Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Castrarea cocosului (clapon)

Instalație ornamentala lumin...

probleme conectare wifi de pe tel...
 Probleme cu alegerea facultatii

Cont Facebook spart

Modul GSM cu numarator de impulsuri

Leduri de 12v la polițe de s...
 Intrerupator bec

Recomandari Colagen

Recomandari Ciocolata Neagra 70-85%

TVSat GO
 Targuri de Craciun

Comutator radiator "Somogyi&#...

Durere os sacru / coccis

Riscul de a sta in preajma unui o...
 

Adaptare LCD LPT<>USB

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
madalinus

madalinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 258
  • Înscris: 25.04.2004
Am realizat acest montaj montat pe portul paralel al calculatorului si functioneaza perfect.Ma poate ajuta cineva sa-l pot modifica sa mearga pe USB,deoarece am schimbat placa de baza si aceasta nu are mufa LPT?
Attached File  lcd.gif   96.62K   705 downloads

#2
Paul_l

Paul_l

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,287
  • Înscris: 27.12.2004

 madalinus, on Mar 12 2006, 13:31, said:

Am realizat acest montaj montat pe portul paralel al calculatorului si functioneaza perfect.Ma poate ajuta cineva sa-l pot modifica sa mearga pe USB,deoarece am schimbat placa de baza si aceasta nu are mufa LPT?

Ia un adaptor usb->lpt care iti va emula portul paralel.  Cu un alt hardware  va trebui sa rescrii si softul de pe calculator.

Edited by Paul_l, 12 March 2006 - 14:57.


#3
Eu_din_Is

Eu_din_Is

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 04.04.2005
De unde ai luat LCD?

#4
cristianp

cristianp

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 16.03.2005

 madalinus, on Mar 12 2006, 13:31, said:

Am realizat acest montaj montat pe portul paralel al calculatorului si functioneaza perfect.Ma poate ajuta cineva sa-l pot modifica sa mearga pe USB,deoarece am schimbat placa de baza si aceasta nu are mufa LPT?
attachment

Solutia cu adaptor USB-Lpt nu functioneaza intotdeauna. Daca softul pe care il ai acceseaza porturile (prin intermediul unui driver) softul nu va functiona (poti sa vezi daca in doc. software-ului pe care-l ai se folosesc drivere free, ex  DllPortIO). In acest caz softul trebuie rescris ca sa apeleze functiile standard de acces port paralel din sistemul de operare.
Poti sa postezi si link-ul de unde ai luat schema?

#5
madalinus

madalinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 258
  • Înscris: 25.04.2004
Am cumparat produsul 2274,cu 2 seriale si 1 paralela,de la adresa asta http://www.dcshop.ro...tare.php?cat=17
Instalata pe un sistem cu Windows 98SE,merge numai pe mufa LPT a placii de baza,cind mut pe mufa LPT a adaptorului,nu merge.Mentionez ca folosesc urmatoarele programe:LCD Smartie si Port95nt.
Instalata pe alt calculator cu Windows XP SP2,fara mufa LPT pe placa de baza,nu merge.Mi-e teama ca n-ar merge softul potr95nt,cu toate ca se instaleaza pe XP.
Ma poate ajuta cineva...un sfat e bine venit

#6
tudor

tudor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 13.01.2003
lucrurile stau cam asa:
softul pe care il ai lucreaza cu portul procesorului nr 278 sau 378(sau asemanator) pentru a scrie pe pinii portului paralel. E o chestie veche de 25 de ani.
Pentru usb exista intradevar ceva drivere, dar daca tu scrii pe portul 278 cu siguranta nu ajungi la usb. Daca mai luam in calcul si faptul ca api-ul windows(din cate stiu eu) nu permite sa accesezi toti pinii portului paralel atunci intelegi repede ca tu cam pierzi vremea cu lcd-ul ala. Teoretic se poate face sa mearga, dar din cate am vazut eu nu prea a facut lumea nimic concret. Insa e plin de hackeri, cine stie poate unul a avut aceiasi problema cu tine si a scris programelul :)
O idee buna ar fi sa desfaci adaptorul(asta daca chiar esti pus pe treaba) si sa vezi ce scrie pe cip. Apoi daca gasesti datasheet de la cip ai sanse sa gasesti un sdk de la producator. De exemplu FTDI produce un cip care "emuleaza" portul paralel si ofera drivere si exemple. Daca in adaptorul tau s-ar gasi acest cip: http://www.ftdichip....cts/FT245BM.htm atunci probabil te-ai descurca. Insa sunt sigur ca e ceva mai obscur :(

#7
madalinus

madalinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 258
  • Înscris: 25.04.2004
Adaptorul este pe slot PCI si nu are acel FT245.Am gasit la adresa asta http://www.usblcd.de un adaptor simplu,dar in lipsa schemei...este nerealizabil.Are un singur integrat,probabil controler programat si nu am idee ce tip este.
Are cineva acest montaj?

#8
madalinus

madalinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 258
  • Înscris: 25.04.2004
Ce ziceti de schema asta,ar merge?
Attached File  poza.JPG   165.68K   434 downloads

#9
gogusclipici

gogusclipici

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 10.11.2005
Teoretic ar trebui sa mearga.
Vezi ca au drivere si exemple de cod la www.ftdichip.com.

#10
madalinus

madalinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 258
  • Înscris: 25.04.2004
M-am tot chinuit cu placa adaptoare PCI,n-am reusit sa o fac sa mearga.Am probat LCD-ul pe alt calculator(placa de baza cu mufa paralela),cu win XP SP2,si merge fara probleme.Deci,LCD Smartie si Port95nt merg si pe Xp.Nu cred ca ar fi placa defecta,poate problema pleaca de la soft.
Ma poate ajuta cineva?Sint online pe yahoo messenger,id daniel_cirstea2002
Multumiri!

#11
tudor

tudor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 13.01.2003

 madalinus, on Mar 18 2006, 00:12, said:

Am cumparat produsul 2274,cu 2 seriale si 1 paralela,de la adresa asta http://www.dcshop.ro...tare.php?cat=17
Instalata pe un sistem cu Windows 98SE,merge numai pe mufa LPT a placii de baza,cind mut pe mufa LPT a adaptorului,nu merge.Mentionez ca folosesc urmatoarele programe:LCD Smartie si Port95nt.
Instalata pe alt calculator cu Windows XP SP2,fara mufa LPT pe placa de baza,nu merge.Mi-e teama ca n-ar merge softul potr95nt,cu toate ca se instaleaza pe XP.
Ma poate ajuta cineva...un sfat e bine venit

Si tu vrei sa te ajute cineva cu un link care nu merge si fara sa spui ce chip e pe placa aia?
Exista vreo 4 adrese standard une pot exista porturi paralele. Trebuie sa ii spui lui Lcd smartie pe care port paralel sa scrie. 2 pe care le stiu pe de rost sunt 278 si 378. Oricum, placa ar putea functiona complet diferit si atunci n-ai ce-i face. Un experiment simplu ar fi sa modifici din bios adresa de baza la portul lpt(daca nu stii asta n-are rost sa mergi mai departe) si sa faci sa functioneze in continuare lcd-ul modificand din setarile programului adresa portului paralel. Apoi il legi pe portul paralel secundar si din programul lcd smartie mai incerci inca o data toate adresele.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate