Casa P+1+M

Posted 03 October 2019 - 18:00

Revin cu update de pe santier.
A venit ing. structurist si a cerut sa se modifice 3 stalpi unde armatura era deviata mai mult de 10cm (s-au bagat ancore chimice). S-a terminat de cofrat si ieri s-a turnat beton. Betonul a fost turnat treptat si vibrat foarte bine la fiecare pas (betonul folosit este B350). Cu toate acestea, stalpii nu au iesit prea bine; sunt foarte segregati. Voi ce parere aveti. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Un cofrag s-a deplasat la turnare. Solutia gasita a fost sa se sape in beton, ca sa nu incurce pe viitor la tencuire. ![]() Am discutat deja cu dirigintele si cu inginerul structurist. Concluzia a fost sa ciocanim stalpii unde sunt segregari (mai ales unde se vede fierul) pana nu mai pica betonul si dupa sa vina inginerul sa decida daca e ok sa reparam cu nisip si ciment sau nu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by angajatul_anonim, 03 October 2019 - 18:08. |
Posted 04 October 2019 - 09:07

angajatul_anonim, on 03 octombrie 2019 - 18:00, said:
Am discutat deja cu dirigintele si cu inginerul structurist. Concluzia a fost sa ciocanim stalpii unde sunt segregari (mai ales unde se vede fierul) pana nu mai pica betonul si dupa sa vina inginerul sa decida daca e ok sa reparam cu nisip si ciment sau nu. Edited by manghels, 04 October 2019 - 09:09. |
Posted 04 October 2019 - 09:35

Din cate observ, in mare parte, problemele la stalpi se datoreaza lipsei acoperirii de beton...au folosit distantieri cand s-a montat armatura?
![]() PS: Vezi ca pentru placa sunt distantieri liniari care se monteaza sub armatura.... ![]() Edited by brawnie, 04 October 2019 - 09:37. |
Posted 04 October 2019 - 09:37

Unde e pe proiect zonele din pozele 1 si 3 ? Arata ciudat.
|
Posted 04 October 2019 - 16:46

Segregarile cele mai urate sunt intradevar cele din pozele 1 si 3 la stalpisorii care delimiteaza locul unde v-a fi montat cosul de fum. Acolo exista un stalpisor in forma de L, si un stalpisor dreptungiular; cel dreptunghiular este format din 8 bare de 14 cu etrieri de 25/75 la exterior si etrieri de 25/25 la interior - Sb8; cel in forma de L este format din 10 bare de 14 cu etrieri de 25/75 si etrieri de 25/45 - Sb7.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Constructorul cand l-am intrebat daca a folosit distantieri a zis ca a folosit, dar daca ar fi fost asa, nu ar fi trebuit sa se vada la suprafata betonului? I-am pus in vedere ca orice decide ing. structurist o sa remedieze pe banii lui, dar tot ing structurist a venit cu solutia nisip+ciment; mi-a spus ca esential e sa nu folosesc mortar care contine var. E mai ok solutia cu mortar de segregari de la sika? Stalpii au fost turnati in etape (cate jumatate de metru) au fost vibrati si cu vibratorul si manual, betonul de la statie B350 si totusi rezultatul este asta. Mai exista niste segregari la baza stalpului F1: ![]() ![]() Si altele la stalpisorii din zona de servit masa (cei din exterior au fost armati pana la urma ca niste stalpi F2, cu etrieri patrati si in romb si 8 bare de 14): ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Din ce se vede vi se pare ca e cazul sa dau vre-un stalpisor jos? Edited by angajatul_anonim, 04 October 2019 - 16:48. |
Posted 07 October 2019 - 12:13

Nu e cazul sa dai jos vreun stalpisor ...eu unul as merge totusi pe un mortar de reparatie decat pe varianta nisip+ciment. Mortarele de reparatie mai au si altceva in componenta lor pe langa ciment si liant....
|
Posted 07 October 2019 - 16:10

brawnie, on 07 octombrie 2019 - 12:13, said:
Nu e cazul sa dai jos vreun stalpisor ...eu unul as merge totusi pe un mortar de reparatie decat pe varianta nisip+ciment. Mortarele de reparatie mai au si altceva in componenta lor pe langa ciment si liant.... Am avut o discutie mai aprinsa cu constructorul, in urma careia am stabilit ca o sa repare pe cheltuiala lui toate defectele cu ce produse aleg eu. A insistat ca problemele au aparut din cauza cograjelor care nu au fost ermetice (de parca nu ar fi fost tot greseala lui ca nu au fost ermetice) si ca nu a fost nimic intentionat sau facut pe graba, ca a facut tot ce a putut sa iasa bine si ca promite ca remediaza, iar la urmatoarea turnare nu vor mai fi probleme. Prin urmare, ce produse imi recomandati pentru reparatii (atat pentru cele profunde cat si pentru segregarile superficiale)? P.S. Intre timp la santier se cofreaza centurile, grinzile si placa: ![]() Edited by angajatul_anonim, 07 October 2019 - 16:13. |
Posted 08 October 2019 - 19:23

Eu am folosit asta. Pt reparatii se folosesc mortare structurale ! ex http://proff.ro/repa...monotop-412-nfg https://www.azichem....e/repar-sm/129/ https://mortar-de-te...jet-p412544813/ Edited by 3matrix, 08 October 2019 - 19:23. |
Posted 11 October 2019 - 02:40

Ala este un mortar de " finisare " , chestii fara importanta . Ex ...sa indrepti o muchie , o treapta ... Pt reparatii se folosesc mortare structurale ! ex http://proff.ro/repa...monotop-412-nfg https://www.azichem....e/repar-sm/129/ https://mortar-de-te...jet-p412544813/ Am gãsit mortarului asta de la Mapei care pare echivalent cu Sika Monotop 412. Rãșinã epoxidica nu știu dacã au mai folosit vreodatã și nici nu vad cum ar putea sa o injecteze. ![]() La prima vedere cam așa aratã dupã ce a fost îndepãrtat betonul segregat. Acum se armeazã placa de la etaj iar sãptãmâna viitoare sper sa fie gata de turnare (când o sa vina structuristul sa verifice armatura o sa vadã și gãurile). Pana atunci mai e timp sa decid cu ce se va repara. ![]() |
Posted 11 October 2019 - 22:51

e ok produsul, ptr inceput se face o pasta un pic mai lichida care se da cu o maturica peste toate zonele(sa intr in toate cotloanele si sa acopere armatura) apoi straturi straturi pana ce ai acoperit buleala.Inainte sa dai se curata bine de praf si mizerie si se stropeste cu apa_se lasa cateva minute sa se absoarba.Succesuri.Atentie nu se face o pasta si se acopera dintr o data toata zona, citeste instructiunile si vezi ca face priza foarte repede.
Data aviatoare nu mai baga vibratorul in cofrajele de la stalp si nu bate cofrajul cu ciocanul, toarna pe portiuni si misca de armatura stalpului stanga-dreapta eventual poti folosi si o vergea facuta dintr un PC ca sa mesteci un pic.Vibrarea excesiva si prost facuta duce la aparitia segregarilor de genul respectiv.Folosirea distantierilor era de bun augur in cazul tau dar din pacate constructorul nu a folosit, data aviatoare fii pe faza Edited by vali1900, 11 October 2019 - 22:54. |
|
Posted 13 October 2019 - 09:53

Niciodata nu se compacteaza betonul miscand carcasele de la stalpi. Niciodata. Vibrarea corecta se face bagand lancea vibratorului in beton repede si ridicand-o lent. Betonul se toarna in etape de 40-50 cm de la o inaltime de max. 3m. Asta ar fi ideal, dar se stie ca in realitate nu prea se respecta.
|
Posted 13 October 2019 - 11:35

La mine, cand au turnat beciul au vibrat totul, pana si placa, de gura mea. Am vazut ca a iesit perfect si apoi i-am lasat pe ei sa faca cum au chef - a iesit perfect si asa (la stalpi au mai bagat vibratorul dar mi-au lasat special un stalp unde nu l-au bagat si in schimb au batut cofrajul si a iesit si el perfect, la fel ca ceilalti. Deci, cu putina rabdare si indemanare se face bine. La stalpi eu nu am mai adus pompa, au carat cu galeata betonul din cifa.
Edited by Bylly00, 13 October 2019 - 11:36. |
Posted 13 October 2019 - 19:06

S-au turnat si stalpii de la terasa; de data asta nu mai sunt probleme legate de acoperirea cu beton, insa nici perfecti nu sunt. Tot au segregari superficiale (cativa mm, in special la colturi si la baza). Cred ca defapt problema este legata de etanseitatea cofrajelor, asa cum spune constructorul.
Totodata s-a cofrat placa si scara interioara, se armeaza si probabil se va turna saptamana asta. Am cerut sa imi etanseze zidurile pe fata lor superioara(unde vin in contact cu centurile) cu strat subtire de mortar, asa incat sa nu apara probleme la turnare. Intre stalpii de la zona de servit masa va fi grinda (cu fire de 18) chiar daca in poze e altceva. La cat de priceput e dirigintele meu, presimt ca pana la finalizarea casei o sa pot sa ma angajez pe post de diriginte in constructii. Treptele vor fi de 18cm iar latimea de 98cm; in proiect inaltimea lor era de 17,5 iar latimea de 100, dar socotelile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ; sper totusi ca nu vor fi incomode. Din pacate m-am grabit cu achizitia cosului de fum (Schiedel Rondo) si acum cei de la magazin ma zoresc cu livrarea. O sa ajunga saptamana asta si o sa il depozitez pe undeva, cel putin pana se ridica si peretii etajului. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by angajatul_anonim, 13 October 2019 - 19:14. |
Posted 14 October 2019 - 11:21

....toarna pe portiuni si misca de armatura stalpului stanga-dreapta eventual poti folosi si o vergea facuta dintr un PC ca sa mesteci un pic.....
Niciodata nu se compacteaza betonul miscand carcasele de la stalpi. Niciodata. |
Posted 14 October 2019 - 20:55

Cred ca stalpul imbraca grinda, nu invers! S-au modificat cateva elemente leate de arhitectura (golurile ferestrelor): ![]() ![]() ![]() ![]()
Edited by angajatul_anonim, 14 October 2019 - 21:00.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users