Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Anual, la bilant si cand schimbi CI mergi si dai o declaratie si la ONRC ?!

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Din ciclul birocratia salveaza Romania: Toti asociatii firmelor private din Romania vor merge cel putin odata pe an la ONRC sa dea declaratii in fata juristilor de acolo... omorul va fi in perioada bilantului anual

OFICIUL NATIONAL DE PREVENIRE SI COMBATERE A SPALARII BANILOR vine cu legea 129/2019


Quote

Ca urmare, obligatiile generale declarative pe care o societate trebuie sa le indeplineasca potrivit Legii nr. 129/2019 sunt urmatoarele:
1) daca societatea este infiintata la ONRC inainte de intrarea in vigoare a legii (inainte de 21.07.2019 – ceea ce, probabil, ca este si cazul societatii dvs), are obligatia de a depune la ONRC, in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii (adica pana la data de 20.07.2020), o declaratie privind datele de identificare ale beneficiarilor reali (persoane fizice) si modalitatile prin care se exercita controlul asupra persoanei juridice.(ale persoanelor fizice care detin controlul societatii, respectiv ale sociatilor / actionarilor cu cote mai mari de 25% sau asociatului unic) [art. 62 alin. (1)].
si
2) anual, in termen de 15 zile de la de la aprobarea situatiilor financiare anuale, are obligatia de a depune la ONRC aceeasi declaratie privind beneficiarul real (persoana fizica) al persoanei juridice, care trebuie sa cuprinda datele de identificare ale beneficiarului real si modalitatile prin care se exercita controlul asupra persoanei juridice [art. 56 alin. (1) – (4)].
si
3) ori de cate ori intervine o modificare a datelor de identificare sau de modalitate de exercitare a controlului asupra societatii ale beneficiarului real (persoana fizica), o declaratie privind aceste modificari, in termen de 15 zile de la data la care aceasta modficare a survenit [art. 56 alin. (1) – (4)].
In oricare dintre situatiile prevazute la punctele 1-3 de mai sus, datele de identificare ale persoanei fizice – beneficiar real –sunt urmatoarele [art. 56 alin. (3)]:
- numele, prenumele,
- data nasterii,
- codul numeric personal,
- seria si numarul actului de identitate,
- cetatenia, domiciliul sau resedinta.
De asemenea, conform legii nr. 129/2019, trebuie retinut ca aceasta declaratie, data de catre persoana fizica, in calitate de beneficiar real – asociat al societatii – se poate depune la ONRC intr-una dintre urmatoarele doua maniere:
fie autentificata la notar – caz in care se poate depune la ONRC si de catre alta persoana imputernicita;
fie direct de catre asociat, la ONRC, in fata unui reprezentant al acestei institutii – caz in care nu mai este necesara autentificarea notariala a declaratiei.
[art. 56 alin. (5)].
Nerespectarea prevederilor Legii nr. 129/2019 privind depunerea declaratiei la ONRC conduce la sanctionarea societatii astfel:
pentru nedepunerea in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii nr. 129/2019 a declaratiei (punctul 1 de mai sus) – cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei [art. 62 alin. (2)];
pentru nedepunerea oricareia dintre declaratiile mentionate la punctele 2 si 3 de mai sus (fie cea care trebuie depusa in termen de 15 zile de la data depunerii situatiilor financiare la ANAF, fie cea care trebuie depusa in termen de 15 zile de la aparitia modificarilor datelor de identificare sau de modalitate de exercitare a controlului asupra societatii ale beneficiarului real) – cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei, dar si cu atragerea dizolvarii societatii, in conditiile art. 237 din Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare [art. 57 alin. (1) si (2)].

Astia sunt sanatosi la cap?! Genul asta de declaratii se dau si la infiintarea firmei, la notar, la banca samd...

#2
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009
Cuvintele-cheie din ce ai citat sunt beneficiarul real.

Art. 4. -
(1) În sensul prezentei legi, prin beneficiar real se înțelege orice persoană fizică ce deține sau controlează în cele din urmă clientul și/sau persoana fizică în numele căruia/căreia se realizează o tranzacție, o operațiune sau o activitate.

Legea se numește Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, (...), deci are alte scopuri decât birocrația.

Uite aici o explicație a termenilor din ea:
https://www.brdfinan...r_real_site.pdf

Edited by althea, 26 September 2019 - 19:22.


#3
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019
Lumea se adanceste in sclavie.

#4
Argv

Argv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,496
  • Înscris: 25.10.2007
Sa isi faca ei treaba si sa previna ce vor fara sa ne poarte pe noi pe drumuri sa ne pierdem vremea depunand formulare.. Ce idiotenie.. de parca asa s-ar combate spalarea banilor.

#5
serginho

serginho

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 09.09.2005
Conform Legii 129/2019, firmele din Romania care au actiuni la purtator vor fi nevoite sa isi scoata la vedere proprietarii. Este obligatorie inregistrarea beneficiarilor reali in Registrul Beneficiarilor Reali, tinut de Oficiul National al Registrului Comertului.

#6
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009
Asta e lovitura maximă pe care o dă legea. Până în ianuarie 2021 e obligatoriu să le convertească din acțiuni la purtător la acțiuni nominative, altfel se anulează și firmelor li se diminuează capitalul social.
Cred că e un freamăt prin unele părți... :)

#7
gigelvasile

gigelvasile

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 13.08.2012
De acord cu declaratia despre beneficiarul real. Dar atata timp cand beneficiarul nu s-a schimbat, e stupid sa ceri aceeasi declaratie anual.
Si super stupid este sa ceri declaratia atunci cand schimb buletinul sau adresa... sa se duca la starea civila si sa ma caute dupa CNP daca au nevoie. Ala nu se schimba.

De ce dam bani pentru informatizarea sistemelor? Ca sa depundem copie dupa buletin la fiecare butic?

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postalthea, on 26 septembrie 2019 - 19:28, said:

Asta e lovitura maximă pe care o dă legea. Până în ianuarie 2021 e obligatoriu să le convertească din acțiuni la purtător la acțiuni nominative, altfel se anulează și firmelor li se diminuează capitalul social.
Cred că e un freamăt prin unele părți... Posted Image
Ce legatura au zecile/sutele de mii de firme legitime cu actiunile la purtator si cu mafiotii din pesedeu care folosesc administratori/actionari paravan? Chiar credeti mafia va merge sa se dea in gat cu declaratii tembele?
Frecusul asta e degeaba... Datele respective exista deja la registrul comertului. DAca procuratura si DNA nu-i poate prinde o sa-i prinda ONRC pe baza de declaratii? Posted Image
Nu isi da seama nimeni ce omor va fi la ONRC la doar 15 zile dupa depunerea bilantului?! Am fost intr-un an cu disketa si bilantul la ONRC, ne-am calcat in picioare atunci...

Ati cazut pe spate cu beneficiarii reali... :P Pai urmaresti traseul banilor si gasesti beneficiarii reali, nu hartiile inutile!

#9
cristian_sen

cristian_sen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,189
  • Înscris: 21.08.2003
In orice moment al zilei se pot gasi 10 boschetari care ptr un bax de bere devin "beneficiari reali" cu acte in regula la 10 firme mai mult decat serioase si solvabile. Nu mai zic de drogati care ptr o doza sunt in stare de orice, inclusiv sa se duca la registru sa depuna niste hartii ptr ca dragi tovarasi asta conteaza ptr bujetaru' roman: hartii, stamplile, semnaturi, parafe, dosare si mai multe hartii.

View PostMembruAnonim, on 26 septembrie 2019 - 21:25, said:

urmaresti traseul banilor si gasesti beneficiarii reali, nu hartiile inutile!
Nici un anafist normal, cu un minim de instinct de supravietuire, nu se va baga peste aia mari ca bataia doare rau. In continuare batalia e pe tarabagii, babe care vand leustean si daca mai gasec vreun buticar in vrie, astea-s tintele de executat.

Edited by cristian_sen, 26 September 2019 - 22:11.


#10
alextasi

alextasi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 21.02.2007
Dece se numeste "aprobarea situatiilor financiare anuale". Nu e vorba de bilantul anual pe anul precedent? Implica o aprobare? Din partea cui?

Edited by alextasi, 23 January 2020 - 23:31.


#11
Southishere

Southishere

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 13.11.2006
De pe site-ul ONRC:

Quote

Începând cu data de 09 iulie 2020*:
persoanele juridice constituite doar din asociați persoane fizice, atunci când aceștia sunt singurii beneficiari reali, sunt exceptate de la obligația depunerii, la înmatriculare sau ori de câte ori intervine o modificare, a declarației pe propria răspundere privind beneficiarul/beneficiarii real/reali al/ai persoanei juridice

http://www.onrc.ro/index.php/ro/

Deci la loc comanda.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate