Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Prietena cu Borderline Personality Disorder!? (are o poveste foarte interesanta)

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
197 replies to this topic

#37
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Sfatul meu este sa nu fugi, ci sa o ajuti. Din cate scrii tu aici, si iau de bun ce scrii tu, ea stie si recunoaste ca are o problema si chiar incearca sa se schimbe, dar nu poate.
Cand e in starea ei buna si puteti discuta despre absolut orice si recunoaste ca greseste, incearca sa o convingi sa mergeti impreuna la psihiatru. Impreuna, nu sa o trimiti doar pe ea.

#38
allah2

allah2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 839
  • Înscris: 06.12.2006
Cand nu vorbeste deodata, in cele mai multe cazuri tot incercam sa o intreb ce are, sa ii zic ca nu e cazul sa se supere asa etc Ea spunea sa o las ca vrea sa fie singura...

Dupa ce se calmeaza spune ca "nu poate controla"

Am incercat sa fac glume sa destind atmosfera, sa nu vb nici eu cu ea, sa ma enervez etc etc

Nimic nimic nu functioneaza...

Cu psihiatrul incerc de mai multe luni sa o conving sa mearga, ca are o problema. Desi am incercat sa ii spun sub mai multe forme (inclusiv incetul cu incetul) in general asta e un motiv pt care se supara deodata si nu vb...

Doar acum de la distanta pare ca reusesc sa o conving sa mearga la psihiatru. Insa cred ca am aceasta "putere de convingere" doar cand sunt la distanta si vrea sa ma faca sa revin... daca revin iar incepe incet incet cu "ciclurile ei de f ok/ deloc ok"...

Sa plec si gata (desi sunt atasat de ea) probabil ar fi fost mult mai simplu daca ar fi fost mereu doar rea si distanta in ultima perioada. Dar nu, ea e ba super ok, ba la polul opus... insa directia e din ce in ce mai rea, trecutul ei e mai mult decat dubios, ce citesc pe internet nu e deloc optimist... toate astea m-au facut sa plec desi a fost greu.

Edited by allah2, 11 September 2019 - 17:27.


#39
Khristine77

Khristine77

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,498
  • Înscris: 21.06.2019
Nu stiu dar nici tu nu ai adoptat cea mai buna tactica.
Cand omul e suparat ca are impresia ca l-ai jignit cu ceva, cel mai naspa e sa vii sa spui ca nu are motiv sa se supere, sa faci glume, sa razi, sau sa o tratezi agresiv.
Ea apoi isi face procese de constiinta si se invinovateste tot pe ea.
In mod normal trebuia sa-ti ceri scuze daca ai suparat-o si ca vei fi mai atent data viitoare. Fiecare are sensibilitatile si fixurile lui si nu normal sa vina altcineva sa-i spuna ca ar trebui sau nu sa se supere.

Edited by Khristine77, 11 September 2019 - 17:40.


#40
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

View Postmeta-cognition, on 11 septembrie 2019 - 14:51, said:


In primul rand nu e clar daca e vorba de o "boala", e doar perspectiva lui asupra situatiei.
In al doilea rand daca isi pune problema la modul lipsit de empatie "ce se da si ce se cere"(cost/beneficiu) atunci initiatorul probabil ca nu merita o relatie serioasa.
N-ai de unde sa stii daca asa este el sau asa a ajuns sa-si puna problema, in cele din urma: Ce rost are ?
Crezi ca este normala o relatie in care numai unul  se implica, iar celalalt doar se agata ?
Lasand la o parte eventualele ei probleme de natura psihica, eu n-am vazut niciun om bun, care sa nu vorbeasca cu zilele cu ceilalti membri ai familiei. Deci, la toti oamenii la care eu am vazut acest lucru au fost numai egoisti cu multa ambitie.

#41
allah2

allah2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 839
  • Înscris: 06.12.2006
Problema e ca nu se supara doar ca are impresia ca am "jignit-o" cu ceva... asta era la inceputul relatiei, acum pur si simplu ma intalneam cu ea si se uita absenta in cealalta directie...

Sau ok, pentru ca dupa munca m-am intins pe canapea sa ma uit la tableta...

Si ea spune ca nu are de ce sa reactioneze asa insa ca nu poate controla...

Iar daca imi cer scuze pt nimic cred ca mai mult ii dau mana libera sa se supere si sa se poarte urat, intr-un fel sa "profite"

Edited by allah2, 11 September 2019 - 18:02.


#42
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,521
  • Înscris: 05.06.2009
Mai omule, allah2, ai cumva vocație de martir, plãtești niște pãcate? Tu realizezi faptul ca partenera ta are probleme destul de grave, care se vor accentua cu timpul? Ești cumva obligat sau pedepsit sa ramai lângã ea, sa ai o viata de coșmar, sa te duci și tu cu capul?
Stai nene departe de fata asta, lasã familia sau medicul s-o ajute, sa fie diagnosticata și tratata. Te-ai gândit cum ar arata viata ta lângã ea, peste ani și ani, sau cum s-ar comporta dacã ati avea un copil și peste problema ei s-ar suprapune și o depresie post-natala?
Tu de fapt nu o iubești cu adevãrat, cel puțin nu acum, mai degraba îți este mila de ea și nu știi cum sa rupi definitiv aceasta relație, în asa fel încât ea sa nu facã un gest necugetat, ca sã n-o ai pe conștiința sau sa te simți responsabil pentru alegerile ei.
Foarte bine ca acum sunteți despãrțiți, tine-te tare pe poziții, nu ceda tentației de a te întoarce la ea, întrerupe chiar și orice cale de comunicare, nu faci altceva decât sã-i hrãnești iluzia ca ai putea sa te întorci la ea. Știi și tu foarte bine ca nu te vei întoarce, dar nu accepți încã realitatea sau poate ai nevoie de confirmãri din partea unor necunoscuți, care au aceeași pãrere ca și tine :las-o și vezi-ți de viata ta.
Altfel, vei îngrosa rândurile celor care se plâng ca nu mai suporta sa trãiascã alãturi de o sotie/concubina cu tulburãri psihice/de comportament.
Asta e viata, nu te lega la cap dacã nu te doare. Fii sincer cu tine, gândește-te bine ce vrei de la viata și, mai ales, tine cont ca ai o singura viata de trãit, cum vrei sa fie, liniștitã, împlinitã și fericita sau la polul opus, lângã una precum iubita ta ?!?!

#43
Khristine77

Khristine77

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,498
  • Înscris: 21.06.2019

View Postallah2, on 11 septembrie 2019 - 18:01, said:

Problema e ca nu se supara doar ca are impresia ca am "jignit-o" cu ceva... asta era la inceputul relatiei, acum pur si simplu ma intalneam cu ea si se uita absenta in cealalta directie...
Pai se uita in alta parte fiindca s-au acumulat niste resentimente.
De fiecare data cand a trecut un conflict minor care nu a fost rezolvat cum trebuie din punctul ei de vedere, s-a adunat acolo un mic resentiment, un punct in minus pentru tine.
Tot ce vad eu e ca ea se supara pt ceva ce ai facut tu si a deranjat-o, apoi tot ea isi cerea iertare si tu ii acceptai scuzele, dar nu asa functioneaza.
Tu se pare ca nu ti-ai cerut niciodata iertare de la ea, de parce numai ea ar fi gresit in relatie.
Daca se uita in alta parte, inseamna ca traieste acele momente adunate si si-a pierdut speranta ca ai putea face ceva in directia asta.
E clar ca are o problema de comunicare si e imatura, sau a trecut prin experiente traumatizante pe care nu ai vrut sa le intelegi.

Quote

Iar daca imi cer scuze pt nimic cred ca mai mult ii dau mana libera sa se supere si sa se poarte urat, intr-un fel sa "profite"

Si ea era indreptatita sa se supere, fiindca asa a simtit si totusi si-a cerut scuze. Tu nu.Sau sa incerci sa ii faci pe plac macar.

Edited by Khristine77, 11 September 2019 - 18:37.


#44
meta-cognition

meta-cognition

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 532
  • Înscris: 27.08.2019

View Postallah2, on 11 septembrie 2019 - 17:21, said:

Cu psihiatrul incerc de mai multe luni sa o conving sa mearga, ca are o problema. Desi am incercat sa ii spun sub mai multe forme (inclusiv incetul cu incetul) in general asta e un motiv pt care se supara deodata si nu vb...
Problemele voastre s-au accentuat de cand i-ai spus sa mearga la psihiatru? Eu incerc sa privesc si din punctul ei de vedere: prietenul cu care traieste impreuna si pentru care a facut multe(din cate spui chiar tu) ii spune dintr-o data ca trebuie sa mearga la psihiatru ca are o problema. Intelegi tu oare de ce s-ar supara? Daca ti se parea ca nu va intelegeti de ce nu ai propus niste sedinte de terapie de cuplu, de ce i-ai spus direct ca e nebuna?

In general la BPD sunt manifestari mai violente de furie(aruncat diverse lucruri, injuraturi etc), apoi nu e legat doar de problemele de cuplu. Oamenii care au BPD pot avea probleme in toate tipurile de relatii: familiale, amoroase, de prietenie, chiar si la servici.

Eu as imparti dilema ta in doua:
1. Daca are BPD: sunt sceptic in privinta asta, ai de indeplinit 5 criterii din 9 si din ce povestesti tu nu se incadreaza. Nu zic ca nu ar fi ceva acolo, dar pur si simplu ti-a sarit in ochi una din cele mai delicate afectiuni posibile, adica genul ala de chestie unde si psihiatrii mai gresesc(din cauza subtilitatilor). Mai sunt o groaza de alte explicatii pe care tu nu le vezi! Dar nu ti-as zice eu altele, ca iti dau idei si cauti pe net
2. Daca te poti intelege cu ea: aici tu stii cat esti dispus sa o ajuti, depinzand de cat tii tu la ea.

Ai putea incerca sa ii spui ca mai vb cu ea daca mergeti la terapia de cuplu. Intre timp sa nu mai locuiti impreuna.

#45
MARIN-lON

MARIN-lON

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,849
  • Înscris: 03.09.2019
O deprimă de tot cu tâmpeniile astea, mai bine o lasă în pace să își găsească ea un bărbat care să o merite și să o respecte și iubească așa cum este ea.

Edited by MARIN-lON, 11 September 2019 - 20:17.


#46
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

View Postallah2, on 11 septembrie 2019 - 09:29, said:

foarte supusa la pat, face totul sexual
Macar ai facut cu ea toate perversiunile din filmele porno?

Edited by I2O, 11 September 2019 - 20:20.


#47
persona695

persona695

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 17.07.2014

View PostI2O, on 11 septembrie 2019 - 20:17, said:

Macar ai facut cu ea toate perversiunile din filmele porno?
aia este prima propozitie care arata ca problema expusa de initiator este cusuta cu ata alba
si mai este aia cu "trecutul ei" care apare in 2 posturi ale initiatorului
intrebare: cine esti tu sa-i judeci trecutul?
omul asta s-a luat cu o femeie pe care o judeca prin prisma trecutului
eu zic ca la el e problema

#48
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

View Postallah2, on 11 septembrie 2019 - 17:21, said:

Cand nu vorbeste deodata, in cele mai multe cazuri tot incercam sa o intreb ce are, sa ii zic ca nu e cazul sa se supere asa etc Ea spunea sa o las ca vrea sa fie singura...

Dupa ce se calmeaza spune ca "nu poate controla"

Am incercat sa fac glume sa destind atmosfera, sa nu vb nici eu cu ea, sa ma enervez etc etc

Nimic nimic nu functioneaza...

Cu psihiatrul incerc de mai multe luni sa o conving sa mearga, ca are o problema. Desi am incercat sa ii spun sub mai multe forme (inclusiv incetul cu incetul) in general asta e un motiv pt care se supara deodata si nu vb...

Doar acum de la distanta pare ca reusesc sa o conving sa mearga la psihiatru. Insa cred ca am aceasta "putere de convingere" doar cand sunt la distanta si vrea sa ma faca sa revin... daca revin iar incepe incet incet cu "ciclurile ei de f ok/ deloc ok"...

Sa plec si gata (desi sunt atasat de ea) probabil ar fi fost mult mai simplu daca ar fi fost mereu doar rea si distanta in ultima perioada. Dar nu, ea e ba super ok, ba la polul opus... insa directia e din ce in ce mai rea, trecutul ei e mai mult decat dubios, ce citesc pe internet nu e deloc optimist... toate astea m-au facut sa plec desi a fost greu.
Pai exact asta sa si faci vere....
Nebunii tre sa stea singuri

View Postpersona695, on 11 septembrie 2019 - 20:27, said:

aia este prima propozitie care arata ca problema expusa de initiator este cusuta cu ata alba
si mai este aia cu "trecutul ei" care apare in 2 posturi ale initiatorului
intrebare: cine esti tu sa-i judeci trecutul?
omul asta s-a luat cu o femeie pe care o judeca prin prisma trecutului
eu zic ca la el e problema
Bag de seama ca daca femeia era ceea ce trebuie nu mai deschidea baiatu topicu asta....zic si eu asa dupa mintea mea

Edited by I2O, 11 September 2019 - 20:33.


#49
allah2

allah2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 839
  • Înscris: 06.12.2006
Nu e vorba de judecat trecutul... dar m-am intrebat si eu cum de o femeie frumoasa care spune ca vrea relatii serioase, nu a reusit sa aiba nici macar una pana la 32 de ani... Si am stiut de trecutul ei rapid de cand am cunoscut-o, nu m-a interesat deloc, doar ca dupa un timp am inteles ca nu e vorba de a "nu avea noroc" cum spunea ea

Si eu am avut intalniri, relatii care nu au mers etc Totusi am avut si relatii normale, chiar si de ani de zile.

I-am spus de psihiatru doar dupa ce aceste cicluri si schimbari de stare fara motiv au devenit foarte dese si fara motiv. Scopul meu a fost sa o ajut, nu sa o fac "nebuna". Si asta dupa ce am vazut si ca o obsedeaza chestii marunte marunte de la lucru, se crede mereu urmarita de un fost amic si alte chestii f ciudate...

Borderline exista si de tip "quiet", care in loc sa arunce cu obiecte se interiorizeaza in el si "nu vorbeste"... am citit foarte mult despre asta, si consider ca are deoarece indeplineste cam majoritatea simptomelor din cele 9 oficiale:

- relatii deloc stabile (toata viata ei, si cu amici, si cu familia e la fel)
- frica de abandon (de cand am cunoscut-o crede ca o abandonez, visa in fiecare noaptea asta etc)
- sentiment de "vid" (nu cunosc sentimentul, dar imi spune ca il are f des)
- imagine f scazuta de sine (se crede f urata, nu suporta sa se uite in oglinda etc)
- schimbari de dispozitie fara vreun motiv (e fie energica, fie deprimata, fie detasata, fie plange etc)
- dificultati in a-si controla emotiile/nervii (se enerveaza f usor, chiar si cum mananc, sau pe chestii minore cum am spus; exact la fel face si cu parintii ei)

- paranoia/disonanta fata de realitate (are idei paranoice dar nu stiu daca atat de grav incat sa fie chiar un simptom)
- impulsivitate sexuala (mereu vad ca a incercat sa-si calmeze emotiile prin sex cu practic necunoscuti) - aici oficial e ca trebuie sa fie impulsiva in inca un domeniu, deci nu il opun la socoteala
- automutilare si ganduri sucigase (sper ca nu, nu am trecut la simptome)


Raman insa 6 din 9... oficial si cu 5 cineva e diagnosticat cu borderline... apoi exista si High Functioning Borderline care isi poate "masca" un pic aceste simptome fata de amici si prieteni

Am studiat foarte mult aceste subiecte, totul pentru ea, altfel puteam foarte bine sa plec de acum mai multe luni si sa nu ma intereseze... ;)

#50
MARIN-lON

MARIN-lON

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,849
  • Înscris: 03.09.2019
Inițiator, câți ani ai ? Ce experiență ai cu femeile ?

Ei îi trebuie un bărbat de vreo 40 de ani matur în gândire și cu experiență cu femeile.

Mai bine las-o că se pare că ești cam imatur pentru o femeie ca ea și să nu mai crezi că toată lumea este nebună, asta ți-o spune unul care îi învăța pe unii ce să facă ca să stea internați o perioadă la nebuni și să plece de acolo cu o hârtie cu care scăpau de niște belele și ăștia erau perfect sănătoși la cap.

#51
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nu trebuia sa aduci in discutie partea cu ``dezinhibata in pat``, pentru ca ai atins o coarda sensibila printre colegi.
Asta e doar modul ei de a se refugia in ceva care ii da incredere.
Tu esti (ai fost) alt lucru in care ea se refugia(za).
Celelalte relatii arata din nou nevoia de a se refugia in ceva care ii da incredere.

View Postallah2, on 11 septembrie 2019 - 21:23, said:

...
I-am spus de psihiatru doar dupa ce aceste cicluri si schimbari de stare fara motiv au devenit foarte dese si fara motiv. Scopul meu a fost sa o ajut, nu sa o fac "nebuna". Si asta dupa ce am vazut si ca o obsedeaza chestii marunte marunte de la lucru, se crede mereu urmarita de un fost amic si alte chestii f ciudate...
...
Nici nu ai avea de ce. Doar in Romania este rusine, majoritatea duc depresia sau alte boli pe picioare, de frica etichetarilor (nebun samd), a luatului in ras sau gura lumii sau a cunoscutilor. In realitate undeva la 50% dintre cetateni au avut, au sau vor avea nevoie de psihiatru intr-un anumit moment al vietii.

Edited by MembruAnonim, 11 September 2019 - 21:41.


#52
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

View PostMARIN-lON, on 11 septembrie 2019 - 21:38, said:

Inițiator, câți ani ai ? Ce experiență ai cu femeile ?

Ei îi trebuie un bărbat de vreo 40 de ani matur în gândire și cu experiență cu femeile.

Mai bine las-o că se pare că ești cam imatur pentru o femeie ca ea și să nu mai crezi că toată lumea este nebună, asta ți-o spune unul care îi învăța pe unii ce să facă ca să stea internați o perioadă la nebuni și să plece de acolo cu o hârtie cu care scăpau de niște belele și ăștia erau perfect sănătoși la cap.
Adica unu care sa-i dea dupa cap...
Marine,marrine..ia vezi intra pe felie cu ea

#53
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

View PostMembruAnonim, on 11 septembrie 2019 - 21:39, said:

Nici nu ai avea de ce. Doar in Romania este rusine, majoritatea duc depresia sau alte boli pe picioare, de frica etichetarilor (nebun samd), a luatului in ras sau gura lumii sau a cunoscutilor. In realitate undeva la 50% dintre cetateni au avut, au sau vor avea nevoie de psihiatru intr-un anumit moment al vietii.
Nu este vorba doar de rusine, ci si de faptul ca majoritatea sunt inculti, nu stiu sa faca diferenta intre o problema psihica si o boala psihica.
Plus lipsa de caracter. Cand este vorba de altul dau cu piatra, cand este vorba de ei, le-ar place sa fie intelesi si ajutati.

Edited by Cr1spy, 11 September 2019 - 22:05.


#54
meta-cognition

meta-cognition

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 532
  • Înscris: 27.08.2019
Inteleg ca ai citit destul de mult si acum cauti sa iti validezi ideea ignorand orice alta informatie care contravine cu teoria ta.

Hai sa privim un pic si critic cele 9 caracteristici:

Quote

1. Frantic Efforts to avoid real or imagined abandonment.

Nu se refera doar la relatia cu tine. Stii sa ii fie frica ca e abandonata de prieteni, colegi de servici, parinti? Stii sa fi facut eforturi mari sa mentina relatii cu parintii? N-ai zis nimic decat de tine.

2. Unstable and intense interpersonal relationships.

Nu se refera doar la relatia cu tine. Cu BPD s-ar purta la fel si cu colegii de servici si i-ar fi greu sa mentina un servici stabil.

3. Marked and persistent identity disturbance manifested by an unstable self image or sense of self

Aici nu ai inteles la ce se refera, persoanele astea isi schimba des infatisarea, garderopa, piercing-uri, tatuaje. Cateodata se considera alte persoane, poate de alta varsta poate chiar si cu alt nume. Considera ca ar trebuit sa fie artista intr-o zi, alta zi cantareata, alta zi doctor? Nu ai povestit nimic de genul asta. Nu doar persoanele cu BPD evita oglinda!

4. Impulsiveness in at least two area that are potentially destructive, eg: substance abuse, sexual promiscuity, gambling, reckless driving, shoplifting, excessive spending or overeating

Accentul este pe impulsivitate. Nu toate persoanele care au avut aventuri au BPD.

5. Recurrent suicidal threats, gestures or behaviour or self mutilating behaviour

Nu e cazul.

6. Affective instability due to marked reactivity of mood with severe episodic shifts from to depression, irritability or anxiety, lasting for few hours each.

Daca toanele ei ajung la nivelul unei zile intregi atunci nu se incadreaza. Persoanele cu BPD pot alterna in aceeasi ORA intre extreme: plans, tipete de nervi si fericire.

7. Chronic feelings of emptiness

Aici trebuie sa te credem pe cuvant ca nu stim persoana.

8. Inappropriate, intense anger, or lack of control of anger, eg: frequent displays of temper, constant anger, recurrent physical fights.

Spui ca nu e cazul.

9. Transient, stress related paranoid thoughts or symptoms of severe dissociation.

Mai sunt persoane care au probleme cu un coleg de servici, nu inseamna neaparat ca e paranoica.

Cate criterii mai raman? Ca parca nu ar fi 5...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate