![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Ce mai mancam. Mese pentru muschi.
Last Updated: Sep 11 2023 19:51, Started by
vinciun
, Oct 12 2019 22:20
·
16

#1
Posted 12 October 2019 - 22:20

Hai sa scrim aici din cand in cand ce mai mancam, rete si idei pentru a ne pastra motivatia nu doar in sala de sport dar si in bucatarie. O sa zica cineva ca trebuia dzschis pe alta ariei topicul dar as vrea sa postam aici strict mese sau retete care ne ajuta sa ne atingem mai usor scopul ce tine de masa musculara, forta sau definire.
In urma discutiei pe topicul "culturism vegetarieni" m-am intrebat daca nu cumva chiar mananc prea putin si dupa ce mi-am calculat cateva zile la rand caloriile am depistat greseala - prea putin! Mi-am adus aminte de vorba lu Sandu cu orezul si m-am apucat si eu de gatit. Sotia nu s-a suparat deloc ![]() Azi la munca mi-am luat cu mine o portie de orez ( 100g cantarit uscat) fiert cu vinete dovlegei, ceapa si morcov plus coapse de pui si solduri iar acum dupa antrenament i-am ars o portie de mazare fiarta cu legume si peste slab. Sper ca muschii vor aprecia. |
#2
Posted 12 October 2019 - 22:25

Pentru muschi, cel mai bine e coazja de copac din partea de nord,. Acolo se dezvolta muschii cel mai bine.
|
#4
Posted 13 October 2019 - 00:01

#5
Posted 13 October 2019 - 00:04

După dieta lichida , am făcut ceva mișcare .
Adică după ce am băut doua sticle de vin , am căzut pe scări de la etajul 2 . Da , e un banc vechi , dar îmi place . Sper că știți de glumă ! |
#6
Posted 13 October 2019 - 00:04

terci de ovaz cu pudra proteica si niste fructe de padure congelate
|
#7
Posted 13 October 2019 - 00:29

Pana mea, am intrat aici crezand ca gasesc niste retete mai interesante pentru niste muschi de vita...
|
#9
Posted 13 October 2019 - 04:38

Ce mănâncă oltenii :
- dimineata ceai - la 12 ceai. - si seara GEM. |
#10
Posted 13 October 2019 - 06:02

In ultima perioada cu controalele efectuate la restaurante iese la iveala ce ne pun astia in farfurie, ca sa vezi ce platesti si dece te imbolnavesti
![]() |
|
#11
Posted 13 October 2019 - 08:21

Eu as implementa un sistem cu camere video in bucatarie sau sistem cu buline pentru curățenia găsită la ultima vizita.acea bulină lipită pe usa de intrare poate poate face ca mapetii sa nu mai dea năvală
|
#12
Posted 13 October 2019 - 10:23

Azi la munca mi-am luat cu mine o portie de orez ( 100g cantarit uscat) fiert cu vinete dovlegei, ceapa si morcov plus coapse de pui si solduri iar acum dupa antrenament i-am ars o portie de mazare fiarta cu legume si peste slab. Sper ca muschii vor aprecia. Inainte de antrenament carbo, dupa antrenament proteine ca sa aiba din ce sa se refaca muschii. As fi facut schimb intre pui si peste. |
#13
Posted 13 October 2019 - 18:43

Inca un topic pentru FUN! Dupa cum se poate vedea, ca de obicei, cand cineva posteaza un subiect nou, prima data intra mistocarii. In 24h mistocarii "dispar" (nu mai posteaza, uita de subiect) si ramanem tot noi, aia care suntem interesati de subiect si ne vedem de treburile noastre. De asta ma feresc mereu sa deschid subiecte noi. Ca as avea multe de scris sau de intrebat pe aria asta. Din toata lumea doar colegul moderator a incercat sa ajute, raspunzand ontopic. Legat de subiect, eu m-am cam saturat de stat la cratita. Sunt eu pasionat, dar m-am saturat. Iar in sportul asta nu prea faci nimic daca mergi pe impresii, cu mancare in oras. Daca ai bani de mancat in oras. Sportul asta e de durata, mananci o luna-doua in oras, dar tu trebuie sa te tii de treaba ani de zile. Pana si profesionistii acestui sport stau/stateau la cratita(Jay Cutler, Levrone, Coleman etc). Asa ca si eu sunt in cautare de idei. Eu imi fac orez cam 2kg fiert si tot imi pun portii. Dar a 2a zi nu mai este bun, se intareste. La fel cartofii nu mai au gust bun mai ales aia din supermarket. Nu am la indemana cuptor cu microunde si oricum sunt contra acestor aparate, am avut unul si l-am dus la reciclare. Fasolea si mazarea in schimb sunt bune si reci. Carnea de pui la fel isi schimba gustul, cea de porc se intareste, tonul la conserva e bun de tot dar e scump....Legat de ton, asta mai ieftin de la noi nu se compara la gust cu ala ieftin luat din alte tari. Ma uitam la poza pusa de The_lion cu bucata aia de carne de vita si paharul de vin...bun da' iti ia 2 ore cel putin de stat langa aragaz. Eu de fazele astea m-am cam saturat daca vrei ceva proaspat si bun trebuie sa stai langa cratita. Am incercat sa pun multe sosuri naturale si condimente dar tot nu merge. |
#14
Posted 13 October 2019 - 19:24

Slowcooker, pui seara in cratita tot, o pornesti si dimineata e gata mancarea. Nu trebuie sa stai langa ea.
Uite o mancare rapida: o ceapa mica taiat mic si calita un pic in ulei de masline. Peste ea pui in cratita 10-12 rosii cherry taiate pe jumatate, sare, piper si cimbru. Cand se inmoaie rosiile, adaugi in aceeasi cratita, peste amestecul de rosii si ceapa, o conserva de fasole alba (doar fasolea, scursa, fara lichid). Le lasi pe foc mic inca 2-3 minute pana se incalzeste si fasolea si gata. Merge foarte bine cu paine prajita. Poti varia cantitatea fiecarui ingredient in functie de gustul tau. |
#15
Posted 13 October 2019 - 19:41

Ma uitam la poza pusa de The_lion cu bucata aia de carne de vita si paharul de vin...bun da' iti ia 2 ore cel putin de stat langa aragaz. Eu de fazele astea m-am cam saturat daca vrei ceva proaspat si bun trebuie sa stai langa cratita. Am incercat sa pun multe sosuri naturale si condimente dar tot nu merge. Sandule, gresesti. Pregatirea pentru masa aia a durat maxim 20min: carnea am scos-o din frigider cu o ora inainte sa apuce sa ajunga la temperatura camerei. Am pornit aragazul si am pus grill-ul pe foc maxim cca 4min, in timpul asta am deschis sticla de vin si conservele de naut si fasole si le-am trecut printr-un jet de apa rece. Apoi am aruncat carnea pe grill, eu sunt adeptul steak-ului de vita facut medium-rare (adica cam "in sange", dar nu atat de evident ca "rare"). La grosime de cca 1.5cm a carnii, eu o tin cca 3.5 min pe prima parte, 3 min pe cealalta parte, apoi inca 30 sec pe fiecare parte. Deci in total 7.5 min timp efectiv pe foc. Scot friptura pe farfurie, pun sare si piper din belsug (doar piper din belsug) si o las 5 min in farfurie acoperita. Apoi...haț pe ea 😋. Intr-adevar...pregatitul mancarii iti fura ceva timp. Si eu fac orez pt cca 3 zile (500g orez brun) sau 1kg de orez negru (asta trage mai putina apa...dar am facut o pasiune pt genul asta de orez. Cam scump...cca 27lei/kg, dar este mult mai gustos si cand mananci mult orez este bine sa mai schimbi). Piept de pui fac in general cam 1kg la fiecare 2 zile si il impart in 4 portii. Incerc sa diversific sursele de proteine, astfel eu de obicei mananc cam asa: dimineata pe stomacul gol (ora 7) 5g de BCAA si o portie de 30g whey, apoi dupa o ora micul dejun la care de obicei mananc oua, lapte/branza si 50-60g ovaz. La pranz de obicei piept de pui/ porc slab, seara peste sau vita. Deci am 3 mese solide, o portie de whey pe stomacul gol, alta dupa antrenament + dextroza si instant oats si in functie de ora mesei de seara, mai iau uneori inainte de culcare o portie de caseina- slow protein. Eu nu consider sursele vegetale de proteine in calculul gramelor de proteine/ zi, le consider in nr de calorii dar incerc sa iau 2g/ protrine/ kg corp din surse animale si suplimente, iar cele ptovenite din vegetale sunt doar bonus. Mananc destul de des si in oras...insa incerc sa pastrez totul simplu: carne (piept pui/ porc/ vita) si ceva carbo usor de cuantificat. Daca e zi de trisat...mananc orice fara regrete 😁 Edited by the_lion, 13 October 2019 - 19:49. |
|
#16
Posted 13 October 2019 - 19:44

Prin facultate mancam pilaf amestecat cu mancarica de fasole, carnea si dulceata de cirese, intr-un bol. Cand lovea insulina simteam muschiul crescand.
|
#17
Posted 14 October 2019 - 08:55

dimineata pe stomacul gol (ora 7) 5g de BCAA si o portie de 30g whey, ![]() Mai rar oameni care stiu cum se ia BCAA-ul. Multi iau BCAA dupa antrenament, pe stomacul gol. Dar BCAA-ul are nevoie de proteina sau de ceilalti aminoacizi ca sa faca ce trebuie, era un studiu care spunea ca daca iei BCAA fara nimic corpul va cauta sa distruga tesut muscular!! ca sa poata folosi acel BCAA. Edited by sandu222, 14 October 2019 - 08:56. |
#18
Posted 14 October 2019 - 12:10

Ce mănâncă oltenii : - dimineata ceai - la 12 ceai. - si seara GEM.
Slowcooker, pui seara in cratita tot, o pornesti si dimineata e gata mancarea. Nu trebuie sa stai langa ea. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users