Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata
 Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 

Cele mai frumoase/urate orase din punct de vedere personal

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
102 replies to this topic

#37
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,071
  • Înscris: 07.07.2006
Nu cred că trebe amestecate orașele mari cu cele mici, sînt specii diferite, oricînd poți găsi niște sătuce fermecătoare cu peisaj idilic în jur, să le plasezi peste orice Vienă, Paris, Londră etc. Orașele mari au inevitabil și zone nasoale.
Din unghi strict estetic, lăsînd la o parte valoarea istorică, culturală etc., îmi plac orașele cu ape, cu ruperi de panoramă, cu accidente de relief, cu înălțimi de unde să le privești. Aș zice că, din ce am văzut, Stockholm ar fi unul frumos estetic, ai multe unghiuri, puncte de belvedere, din care se deschid priveliști diferite, ai mult spațiu verde, apă, bărci, mare, lac, plaje. Insule. De aici vezi ceva, te muți 100 de metri mai la stînga și descoperi o insuliță sau o fațadă care era ascunsă, pierzi orientarea, nu mai știi care clădire e pe care țărm.
Altul ar fi Praga. Nu are prea multă apă, dar are panorame frumoase către ceea ce mai toți ne imaginăm a fi „orașul medieval”, arată clasic european și se și vede astfel și de pe stradă, și de la distanță.
De prin alte zări nu am văzut multe, pot menționa San Francisco, tot pentru așezarea înconjurată de ape, de faleze înalte, așezat pe dealuri, cu parcuri, tramvaie, străzi în pantă și case frumoase.
Istanbul e un și-și. Pe multe străzi orașul e exotic, oriental, haotic și mizer, dar panoramele care se deschid și monumentele de arhitectură compensează. Amplasarea naturală e printre cele mai fericite de pe glob. Bosforul, Cornul de Aur, insulele, capătul peninsulei cu Topkapî etc.
Un mare noroc au orașele care pot fi privite de la înălțime, din unghiuri inedite, căci nu toate orașele ți se pot desfășura ca o panoramă sub ochi. De pildă, Brașovul se vede frumos de pe Tîmpa. Bergen din Norvegia este nespus de frumos văzut de pe munte, cu toate împrejurimile sale, zeci de insule pline de brazi, mult verde și un labirint de ape.
Urît mi se pare Atena. Un eșec urbanistic, o juxtapunere de clădiri oribile în mare parte, sau cel puțin terne. Culmea, asta nu mă împiedică să îmi placă.

#38
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,363
  • Înscris: 15.06.2004
Da, am zis si mai inainte - imi plac mai mult orasele care nu sunt capitala.
Sunt mai cochete si pastreaza mai mult din specificul tarii respective comparativ cu metropolele.

Bergen chiar e misto cu casutele alea germane de lemn in centru.
Nici Stockholm nu e de ignorat, dar are parti mai urate din pct meu de vedere - centrul e ok sau zona de muzee. La periferie e arhitectura mai industriala.

#39
yonut_a

yonut_a

    Trala la la la

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,944
  • Înscris: 03.08.2008
Interesant topic, da e greu sa aleg. Nu o sa bag Ro in top desi Sibiul e unul din orasele mele favorite (daca nu va place, va recomand sa il vizitati intro zi de vara dimineata la 6:30).

Top 3 cele mai frumoase:
hmmm intro ordine aleatoare
Bruges, Amsterdam, Praga

Top 3 cele mai urate:
Los Angeles, New York (si ma refer la orasul intreg nu Manhattan care mi a placut destul de mult), Rotherdam.

#40
fez1fez

fez1fez

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 424
  • Înscris: 08.05.2017
Mie mi-au placut mai toate orasele prin care am trecut pana acum ca turist.

In Roma am fost cel mai mult pana acum si m-as mai tot intoarce. Plin de istorie, zone boeme, mancare buna si destul de ieftina. Exista o pizzerie micuta pe o straduta care urca de la columna lui Traian pentru care m-as gandi sa fac o excursie de-o zi in Roma.

Praga iarasi arata de parca e din alta lumea, totul pitoresc si niste panorame fabuloase.  Nu este degeaba capitala mondiala a berii, iar Pilsner-ul de la ei nu are nicio legatura cu cel importat de noi. Poate cel mai bun oras pe care l-am vizitat pentru plimbari, romantice sau nu.

In calitate de mare bautor de bere, nu pot sa nu recomand si Nurnberg-ul, unde am gasit de departe cele mai bune beri baute pana acum,  chiar nu am baut nicio bere(a casei, cum se poarta pe la ei) care nu fie de nota 10. Centrul orasului foarte frumos, reconstruit dupa bombardamentele din razboi cu aceleasi caramizi din vechile cladiri, si arata identic, un lucru pe care nu l-am mai intalnit nicaieri.

De Venetia am auzit si de rau, ba ca miroase a balta, ba ca e mizerie, poate sunt unii prea pretentiosi...Mie mi s-a parut suberb, cu o arhitectura unica si multe bisericute frumoase. Sa tot stai pe malul canalului cu un pahar de vin si o felie de pizza.

Nu prea am avut "norocul" de orase urate, insa Berna mi s-a parut foarte banal (ce-i drept am stat doar o zi prin centrul lui), iar in Bruxelles nu m-as duce nici gratis...
Eu nu m-as vedea locuind in alt oras din Romania decat Bucuresti, insa trebuie sa recunosc ca nu e mai frumos decat Oradea sau Timisoara.

#41
FZRB

FZRB

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 05.04.2010
Interesant topic!

In Romania

- frumoase :
Alba Iulia (superba cetatea, extraordinar renovata, unica in Europa parerea mea, istorie cat cuprinde din toate perioadele),
Oradea (atmosfera de oras vestic, renovat cu mult cap si bun gust, capitala Art-neauveau a Romaniei, diversitate culturala si oameni faini)
Brasov (peisaj, atmosfera, centeu vechi exact ca un burg din Germania...peisaj :)
As mai pune si Iasi, are ceva aparte

- urate:
Bacau (orasul meu natal, sorry, dar e urat)
Constanta (centeul darapanat, nu sunt in stare sa renoveze cele cateva monumente de o valoare incredibila, Mamaia, Mazare)
Cam toate orasele ce nu sunt in Transilvania :)

In Europa

- frumoase:
Sankt Petersburg (grandoare, grandoare si iar grandoare, canale, noptile albe, Dostoevski, Ermitaj, Peterhof, rusi tineri si faini, engleza ok, east meets west, ieftin)
Sevilla (Andaluzia, Europe meets Africa, arhitectura maura, rooftops, Guadalquivir, flamenco, Piata Espagna, siesta...Game of Thrones :) )
Istanbul (Europa meeta Asia, farmec, mirosuri orientale, Hagia Sophia, palate, Bosfor, Hagi :), culori si constructii monumentale. E drept ca e destul de mizerabil dar asta doar adauga la farmec)

-urate: nu prea am vazut caci in orice oras ajung incerc sa vad doar frumosul, dar daca ar fi sa aleg ar fi urmatoarele:
Nicosia (mizerie, arsira, nimic neaparat interesant...mancare excelenta in schimb)
Milano (extrem de overated, multe fite, scump, sarac in locuri de vizitat)
Koln (catedrala si atat, dubiosi, comparat cu alte orase Germane chiar e urat)

Asta ar fi :)

Edited by FZRB, 05 September 2019 - 13:30.


#42
Kazmer

Kazmer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,307
  • Înscris: 25.11.2010
Interesant. Consider Milano singurul oraș mare civilizat din Italia. Roma, Napoli, Genova praf niște orașe neadministrate.


Milano cea mai frumoasă catedrală, cea mai frumoasă piață cu domul și galeriile. Cele mai frumoase pietonale cu terase din Italia cel mai frumos parc în centru. Chiar și gara și cimitirul sunt atracții turistice ceea ce e rar.


Eu sunt interesat unde în Europa sunt zone centrale mai frumoase mi-ar plăcea să văd să vizitez.
Via Dante, Corso como, Garibaldi, Brera, Via della spiga, montenapoleone, manzoni, Corso Venezia, Vittorio Emanuele,
Dacă zici Corso zici Milano.


Dacă te bagi în cartierul gotic din Barcelona mizerie, praf, murdărie, graffiti prost gust.
Centrul Romei cu străzi bombardate clădiri cu pereți scorojiti.


Dacă Alba Iulia și Oradea sunt cele mai frumoase de la noi iar Milano e cel mai urât din Europa de vest înseamnă că suntem la ani lumină de Europa civilizată.


http://www.mihaijurc...buna-dispozitie

#43
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostKazmer, on 11 septembrie 2019 - 07:40, said:

Interesant. Consider Milano singurul oraș mare civilizat din Italia. Roma, Napoli, Genova praf niște orașe neadministrate.

Dacă Alba Iulia și Oradea sunt cele mai frumoase de la noi iar Milano e cel mai urât din Europa de vest înseamnă că suntem la ani lumină de Europa civilizată.


Am ramas si eu surprins de cat de multa lume spune ca Milano este un oras nasol. Mai degraba cred ca nu e pe placul romanilor, ca printre straini am auzit foarte multi care il lauda si vorbesc la superlativ de el.
Nu am fost acolo insa am vazut poze si am citit bloguri in care e pomenit si Milano si chiar nu cred ca o sa il trec pe lista oraselor nasoale atunci cand il voi vizita.
Pe langa ce scrie Jurca pe blog ar mai fi de vizitat si o gramada de muzee, cred ca si o saptamana nu te plictisesti acolo.

Plus Cina cea de Taina :)

Am fost la Torino si chiar mi-a placut mai mult decat am citit inainte, insa mi-au placut si Palermo, Bari sau Napoli.

#44
OpelAstra2002

OpelAstra2002

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 970
  • Înscris: 22.04.2017
Italia e cea mai frumoasa tara de pe pamant mai oameni buni. Din multe puncte de vedere: natura, clima, arhitectura, oameni, etc....

#45
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,218
  • Înscris: 13.03.2017

View PostOpelAstra2002, on 11 septembrie 2019 - 13:20, said:

Italia e cea mai frumoasa tara de pe pamant mai oameni buni. Din multe puncte de vedere: natura, clima, arhitectura, oameni, etc....

Asta numai daca este singura tara de pe pamant vizitata
Incearca - GABON
Probabil, cand s-a incercat descrierea raiului in Biblie, autorul a trecut pe acolo Posted Image
Si nu ar fi singura
Sa vezi VENEZUELA

#46
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostNaijax, on 11 septembrie 2019 - 14:16, said:


Asta numai daca este singura tara de pe pamant vizitata
Incearca - GABON
Probabil, cand s-a incercat descrierea raiului in Biblie, autorul a trecut pe acolo Posted Image
Si nu ar fi singura
Sa vezi VENEZUELA

Ce opere arta de anvergura exista in Gabon? Sau care este caracteristica arhitecturala de baza a tarii?  Pe bune ca nu stiu nimic de Gabon in afara de faptul ca nu vad vreun motiv pentru a vizita aceasta tara :) Si s-ar putea sa ma insel....

#47
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,218
  • Înscris: 13.03.2017

View Postgiuliani, on 11 septembrie 2019 - 16:02, said:

Ce opere arta de anvergura exista in Gabon? Sau care este caracteristica arhitecturala de baza a tarii?  Pe bune ca nu stiu nimic de Gabon in afara de faptul ca nu vad vreun motiv pentru a vizita aceasta tara Posted Image Si s-ar putea sa ma insel....

Ca sunt si al naibii de multi care inteleg operele astea de anvergura sau au cunostinte solide despre caracteristica arhitecturala
O intrebare simpla - cine este arhitectul piramidei de sticla de la intrarea in muzeul Luvru ? - va pune pe multa lume in incurcatura deci ...

Gabon este numit - The last Eden on Earth
Dar ma rog - dumneata nu ai motive pentru a vizita aceasta tara asa ca nu mai insist Posted Image

#48
FZRB

FZRB

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 05.04.2010

View PostKazmer, on 11 septembrie 2019 - 07:40, said:


Eu sunt interesat unde în Europa sunt zone centrale mai frumoase mi-ar plăcea să văd să vizitez.


Dacă Alba Iulia și Oradea sunt cele mai frumoase de la noi iar Milano e cel mai urât din Europa de vest înseamnă că suntem la ani lumină de Europa civilizată.


http://www.mihaijurc...buna-dispozitie

1. Nu stiu unde traiesti tu, dar daca traiesti in Romania atunci poti usor observa ca chiar SUNTEM la ani lumina de orice presupune Europa si lumea civilizata, in absolut toate domeniile ce intra sub administrarea oamenilor.

2. Banuiesc ca acest topic pleaca de la premisa "gusturile nu se discuta", ce e urat pentru mine e frumos pt tine si vice-versa

3. Mai plec de la premisa ca lumea nu se asteapta sa fie mentionate orase urate gen nu stiu ce obscuritati comuniste abandonate din tari precum Albania, Ucraina, Belarus etc gen Petrila, ci orase cunoscute din Europa pe care mai toti sa le cunoasca

4. Daca vei calatori in Europa, si in Italia si in afara ei sunt zone centrale ale oraselor mult mai frumoase: Praga, Cesky Krumlov, Florenta, Sevilla, Dreada, Stockholm, Tallin, Sankt Petersburg, Annecy, Salzburg etc etc etc.

5. "Cea mai frumoasa tara de pe pamant" este extrem de subiectiv. E o tara frumoasa intradevar

#49
Kazmer

Kazmer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,307
  • Înscris: 25.11.2010

View PostFZRB, on 13 septembrie 2019 - 14:22, said:


4. Daca vei calatori in Europa, si in Italia si in afara ei sunt zone centrale ale oraselor mult mai frumoase: Praga, Cesky Krumlov, Florenta, Sevilla, Dreada, Stockholm, Tallin, Sankt Petersburg, Annecy, Salzburg etc etc etc.


Am presupus că se subintelege că mă refer la orașe mari comparabile ca mărime cu Milano. Orășele mici frumoase sunt multe chiar și în Germania.

Praga - sunt de acord, e pe listă
Sevilla - interesant nu as spune mult mai frumos decât Milano
Salzburg - e în top pt mine
Dresda - mi se pare rece
Florența - nu sunt de acord că centrul e mai frumos. Catedrala din Milano și piața domului sunt mai frumoase. Pietonalele cu terase la fel. În Florența pietonalele sunt înghesuite nu prea am văzut terase.


#50
FZRB

FZRB

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 05.04.2010
Domul din Milano este intradevar o splendoare, de acord ca e probabil cel mai frumos din Europa.
Dar in rest chiar nu am gasit nimic special la Milano.

Sigur, parerea de frumos vs urat este adesea data de experientele pe care le-am trait acolo. Cuiva caruia i s-a furat portofelul in Paris va considera probabil orasul urat, pe cand altcineva care si-a cunoscut jumatatea in Bucuresti va considera orasul cel mai frumos din lume. Depinde mult de stare, de trairi etc. Eu am nu am spus ca Milano e meaparat urat, doar ca e foarte overated, sunt in Italia o multime de orase mai frumoase.
In mod normal nu exista termen de comparatie intre Milano si Roma, cu toate astea Milano ti se pare mai frumos. De aia zic, totul e subiectiv

#51
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
Orasul Sankt Petersburg mi s-a parut foarte frumos desi era noiembrie cand l-am vizitat, se lumina pe la 9 si se întuneca la ora 16. Mi-a placut ca dupa distrugerile din timpul războiului, a fost reclădit dupa vechea arhitectura.

#52
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,361
  • Înscris: 21.06.2016

View Postbusiness11, on 12 august 2019 - 10:48, said:

M-am gandit sa deschid un topic in legatura cu cele mai frumoase si urate orase (top 3) vazute de voi din punct de vedere personal si cu o mica argumentatie. Cred ca poate ajuta multi forumisti in a se inspira in legatura cu urmatoarea destinatie de calatorie. Ar fi ok sa comparati nu doar cum arata orasul optic ci si infrastructura, oamenii, cultura, intelegerea in alte limbi, etc.

Incep eu:

Top 3 cele mai frumoase:
1) Viena
Civilizatia este la un nivel greu de batut, infrastructura este foarte bine pusa la punct, te intelegi pe engleza aproape oriunde, digitalizarea este foarte avansata, orasul este curat si ingrijit plus ca are o cultura si o istorie foarte bogata. Dezavantajul ar fi numarul mare de bastinasi (turci, arabi, etc.) dar asta este ceva foarte normal in Europa in ultimii ani.
2) Barcelona
Imi place Barcelona deoarece are o clima foarte ok, are acces la mare si "munte", orasul este ingrijit si foarte modern plus ca oricine vorbeste engleza acolo un lucru destul de rar intalnit pe teritoriul Spaniei atat timp cat nu este un loc turistic. Dezanvatajul este criminalitatea maricica si numarul mare de cersetori (majoritatea din Romanika).
3) Berlin
Berlin-ul arata foarte ciudat si in proportie de 80% este foarte urat optic vorbind. Dar orasul ofera posibilitati nelimitate si pur si simplu este 24/7 activ. La orice ora iesi o sa existe activitate si este un oras de genul New York care pur si simplu nu doarme niciodata. Dar si aici dezanvatajul este criminalitatea, strainii multi la numar si dezoltarea economica foarte slaba.

(as mai adauga si St. Petersburg dar datorita sistemului politic si al climei nu il pot pune in top 3)

Top 3 cele mai urate:
3) Bucuresti, deprimant, infrastructura proasta, santiere la greu, praf si mizerie intr-o cantitate imensa, avatajul este ca te poti distra ca si persoana mai tanara.
2) Bruxelles, in afara de centru si zona UE, orasul este un ghetto detinut de africani si arabi.
1) Paris, jeg, sobolani, criminalitate, nu vorbesc engleza

Un topic fara nici o finalitate, atita vreme cit toti avem alte liste ca ale tale, ba sint chiar pe dos.
De exemplu pentru mine Paris e unul din cel mai frumoase oras din lume iar orasele germane mari pe care le-am vazut eu nu sint deloc frumoase.

Intre cele orasele care mi se par mie cele mai frumoase sint San Francisco, Porto, Paris, Heildelberg, Barcelona, Bruges.
Unul din cele mai urote orase mari si capitale din Europa de vest este Dublin, ma mir ca nu l-a mentionat nimeni. Mai e si Reykjavik, dar acolo e si din motive de clima (prin alte tari nordice nu am fost). Din Romania imi plac oarecum Iasiul si Brasovul, dar chiar si parti - nu foarte mari - din Bucuresti.
Problema e ca frumosestea unui oras tine de mute aspecte, atmosfera fiind unul din ele, dar si chestii complet subiective, cu cine ai fost, cum te-ai simtit. De asta tind sa imi placa mai mult orasele latine, sau Amsterdamul.
Alt oras foarte interesant dar care sufera de comercializare prost facuta si prost intretinut e Venetia.

Pe de alta parte Panama City e un oras urit in general dar e interesant si merita vazut. LA urma urmei si NY e un oras urit, dar e urit cum e arta moderna: daca il intelegi iti schimbi opinia, e urit pentru cine nu intelege.

Edited by vrajitoruldinoz, 20 September 2019 - 06:18.


#53
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,361
  • Înscris: 21.06.2016

View Postc_marius80, on 12 august 2019 - 13:25, said:


Tot din perspectiva turistica vorbesc si eu...nu am locuit in New York am fost in vizita la niste amici sau la cateva congrese.Cel mai mult cred ca am stat cam doua saptamani...
De locuit (cu acte in regula ) am locuit in Atlanta 2 ani pe perioada masteratului iar de 12 ani locuiesc in Dallas.

Dar Dallasul e mult mai urit ca NY din toate punctele de vedere...

#54
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,361
  • Înscris: 21.06.2016

View PostKazmer, on 11 septembrie 2019 - 07:40, said:

Interesant. Consider Milano singurul oraș mare civilizat din Italia. Roma, Napoli, Genova praf niște orașe neadministrate.


Milano cea mai frumoasă catedrală, cea mai frumoasă piață cu domul și galeriile. Cele mai frumoase pietonale cu terase din Italia cel mai frumos parc în centru. Chiar și gara și cimitirul sunt atracții turistice ceea ce e rar.


Eu sunt interesat unde în Europa sunt zone centrale mai frumoase mi-ar plăcea să văd să vizitez.
Via Dante, Corso como, Garibaldi, Brera, Via della spiga, montenapoleone, manzoni, Corso Venezia, Vittorio Emanuele,
Dacă zici Corso zici Milano.


Dacă te bagi în cartierul gotic din Barcelona mizerie, praf, murdărie, graffiti prost gust.
Centrul Romei cu străzi bombardate clădiri cu pereți scorojiti.


Dacă Alba Iulia și Oradea sunt cele mai frumoase de la noi iar Milano e cel mai urât din Europa de vest înseamnă că suntem la ani lumină de Europa civilizată.


http://www.mihaijurc...buna-dispozitie

Milano e totusi renumit ca fiind neinteresant si urit. E o parere comuna.

Quote

Am ramas si eu surprins de cat de multa lume spune ca Milano este un oras nasol. Mai degraba cred ca nu e pe placul romanilor, ca printre straini am auzit foarte multi care il lauda si vorbesc la superlativ de el.

Nu e adevarat, oriunde citesti despre orasele din Italia, Europa etc Milano e trecut ca urit. Inclusiv de catre italeni, am prieteni italieni din Pavia (care la doi pasi de Miilano) si toti mi-au spus ca nu e unul din orasele pe care sa le pun in virful listei.


View PostFZRB, on 13 septembrie 2019 - 21:39, said:

Sigur, parerea de frumos vs urat este adesea data de experientele pe care le-am trait acolo. Cuiva caruia i s-a furat portofelul in Paris va considera probabil orasul urat, pe cand altcineva care si-a cunoscut jumatatea in Bucuresti va considera orasul cel mai frumos din lume. Depinde mult de stare, de trairi etc. Eu am nu am spus ca Milano e meaparat urat, doar ca e foarte overated, sunt in Italia o multime de orase mai frumoase.
In mod normal nu exista termen de comparatie intre Milano si Roma, cu toate astea Milano ti se pare mai frumos. De aia zic, totul e subiectiv

Apropo de experiente, in Paris am schimbat pumni cu vreo 5 magrebieni care mai aveau 30 de prieteni, cu un "gardian" la 2 pasi care nu a intervenit... am sfirsit in primarie cu seful securitatii care ne-a ascuns prin catacombe, in timp ce o gloata care incerca sa rupa poarta si sa ne linseze. Si tot e un oras extraordinar, iar asta a fost o aventura.
Din pacate orasele astea foarte cunsocute sint pline de turisti si imigranti, ceea ce cam taie din experienta.

Edited by vrajitoruldinoz, 20 September 2019 - 06:57.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate