Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Relatie la distanta si problema cu concediile

* - - - - 6 votes
  • Please log in to reply
283 replies to this topic

#37
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,087
  • Înscris: 15.05.2008
zici ca esti intr-o relatie cu el,de care
eu stiu ca planurile se fac in 2 intr-o relatie,altfel este relatie cu beneficii

#38
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

 Ramina_1, on 20 iulie 2019 - 08:31, said:

Buna tuturor, sunt o tipa, am un credit imobiliar de platit pentru apartamentul in care locuiesc, lucrez freelancer si castigurile mele sunt peste medie dar in functie de cat de mult timp muncesc, nu am castig fix si nici concediu platit.
Pe plan personal sunt intr-un fel de relatie la distanta cu un tip strain si am o mare problema cu el atunci cand vine in concediile de vara si de iarna la mine: Problema e ca niciodata nu ma intreaba daca e ok si pentru mine sa vina cand vine si sa stea cat sta, isi alege el singur cand sa vina si cat sa stea. Acum tocmai a plecat dupa 2 saptamani dar in decembrie vrea sa vina si sa stea vreo 20 de zile, deci aproape o luna si eu nu-mi permit sa-mi iau atata liber!! Efectiv ma tine din treaba si incep sa ma simt depasita de situatie pentru ca atunci cand e la mine nu pot sa fac aproape nimic din ce fac de obicei, nu am intimitate deloc, el vrea iesiri, plimbat prim mall-uri, prin restaurante, etc, iar eu nu am timp si chef de asa ceva. Eu daca am nevoie de liber imi iau 2-3 zile dar 2-3 saptamani mi se pare prea mult liber cand am credit cat casa poporului.
De cand  a inceput sa vina, de acum cativa ani, vine efectiv intr-una atat vara cat si iarna, iar eu vreau, nu vreau, trebuie sa-mi iau concediu cand vine el. Inainte cand eram angajata trebuia sa cer concediu de la job cand venea el, chiar daca nu voiam neaparat sa-mi iau concediu si nici atunci nu puteam sa imi iau atatea zile de concediu cate statea el la mine.
El ma ajuta cu bani dar sume mici, nu ma pot baza pe ce imi da el si cat sta la mine pierd destul de multi bani din cauza faptului ca nu pot sa lucrez. Nu mi-a dat niciodata o suma mare sa inteleg si eu ceva din ea, sa platesc anticipat un an din credit de ex. desi si-ar permite, zice ca sunt o gramada de bani. Simt ca ma lalai la nesfarsit sa termin de platit acest credit si faptul ca el ma tine din treaba face ca asta sa para ca dureaza si mai mult. El nu ma intelege, locuieste cu parintii lui si nu plateste nimic, nici chirie nici rata.
Cand ne-am cunoscut eu nu aveam acest credit, locuiam cu chirie si castigam salariu mediu din jobul la care eram angajata, cu mult sub ce castig ca freelancer, prin urmare mi se parea ok sa o ard asa boem cu el cand venea la mine. Dar acum prioritatile mi s-au schimbat si el asta nu intelege sub nici o forma, ba chiar sta mai mult decat statea inainte, probabil presupunand ca acum eu fiind freelancer imi pot lua libere fara numar.
Cand e la mine, desi nu am chef, il iau sa iesim mai mult ca sa-l nu il tin numai in casa pe canapea la TV, chiar daca zice el ca e ok sa lucrez cand e la mine. Am lucrat la inceputul acestui concediu de vara doua zile cand el era deja la mine si a umblat numai suparat prin casa de mi-a stricat si mie dispozitia. Cand umblu cu el brambura prin mall-uri si prin parcuri simt ca pierd timpul, sincer.
Ne-am certat foarte mult pe tema asta, cand ii zic ceva in legatura cu asta se supara si zice ca mai bine nu mai vine deloc, o tine una si buna pe a lui : Nu ma vrei cu tine. Nu ma vrei prin preajma ta. Nu ma iubesti, etc. Dar nu se gandeste ca eu pierd bani de care am mare nevoie... Isi ia bilet pentru urmatoarea venire chiar si cu 10 luni de zile inainte (deci aproape cu un an inainte) si gaseste motiv ca deja a cheltuit o gramada pe bilet. Acum cand  a fost la mine vara asta deja avea luat bilet pentru decembrie inca din martie.
L-am intrebat aseara daca in iarna ar putea sa vina in ianuarie in loc de decembrie ca mi-ar place sa lucrez toata luna decembrie deoarece in domeniul in care activez merge foarte bine in decembrie si cam pe atunci voi fi pe ultima suta de metri cu plata creditului, si s-a suparat. Ca ce, mai bine nu mai vine deloc, ca stie ca nu il vreau, ca deja are bilet, ca are zile libere extra de la job fiind sarbatorile de iarna, etc. Face o drama din faptul ca i-am cerut sa vina macar de data asta cu 2 saptamani mai tarziu.
Din pacate nu stiu cum sa gestionez aceasta situatie cu el si daca aveti orice sfat sau parere despre ce si cum as putea face fara sa-i dau neaparat papucii, macar sa-l fac sa stea mai putin gen doar 1 saptamana sau sa vina doar o data pe an, apreciez si va multumesc.

Fie îl iubești și te iubește și vă mutați împreună, fără familia nici unuia dintre voi, fie îi dai papucii.

#39
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Salut Ramina,

Îți sugerez să procedezi în felul următor.
Îi iei cu tine la evenimente și îl rogi să te ajute.   Mai întinde un cablu, mai ține de ceva   etc.
Astfel puteți petrece timp împreună fără să pierzi bani în plin sezon.  S-ar putea să-i placă și lui.  Petreceți timp împreună și el va avea ocazia să te vadă în alte ipostaze ca de obicei.  

Îi explici politicos și ferm că nu ai alternativă,  că prin natura afacerii tale ești nevoită să lucrezi în periodele când el este liber.  Asta este.
Vrei să fiți împreună, să petreceți timp.

Este și un test.
Dacă nu va înțelege că tu faci eforturi și ești de bună credință,  poate că nu este o idee bună să continuați, pentru că așa va fi tot timpul. Oamenii nu se schimbă în felul lor de a fi.  Sunt și excepții, dar prea puține.  

Tu pari a fi un om muncitor,  independent,  ai cumpărat o casă și plătești rate muncind zi de zi.   În mod normal ar trebui să ai aproape un bărbat care gândește la fel și te susține în ceea ce faci.   Ai nevoie de un om pe care să te sprijini,  nu să-ți fie o povară.

Cu această ocazie îți vei da seama DACĂ poți face casă cu el.   Trust me, este mult mai bine acum,  cât nu sunt copii în ecuație.

Mie,  ca să o spun sincer,  nu-mi place ce ai spus despre el,  că-i place să se plimbe prin mall, să stea la terase & shit.  Am o puternică reținere față de oamenii cu astfel de plăceri.   Nu-i nimic rău să bâzâi prin mall când și când,  dar dacă este ceva de genul unei atracții am niște semne de întrebare față de valorile respectivei persoane.

Din punctul meu de vedere tu ai o atitudine corectă și mi se pare că ești un om calculat,  cu o gândire adaptată cerințelor lumii în care trăim.
Ești tânără dar gândești ca un om responsabil.   Mi-a plăcut mult că te zbați să cauți soluții și faci eforturi să ții relația în viață.  

Referitor la intimitate,  aici ai o problemă,  în opinia mea.
Dacă vă veți muta împreună o să fie nevoie de renunțări și compromisuri.  
Atunci când ții la persoana cu care trăiești în casă nu ți se pare că faci vreun sacrificiu.  Vine totul natural și firesc.
Dacă simți că ești deranjată,  că ți se încalcă intimitatea atât cât să te deranjeze,  este posibil ca relația să nu fie în parametrii optimi pentru a rezista pe termen lung.

Îți urez să fii înțeleaptă ca și până acum și să iei deciziile potrivite.



#40
Ramina_1

Ramina_1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 20.07.2019

 TruculMagic, on 20 iulie 2019 - 10:49, said:

Daca intr-o luna platesti aproape un an, inseamna ca in 2 ani platesti 20 ani si mai ai platiti vreo 10, deci ai cam scapat... , tare imi e ca e sambata si ai chef de trolleala.

Mai am echivalentul a cativa ani de plata la credit, normal ar fi trebuit sa am cu un an mai putin decat am in prezent daca nu venea el pe capul meu; ideea e ca pe masura ce ma aproprii de sfarsitul creditului, banca imi scade din ce in ce mai putin din perioada de credit pentru aceiasi suma platita. De ex. pt 10 mii de ron inainte imi scadea 1 an si 2 luni, ei bine, ultima oara cand am facut plata anticipata mi-a scazut doar 1 an fix, la viitoarele plati imi va scadea si mai putin din perioada de credit. Cu toate astea in decembrie 2019 se presupune ca ar trebui sa fiu pe ultima suta de metri cu plata la credit dupa cum am zis, dar ce sa vezi? el tocmai atunci vrea sa vina sa ma tina din treaba. O sa ma apuce ianuarie 2020 cu inca 2-3 ani de plata, poate chiar 4 si e posibil sa ma intind pana in vara 2020 pana voi termina de platit. Chestia e ca vreau sa mai fac si altceva, nu sa ma lalali la nesfarsit cu plata, aveam in plan sa dau de carnet la inceputul anului 2020. :/

#41
epetroiu

epetroiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 05.08.2016

 Ramina_1, on 20 iulie 2019 - 11:31, said:

Cu toate astea in decembrie 2019 se presupune ca ar trebui sa fiu pe ultima suta de metri cu plata la credit dupa cum am zis, dar ce sa vezi? el tocmai atunci vrea sa vina sa ma tina din treaba.

Scuza-ma, dar laum pui problema si cum descrii lucrurile, ce e intre voi nu e nici pe departe "relatie".
E clar ca nu dai 2 bani pe el, si atunci de ce nu ii dai pur si simplu papucii?
Ce iti ofera asa de important de preferi sa continuati aceasta imbarligatura ciudata?
Tu vorbesti ca si cum ala e o ruda indepartata care vine din cand in cand sa stea pe capul tau sa te enerveze. Doar ca  e un simplu strain pe care il poti "trimite la plimbare" oricand.

Oriucum, asa cum zic si altii, ceva nu "se pupa" in povestea ta.
Daca intr-adevar te duce capul sa castigi zeci de mii de ron lunar lucrand "pe cont propriu" (Cam asa reiese, altfel nu poti plati un credit imobiliar "cat casa poporului" in cativa ani) e cam dubios sa stai incurcata intr-o astfel de "relatie" si sa pui astfel de intrebari. Nu crezi?

Edited by epetroiu, 20 July 2019 - 11:51.


#42
ursuletul68

ursuletul68

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,208
  • Înscris: 06.09.2011
Spune-i atunci sa ia o andropauza de 6 luni in relatie deoarece vrei sa iti termini creditul la casa, ca in decembrie TREBUIE sa ''tragi tare'' pentru asta!!Daca totusi vine, efectiv iti faci treaba si sa se multumeasca cu cat timp ''liber'' poti sa ii acorzi (il informezi anticipat despre asta pentru decembrie)..nu pricepe asta si face figuri/ scene etc, il ignori ,ca sa nu zic ca poti sa ii zici pa si atunci..Dar din ce am eu impresia certa, esti cam dependenta emotional de nenea si nu vei face never ceva normal spre binele tau, deja te joaca pe degete cum vrea el..Nu-i asa ca are minim 10 ani in plus fata de tine?

#43
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
"Ba baiatule, ori mergem in vacanta 3 zile, cum POT (si vreau) eu, ori iti cauti tu frumos pe alta."
Si cu asta, basta.
Inteleg ca tu nu ai planuri de viitor mai avansate (casatorie, mutare impreuna....).
Zic de tine, pentru ca probabil nici tu nu stii ce planuri are el.
Deci... unde e problema?

#44
Gbr_smt

Gbr_smt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,330
  • Înscris: 29.09.2011
sunt cateva chestii tare contradictorii in ceea ce spui tu, mai ales asta: fac bani, o duc bine, castig peste medie / sunt suparata ca nu imi da el bani.
ma rog.
problema noastra e ca nu mai stim sa comunicam unii cu ceilalti. si asta e fix problema ta de acum: comunicarea. spune-i verde in fata cum sta treaba si el, daca te iubeste, va intelege si isi va organiza in asa fel timpul incat sa vina sa va vedeti in alta perioada. teoretic, asta nu ar trebui sa reprezinte nicio piedica, daca chiar te iubeste cu adevarat. dar, ca de obicei, practica ne omoara.

#45
Ramina_1

Ramina_1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 20.07.2019
Pai castig bine daca lucrez mult doar ca in timpul cat sta el la mine nu castig nimic ca nu lucrez si nici el nu-mi da cat as castiga daca as lucra. Practic pierd bani din cauza lui. Aproape tot ce fac bag in plati anticipate la credit, n-am zis ca o duc bine. Cand zic peste medie nu va ganditi la cine stie ce sume, ca daca era asa atunci nu mai aveam nevoie sa fac acest credit. Ce e contradictoriu in asta?

#46
benetusseryo

benetusseryo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 768
  • Înscris: 07.06.2019
ar mai fi varianta in care te dedici vietii profesionale, timp in care-ti platesti apartamentul.
peste multi ani, pensionara fiind, vei avea tot timpul din lume ptr calatorii si iubiti.
adu-ti aminte , avem o singura viata !

Edited by benetusseryo, 20 July 2019 - 13:32.


#47
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
si ce vrei de la noi măi femeie? dacă nu ti convine lasă l si vezi ți de afacerea ta e simplu ca bună ziua.
ce tot te plângi într-una pe aici ca nu ti da bani de ajuns pe cat ai face tu? nu ți dai seama ca asta te pune intr o lumina proastă?

#48
mikaell

mikaell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,888
  • Înscris: 24.12.2010
vorbesti cu prietenu si ii expui problema frumos sa inteleaga si el. decembrie si august sunt perioade foarte profitabile pentru tine si ai nevoie sa lucrezi intens iar el sa-si planifice plecarea dupa perioada asta. acum daca si-a luat bilet o mai faceti odata si apoi gata. asta cel putin pana reusesti tu sa-ti platesti toate ratele la apartament si sa scapi de-o problema.

daca nu intelege ii mai explici odata si daca tot nu vrea si o tine doar pe a lui, inseamna ca iti pierzi vremea aiurea si ar fi cazul sa-l lasi. o relatie inseamna sa imparti, sa daruiesti si sa primesti la randul tau. din ce relatezi inteleg ca el vrea doar sa primeasca nu si sa dea. in cazul asta.. farewell mon cheri si fiecare cu viata lui.

le. n-ai spus de unde e prietenu si ce nationalitate este.

Edited by mikaell, 20 July 2019 - 13:43.


#49
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,859
  • Înscris: 30.11.2017
Băi, deci femeia asta are o relaţie virtuală cu unul cu care se intâlneşte doar o săptămână pe an? că e o zi că e o săptămână că e o lună, deci e din start o prostie. Că organismul nu se ia după astea, că nu te culci o lună de 1000 de ori şi apoi 11 luni pauză. naiba, că aşa rezultă.

În rest nu are nevoie de relaţii?
Iar el tot aşa? Stă cu părinţii, ce om, merge odată pe an la una. Ce prostii de relatii online.

Ori au sub 15 ani ori au peste 70 de ani.

De fapt nu e vorba de nici o relaţie. daca vorbesc 2 intre ei - gata relaţie. Relaţie e cu totul altceva.

Cât naiba stres cu banii?? De ce nu câştigă şi când e ăla la ea? o ţine legată de el cu sfoară? O lună cu partenerul, ce împiedică să lucrezi 7 ore pe zi?si cu intreruperi.  care-i problema? Eu dacă mă duc la una inseamnă că aia opreste tot şi stau numai în botul ei? sau vine la mine tot asa?

Deci problema e falsă şi sunt multe minciuni pe topic. Cred că unii au ghicit.
Nu există rezolvare, deci soluţia  e mulţimea vidă.

Edited by cipri2bau, 20 July 2019 - 14:00.


#50
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,110
  • Înscris: 05.06.2002
tipul domina relatia si cam face ce vrea. dupa comportament nici nu-mi pare ca tine la tine. nu-i atent la problemele tale. poate ar fi timpul sa incerci sa-i fortezi mana, sa se aleaga apele, ori mergeti spre ceva serios si atunci problemele fiecaruia se rezolva in comun ori le revedere, pa, pa, pa. sti cum se spune: boala lunga - moarte sigura. timpul nu trece in favoarea ta.

L.E. Uitasem: mai exista si a treia varianta, lasi lucrurile asa cum sunt si te plangi pe forumuri de relatia ta.

L.E. 2 daca tu vrei de fapt doar sa scoti mai multi bani de la el atunci cu parere de rau trebuie sa-ti spun ca nu prea ai talent pt asta...

Edited by Fane, 20 July 2019 - 14:30.


#51
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015

 epetroiu, on 20 iulie 2019 - 11:42, said:

Ce iti ofera asa de important de preferi sa continuati aceasta imbarligatura ciudata?

Poate e negru (nu a specificat de unde e) Posted Image

#52
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005

 Ramina_1, on 20 iulie 2019 - 08:31, said:

isi alege el singur cand sa vina si cat sa stea.
Ochiul stăpânului îngrașă vita. ;)

#53
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,511
  • Înscris: 20.10.2015

 Ramina_1, on 20 iulie 2019 - 08:31, said:

Problema e ca niciodata nu ma intreaba daca e ok si pentru mine sa vina cand vine si sa stea cat sta, isi alege el singur cand sa vina si cat sa stea. Acum tocmai a plecat dupa 2 saptamani dar in decembrie vrea sa vina si sa stea vreo 20 de zile, deci aproape o luna si eu nu-mi permit sa-mi iau atata liber!! Efectiv ma tine din treaba si incep sa ma simt depasita de situatie pentru ca atunci cand e la mine nu pot sa fac aproape nimic din ce fac de obicei, nu am intimitate deloc, el vrea iesiri, plimbat prim mall-uri, prin restaurante, etc, iar eu nu am timp si chef de asa ceva. Eu daca am nevoie de liber imi iau 2-3 zile dar 2-3 saptamani mi se pare prea mult liber


prioritatile mi s-au schimbat si el asta nu intelege sub nici o forma, ba chiar sta mai mult decat statea inainte, probabil presupunand ca acum eu fiind freelancer imi pot lua libere fara numar.
Cand e la mine, desi nu am chef, il iau sa iesim mai mult ca sa-l nu il tin numai in casa pe canapea la TV, chiar daca zice el ca e ok sa lucrez cand e la mine. Am lucrat la inceputul acestui concediu de vara doua zile cand el era deja la mine si a umblat numai suparat prin casa de mi-a stricat si mie dispozitia. Cand umblu cu el brambura prin mall-uri si prin parcuri simt ca pierd timpul, sincer.


Ne-am certat foarte mult pe tema asta, cand ii zic ceva in legatura cu asta se supara si zice ca mai bine nu mai vine deloc, o tine una si buna pe a lui : Nu ma vrei cu tine. Nu ma vrei prin preajma ta. Nu ma iubesti, etc. Dar nu se gandeste ca eu pierd bani de care am mare nevoie...


L-am intrebat aseara daca in iarna ar putea sa vina in ianuarie in loc de decembrie ca mi-ar place sa lucrez toata luna decembrie deoarece in domeniul in care activez merge foarte bine

Ca ce, mai bine nu mai vine deloc, ca stie ca nu il vreau, ca deja are bilet, ca are zile libere extra de la job fiind sarbatorile de iarna, etc. Face o drama din faptul ca i-am cerut sa vina macar de data asta cu 2 saptamani mai tarziu.
Din pacate nu stiu cum sa gestionez aceasta situatie cu el si daca aveti orice sfat sau parere despre ce si cum as putea face fara sa-i dau neaparat papucii, macar sa-l fac sa stea mai putin gen doar 1 saptamana sau sa vina doar o data pe an, apreciez si va multumesc.

Jesus Christ, esti maritata?????
Ca ma gandeam...

La inceput am crezut ca tu esti barbatul

Ramina, esti femeia ideala, visul oricarui barbat. (Am zis barbat nu copilas de mall-uri)
Nici nu credeam sa existe asa ceva.

Doamne, tine-o Doamne-n viata pe fata asta si da-i Doamne sanatate si inchide Doamne malls-urile cand vine baietzicul ala pe la ea...

#54
Ramina_1

Ramina_1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 20.07.2019
bai i-am zis, am incercat sa discut cu el pe tema asta dar se victimizeaza si dramatizeaza la extrem; ca ce? nu-l vreau prin preajma mea? nu-l iubesc? etc

ar vrea ceva mai serios dar mie nu-mi sta gandul la asta acuma, eu vreau doar sa-mi termin de platit creditul

e din usa, din middle class dar daca e sa ne casatorim la un moment dat voi avea un avantaj la viza

Edited by Ramina_1, 20 July 2019 - 16:31.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate