Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Colecționari de baterii.

Depanare telecomanda IR

Posibila frauda - mail de la adre...
 Recomandare telefon premium

Xiaomi Redmi Note 11 versiunea st...

memorie 8gb

Indicatorul mouse este centrat in...
 Dilema instalare puffer cu o sesp...

Sfat SRL sau PFA

Pozitii LED sau Bec incandescent....

MyheritageDNA - transport probe
 Up Multibeneficii

Baterie sau redresor? Care e defe...

Preot filmat cand fura bani cu um...

Implementarea unei scheme de nota...
 

butonul de pornit/oprit de la monitor nu mai functioneaza

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
abulafius43

abulafius43

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,034
  • Înscris: 19.11.2013
am un monitor de 19" lg flatron e1910 la care butonul de pornit/oprit nu mai raspunde la apasare mai concret nu mai pot stinge monitorul de la buton dupa ce opresc pc-ul.
in mod normal eu fac cam asa: sting pc-ul apoi sting monitorul apoi opresc curentul de la prelungitor dar acum nu mai pot stinge monitorul decat daca opresc curentul de la prelungitor iar de pornit porneste imediat ce primeste din nou curent.
monitorul in sine merge bine celelalte butoane de pe el merg si ele pot sa intru in meniul lui sa-l setez etc da' ma intreb daca simptomul asta nu inseamna cumva ca e pe cale sa se strice.
pareri?

#2
FreemanG1

FreemanG1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 724
  • Înscris: 14.07.2014

 abulafius43, on 17 septembrie 2019 - 17:52, said:

am un monitor de 19" lg flatron e1910 la care butonul de pornit/oprit nu mai raspunde la apasare mai concret nu mai pot stinge monitorul de la buton dupa ce opresc pc-ul.
in mod normal eu fac cam asa: sting pc-ul apoi sting monitorul apoi opresc curentul de la prelungitor dar acum nu mai pot stinge monitorul decat daca opresc curentul de la prelungitor iar de pornit porneste imediat ce primeste din nou curent.
monitorul in sine merge bine celelalte butoane de pe el merg si ele pot sa intru in meniul lui sa-l setez etc da' ma intreb daca simptomul asta nu inseamna cumva ca e pe cale sa se strice.
pareri?
Pai s-a stricat deja.Nu e mare problema,eu folosesc monitorul meu in felul aceasta de  ani de zile si nu are nimic.

#3
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Dar daca opresti calculatorul si atit.
Ce se intimpla in 10-20-30 de secunde ?
Monitorul nu intra in standby ?
Adica se stinge complet, afiseaza vreun mesaj sau ce face ?

#4
abulafius43

abulafius43

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,034
  • Înscris: 19.11.2013
daca opresc pc-ul monitorul intra in standby stiu asta pt ca incepe sa clipeasca ledul de la buton dar nu-l pot stinge decat daca opresc curentul. dar daca merge si asa atunci e ok doar ca nu stiu daca simptomul asta nu insemna ca ar putea aparea si alte probleme.

#5
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Vezi in meniu, Power Indicator, pui pe OFF

Edited by trollerul_de_serviciu, 17 September 2019 - 18:07.


#6
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,936
  • Înscris: 01.12.2001
Schimba butonul.

#7
abulafius43

abulafius43

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,034
  • Înscris: 19.11.2013
da are prin meniu o optiune sa dezactivezi ledul de la buton dar eu vreau sa sting complet monitorul inainte sa opresc curentul eu un fix de-al meu.
pana la urma o sa-l folosesc asa pana ce se strica de tot dar sper sa tina mult si bine.

#8
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Eh, fixul asta al tau este fix egal cu zero.
Singura chestie care o faci este ca uzezi butonul ala de la prelungitor !!

#9
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Stai linistit,ca se va strica si intrerupatorul de la prelungitor :)
Initiator,ti s-a stricat contactul de on/off de la monitor,norocul tau e ca monitorul functioneaza.Stinge totul de la priza si nu-ti fa griji,ca nu se intampla nimic rau.Eu asa fac,las monitorul aprins si ...scot din priza,pentru ca...mi s-a stricat intrerupatorul prizei Posted Image .

#10
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,001
  • Înscris: 28.11.2006
Monitoarele moderne nu consuma mai mult de 1W in standby. Daca nu esti ecologist hardcore, nu vad de ce l-ai opri. La fel, nu inteleg de ce opresti toate cele din intrerupatorul de la prelungitor. Omori si bateria de pe placa de baza :D

#11
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,230
  • Înscris: 25.10.2005
Stati linistit ca opritul din buton sau stand-by este acelasi lucru. La monitoarele care au butoane push nu mai exista notiunea de "oprit" ci doar de "soft-off" in care electronica tot functioneaza. Butonul este defect si daca nu creeaza probleme nu merita inlocuirea doar daca va place surubareala in monitor. Temporar, puteti folosi spray pt contacte, picurat direct pe langa axul butonului (necesita demontare) care mai prelungeste viata acestuia cu aproximativ 6 luni.
Daca va deranjeaza lumina acestuia un simplu plasture rezolva problema. Daca ledul de stand-by are alta culoare fata de cel in functiune atunci puteti pune un cerculet din plastic transparent cu o culoare complementara (daca este rosu atunci folositi verde) care estompeaza lumina acestuia doar in stand-by.

Si eu am exact acelasi fix (sunt la al doilea buton de la prelungitor, apropos) si pot spune ca placa sursei este aproape ca-n prima zi de acum vre-o 8 ani cand am cumparat-o (sursa este un no-name de 450, Deluxe P4). Avantajul butonului de la prelungitor este ca o supratensiune nu-mi trozneste sursa plus ca sursa nu se incinge in timpul cand PC-ul nu functioneaza. Am vazut multe surse Deluxe, identice cu a mea, cu placile efectiv carbonizate dupa doar 2 ani. Dezavantajul este ca nu exista pornire la buton sau tastatura sau programata in bios sau WOL. Chiar daca acum am un UPS care are si un AVR minimal obiceiul a ramas.

@pufonel: bateria aceea se va consuma indiferent daca este in priza sau nu si cu acelasi curent. Opritul din buton pare mai degraba o operatiune necesara dintr-o o obisnuinta din preistoria computeristicii. Stiu asta pentru ca si eu am cam acelasi obicei cu aparatele din casa. Pe vremuri daca nu faceai asta puteai avea surpriza sa trebuiasca instalat Windows-ul si, la viteza de atunci, acele 38 minute puteau ajunge si cateva ore.

Edited by The Stressmaker, 17 September 2019 - 19:56.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate