Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Contract de arenda...solutie pt incheiere/intrerupere/reziliere?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#37
special_murinio

special_murinio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 996
  • Înscris: 07.04.2011
In Dambovita 6-700 kg la ha sau bani 360-420 lei

#38
NOSZTALGIA

NOSZTALGIA

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 985
  • Înscris: 16.01.2011

View Postsavantu, on 29 septembrie 2019 - 14:46, said:

In jud arad arenda este 200-250eur/ha. In cel mai bun caz gasesti echivalent subventie.
Nu ii cam mult pentru zona mai deluroasa a aradului, unde lucrezi pamintul,intimplator cunosc zona Zabrani -Lipova si nu era un pamint asa deosebit, chiar cei din zona spuneau ca e de categoria 2,bun mai ales pentru vii si livezi.

#39
gvest

gvest

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 326
  • Înscris: 06.04.2012
@katlin 110 euro

#40
ADAMCLISI-2020

ADAMCLISI-2020

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,308
  • Înscris: 07.05.2020

View Postunbrutus, on 06 septembrie 2019 - 10:11, said:

termina cu generalizarile, cum sa fie normala o clauza care sa te bage AUTOMAT inca 10 ani intr-un contract? e abuziva pana la dumnezeu


mai sa fie, de aia au fost declarate abuzive pana acum sute/mii/milioane de contracte, de la banci, institutii de credit, societati de telefonie etc

sa nu imi zici ca tu citesti ce semnezi cand dai bifa la ce zice Apple, Microsoft, Google etc pe zeci de pagini, si au fost si alea multe clauze declarate abuzive


da, care e problema? e terenul lui. Poate cel mult sa ii permita arendasului sa isi recolteze treaba, oricum subventia de la stat a luat-o, arendasul nu e victima niciodata in Romania.
Contractul este Legea Partilor ! Nimeni nu forteaza semnarea unui Contract !  Prevederile lui se citesc se convin si se inteleg de ambele parti la semnare !  Oricare dintre parti sau ambele pot avea un avocat sau jurist care sa-i indrume inainte de semnare !  Tocmai pt o protectie cat mai mare a acestor parti semnatare apar clauzele - Iar una din ele este si aceasta cu cei 6 ani si 1 an !  Daca initiatorul nu gasea pe cineva sa-i ofere mai mult pt urmatoarea perioada nu mai aparea discutia asta !  Deasemenea in Contract sunt prevazute mai mult ca sigur si penalitatile pt incalcarea lui de catre parti !  Se merge pe ele si ulterior partea ce se crede nedreptatita poate apela la instanta !  Deci clauzele de orice fel sunt normale si binevenite intr-un Contract atata timp cat nu incalca vreo lege . Din mesaj nici cei 6 ani nici 1 an nu sunt ilegale atata timp cat sunt convenite de comun acord sau se prezuma ca sunt la incheierea Contractului prin semnare si datare .  Simplu . Restul sunt gargara pt unul sau altul...

View Postunderb, on 09 septembrie 2019 - 14:48, said:

Se pare ca initiatorul nu e singurul care nu a inteles contractul.

Pt cine nu e clar, omul a dat pamantul pe 5 ani. Daca nu vrea sa prelungeasca cu inca 5 ani trebuie sa anunte cu minim 1 an inainte. El daca anunta acum, sau peste un an sau peste 3 ca vrea sa anuleze contractul primeste pamantul inapoi peste 5 ani si 5 luni nu la 1 an dupa notificare.
Intr-un fel contractul e ok. Ala cumpara utilaje, face lesinguri si asa mai departe. Chestiile astea nu merg de pe un an pe altul. Pe de alta parte, daca vreia sa fie corect, putea sa fie pana la capat si sa explice clar chestia asta dar nu a facut-o pt ca nu toti ar fi semnat.

Initiator, poti rupe contractul daca nu se respecta alte clauze. Pe chestia asta din topic, nu ai ce sa faci ca ti-ai asumat-o.
Chiar daca presupunem ca nu a citit sau inteles contractul cu siguranta si daca ii explica arendasul de o suta de ori acel 1 an omul tot semna si daca ii cerea ala incheiere pe 10 ani din prima tot asa ! Hai sa fim seriosi ! Omul a incheiat un Contract multumit ca va lua niste bani nu ca ii placea sa vada ceva cultivat pe teren !  Arendasul si-a facut n calcule a facut achizitii poate credite bancare a riscat pesemne enorm pt toata aceasta perioada poate a avut pierderi caci agricultura este de multe ori o loterie- poate si-a relocat si familia avand ca baza un Contract legal incheiat !  Mergeti la Clauzele de neandeplinire stipulate sigur in Contract si acolo este rezolvarea !  Initiatorul nu a spus nimic despre ele !  Caci daca nu ar fi avut Clauze de reziliere rupea Contractul si nu mai posta aici !

Edited by ADAMCLISI-2020, 23 June 2021 - 15:15.


#41
ADAMCLISI-2020

ADAMCLISI-2020

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,308
  • Înscris: 07.05.2020

View Posttauru242, on 09 septembrie 2019 - 18:56, said:

110 ce?


N-are a face ca a inteles sau nu. Daca arendasul tine cu dintii de contractul ala tot va pierde terenul. Plus de asta nu stiu cat de legala e prelungirea asta automata. Cel mai bine e sa ii dai arendatorului cat dau si celilalti si sa iti vezi linistit de treaba. Da', ma rog, unii au impresia ca se imbogatesc cu cateva zeci de lei...

L.E. Prelungirea automata e legala. E trecuta explicit in codul civil.
Se pare ca nu aveti cunostinte minime legale !  Contractul din ce a aratat initiatorul este perfect legal fie ele clauze cu 1, 2 sau 43 de ani !  Poti incheia un contract de arenda pe 20 de ani cu prelungire automata pe alti 20 cu clauza de anuntare cu 2 ani inainte daca vrei !  Atata timp cat ambii au deplina capacitate  de exercitiu la data semnarii !  Chiar Legea arendarii nr.16/1994 stipuleaza la Art 12 ca:  
(1) Contractul de arendare poate fi reînnoit potrivit înţelegerii părţilor şi cu respectarea prevederilor prezentei legi.
(2) Fiecare parte contractantă este obligată sa înştiinţeze în scris cealaltă parte, cu cel puţin 3 luni înainte de expirarea contractului, despre intenţia sa de a reînnoi sau de a nu reînnoi contractul de arendare.
-------------
Alin. (2) al art. 12 a fost modificat de pct. 4 al art. I din LEGEA nr. 350 din 10 iulie 2003, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 526 din 22 iulie 2003.
(3) Prin acordul părţilor, contractul de arendare poate să înceteze şi înainte de a ajunge la termen.

Deci singura conditionare de timp este anuntarea cu minim 3 luni inainte de prima expirare de contract sau subsecvente - deci 1 an sau mai multi nu este ilegal sa se stipuleze in Contract -cine vrea sa inteleaga intelege !

View Postdan_mesterel, on 14 septembrie 2019 - 07:44, said:

Este adevărat ca se reînnoiește de drept, dar fără contract nou, care sa fie in perioada de valabilitate, si arendașul este descopert: nu va putea cere subvenție, nu se poate folosi de contractul respectiv pentru obținerea de fonduri.
Ba tocmai de Contract se foloseste  !  Reanoirea automata nu necesita un alt act scris ! Ce la apa gaz telefonie internet nu este tot asa ? Sau pesemne mergi anual la aia sa le bati la usa ca vrei tu iar un contract scris nou ?

View Postgvest, on 24 septembrie 2019 - 12:03, said:

Am vorbit cu un avocat, de rezolvat inca nu am rezolvat nimic.
Pt ca este clar Contractul si clauzele lui !

View Postgvest, on 27 septembrie 2019 - 14:11, said:

110 pana in februarie 2020, 135 de la anul incolo e propunerea lor de marire dar as lua lejer 160-180 de la altii
nu are importanta suprafata, ar trebui sa dau si alte detalii, e suficient cat am zis pana acum
Edit: nu ar fi problema cu comasarea, toti au schimburi in zona, deci se poate rezolva si asta
Edit 2: Ar ajuta cumva faptul ca sunt mai multe persoane in situatia asta si ar vrea mai multi sa nu prelungeasca contractele? toate expira in aceeasi data...aproape toate
Din cate se intelege este imposibil sa nu fi stiut ca se prelungea Contractul pt ca urma sa iei bani daca nu ai si luat deja  inainte pt urmatoarea perioada !  Si nu ai cerut renuntare deoarece erai multumit cu Conditiile de pret si siguranta oferita de Contract pe urmatorii 5 ani ! Astfel ai intrat in reinoire automata si se pare ca de buna credinta arendasul vrea sa ofere mai mult decat era obligat prin reinoirea automata !  Dar tu avand acum un client cu mai multi bani vrei mai mult !  Eu asa inteleg ! Gresesc ?

Edited by ADAMCLISI-2020, 23 June 2021 - 15:54.


#42
ADAMCLISI-2020

ADAMCLISI-2020

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,308
  • Înscris: 07.05.2020
In NCC este stipulat :
Art. 1.848.
(1) Contractul de arendare se reînnoiește de drept, pentru aceeași durată, dacă niciuna dintre părți nu a comunicat cocontractantului, în scris, refuzul său cu cel puțin 6 luni înainte de expirarea termenului, iar în cazul terenurilor cu destinație agricolă, cu cel puțin un an.

Edited by ADAMCLISI-2020, 23 June 2021 - 20:12.


#43
rhdghdhs

rhdghdhs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,459
  • Înscris: 22.05.2011
Salut, am si eu o problema. Unchiul meu are un teren agricol care e arendat. El vrea acum sa imi vanda mie acel teren, dar nu se poate ca e dat in arenda, mai are contract 6 ani. Problema e ca acel arendator nu prea vrea sa rezilieze contractul. Cum as putea eu sa cumpar acel teren ?

Edited by rhdghdhs, 25 January 2022 - 11:59.


#44
tauru242

tauru242

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,106
  • Înscris: 06.09.2005
Daca esti preemptor de rang I arendasul nu-si poate exercita optiunea de cumparare inaintea ta. Contractul de arendare nu-l impiedica pe proprietar sa vanda.

#45
special_murinio

special_murinio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 996
  • Înscris: 07.04.2011
Poți trece o suma pe oferta de vânzare a terenului mai mare și arendasul sa nu o ofere. Terenul se vinde la liber

#46
tauru242

tauru242

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,106
  • Înscris: 06.09.2005
Se vinde la liber pe prețul ala mare. Direcția agricolă când da avizul final îl dă pe un preț ăla din oferta, notarul prețul ăla îl trece. Si teoretic, notarul trebuie să vadă op-ul la semnarea contractului. Acu' fiecare se descurcă cum crede.

#47
special_murinio

special_murinio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 996
  • Înscris: 07.04.2011
Nu neapărat trebuie sa plătești cu op .doar ca taxele sunt mai mari

Edited by special_murinio, 30 January 2022 - 18:05.


#48
Thuraya_123

Thuraya_123

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,648
  • Înscris: 18.10.2017
Cam greu ca un teren sa aiba un pret de vanzare sub plafonul maxim de numerar PF-PF.

#49
motofrezeanu

motofrezeanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 689
  • Înscris: 21.12.2021
Pai depinde de suprafata.oricum chiar de îl vei cumpara tu trebuie sa respecti contractul de arendare daca nu v a intelegeti sa il incheiati amiabil.
Asa ca 6 ani tot nu te vei putea folosi de teren.

#50
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021

View Posttauru242, on 27 ianuarie 2022 - 19:48, said:

Se vinde la liber pe prețul ala mare. Direcția agricolă când da avizul final îl dă pe un preț ăla din oferta, notarul prețul ăla îl trece. Si teoretic, notarul trebuie să vadă op-ul la semnarea contractului. Acu' fiecare se descurcă cum crede.
Il vinde cu darea-n plata , poate sa treaca orice suma uriasa.

#51
motofrezeanu

motofrezeanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 689
  • Înscris: 21.12.2021
Ce înseamnă,,darea nplată " ?!!!
Pate trece orice preț ,dar peste 50000 se face plata prin transfer bancar .plus ca,impozitul taxele se vor plati pe pretul ala mare trecut.

#52
Municipalwaste

Municipalwaste

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,364
  • Înscris: 20.09.2020
Rudele au prioritate in fata arendasilor, doar ca nu mai stiu rude pana la ce grad, trebuie verificata legea. Contractul de arenda ramane valabil si pentru noii proprietari, din ce stiu. Se poate face si faza cu oferta la pret fictiv, exagerat, pe care arendasul nu-si permite sa-l plateasca. Dar apoi trebuie sa transferi acea suma celui care vinde, ca sa poti finaliza tranzactia.

#53
motofrezeanu

motofrezeanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 689
  • Înscris: 21.12.2021
Nu neapărat..,daca e sub 50000 poți spune notarului ca ai primit banii.tu de fapt primind 30000 pe hectar.

#54
Municipalwaste

Municipalwaste

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,364
  • Înscris: 20.09.2020
Da, sub 50000 da.
Sunt notari care refuza tranzactiile cash si la sume mai mici, nu stiu pe ce baza, probabil au primit ordine de sus pe la sedinte ceva, sub forma de recomandare

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate