Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Relatie la distanta si problema cu concediile

* - - - - 6 votes
  • Please log in to reply
283 replies to this topic

#271
AlbastruIndigo

AlbastruIndigo

    Anima Sola

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,998
  • Înscris: 16.09.2014
Atatea probleme iti faci ca locuieste in chirie de parca e cine stie ce drama. Numai in tarile estice e fixul asta cu proprietatile, restul lumii locuieste bine mersi in chirie chiar cu foarte multe avantaje. In Amsterdam, spre exemplu, sapte din 10 case sunt inchiriate. La fel in Germania, Canada sau SUA.

Pleaca intai la el cateva luni, vezi cum este traiul acolo si abia apoi gandeste-te la casatorie. N-ai nimic de pierdut sau de castigat.

#272
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006

View Post_Ramina_, on 08 ianuarie 2023 - 00:44, said:

.............................
Dar faptul ca ma ajuta constant financiar ma face sa cred ca el ma poate sustine si acolo asa cum pretinde. Totusi am si dubii din cauza varstei si a caracterului sau.  Ma ingrijoreaza faptul ca pana la varsta asta nu a fost in stare sa aiba casa lui si sta cu chirie. E genul care face schimbari radicale doar fortat de situatie. Sau de o motivatie destul de puternica. In cazul asta motivatia fiind eu.
In fine, apreciez daca aveti pareri la modul serios si sfaturi despre potentiale riscuri la care m-as putea expune prin casatoria cu el si plecarea in USA sa locuiesc cu el in chirie. Cred ca m-ar ajuta sa vad situatia mai obiectiv.

Există niște diferențe pe care îmi pare că tu nu le vezi - iar aceste diferențe pleacă din faptul că aici în România sunteți egali iar în SUA nu o să mai fiți egali, iar el va fi într-o poziție superioară - iar asta pentru că tu în SUA esti cetățean străin iar el este american. Adică în SUA poți intra doar cu viză, care se acordă în anumite condiții și implicit se poate revoca, deci tu ai nevoie de acea viză, în timp ce el în România vine pur și simplu.
Ar trebui să vezi foarte clar care sunt condițiile de muncă/locuit acolo pentru că este posibil ca tu fie să nu ai drept de muncă o perioadă destul de lungă, fie în caz de divorț să ți se revoce viza și să trebuiască să pleci într-un termen scurt.

Cum au mai scris și alții mai sus, mie îmi pare că nu ai nicio treabă cu omul acesta (referitor la sentimente de iubire), din câtye spui între voi este o diferență de vârstă de circa 20 de ani, din câte ai mai scris prin mesaje el este manipulator și cam copilăros. Referitor la ce au mai scris diverși că prin străinătate oamenii stau mai mult în chirie - este adevărat, dar pe la 50 și ceva de ani ar trebui să îți iei ceva al tău, ca să nu riști să fii aruncat în stradă la 65 - 70 de ani pentru că nu mai ai bani de chirie.

Din ce ai mai povestit pe aici și după cum pui problema pentru tine pare mai mult ca o afacere, adică pleci în SUA cu un om cu care în esență nu te înțelegi, în speranța că o să îți fie mai bine. Emoțional/sentimental sigur nu o să îți fie mai bine iar financiar este complicat să primești un răspuns pentru că în SUA vei fi pe terenul partenerului tău, iar comportamentul lui față de tine s-ar putea să se schimbe într-un interval mai scurt decât îți va lua ție să îți faci un rost si să fii financiar independentă de el - mai pe românește odată ajunsă acolo în calitate de soția lui s-ar putea ca generozitatea lui financiară să înceteze, tu să nu poți lucra deoarece fie nu ai viză, fie ce știi tu să faci nu este cerut acolo, astfel încât să fii dependentă de el ori să fii nevoită să te angajezi în servicii slab plătite și în esență să o duci mai rău ca în România.
Pe de altă parte el la vărsta lui spre îndreaptă spre perioada bolilor, dacă nu le are deja, iar acolo serviciile medicale sunt foarte scumpe - deci s-ar putea să fie complicat și cu banii.

Referitor la sfaturi pe care să le primești - nu prea ai ce sfaturi să primești, pentru că oamenii nu prea se încurcă în relații/situații așa cum esti tu - de ex. eu nu știu pe nimeni dintre cunoscuții mei unde între parteneri să fie o diferență de 20 de ani, nu știu pe nimeni care să fi menținut o relație la distanță cu cineva din străinătate atât de mult timp și în condițiile relației tale (partener care vine când vrea el, oamenii să se vadă doar câteva săptămâni pe an)

Edited by spider8, 08 January 2023 - 08:28.


#273
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,466
  • Înscris: 21.04.2014

View Post_Ramina_, on 08 ianuarie 2023 - 00:44, said:



In fine, apreciez daca aveti pareri la modul serios si sfaturi despre potentiale riscuri la care m-as putea expune prin casatoria cu el si plecarea in USA sa locuiesc cu el in chirie. Cred ca m-ar ajuta sa vad situatia mai obiectiv.

Inainte de a face un pas gresit, gindeste-te bine la ce iti lipseste in Romania?! Casa ai, serviciu ai, barbat pe care sa-l iubesti si sa-i speli cu drag sosetele, zici ca nu-ti trebuie, atunci ce noroc mai chior decit actualul crezi ca te asteapta in USA? :rolleyes:

Fii onesta cu tine insati si nu va mai incurcati unul pe celalalt! :)


#274
_Ramina_

_Ramina_

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 12.01.2020
Situatia nu e chiar asa simpla pentru mine in Ro. Sa achit apartamentul a fost mai degraba foarte multa munca fizica si psihica, in nici un caz noroc chior. Am tras tare sa achit creditul dar acum nu prea mai sunt multumita de incasarile pe care le am cu ce fac in tara, sunt incerte si fluctueaza destul de mult, nu e nimic garantat.
Si restul familiei care sta din chirie in chirie imi atarna deasupra capului ca o sabie a lui Damocles ca sa zic asa... Sunt persoane vulnerabile care in permanenta au nevoie de ajutor iar eu am obosit sa mai trag la jug pentru ele. Mama in varsta si cu afectiuni, sora cu handicap psihic si fizic plus fratele betiv si drogat - ei stiu unde locuiesc si ma pot trezi cu ei pe cap in orice moment. Am avut o faza de genul vara trecuta, nu prea mai vorbesc cu mama de atunci si nici bani nu i-am mai dat, dar ma ameninta ca vine peste mine. Trebuie sa ma duc sa ma vad cu ea ca sa ma lase in pace macar temporar. Teoretic mi-ar mai trebui minim o garsoniera macar pentru ea si sora cu handicap ca sa le scap de chirie si sa scap si eu de-o grija ca nu voi fi pusa in situatia sa le iau pe capul meu dar eu cu ce fac in Ro nu ma mai bag la credit nici moarta.

M-am uitat de curiozitate pe un site de job-uri in zona in care sta americanul acum si job-urile pe care le-as putea eu obtine sunt in mare parte platite cu 15$ / h dar el imi zice ca nu voi fi pe cont propriu si ca daca vreau neaparat sa lucrez atunci voi avea un job de genul doar pentru inceput si intre timp pot face cursuri pentru a gasi job mai bine platit. Alta iesire mai avantajoasa din situatie nu am momentan.

#275
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,521
  • Înscris: 05.06.2009
Eu zic sa te interesezi mai întâi în cât timp dobândești drept de munca în America, dacă te căsătorești civil în România și apoi emigrezi. S-ar putea sa ai o surpriza neplăcută...


#276
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006

View Post_Ramina_, on 08 ianuarie 2023 - 14:22, said:

Situatia nu e chiar asa simpla pentru mine in Ro. Sa achit apartamentul a fost mai degraba foarte multa munca fizica si psihica, in nici un caz noroc chior. Am tras tare sa achit creditul dar acum nu prea mai sunt multumita de incasarile pe care le am cu ce fac in tara, sunt incerte si fluctueaza destul de mult, nu e nimic garantat.
Si restul familiei care sta din chirie in chirie imi atarna deasupra capului ca o sabie a lui Damocles ca sa zic asa... Sunt persoane vulnerabile ...................
. Alta iesire mai avantajoasa din situatie nu am momentan.

Probabil că nu mai vezi asta, dar nici în SUA nu e nimic garantat, exact la fel ca în România.
Pe de altă parte dacă tu pleci iar familia ta este intr-o situație precară mai devreme sau mai târziu vor dori probabil să stea în apartamentul tău - ce faci atunci, ai tăria să îi refuzi ?
Dacă atunci o să ai tăria să îi refuzi de ce nu faci acest lucru ACUM - adică tu îți vezi de treaba ta iar ei de a lor
Dacă nu îi refuzi iar în SUA nu merge ce faci, te întorci în România să stai cu ei ??

Din ce scrii mie îmi pare că deja ai cam luat decizia - adică să te căsătorești și să pleci în SUA - iar aici aștepți doar să ți se confirme că aceasta este decizia bună.
Probabil cineva până la urmă va fi de acord cu tine și îți va oferi confirmarea de care ai nevoie.

Dacă ar fi să îți dau un sfat - acela ar fi să faci vreo 7 - 8 sedinte cu un psiholog bun, apoi să iei o decizie, pentru că ai mai multe probleme :
-te simți răspunzătoare pentru mama ta care stă în chirie - deși nu ai nicio vină că până la această vârstă nu a putut să își cumpere ceva unde să poată locui;
-te simți răspunzătoare pentru sora ta și pentru fratele tău - deși nu ai nicio vină că fratele tău este alcoolic iar sora ta are probleme medicale;
-pentru că te simți răspunzătoare folosești expresii de genul „Teoretic mi-ar mai trebui minim o garsoniera macar pentru ea si sora cu handicap ca sa le scap de chirie si sa scap si eu de-o grija ca nu voi fi pusa in situatia sa le iau pe capul meu” - ție nu îți mai trebuie nimic, lor le trebuie, adică ei (mama + fratele) trebuiau să se ocupe ca până la vărsta asta să aibă unde să locuiască, nu trebuie să îi scapi tu de chirie, ei trebuiau să scape de chirie, tu nu esti răspunzătoare de viața lor;
-este evident că trebuie să îi ajutăm pe cei apropiați însă doar atunci când putem să facem acest lucru - fiecare om trebuie să își croiască viitorul, ori dacă mama ta și fratele tău nu au avut interes să muncească și să strângă pentru a-și cumpăra ceva iar tu o duci rău și nu poți să îi ajuți atunci asta este, fiecare este responsabil pentru viața lui
-probabil situația asta în familia ta durează de foarte mult timp - astfel că probabil nici relația ta cu acest bărbat cu 20 de ani mai în vârstă nu este chiar întâmplătoare, este posibil ca să îl vezi ca un stâlp al familiei, care îți va oferi stabilitate - stabilitate pe care nu ai avut-o în familia ta - după cum îl descrii este departe de a fi un astfel de stâlp al familiei
-probabil psihic esti stresată de mama ta despre care spui că ma ameninta ca vine peste mine și crezi că în SUA o să fii mai protejată doar că în mod real nu există nicio amenințare - o astfel de amenințare există doar în mintea ta, ori în mintea ta va exista și în România și în SUA - adică foarte bine poate să îți zică la fel și când ești acolo, ori să îți spună că se mută la tine în apartamentul din România etc.
-tot pentru că pentru că te simți răspunzătoare și stresată vrei să fugi în SUA în speranța că acolo nu o să le mai ai grija familei tale - deși din cum îl descrii pe acest bărbat nu prea ai nicio treabă cu el -

Edited by spider8, 08 January 2023 - 18:24.


#277
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,466
  • Înscris: 21.04.2014

View Postcorinadaniela, on 08 ianuarie 2023 - 17:22, said:


S-ar putea sa ai o surpriza neplăcută...

Casatoria cu un cetatean american nu garanteaza in mod automat obtinerea vizei permanente (green card) si nici cea a dreptului la munca. Autoritatile americane se prind destul de repede, cind e vorba de o casnicie din interes. Iar pedepsele sint extrem de neplacute.

https://www.stilt.co...r-a-green-card/

#278
_Ramina_

_Ramina_

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 12.01.2020

View Postspider8, on 08 ianuarie 2023 - 18:19, said:

Probabil că nu mai vezi asta, dar nici în SUA nu e nimic garantat, exact la fel ca în România.
Pe de altă parte dacă tu pleci iar familia ta este intr-o situație precară mai devreme sau mai târziu vor dori probabil să stea în apartamentul tău - ce faci atunci, ai tăria să îi refuzi ?
Dacă atunci o să ai tăria să îi refuzi de ce nu faci acest lucru ACUM - adică tu îți vezi de treaba ta iar ei de a lor
Dacă nu îi refuzi iar în SUA nu merge ce faci, te întorci în România să stai cu ei ??


Pai fiind in Ro sunt - evident - mult mai usor de contactat - e la mintea cocosului - ma pot trezi cu ele / el la usa in orice moment, poate anunta inclusiv politia sa imi sparga usa. Pe cand daca voi fi la atata departare ar fi cu totul altceva, voi figura ca plecata in USA. In Ro in caz de deces al mamei va pica pe mine presiunea asumarii raspunderii fata de sora cu handicap pentru ca fratele si cealalta sora nu au posibilitati, nu stiu in ce masura se va implica asistenta sociala. desi eu cu celalta sora am stat in totii anii de scolarizare in case de copii, si fratele dar pe perioade mult mai mici. In fine, nu vreau sa divaghez, ideea e ca fiind atat de departe va fi mult mai usor sa nu ma mai simt presata sa imi asum raspunderea pentru  "familia" care este o povara. As putea sa imi incerc norocul cat si sa experimentez altceva de ce nu?

#279
_Ramina_

_Ramina_

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 12.01.2020

View Posthoneybee, on 08 ianuarie 2023 - 19:09, said:

Casatoria cu un cetatean american nu garanteaza in mod automat obtinerea vizei permanente (green card) si nici cea a dreptului la munca. Autoritatile americane se prind destul de repede, cind e vorba de o casnicie din interes. Iar pedepsele sint extrem de neplacute.

https://www.stilt.co...r-a-green-card/

Eh el zice ca teoretic nu ar trebui sa avem problema asta deoarece avem istoric de ani de zile, fotografii, carti de credit pe numele ambilor, etc.

#280
Jayanti

Jayanti

    in and out

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,659
  • Înscris: 08.03.2011

View PostChayah, on 07 ianuarie 2023 - 16:28, said:

să povestești că ești bine, într-o relație în care există iubire și înțelegere.
Poate nu are nevoie de așa ceva (sau traumele vieții anterioare s-au asigurat că nu pune preț pe așa ceva).


View Post_Ramina_, on 07 ianuarie 2023 - 18:08, said:

am obosit de acest gen de relatie la distanta, e pacat sa nu incercam sa o ducem la alt nivel.
Încearcă, dacă asta ți se pare ieșirea.

#281
Chayah

Chayah

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,038
  • Înscris: 21.08.2016
In 3 ani jumate, postările se învârt în jurul venirilor inoportune ale unui bătrânel care nu înțelege că iubita lui virtuală nu dorește de fapt să îl vadă și în jurul dorinței foarte mari a unei femei de a avea cât mai multe realizări materiale.
În ultimele 24 de ore, apar rude cu probleme mari, boli, droguri, case de copii, amenințări, pericole.
Rudele nu sunt iubite nici ele de către inițiatoare, vrea sa scape de ele, dar numai dacă merge în America nu o mai pot găsi, de zici ca România e un sat cu 5.000 de locuitori.
Nu înțeleg nici de ce mama știe adresa fiicei, nu înțeleg nici cum mama nu s-a prezentat totuși la ușa fiicei, în condițiile în care știa adresa și de jumate de an nu a mai primit bani.

Na, eu una nu pot crede.
Dacă însă e adevărat, îmi pare rău pt asemenea situație și îmi cer scuze.

#282
_Ramina_

_Ramina_

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 12.01.2020
Pai am scris prin anul 2019 - din cauza situatiei in care ma aflam  am fost asa de disperata sa termin de platit creditul, am scris ca lipsa unui acoperis stabil deasupra capului a fost cea mai mare problema pentru mine dar nu am intrat in mai multe detalii sa explic de ce cat sa scriu? kilometric? Nu citeste lumea sau daca citeste acuza ca e postul prefabricat.

View PostRamina_1, on 20 iulie 2019 - 22:57, said:

Am credit pe bune, de ce as minti? Ca doar n-oi sta din chirie in chirie toata viata. Eu sunt foarte disperata sa termin de platit, poate de asta vi de pare ciudat Posted Image) Cea mai mare problema a mea e ca n-am avut niciodata un acoperis stabil deasupra capului.

Ca sa imi explic intregul istoric al vietii ar insemna sa scriu foarte mult off topic. Mi-am dorit sa achit creditul nu cat mai multe realizari materiale. Am rezolvat cu creditul, acum ma concentrez pe urmatoarea problema. Da - viata mea e un haos de probleme, ce sa fac? E din cauza mamei care a trait o viata iresponsabila si inconstienta. Stie unde stau pentru ca m-a ajutat cu mutatul. in vara 2022 a stat la mine si mi-a cheltuit toate econimiile personale.  Am mutat-o intr-o chirie de acolo s-a mutat in alte 2 chrii, azi am vizitat-o pentru prima oara in cea mai recenta chirie in care sta. N-am stat nici juma de ora, ne-am certat si am plecat.

Cat despre mutarea mea in alt oras din Ro sau in alta tara din UE ar fi fost o alternativa daca nu eram cu acest american. Acum as aprecia daca ai avea un sfat pe bune fara dubii off topic in legatura cu casatoria mea cu acest american urmata de emigrarea mea in USA. Mutumesc.

#283
Chayah

Chayah

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,038
  • Înscris: 21.08.2016
Am înțeles, Ramina, te rog să mă scuzi!

Întâi și întâi ar fi bine să rupi legatura cu mama ta, înțeleg că îți face mult rău relația cu ea.
E posibil ca odată scăpată de sub presiunea ei, să vezi cu totul altfel întreaga situație și deciziile care ar fi bune pentru tine.


Quote

Cat despre mutarea mea in alt oras din Ro sau in alta tara din UE ar fi fost o alternativa daca nu eram cu acest american. Acum as aprecia daca ai avea un sfat pe bune fara dubii off topic in legatura cu casatoria mea cu acest american urmata de emigrarea mea in USA. Mutumesc.



În ce fel consideri ca ești în relație cu "acest american"?
Și în ce fel relația cu acest american te împiedică să te muți în alt oraș în România sau într-o țară europeană?

Edited by Chayah, 09 January 2023 - 09:46.


#284
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,466
  • Înscris: 21.04.2014

View Post_Ramina_, on 08 ianuarie 2023 - 19:42, said:



Eh el zice ca teoretic nu ar trebui sa avem problema asta deoarece avem istoric de ani de zile, fotografii, carti de credit pe numele ambilor, etc.

Teoretic pare simplu.
Insa practic, la interviuri, va trebui sa convingi pe agentul USCIS ca te-ai casatorit din dragoste cu el in Romania. Lucru cam greu de demonstrat, cind dupa atitia ani de cind va intilniti, inca te referi la viitorul tau sot cu termenul de "acest american" si continui sa te indoiesti de viata pe care o veti avea impreuna. Pe linga faptul ca din start te nemultumeste ca el locuieste cu chirie si are un caracter dificil, frustarile tale vor creste in tot acest timp. In primul rind fiindca nu vei avea dreptul la munca pina nu obtii viza permanenta in SUA si in al doilea rind pentru ca vei depinde de banii lui pe o perioada nedeterminata. Iar cit de darnic va fi sotul tau cu tine, fara ca sa apara certuri intre voi, nimeni nu poate anticipa. Tu il cunosti cel mai bine. Bafta! :OK:

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate