Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Noi nu furam ca romanii"

Canalele Sky Showtime 1 și S...

Recomandare anvelope lexus rx

Extindere rețea wireless int...
 Mufa TV

PPC Energy

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u

Recomandare rulouri exterioare us...
 Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 

Ce mai mancam. Mese pentru muschi.

* * * * - 5 votes
  • Please log in to reply
451 replies to this topic

#1
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,658
  • Înscris: 24.10.2015
Hai sa scrim aici din cand in cand ce mai mancam, rete si idei pentru a ne pastra motivatia nu doar in sala de sport dar si in bucatarie. O sa zica cineva ca trebuia dzschis pe alta ariei topicul dar as vrea sa postam aici strict mese sau retete care ne ajuta sa ne atingem mai usor scopul ce tine de masa musculara, forta sau definire.

In urma discutiei pe topicul "culturism vegetarieni" m-am intrebat daca nu cumva chiar mananc prea putin si dupa ce mi-am calculat cateva zile la rand caloriile am depistat greseala - prea putin! Mi-am adus aminte de vorba lu Sandu cu orezul si m-am apucat si eu de gatit. Sotia nu s-a suparat deloc :)

Azi la munca mi-am luat cu mine o portie de orez ( 100g cantarit uscat) fiert cu vinete dovlegei, ceapa si morcov plus coapse de pui si solduri iar acum dupa antrenament i-am ars o portie de mazare fiarta cu legume si peste slab. Sper ca muschii vor aprecia.





#2
wagmich

wagmich

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,415
  • Înscris: 05.10.2015
Pentru muschi, cel mai bine e coazja de copac din partea de nord,. Acolo se dezvolta muschii cel mai bine.

#3
jobist

jobist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,746
  • Înscris: 23.04.2010

Quote

coapse de pui si solduri
șolduri, tot de pui?Posted Image

#4
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,519
  • Înscris: 07.02.2003

View Postvinciun, on 12 octombrie 2019 - 22:20, said:

Hai sa scrim aici din cand in cand ce mai mancam
Nu ajunge cand vedem pe Facebook dinastea cu mancare... nu si aici pls Posted Image
Postari dinalea ca cica s-a intmaplat asta... si o poza cu mancare :roflmao:

Edited by andreic, 13 October 2019 - 00:02.


#5
hpavictor

hpavictor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,039
  • Înscris: 27.02.2008
După dieta lichida , am făcut ceva mișcare .

Adică după ce am băut doua sticle de vin , am căzut pe scări de la etajul 2  .

Da ,  e un banc vechi , dar îmi place .

Sper că știți de glumă !

#6
Edward1337

Edward1337

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 556
  • Înscris: 17.11.2016
terci de ovaz cu pudra proteica si niste fructe de padure congelate

#7
Stecheru

Stecheru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 804
  • Înscris: 16.09.2007
Pana mea, am intrat aici crezand ca gasesc niste retete mai interesante pentru niste muschi de vita...

#8
Gpoint

Gpoint

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 21.04.2009
Inca un topic pentru FUN!

#9
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Ce mănâncă oltenii :
    - dimineata ceai
    - la 12 ceai.
    - si seara GEM.


#10
bogocnb

bogocnb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 558
  • Înscris: 20.03.2006
In ultima perioada cu controalele efectuate la restaurante iese la iveala ce ne pun astia in farfurie, ca sa vezi ce platesti si dece te imbolnavesti Posted Image .

#11
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,771
  • Înscris: 12.01.2018
Eu as implementa un sistem cu camere video in bucatarie sau sistem cu buline pentru curățenia găsită la ultima vizita.acea bulină lipită pe usa de intrare poate poate face ca mapetii sa nu mai dea năvală

#12
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,903
  • Înscris: 18.12.2007

View Postvinciun, on 12 octombrie 2019 - 22:20, said:

Azi la munca mi-am luat cu mine o portie de orez ( 100g cantarit uscat) fiert cu vinete dovlegei, ceapa si morcov plus coapse de pui si solduri iar acum dupa antrenament i-am ars o portie de mazare fiarta cu legume si peste slab. Sper ca muschii vor aprecia.

