Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Router Fiberhome SR1041Y

Pedala ambreiaj moale dupa schimb...

Camera infraroșu pentru audi...
 erori imprimanta share-uita

DAB+ si Internetradio

Cat de mult conteaza ergonomia &#...

Email cu fisier atasat necunoscut
 centrala lemne gazeificare

Dying light 2-Baba Yaga challenge

Fitinguri pentru teava incalzire ...

Problema scanare Xerox Workcentre...
 Premiile UCIN/2022

Cum dezactivez bara de navigare?

sistem afore aton,eroare citire c...

Renunțam la tot pentru linis...
 

Sugestie server SQL

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,686
  • Înscris: 01.01.2008
Bună ziua colegi, am nevoie de puțin ajutor în construirea unui server simplu cu rolul de server SQL. Este necesar un server dedicat întrucât acum serverul SQL este instalat pe una dintre stații, iar aceasta adesea are mari probleme de servire a clienților datorită mediului shared în care se află serverul, în care acesta este gâtuit de către aplicațiile ce rulează pe lângă el (suita office, chrome, etc). Configurația actuală pe care se află serverul este un i5 7200u, 8gb ram și un ssd samsung 860 QVO de 1tb. Doresc să migrez serverul pe un Dell Poweredge T30 cu xeon e3-1225 v5 8 gb ddr4 și un hard-disk mecanic. Eu doresc să instalez pe el un SSD și încă un hdd pentru o mai bună fiabilitate a datelor. Pe lângă el doresc să instalez un UPS APC. Clienții ce se conectează la server sunt toți clienți W10 Home , 7 în total, dintre care unul remote , acesta conectându-se via VPN la rețeaua internă de la sediul central. Acum apare problema alegerii sistemului de operare, să aleg W10 PRO sau Windows Server? Aș merge spre Windows Server essentials fiindcă toate celelalte caracteristici utile ale WS nu îmi sunt necesare (domain,AD,etc), iar windows 10 are o limitare la max 20 de conexiuni. Serverul SQL este bazat pe SQL server Express 2012. Mulțam.

#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,715
  • Înscris: 30.07.2003
SQL Express e limitat la 1GB RAM, asa ca nu va folosi cei 8 GB cum trebuie. Poate ca de aici e limitarea, nu neaparat ca indeplineste si alt rol statia, mai ales ca ai SSD.  Se poate folosi si Windows Pro, limita de 20 e la conexiuni partajate de fisiere, imprimante si nu mai stiu ce dar nu la conexiuni TCP asa cum necesita SQL, ca atare nu te va impiedica editia client.
Musai datele pe SSD, a mai prelucra ceva de pe mecanic e pierdere de timp.

Edited by neagu_laurentiu, 12 August 2019 - 17:47.


#3
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,686
  • Înscris: 01.01.2008
Știu că e limitat la 1 gb ram, de-asta nici nu voiam ceva mai puternic, așa vine serverul preconfigurat. Dacă tot te-am prins aici, întrebare, pot deschide un sistem server pentru upgrade și/sau mentenanță dacă el se află în garanție? Dell n-are deschis la ora asta să sun și aș vrea să și dau comanda azi.
Edit: limita nu e de la acel 1 gb, întrucât clienții sunt puțini, limita e de la presiunea pe memorie, se lasă pe el chrome deschis cu 20 de taburi cu excel în fundal și alte nimicuri, se observă o scădere semnificativă a performantelor de interogare în momentul în care și acestea rulează. Dacă sistemul este lăsat în pace (a fost acum, timp de 2 săpt fiindcă cea care lucrează pe el a fost în concediu) lucrurile merg impecabil.

Edited by xeleron, 12 August 2019 - 17:56.


#4
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,715
  • Înscris: 30.07.2003
Nu stiu sa-ti raspund, eu lucrez pe partea de soft, primesc hardware-ul cerut si n-am treaba fizic cu el.

#5
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,398
  • Înscris: 26.06.2003
Merge sa deschizi serverul si sa adaugi chestii, dar teoretic ar trebui sa cumperi piesele tot de la Dell. Practic, cat timp daca iti crapa placa de baza trimiti serverul la garantie fara piesele neluate de la Dell, nu o sa ai probleme.

#6
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,715
  • Înscris: 30.07.2003

View PostdanX, on 12 august 2019 - 19:57, said:

teoretic ar trebui sa cumperi piesele tot de la Dell
Doar teoretic? Au obiceiul sa includa tot felul de oprelisti prin ROM sa nu recunoasca alte produse.

Edited by neagu_laurentiu, 12 August 2019 - 20:06.


#7
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,678
  • Înscris: 11.08.2002
mysql?

PS: 7 clienti nu se cheama enterprise.

#8
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,715
  • Înscris: 30.07.2003
Nu cred ca poate schimba el aplicatia asa in doi timpi si trei miscari de la SQL Server la MySQL.

#9
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,678
  • Înscris: 11.08.2002
cat de complexa poa' sa fie o aplicatie pentru 7 oameni, din moment ce-a fost tinut pe o statie client pana acum? ce poate folosi din mssql ce MySQL n-ar avea?

daca tot faci un server de la 0, fa-l pe Linux, n-ai costuri legate de licente samd. apache, MySQL, php. too easy.

#10
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,715
  • Înscris: 30.07.2003
Numarul de clienti nu denota complexitatea aplicatiei, doar volumul de date.
Nu stiu ce foloseste acea aplicatia dar in MS SQL ai reporting, ai OLAP, chiar si procedurile nu le transcrii repede de la T-SQL la MySQL.

Edited by neagu_laurentiu, 13 August 2019 - 11:09.


#11
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,686
  • Înscris: 01.01.2008

View PostDeathRipple, on 13 august 2019 - 10:19, said:

mysql?

PS: 7 clienti nu se cheama enterprise.
Nu se poate migra aplicația spre altceva. Este obligatoriu în condițiile de licență ca aceasta să ruleze pe sisteme Windows, nu se oferă suport din partea dezvoltatorilor pentru alte sisteme de operare. Oricum,văd că ne înțelegem greșit, eu nu am niciun control asupra ei, eu nu pot accesa serverul sql să văd „chestii”, nu pot configura clienții etc etc.Eu ofer doar baza hardware pentru programul lor, împreună cu software-ul pe care rulează, și această achiziție se face DOAR după aprobarea lor.

#12
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,678
  • Înscris: 11.08.2002
titlul este formulat ambiguu.

intr-o lume normala, mai ales daca softul respectiv e cumparat, producatorul trebuie sa-ti ofere specificatii hardware minime si optime. noi nu putem sa-ti ghicim cerintele aplicatiei pentru a te indruma spre o anume configuratie de server. te ajuta daca io iti spun ca am un vm cu 40gb ram si 8 core-uri care rula o aplicatie web-based si care crapa la 2 zile pentru ca aplicatia era scrisa prost? s-a rescris aplicatia, serveru' merge ani de zile neintrerupt.

#13
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,686
  • Înscris: 01.01.2008
Aplicația are cerințe hardware, cere recomandat un c2d la 2.4 GHz și 4 gb ram,cu 2 hdd-uri în raid. Cum raid este semnificativ mai lent decât un ssd high end nu merită decât ca soluție de backup(deși nu e).

#14
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,398
  • Înscris: 26.06.2003

View Postneagu_laurentiu, on 12 august 2019 - 20:05, said:

Doar teoretic? Au obiceiul sa includa tot felul de oprelisti prin ROM sa nu recunoasca alte produse.
Memorie branded kingston, discuri merg cam orice. La astea mici, care sunt de fapt niste PC-uri mai rasarite, nu ai probleme.

#15
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,678
  • Înscris: 11.08.2002
ti s-a recomandat raid pentru fault tolerance, nu pentru a-ti mari numarul de IOPS-uri. eu sunt pentru asa ceva in detrimentul vitezei la citire/scriere. as pune 4 hard-uri in raid 10 pe care aproape orice placa de baza stie sa-l faca. nu vad cum aplicatia ta s-ar putea gatui acolo de la 7 useri. daca vei avea 700 evident ca va trebui sa regandesti Solutia complet, nu doar dpdv al hardurilor.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate