Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Nu mai exista mancare buna?
#19
Posted 20 July 2019 - 16:28
#20
Posted 20 July 2019 - 16:46
PopaXXX, on 20 iulie 2019 - 15:53, said:
Erau mai bune decate cele din ziua de azi, erau ingrediente naturale, carne adevarata, se băga soia la greu, majoritatea mezelurilor erau făcute dintr-o pastă de carne dubioasă provenită de la animale crescute în țarcuri insalubre și hrănite cu concentrate. Chiar și la țară legumele erau crescute cu îngrășăminte furate da la CAP aruncate cu sacul pe tarla. Dacă n-ați trăit pe vremea aia nu mai vorbiți din auzite. |
#21
Posted 20 July 2019 - 16:56
exista mancare buna si acuma, dar trebuie sa mananci cum este normal, simplu, fara sofisticareli. ca regula de baza, trebuie sa iti prepari mancarea acasa. iei carne de oaie si o faci cu niste varza. de preferat la slowcooker.
mai este si untul, branza maturata. totusi, te vede dumnezeu daca spui ca nu ai ce sa mananci. odata ce pietele sint pline de carne, unt si branza, nu poti spune ca nu ai ce sa mananci. scuze, am uitat sa zic si de ouale cu cifra 1 sau 0. mancarea saracului. 3-4 oua pe zi sunt sanatate curata. daca mai pui si un 250 ml de vin..... Edited by rich1974, 20 July 2019 - 16:57. |
#22
Posted 20 July 2019 - 16:56
Hrana de calitate este reprezentata de cea neprocesata, cat mai naturala posibila.
Ideal ar fi sa cresti propriile animale pentru consum propriu, sa ai gradina ta proprie cu legume si pomi fructiferi. (cam greu, ce-i drept) Altfel, te alaturi restului populatiei care consuma hrana din supermarket-uri si alimentari, care , dupa parerea mea sunt drumul sigur catre boli , evident ca in ani de zile(Carne cu antibiotice si hormoni de crestere, legume si fructe pline de pesticide dar si alte alimente pline de uleiuri hidrogenate sau zahar). Nimic nu prea mai e sigur in ziua de azi. Edited by MembruAnonim, 20 July 2019 - 16:57. |
#23
Posted 20 July 2019 - 17:03
Nu stiu cum puteti sa spuneti ca nu mai gasiti mancare sanatoasa, cand de bine de rau gasesti multe feluri de carne, peste, leguminoase. Legumele sunt inca ieftine, cum ar fi sa gasiti rosii la 16 lei/kg, minimum? atat costa in Statele Unite. E nasol sa ai de platit banii astia, ca si $50 la orice consultatie (de un sfert de ora), chiar daca esti asigurat (si nu prea gasesti asigurare sub $80-100/luna). Un tuns la 30 de dolari va convine, la o frizerie in care n-ati intra? Sau un abonament slabut la 50...
|
#24
Posted 20 July 2019 - 17:04
nevasta-mea a invatat sa gateasca de la mama.
traiesc intr-un paradis culinar. imi pare rau ptr initiator ca a intrerupt lantul alimentatiei, pe care-l avem de la bunicii si strabunicii nostri. cat priveste "sfaturile medicilor" privind sarea si grasimile animale, no comment ! Edited by benetusseryo, 20 July 2019 - 17:08. |
#25
Posted 20 July 2019 - 17:05
myshyk, on 20 iulie 2019 - 16:24, said: Daaaa, branza direct de la cioban si rosii injectate cu "ethrel"(?) ca sa aibe culoarea rosie a doua zi dupa ce-au aparut pe planta. dala mananci doar în luna mai si noiembrie în rest nu rentează |
#26
Posted 20 July 2019 - 17:09
#27
Posted 20 July 2019 - 17:15
Nu toata mancarea e falsificata dar cam 90% din ea... adica se adauga diverse chestii ieftine cat sa traga la cantar sau sa stimuleze gusturile... chestii care nu sunt neaparat hranitoare...
E ca si cand ai hrani niste animale cu tot felul de amestecuri... pana la urma gusturile omului nu sunt suficient de sofisticate ca sa distinga calitatea de fake .. Unde a putut corporatia capitalista sa adauge niste apa chioara, zeama, sare, faina, etc... in produsul finit a facut-o fara nicio jena. Edited by Kres, 20 July 2019 - 17:25. |
#28
Posted 20 July 2019 - 17:38
Quote Ai uitat tu cum erau mezelurile, ma trimitea mama la Gospodina cand aduceau marfa, carnatii oltenesti erau calzi, proaspat scoti din afumatoare, mancam unul pe strada, iar muschiuletul rromesc..........................fara comentarii In rest... doar de la tara. |
|
#29
Posted 20 July 2019 - 17:38
Sa va spun eu care e treaba. Mezelurile erau foarte bune pana prin 1980. Dupa aceasta data, s-a stricat treaba din cauza penuriei. Se sustrăgea carne din abatoare ca sa se vanda la negru si lipsa se înlocuia cu pasta de soia. Dupa 1990 s-au înlocuit rasele autohtone de porc care era foarte gustos dar avea prea multa slănina, cu rase mai productive si cu stratul de slănina mult mai subtire dar acestea nu au carnea gustoasa. De aceea vi se pare ca mancarea e fara gust. E exact ca la rosii. Rosiile de acum 20 si ceva de ani erau extraordinar de gustoase dar nu rezistau mai mult de 2zile. Astea de acum rezista si 2saptamani dar nu au gust.
|
#30
Posted 20 July 2019 - 17:39
Dihorul Razboinic, on 20 iulie 2019 - 16:25, said:
Sunt curios, unde se faceau controale in comunism? Majoritatea magazinelor si restaurantelor erau la stat. Cine si unde facea controale? |
#31
Posted 20 July 2019 - 17:46
Dihorul Razboinic, on 20 iulie 2019 - 16:25, said:
Sunt curios, unde se faceau controale in comunism? Majoritatea magazinelor si restaurantelor erau la stat. Cine si unde facea controale? MembruAnonim, on 20 iulie 2019 - 16:56, said:
Hrana de calitate este reprezentata de cea neprocesata, cat mai naturala posibila. Ideal ar fi sa cresti propriile animale pentru consum propriu, sa ai gradina ta proprie cu legume si pomi fructiferi. (cam greu, ce-i drept) Altfel, te alaturi restului populatiei care consuma hrana din supermarket-uri si alimentari, care , dupa parerea mea sunt drumul sigur catre boli , evident ca in ani de zile(Carne cu antibiotice si hormoni de crestere, legume si fructe pline de pesticide dar si alte alimente pline de uleiuri hidrogenate sau zahar). Nimic nu prea mai e sigur in ziua de azi. Si s-a stropesti plantele si pomii dupa fiecare ploaie impotriva plosnitelor, purecilor de toate culorile, omizilor, a manei, a fainari, a...... Tot foarte hranitoare.Ca daca nu stropesti, roade, recolte plua! Am in Romania si cateva gaini pe langa casa, si gradina de legume si pomi fructiferi, asa ca vorbesc in cunostinta de cauza. Edited by myshyk, 20 July 2019 - 17:47. |
#32
Posted 20 July 2019 - 17:48
Tsunnnami, on 20 iulie 2019 - 15:59, said:
Cum vine asta, posteaza, dar numar posturi, 0? Aria asta e similara cu Fun, nu se contorizeaza posturile. Daca vroia spre Poiana, nu a nimerit drumul. Atreides7, on 20 iulie 2019 - 16:28, said:
Spre Poiana, cu toata viteza inainte!! Cu toata viteza pe loc adica. |
#33
Posted 20 July 2019 - 18:16
Se gaseste si acum mancare buna numai ca e scumpa si noi ne-am invatat sa cumparam ce e mai ieftin. Si mai e o chestie, tentatia oricarui producator este sa faca bani repede si usor, de aia salamul nu are gust, puiul e plin de saramura injectata etc.
Am avut ocazia sa mananc din supermarketurile franceze sau elvetiene si sa stiti ca am gasit si acolo mancare si slaba calitativ dar si f buna, functie de pretul platit. Am fost socat sa constat sa pieptul de pui nu era plin de apa si salamul avea un gust f pronuntat de carne. Mai am o comparatie: tatal meu creste porc in gospodarie dintotdeauna si tot dintotdeauna carnea de la curte era mult mai gustoasa decat cea din magazine. De cativa ani au mai imbatranit, nu-si mai permit, nu mai avem nici recoltele de porumb din anii 90 si dau porcului de mancare niste porcarii cumparate si pot spune ca nu mai e mare diferenta fata de carnea din supermarket. Ar costa al naibii de mult sa-l alimentezi acum ca acum 20-30 ani. |
|
#34
Posted 20 July 2019 - 18:54
speculantul_89, on 20 iulie 2019 - 15:33, said:
Spitalele sunt pline de bolnavi cu gastrite, ulcere si cancere la stomac. Sunt cozi uriase si la spitale private. Si nici macar nu exista leac, sau poate exista dar este in interesul lor sa nu vindece ca sa te aiba pacient pe viata. |
#35
Posted 20 July 2019 - 19:15
Dihorul Razboinic, on 20 iulie 2019 - 16:25, said:
Sunt curios, unde se faceau controale in comunism? Majoritatea magazinelor si restaurantelor erau la stat. Cine si unde facea controale? „Să vă spun ceva. Carnea nici nu mai miroase a carne. Multe alimente existente pe piaţă respectă normele care ţin de gust şi de aspect, dar nu respectă normele care ţin de calitatea nutritivă a unui produs, fapt esenţial când vine vorba de mâncare. De cele mai multe ori, mezelurile conţin multă apă, conservanţi, carne de proastă calitate şi tot felul de resturi. Pe vremuri nu exista aşa ceva. Aveam aproape zilnic tot felul de controale care ţineau de calitatea preparatelor. Nimeni nu îşi permitea să schimbe reţeta, erau amenzi usturătoare. Aveam în fabrică maiştri, inginer de calitate, inginer tehnolog. Era un proces supravegheat îndeaproape de specialişti. Nu se adăugau E-uri, soia se punea în cantităţi mici. Apă şi sare, atât exista în reţetar şi carne de foarte bună calitate. Parizerul era carne curată, crenwurştii se făceau din pulpă de porc sau de vită, iar salamul Victoria din carne de porc şi puţină grăsime. Salamurile uscate se preparau din pulpă de vită. Cârnaţii costau până în 10 lei kilogramul, iar salmul între 10 şi 20 de lei un kilogram. Acum, cele mai dăunătoare alimente sunt cele care au un conţinut ridicat de slănină şi şorici, ingrediente pe care le găsim în majoritatea mezelurilor. Acestora li se adaugă ingrediente precum coloranţi, conservanţi, dar şi diferite E-uri precum nitratul de sodiu sau monoglutamatul de sodiu” https://adevarul.ro/...acac/index.html |
#36
Posted 20 July 2019 - 19:34
silesax, on 20 iulie 2019 - 17:05, said:
bre matale știi cat costa un litru de dala? crezi ca toata vara țăranii sta si injectează dala sa te omoare pe matale?.. ai bre.. ce dracu.. dala mananci doar în luna mai si noiembrie în rest nu rentează |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users