Inainte de antrenament carbo, dupa antrenament proteine ca sa aiba din ce sa se refaca muschii. As fi facut schimb intre pui si peste.

#13
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,852
  • Înscris: 06.10.2008

View PostGpoint, on 13 octombrie 2019 - 01:05, said:

Inca un topic pentru FUN!
Tu gandesti asa, pentru ca nu esti interesat,  noi care postam mai des pe aici, nu. Eu  iau in serios subiectul.

Dupa cum se poate vedea, ca de obicei, cand cineva posteaza un subiect nou, prima data intra mistocarii. In 24h mistocarii "dispar" (nu mai posteaza, uita de subiect) si ramanem tot noi, aia care suntem interesati de subiect si ne vedem de treburile noastre.
De asta ma feresc mereu sa deschid subiecte noi.
Ca as avea multe de scris sau de intrebat pe aria asta.

Din toata lumea doar colegul moderator a incercat sa ajute, raspunzand ontopic.

Legat de subiect, eu m-am cam saturat de stat la cratita. Sunt eu pasionat, dar m-am saturat. Iar in sportul asta nu prea faci nimic daca mergi pe impresii, cu mancare in oras. Daca ai bani de mancat in oras. Sportul asta e de durata, mananci o luna-doua in oras, dar tu trebuie sa te tii de treaba ani de zile. Pana si profesionistii acestui sport stau/stateau la cratita(Jay Cutler, Levrone, Coleman etc).

Asa ca si eu sunt in cautare de idei. Eu imi fac orez cam 2kg fiert si tot imi pun portii. Dar a 2a zi nu mai este bun, se intareste. La fel cartofii nu mai au gust bun mai ales aia din supermarket. Nu am la indemana cuptor cu microunde si oricum sunt contra acestor aparate, am avut unul si l-am dus la reciclare. Fasolea si mazarea in schimb sunt bune si reci. Carnea de pui la fel isi schimba gustul, cea de porc se intareste, tonul la conserva e bun de tot dar e scump....Legat de ton, asta mai ieftin de la noi nu se compara la gust cu ala ieftin luat din alte tari.

Ma uitam la poza pusa de The_lion cu bucata aia de carne de vita si paharul de vin...bun da' iti ia 2 ore cel putin de stat langa aragaz. Eu de fazele astea m-am cam saturat daca vrei ceva proaspat si bun trebuie sa stai langa cratita. Am incercat sa pun multe sosuri naturale si condimente dar tot nu merge.

#14
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,903
  • Înscris: 18.12.2007
Slowcooker, pui seara in cratita tot, o pornesti si dimineata e gata mancarea. Nu trebuie sa stai langa ea.

Uite o mancare rapida: o ceapa mica taiat mic si calita un pic in ulei de masline. Peste ea pui in cratita 10-12 rosii cherry taiate pe jumatate, sare, piper si cimbru. Cand se inmoaie rosiile, adaugi in aceeasi cratita, peste amestecul de rosii si ceapa, o conserva de fasole alba (doar fasolea, scursa, fara lichid). Le lasi pe foc mic inca 2-3 minute pana se incalzeste si fasolea si gata. Merge foarte bine cu paine prajita.
Poti varia cantitatea fiecarui ingredient in functie de gustul tau.

#15
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007

View Postsandu222, on 13 octombrie 2019 - 18:43, said:


Ma uitam la poza pusa de The_lion cu bucata aia de carne de vita si paharul de vin...bun da' iti ia 2 ore cel putin de stat langa aragaz. Eu de fazele astea m-am cam saturat daca vrei ceva proaspat si bun trebuie sa stai langa cratita. Am incercat sa pun multe sosuri naturale si condimente dar tot nu merge.

Sandule, gresesti. Pregatirea pentru masa aia a durat maxim 20min: carnea am scos-o din frigider cu o ora inainte sa apuce sa ajunga la temperatura camerei. Am pornit aragazul si am pus grill-ul pe foc maxim cca 4min, in timpul asta am deschis sticla de vin si conservele de naut si fasole si le-am trecut printr-un jet de apa rece.
Apoi am aruncat carnea pe grill, eu sunt adeptul steak-ului de vita facut medium-rare (adica cam "in sange", dar nu atat de evident ca "rare"). La grosime de cca 1.5cm a carnii, eu o tin cca 3.5 min pe prima parte, 3 min pe cealalta parte, apoi inca 30 sec pe fiecare parte. Deci in total 7.5 min timp efectiv pe foc. Scot friptura pe farfurie, pun sare si piper din belsug (doar piper din belsug) si o las 5 min in farfurie acoperita.
Apoi...haț pe ea 😋.

Intr-adevar...pregatitul mancarii iti fura ceva timp. Si eu fac orez pt cca 3 zile (500g orez brun) sau 1kg de orez negru (asta trage mai putina apa...dar am facut o pasiune pt genul asta de orez. Cam scump...cca 27lei/kg, dar este mult mai gustos si cand mananci mult orez este bine sa mai schimbi).
Piept de pui fac in general cam 1kg la fiecare 2 zile si il impart in 4 portii.
Incerc sa diversific sursele de proteine, astfel eu de obicei mananc cam asa: dimineata pe stomacul gol (ora 7) 5g de BCAA si o portie de 30g whey, apoi dupa o ora micul dejun la care de obicei mananc oua, lapte/branza si 50-60g ovaz. La pranz de obicei piept de pui/ porc slab, seara peste sau vita. Deci am 3 mese solide, o portie de whey pe stomacul gol, alta dupa antrenament + dextroza si instant oats si in functie de ora mesei de seara, mai iau uneori inainte de culcare o portie de caseina- slow protein.
Eu nu consider sursele vegetale de proteine in calculul gramelor de proteine/ zi, le consider in nr de calorii dar incerc sa iau 2g/ protrine/ kg corp din surse animale si suplimente, iar cele ptovenite din vegetale sunt doar bonus.

Mananc destul de des si in oras...insa incerc sa pastrez totul simplu: carne (piept pui/ porc/ vita) si ceva carbo usor de cuantificat. Daca e zi de trisat...mananc orice fara regrete 😁

Edited by the_lion, 13 October 2019 - 19:49.


#16
Babalusu

Babalusu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,025
  • Înscris: 02.09.2019
Prin facultate mancam pilaf amestecat cu mancarica de fasole, carnea si dulceata de cirese, intr-un bol. Cand lovea insulina simteam muschiul crescand.

#17
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,852
  • Înscris: 06.10.2008

View Postthe_lion, on 13 octombrie 2019 - 19:41, said:

dimineata pe stomacul gol (ora 7) 5g de BCAA si o portie de 30g whey,
Posted Image

Mai rar oameni care stiu cum se ia BCAA-ul. Multi iau BCAA dupa antrenament, pe stomacul gol. Dar BCAA-ul are nevoie de proteina sau de ceilalti aminoacizi ca sa faca ce trebuie, era un studiu care spunea ca daca iei BCAA fara nimic corpul va cauta sa distruga tesut muscular!! ca sa poata folosi acel BCAA.

Edited by sandu222, 14 October 2019 - 08:56.


#18
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

View Postcspot, on 13 octombrie 2019 - 04:38, said:

Ce mănâncă oltenii :
- dimineata ceai
- la 12 ceai.
- si seara GEM.
De foame...

View PostAlexEn, on 13 octombrie 2019 - 19:24, said:

Slowcooker, pui seara in cratita tot, o pornesti si dimineata e gata mancarea. Nu trebuie sa stai langa ea.
Cel mai bine cand pleci de acasa.....oricum te anunta pompierii cand sa te intorci

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate