![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Casa P+1+M

Posted 05 September 2022 - 07:58

Bottecchia, on 04 septembrie 2022 - 10:51, said:
Poate pentru unii cilindrul e cel mai important element, pentru altii mult mai important e designul usii, coeficientul termic, sau ce alte posibilitati mai sunt ca sa o deschizi fara cheie, cu cod, amprenta, aplicatie, ca degeaba am cilindru performant daca usa e de aluminiu sau PVC cu geam si mai are si un pui de 50 cm cu geam + alte ferestre mari pe unde poate intra un eventual hot. Eu, decat sa dau 300 euro pe un cilindru Dom, mai bine dau 220 euro pe un maner bara de 160 cm, care face usa sa arate mult mai bine, sau iau cu 200 e un Danalock V3 pe care il montez pe orice cilindru compatibil si am functii smart la incuitoare. Cred ca cel mai important lucru intr-o casa e sa nu-ti intre cineva inauntru. Apropo vezi ca daca nu te potrivesti la dimensiunile usii pe cilindrul Dom Diamant poti incerca Evva MCS. E la fel de sigur. |
Posted 05 September 2022 - 11:17

Cred ca n-ai găsit pe YouTube canalul lui LockPickingLawyer 😀 https://youtube.com/...ckpickinglawyer
Dacă cineva vrea sa între in casa, cum spunea cineva mai sus, se gaseste o fereastra la parter mai puțin protejata, dacă într-adevăr cilindrul opune rezistența. |
Posted 05 September 2022 - 14:49

Eu dorm cu usile deschide, nu am nici un stres. Am 4 caucazieni care stau liberi prin curte
![]() Cine stie ca ai valori in casa intra si daca ai avea gradina zoo cu lei, tigri si pantere. |
Posted 07 September 2022 - 21:16

Avansam:
![]() ![]() Edited by angajatul_anonim, 07 September 2022 - 21:17. |
Posted 09 September 2022 - 22:33

Am aprins primele lumini exterioare.
![]() ![]() ![]() Edited by angajatul_anonim, 09 September 2022 - 22:34. |
Posted 10 September 2022 - 22:44

Am câteva de specialitate în legătură cu priza de pământ: vreau sa pregătesc zona trotuarelor pentru placare și trebuie sa fixez platbanda pe perete; am 3 bucăți de platbanda care vin de la țărușii de impamntare (priza artificiala) și străpung trotuarul perimetral, răsărind prin beton undeva în apropierea unghiului dintre trotuar și fațada; soluția tehnica primită inițial presupunea piese de separație la capătul fiecărei bucăți de platbanda cu racord plat-rotund pentru cele 2 coborâri de la paratrăsnet și un conector pentru împământarea casei la ultima bucata de platbanda. Întrebarea este dacă exista o înălțime minima sau o înălțime recomandata la care sa fixez piesele de separație pe fațada. Deasemenea piesa de separație pentru implantarea casei va fi montata în panoul electric de la exterior; implica asta vre-un risc? Și nu în ultimul rând exista vre-un accesoriu cu care pot sa acopăr aceste bucăți de platbanda pe distanta dintre trotuar și piesa de separație, eventual ceva care sa arate și frumos?
|
Posted 11 September 2022 - 08:38

Fixarea pe fatada a pieselor de separatie as face-o la cativa zeci de cm de trotuar ca sa nu o stropeasca ploaia si sa oxideze.
|
Posted 12 September 2022 - 20:29

Din timpul zilei:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by angajatul_anonim, 12 September 2022 - 20:30. |
Posted 12 September 2022 - 21:33

Iese frumos, cel mai mare merit este ca ai rabdare!
Vad ca ai geamuri mari, usa la terasa, cred ca grija usii principale nu e cat de solida e. Ai sa vezi cand te muti ca dupa un timp nu o sa mai tii nici o usa inchisa (incuiata). O investitie in supraveghere si alarma eficiente e mai importanta decat usa. Casa asta se aseza mai bine intr-o zona rezidentiala, de la Targoviste in Corbeanca nu era distanta mare ![]() Edited by CIP03, 12 September 2022 - 21:34. |
Posted 13 September 2022 - 09:04

Trebuie sa ai grija cu burlanele alea scurte, vad ca la unele ai pus niste prelungiri din teava pvc, dar daca ploua puternic si apa cade pe schele o sa iti murdareasca fatada. Problema asta o aveam si eu cand aveam schela si am prelungit cu teava pvc in afara schelelor.
|
Posted 13 September 2022 - 21:02

CIP03, on 12 septembrie 2022 - 21:33, said:
Iese frumos, cel mai mare merit este ca ai rabdare! Vad ca ai geamuri mari, usa la terasa, cred ca grija usii principale nu e cat de solida e. Ai sa vezi cand te muti ca dupa un timp nu o sa mai tii nici o usa inchisa (incuiata). O investitie in supraveghere si alarma eficiente e mai importanta decat usa. Casa asta se aseza mai bine intr-o zona rezidentiala, de la Targoviste in Corbeanca nu era distanta mare ![]() Urmatoarea va fi in Snagov ![]() Bottecchia, on 13 septembrie 2022 - 09:04, said:
Trebuie sa ai grija cu burlanele alea scurte, vad ca la unele ai pus niste prelungiri din teava pvc, dar daca ploua puternic si apa cade pe schele o sa iti murdareasca fatada. Problema asta o aveam si eu cand aveam schela si am prelungit cu teava pvc in afara schelelor. S-au montat burlanele pana in rigole, se observa in ultimele imagini. Din fericire am avut noroc de timp bun, fara ploi. Acum chiar astept prima ploaie serioasa sa vad cum se comporta drenul facut anul trecut in toamna. Siliconarea imbinarii dintre tamplarie si termosistem o sa fie obligatorie; arata si mai bine decat rezultatul obtinut in urma taierii aripioarelor profilelor de legatura si am si certitudinea etansarii perfecte. ![]() Edited by angajatul_anonim, 13 September 2022 - 21:04. |
|
Posted 15 September 2022 - 20:33

Nu am prea multe optiuni privitoare la piesele de separatie. Am gasit doar 2 modele disponibile in comert si probabil ca il voi alege pe cel cu carcasa metalica. La fel in ceea ce priveste piesele de fixare ale platbandei pe fatada. Legat de cote sunt fortat sa pozez piesele de separatie sub cota de 1.18m care este partea inferioara ancandramentelor. Nu am gasit niciun accesoriu cu care sa pot acoperii aceste bucati de platbanda si sper ca la final sa nu strice asa de rau aspectul fatadei din stanga.
![]() ![]() ![]() S-a mutat schela pe spate: ![]() Edited by angajatul_anonim, 15 September 2022 - 20:46. |
Posted 15 September 2022 - 20:43

https://www.hornbach...ta-ove/4039026/
in care bagi asta https://www.dedeman....14666/p/1004253 Edited by anaki, 15 September 2022 - 20:59. |
Posted 15 September 2022 - 21:25

Inca o intrebare @anaki: care este motivul pentru care in normativ se se solicita ca intre piesa de separatie si TG, conductorul PE sa fie de 16mmp?
Ma aflu in situatia in care alimentarea din BMTP pana in tabloul exterior se face cu cablu litat 5x10mmp, iar din tabloul exterior unde va fi o piesa de separatie pana in TG de la parter am continuat tot cu cablu litat 5x10mmp. Prin urmare ma aflu in afara normativului. Judecata imi spune insa ca pe acel conductor de impantare nu au de unde sa se scurga curenti mai mari decat cei care intra. Gresesc? Edited by angajatul_anonim, 15 September 2022 - 21:26. |
Posted 15 September 2022 - 21:32

Nu te afli deloc in afara normativului ,stai linistit.
Din normativ Cand sectiunea conductorului de faza este S ≤ 16 mmp atunci conductorul de protectie are sectiunea egala cu cea conductorului de faza. Cred ca este lamuritor ![]() Edited by anaki, 15 September 2022 - 21:47. |
Posted 15 September 2022 - 21:43

M-am uitat mai atent si probabil ca nu citisem tot, sau citisem in graba. Multumesc!
![]() Edited by angajatul_anonim, 15 September 2022 - 21:43. |
|
Posted 17 September 2022 - 22:21

Am aplicat hidroizolația pe balcoane, Mapei Mapelastic, totul ca la carte: amorsa, banda la colt, un strat subțire, plasa de armare și apoi stratul final. Rezultatul nu este însă cel așteptat, lucru pe care l-am realizat cu ocazia ploii de aseară. Pe intradosul balcoanelor încă îmi apar infiltrații. Cred ca de fapt problema este ca apa se infiltrează cumva pe muchia din exterior a balconului sau pe fata acestuia. Soluția pe care o văd eu este sa aplic banda de colt pe muchia exterioara și apoi sa cobor cu un strat hidroizolant pe fata balconului și ulterior sa aplic decorativa. Sugestii?
![]() ![]() ![]() ![]() Altfel lucrurile avansează așa cum sunt obișnuit, încet sau foarte încet: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O mostra din travertinul de exterior: ![]() Închei postarea pe un ton optimist, tot în legarura cu ultima ploaie, deoarece am avut ocazia sa mă bucur ca drenul realizat toamna trecută funcționează așa cum speram. Rezultatul este ca după o ploaie destul de zdravănă mă pot plimba prin curte, pe pământ, fără sa mă inamolesc, lucru altfel imposibil înainte sa captez apa pluvială. Edited by angajatul_anonim, 17 September 2022 - 22:34. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users