted 16 November 2019 - 21:33

Piept de pui la gratar electric cu varza de bruxelles trasa la tigaie.
|
#43
Posted 18 November 2019 - 12:35

@vinciun: zi li si mie exact cum se cheama pestele ala gras si gustos.
Referitor la conserva de ton, luati in calcul ca o conserva are 120-140 g de carne macra, vita o iei cruda si scade la jumatate in timpul gatirii. Am gasit filet de ton, crud, 14 € kg, o minune la gratar, dar l am marinat inainte. @vinciun: carne mai de buget: coaste de porc, ficat de porc-4 € kg e pomana, calamar, ficat de pui. Pe toate le gatesc prin fierbere Azi am facut o ciorba de fasole cu sunca si picior de porc afumate un deliciu Si pe weekend am bagat pilaf de orez basmati cu peste marinat-hering, si pt prinzul de azi mai am niste ansoa. Mesele mele arata asa-vb de zilele lucratoare ca pe weekend se schimba treaba putin -mic dejun-ora 1h30-15h30:250 ml lapte crud de vaca, 10 g seminte de in, 80 de g fulgi de ovaz, 40-80 whey, doua oua fierte eventual ceva brinza de capra -prinz ora 19h00 240g de ceva legume(orez, fasole verde, ciuperci, fasole, ce o fi) cu 120 g de carne -masa ora 00h30 idem, -ora 04h00 60g fructe uscate crude:nuci, alune sau migdale+20 g de ciocolata neagra. Pe noapte mai rontai 2-3 mere, morcovi, ce o fi -06h30 salata de varza cu 1-2 oua fierte/conserva ton, ce o fi. Eu ma antrenez imediat dupa ce iau micul dejun, 5 de bcaa inainte si dupa antrenament. Acum urmaresc cu atentie ce progrese apar. P. S piine nu consum, dar nu s in clar daca e necesara, treaba e ca imi place prea mult si mi e greu sa ma batin, mai bine nu o cumpar de la inceput. |
#44
Posted 18 November 2019 - 13:23

Nu prea imi place ficatul din comert. Prefer coapsele de curcan, de pui de cel galben, de porc mai rarut in ultima vreme, carne de rata, de vita si peste. Chiar daca iau mai scumpe si mai ieftine, incerc sa pastrez o medie de vreo 6 euro kg. La fel si pentru branzeturi.
|
#45
Posted 18 November 2019 - 13:37

Nici mie nu mi place ficatul din comert, mai ales asta de gaina, prea gras, dar asta e. Porc nu prea am mincat, acum in ultima vreme
de abia, dar sa stii ca nu i de speriat, ma refer la carnea macra, grasimea e grasime e, ca i de porc sau gaina. Rata imi place, am crescut cu crne de rata, dar parca pretul. Oricum eu nu s gurmand, gustul conteaza mai putin. Despre omega 3, exista suplimente, eu iau 3 pilule/zi dar doctorita de familie a zis sa iau mai mult ca am colestorul mic oricum, dar cica sa l cresc pe ala bun HDL, o fi stiind ea ceva. Si am vazut ca mai multi culturisti recomanda doza dubla. @vinciun: sa stii ca tu si cu the_lion m ati motivat mult, daca ne vedem vreodata dau un kebab si un suc de rosii. |
#46
Posted 20 November 2019 - 15:32

@petit...cum faci fulgii de ovăz? Ii fierbi direct in lapte sau cum?
|
|
#47
Posted 20 November 2019 - 16:07

Ii cumpar din comert gata facuti. Ii pun in farfurie, lapte peste si maninc direct asa, nici macar nu mai incalzesc mincarea. Daca chiar vrei exista masini sa iti faci fulgi de ovaz acasa. Oare renteaza?
|
#48
Posted 20 November 2019 - 23:10

Baieti, uitati-va aici! Vreti testosteron? Ganditi-va ca este un aliment care ar putea sa va mareasca nivelul cu pana la 300%, va dati seama? Pana si cel mai vandut testobooster precum tribulus nu se poatz lauda cu asa ceva, ei spun despre tribulus ca ar putea mari nivelul de tes cu 40%. Ce sa zicem atunci de 300?? Tentant a? E vorba de suc de ceapa. Este o mica problema, totusi. Experimentul a fost facut pe sobolani. Dar mai stii?
S-a facut experimentul pe 3 grupuri de sobolani. Primul de control fara a i se da suc de ceapa, al doilea a primit zilnic cate 0,5g per kg de masa corporala si al treilea a primit un gram. Rezultatele au fost destul de impresionante atat ce tine de nivelul de testosteron, cat si de cantitatea de sperma, activitatea spermatozoizilor si sanatatea lor. https://www.espaceco...stosterone/6455 Mi-am facut imediat o salata dintr-o ceapa mare intreaga, un ardei galben gras, brocoli si o rosie. Pot spune ca a fost cea mai gustoasa salata din viata mea desi ma arde si acum limba ![]() Edited by vinciun, 20 November 2019 - 23:07. |
#49
Posted 20 November 2019 - 23:40

Baieti, uitati-va aici! Vreti testosteron? Am incercat eu. Umblam cu ea sculata zi si noapte. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/j_FpdOm4_2I?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#50
Posted 20 November 2019 - 23:46

Cercetatorii au inventat deci ceapa cruda? Tare, stiau ai batrani ceva.
|
#54
Posted 22 November 2019 - 17:28

Pe pectorali, sa creasca mai repede ? Ca in rest, nu am nevoie,
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users