Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi
 Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...
 Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...
 Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart

Accesare Plex prin webstation
 

Ciclul razboaielor

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#1
bucag

bucag

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 09.07.2019
Cele doua razboaie mondiale clar au fost izbucnite de oameni frustrati care au vrut mai mult decat aveau:  de regi si imparati care voiau teritorii si putere mai mare, de aristocrati care voiau averi si proprietati,  de industriasi militari care voiau sa faca profit de pe urma productiei armelor.
Asasinatul de la Sarajevo sau invadarea Poloniei sunt pretexte pentru ca in realitate, ambele razboaie mondiale au fost dorite de oameni lacomi care voiau mai mult decat voiau.  

Primul razboi mondial  a fost  dintre monarhisti   vs  republicani,  intre aristocrati vs burghezi. Republicanii si burghezii au castigat razboiul, iar marile monarhii s-au desfiintat, in vreme ce aristocratia si-a pierdut privilegiile si monopolul de altadata, intrand pe scena burghezimea.

Al doilea razboi mondial a fost dintre republicani divizati in liberali, socialisti si fascisti,   si intre burghezi si muncitori . Razboiul a fost castigat de liberali si socialisti,  respectiv de  muncitori.  Burghezii au fost casapiti de socialisti si muncitori, iar fascistii au fost batuti de tabara social-liberala.

Razboiul rece a fost dintre liberali si socialisti, respectiv dintre muncitori si corporatisti. A fost castigat de liberali si de corporatisti.   Muncitorii au fost casapiti de automatizare  si de  consumeristi, iar socialistii au falimentat in fata liberalismului.  In vreme ce liberalii au fost  dominati de corporatisti

Astazi lumea e dominata de corporatisti si consumeristi.  

De fiecare data cand au existat inegalitati si frustrari privind averile si proprietatile, a izbucnit   un razboi major!  


Credeti ca suntem in pragul unui nou razboi mondial?
Daca aristocratii si monarhistii au fost casapiti in primul razboi mondial, burghezii si fascistii  in al doilea razboi mondial, muncitorii, liberalii  si socialistii in razboiul rece,  oare  corporatistii  si consumeristii  vor disparea in urmatorul ?

Edited by bucag, 19 July 2019 - 21:49.


#2
benetusseryo

benetusseryo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 768
  • Înscris: 07.06.2019
nu capitalismul .
ci banul, care insemna noua forma de a cuceri popoare sau lumea intreaga.
moneda mea valoreaza cat 150.000 de ale tale.
aduceti-va aminte de Bursa. este doar o metoda de a cuceri popoare si omora oameni.
un mare imparat roman spunea ca : "nici un popor nu-si da seama ca urmeaza sa fie cucerit " !

Edited by benetusseryo, 19 July 2019 - 21:52.


#3
13-14

13-14

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 466
  • Înscris: 12.07.2019
Care e diferenta intre aristocrati si burghezi?

Care erau burghezii dintre astia? Declanșarea războiului a fost asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand din Austria, moștenitor al tronului Austro-Ungariei, de către naționalistul iugoslav Gavrilo Princip la Sarajevo la 28 iunie 1914. Aceasta a declanșat o criză diplomatică atunci când Austro-Ungaria a dat un ultimatum Regatul Serbiei, și alianțe internaționale încurcate formate în deceniile anterioare au fost invocate. În câteva săptămâni marile puteri se aflau în război, iar conflictul se răspândea în curând în întreaga lume.
La 28 iulie, austro-ungarii au declarat război Serbiei, iar a doua zi Rusia a declarat o mobilizare parțială, urmată de o mobilizare generală la 30 iulie. Germania a prezentat un ultimatum Rusiei de a demobiliza și, când a fost refuzat, a declarat război Rusiei la 1 august. Fiind depășită numeric pe Frontul de Est, Rusia a îndemnat aliatul său Triple Enten France să deschidă un al doilea front în vest. Peste patruzeci de ani mai devreme în 1870, războiul franco-prusac a pus capăt celui de-al doilea imperiu francez, iar Franța a cedat provinciile Alsacia-Lorena într-o țară unificată. Amărăciunea în legătură cu această înfrângere și hotărârea de a relua Alsacia-Lorraine au făcut acceptarea pretenției Rusiei de a ajuta o alegere ușoară, astfel că Franța a început să mobilizeze pe deplin la 1 august, iar pe 3 august Germania a declarat război Franței. Granița dintre Franța și Germania a fost puternic fortificată de ambele părți, astfel încât, conform planului Schlieffen, Germania a invadat Belgia și Luxemburgul neutru înainte de a se deplasa spre Franța de la nord, ceea ce a determinat Regatul Unit să declare război Germaniei la 4 august datorită încălcarea neutralității belgiene. După ce marșul german de la Paris a fost oprit în bătălia de la Marne, ceea ce a devenit cunoscut ca Frontul de Vest sa stabilit într-o luptă de uzură, cu o linie de tranșee care sa schimbat puțin până în 1917. Pe Frontul de Est armata rusă a condus un succes campania împotriva austro-ungurilor, însă germanii și-au oprit invazia de Prusia de Est în bătăliile din Tannenberg și Lacurile Masuriene. În noiembrie 1914, Imperiul Otoman sa alăturat Puterilor Centrale, deschizând fronturi în Caucaz, Mesopotamia și Sinai. În 1915, Italia sa alăturat Aliaților, iar Bulgaria sa alăturat Puterilor Centrale; România sa alăturat aliaților în 1916, la fel ca și Statele Unite în 1917.
Guvernul rus sa prăbușit în martie 1917, iar o revoluție din noiembrie, urmată de o nouă înfrângere militară, a adus rușii la dispoziție cu puterile centrale prin Tratatul de la Brest-Litovsk, care ia acordat germanilor o victorie semnificativă. După o uimitoare ofensivă germană de-a lungul Frontului de Vest, în primăvara anului 1918, aliații au adunat și au condus germanii într-o serie de ofensive de succes. La 4 noiembrie 1918, imperiul austro-ungar a fost de acord cu un armistițiu, iar Germania, care avea propriile probleme cu revoluționarii, a acceptat un armistițiu la 11 noiembrie 1918, terminând războiul în victoria aliaților.
Până la sfârșitul războiului sau imediat după aceea, Imperiul German, Imperiul Rus, Imperiul Austro-Ungar și Imperiul Otoman au încetat să mai existe. Au fost redesenate granițele naționale, au fost restaurate sau create mai multe națiuni independente, iar coloniile germane au fost împărțite între victorii


oare  corporatistii  si consumeristii  vor disparea in urmatorul ?


Astia cine-s?

Edited by 13-14, 19 July 2019 - 21:54.


#4
bucag

bucag

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 09.07.2019
Multi zic ca odata la 20-40 ani are loc un conflict major.

Daca nu luam in seama razboiul rece, as zice ca a trecut cam mult timp de la WW2.  
Lumea e din nou in haos moral, criza economica  si inegalitate, exact cum au fost prin anii 1900-1910, sau prin anii 20-30'.

Cand exista o gramada de nemultumiti si frustrati care se plang ca au mai putin in timp ce altii au resurse si detin mai multe teritorii , izbucneste un razboi major!

#5
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Uite unde ne erau marii filozofi:"clar au fost izbucnite de oameni frustrati"
Dar de gramatica, ce parere ai? E vorba de gramatica celor frustrati de limba romana. Putintica rusine, vorbest agramat, dar faci filozofia capitalismului si a comunismului.E drept, ca sa ajungi in Poiana,  nu trebuie decat sa postezi. Orice, oricum.Nasol moment.
"Declanșarea războiului a fost asasinarea"
Bine ca macar nu vorbesti singur, ci cu cei care te pot intelege.

Edited by myshyk, 19 July 2019 - 21:55.


#6
bucag

bucag

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 09.07.2019

View Post13-14, on 19 iulie 2019 - 21:52, said:

Care e diferenta intre aristocrati si burghezi?

Care erau burghezii dintre astia? Declanșarea războiului a fost asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand din Austria, moștenitor al tronului Austro-Ungariei, de către naționalistul iugoslav Gavrilo Princip la Sarajevo la 28 iunie 1914. Aceasta a declanșat o criză diplomatică atunci când Austro-Ungaria a dat un ultimatum Regatul Serbiei, și alianțe internaționale încurcate formate în deceniile anterioare au fost invocate. În câteva săptămâni marile puteri se aflau în război, iar conflictul se răspândea în curând în întreaga lume.
La 28 iulie, austro-ungarii au declarat război Serbiei, iar a doua zi Rusia a declarat o mobilizare parțială, urmată de o mobilizare generală la 30 iulie. Germania a prezentat un ultimatum Rusiei de a demobiliza și, când a fost refuzat, a declarat război Rusiei la 1 august. Fiind depășită numeric pe Frontul de Est, Rusia a îndemnat aliatul său Triple Enten France să deschidă un al doilea front în vest. Peste patruzeci de ani mai devreme în 1870, războiul franco-prusac a pus capăt celui de-al doilea imperiu francez, iar Franța a cedat provinciile Alsacia-Lorena într-o țară unificată. Amărăciunea în legătură cu această înfrângere și hotărârea de a relua Alsacia-Lorraine au făcut acceptarea pretenției Rusiei de a ajuta o alegere ușoară, astfel că Franța a început să mobilizeze pe deplin la 1 august, iar pe 3 august Germania a declarat război Franței. Granița dintre Franța și Germania a fost puternic fortificată de ambele părți, astfel încât, conform planului Schlieffen, Germania a invadat Belgia și Luxemburgul neutru înainte de a se deplasa spre Franța de la nord, ceea ce a determinat Regatul Unit să declare război Germaniei la 4 august datorită încălcarea neutralității belgiene. După ce marșul german de la Paris a fost oprit în bătălia de la Marne, ceea ce a devenit cunoscut ca Frontul de Vest sa stabilit într-o luptă de uzură, cu o linie de tranșee care sa schimbat puțin până în 1917. Pe Frontul de Est armata rusă a condus un succes campania împotriva austro-ungurilor, însă germanii și-au oprit invazia de Prusia de Est în bătăliile din Tannenberg și Lacurile Masuriene. În noiembrie 1914, Imperiul Otoman sa alăturat Puterilor Centrale, deschizând fronturi în Caucaz, Mesopotamia și Sinai. În 1915, Italia sa alăturat Aliaților, iar Bulgaria sa alăturat Puterilor Centrale; România sa alăturat aliaților în 1916, la fel ca și Statele Unite în 1917.
Guvernul rus sa prăbușit în martie 1917, iar o revoluție din noiembrie, urmată de o nouă înfrângere militară, a adus rușii la dispoziție cu puterile centrale prin Tratatul de la Brest-Litovsk, care ia acordat germanilor o victorie semnificativă. După o uimitoare ofensivă germană de-a lungul Frontului de Vest, în primăvara anului 1918, aliații au adunat și au condus germanii într-o serie de ofensive de succes. La 4 noiembrie 1918, imperiul austro-ungar a fost de acord cu un armistițiu, iar Germania, care avea propriile probleme cu revoluționarii, a acceptat un armistițiu la 11 noiembrie 1918, terminând războiul în victoria aliaților.
Până la sfârșitul războiului sau imediat după aceea, Imperiul German, Imperiul Rus, Imperiul Austro-Ungar și Imperiul Otoman au încetat să mai existe. Au fost redesenate granițele naționale, au fost restaurate sau create mai multe națiuni independente, iar coloniile germane au fost împărțite între victorii

Burghezii si aristocratii sunt diferiti!
O spune dex-ul!

aristocrat - definiție și paradigmă | dexonline
burghez - definiție și paradigmă | dexonline
Primul razboi mondial dintre republicani si monarhisti  a izbucnit din cauza ca imparatii puterilor centrale, Imperiul German, Imperiul Austro-Ungar   si Imperiul Otoman au vrut sa se extinda, dar si puterile Antantei ca Franta,  Imperiul Rus, Regatul Italiei, Imperiul Britanic si Statele Unite ale Americii  au vrut suprematie globala.  Miza erau coloniile si resursele lor! Toate marile industrii militare s-au pus inca de la  1900 pe produs arme  si arsenal in masa, iar taberele s-au alcatuit inca din 1880-1900 ca sa se pregateasca pentru razboi.  Iar multi oameni saraci,  constructori, muncitori, fermieri si studenti din randul clasei sarace sufereau de foame, boli si lipsuri datorita monopolului aristocraticilor, nobilimii si familiilor regale.  Si a rezultat revolutia bolsevica din 1917.  Asta in vreme ce liberalii, burghezii,  democratii si  republicanii nu mai suportau dominatia monarhiilor si aristocratiei.
Primul razboi mondial a fost pierdut de imperialisti monarhisti, conservatori  si aristocrati, imperiile s-au desfiintat si au castigat republicanii  si  burghezii.
Republicani care erau divizati in liberali , socialisti si fascisti.  

Dar apoi a venit marea depresiune si saracii au fost si mai loviti.  Din cauza asta au fost instaurate regimuri totalitare, precum cel  nazist  hitlerist in Germania,  cel fascist in Spania si Italia,  cel sovietic stalinist  in Rusia si social-liberalismul roosveltian in SUA.
Si muncitorii si socialistii  i-au casapit pe burghezi  in Europa de Est si Asia, iar fascistii au pierdut razboiul. Nedreptatile, lipsurile materiale, inegalitatea, ambitiile  si dorinta de a stapani si mai multe teritorii si resurse  a dus iar la un razboi, dar unul mult mai devastator- cel de-al doilea razboi mondial dintre fascisti, liberali si socialisti. Germania Nazista, Italia fascista,  Imperiul Japonez  si Uniunea Sovietica doreau mai multe teritorii, inclusiv si americanii au dorit suprematie globala.  
Saracii au inceput sa capete mai multe drepturi si privilegii de la regimurile socialiste dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial, iar social-liberalismul si consumerismul lua amploare in SUA si Europa de vest, ridicandu-se clasa de mijloc! Imperiile coloniale anglo-franc au disparut, iar la scara planetara au aparut trei noi mari puteri:   America , Rusia si China care dicteaza si azi.

A urmat apoi razboiul rece dintre democratie si totalitarism, dintre liberali si socialisti, dintre America si Rusia. Razboiul a fost castigat tot de capitalisti si liberali. Si a urmat astfel epoca corporatismului si oligarhismului.

De la criza economica din 2008 se intrevad inegalitati tot mai acute si diferente tot mai mari intre bogati si saraci, clasa de mijloc fiind pe cale de disparitie.  Din cauza monopolului corporatist e tot mai greu sa-ti deschizi afacere.
Pretentiile au crescut, deci nu prea mai poti sa-ti gasesti un loc de munca usor sau sa avansezi in cariera.
De la o vreme observ frustrari pe seama ca altii au casa mai mare, mai multe masini, gagici mai frumoase,  mananca bine,  isi permit mai multe vacante, iar ceilalti n-au nimic, se plmba cu transportul in comun, stau in chirie, singura lor partenera e  Palmela sau o nevasta casnica si urata  si se hranesc cu covrigi si de la o zi la alta drepturile le sunt tot mai limitate, de la cenzura in media pana la legi tot mai absurde ce le limiteaza libertatea.
Multi sufera de lipsuri si invidie pe Corporatisti  si Liberali  care detin suprematia asupral lumii , iar revolutia IT si robotizarea au inceput sa distruga muncitorimea.
Razboiul Rece i-a distrus pe muncitori.

View Postmyshyk, on 19 iulie 2019 - 21:53, said:

Uite unde ne erau marii filozofi:"clar au fost izbucnite de oameni frustrati"
Dar de gramatica, ce parere ai? E vorba de gramatica celor frustrati de limba romana. Putintica rusine, vorbest agramat, dar faci filozofia capitalismului si a comunismului.

Nasol moment ca  te apuci sa corectezi, dar nu am nicio greseala gramaticala.  
Mai cauta!

Edited by bucag, 19 July 2019 - 21:57.


#7
13-14

13-14

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 466
  • Înscris: 12.07.2019
Le cam amesteci. Ologarhii nu-s securistii aia rusi care au vandut rachete in OM?

#8
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,827
  • Înscris: 15.04.2019

View Postbucag, on 19 iulie 2019 - 21:45, said:

Daca aristocratii si monarhistii au fost casapiti in primul razboi mondial, burghezii si fascistii  in al doilea razboi mondial, muncitorii, liberalii  si socialistii in razboiul rece,  oare  corporatistii  si consumeristii  vor disparea in urmatorul ?
Oamenii săraci și manipulați/constrânși sunt carnea de tun în războaie, clasele privilegiate se conservă.
Mi se pare că le exagerezi cam grav. Se înțelege că după WW2 s-a ales praful de burghezi și că după războiul rece nu mai trage nimeni la șaibă.
P.S. Eu cred că în războiul cu șerpilienii vor dispărea hipsterii și trotinetiștii.

Edited by __Dan__, 19 July 2019 - 21:59.


#9
bucag

bucag

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 09.07.2019

View Post13-14, on 19 iulie 2019 - 21:56, said:

Le cam amesteci. Ologarhii nu-s securistii aia rusi care au vandut rachete in OM?
Da, ei sunt.


Din ce observ din 2016 incoace, de cand e razboiul asta politic pe internet dintre progresism si conservatorism, observ si o lupta dintre corporatism  (burghezimea de azi ) si oligarhie (aristocratimea de ieri care incearca sa revina).

Am observat si la oligarhi precum Putin, Trump,  Orban, Le Pen, Farage,  Erdogan si Dragnea aceleasi mesaje anti-corporatii.  Ca nu au loc de ele sa faca ei profit si sa conduca tarile respective in mod autoritar cum le conduceau aristocratii si monarhii la 1900.

Edited by bucag, 19 July 2019 - 22:00.


#10
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,982
  • Înscris: 30.08.2017
Razboaiele au loc deoarece oamenii vor mai multi bani, putere, influenta pe de o parte, sau pentru castigarea unor drepturi/libertati pe de alta parte. Marx a scris manifestul comunist pe ideea ca, daca toti am fi egali, nu ne-am mai da in cap. Din pacate pentru noi, nu prea a nimerit-o.

Referitor la razboi...e cam complicat, tarile sunt foarte legate intre ele dpdv economic...nu prea e rentabil sa intri in razboi. Rusii sunt cam singurii interesati de subiect pentru ca raman in urma.

Edited by george_alexandru, 19 July 2019 - 22:01.


#11
13-14

13-14

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 466
  • Înscris: 12.07.2019

View Postbucag, on 19 iulie 2019 - 21:59, said:

Da, ei sunt.


Am observat si la oligarhi precum Putin, Trump,  Orban, Le Pen, Farage,  Erdogan si Dragnea aceleasi mesaje anti-corporatii.  

Trump si orban sunt securisti rusi care au vandut rachete in OM?
Dragnea cate a vandut?

Edited by 13-14, 19 July 2019 - 22:02.


#12
bucag

bucag

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 09.07.2019

View Postgeorge_alexandru, on 19 iulie 2019 - 21:59, said:

Razboaiele au loc deoarece oamenii vor mai multi bani, putere, influenta pe de o parte
Asta ar insemna ca din cauza capitalismului am avut nazism si socialism.
Din cauza nedreptatilor si inegalitatilor   din capitalism si feudalism  (care era inca existent in Rusia si China)   au aparut dictatori ca    Mao sau Lenin.  
Din cauza frustrarilor  si nemultumirilor   ca alti lacomi  capitalisti  aveau mai mult  au aparut dictatori ca Hitler ce au provocat razboaie.  


Adica vrei sa spui ca capitalismul e vinovat pentru toate genocidurile, razboaiele si dictaturile  din secolul 20?
Cum tot capitalismul a provocat colonialismul si imperialismul mentinand sclavia si deportarile in colonii?

#13
benetusseryo

benetusseryo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 768
  • Înscris: 07.06.2019
lumea asta nu o "invart" cei care stau cu orele pe Softpedia.
exista cate unii care stiu ca viata e limitata si nr nevlegilor in continua crestere.
pot avea diferite nationalitati si de obicei au ceea ce noi nu vom intelege niciodata : putere.

Edited by benetusseryo, 19 July 2019 - 22:08.


#14
bucag

bucag

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 09.07.2019

View Post13-14, on 19 iulie 2019 - 22:01, said:

Trump si orban sunt securisti rusi care au vandut rachete in OM?
Dragnea cate a vandut?

Nu trebuie neaparat sa fii rus ca sa fii oligarh.
Oricine poate deveni oligarh daca e un afacerist corupt si evazionist fara scrupule care se imbogateste prin metode necinstite.

La americani se foloseste alta denumire mai sotisficata....cea de MOGUL, asa cum a fost denumit Trump.
Dar si corporatisti ca Jeff Bezos,  Rockefeller, Warren Buffet,   Mark Zuckerberg ori Bill Gates sunt la fel de putrezi si monopolizeaza toata piata, dar ei mai incearca sa respecte regulile pietei, incearca sa para mai deschisi progresului si  oameni cinstiti care fac orice in folosul consumeristilor.

Iar Dragnea, care avea afaceri evazioniste si un imperiu financiar local prin Teleorman, clar era un mic oligarh in razboi cu multinationalele.


Eu nu vad toate certurile astea din politica decat ca niste conflicte dintre bogati.
Nu dintre progresisti si conservatori, nici dintre liberali si socialisti, dintre globalisti si nationalisti...termenii astia sunt doar de ochii lumii.  

In realitate e o lupta dintre clase, dintre oligarhi si corporatisti.
Iar la mijloc suntem noi, muritorii de rand.

Edited by bucag, 19 July 2019 - 22:09.


#15
liviu_np

liviu_np

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,176
  • Înscris: 05.06.2006

View Post13-14, on 19 iulie 2019 - 21:52, said:

Peste patruzeci de ani mai devreme în 1870,
.

Edited by liviu_np, 19 July 2019 - 22:11.


#16
Freak404

Freak404

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 985
  • Înscris: 29.01.2008
Deja este un razboi mondial, cel economic.
Razboiul traditional nu isi mai are rostul...

#17
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,873
  • Înscris: 07.11.2006

View Postbucag, on 19 iulie 2019 - 21:45, said:

Cele doua razboaie mondiale clar au fost izbucnite de oameni frustrati care au vrut mai mult decat aveau:  de regi si imparati care voiau teritorii si putere mai mare, de aristocrati care voiau averi si proprietati,  de industriasi militari care voiau sa faca profit de pe urma productiei armelor.
Asasinatul de la Sarajevo sau invadarea Poloniei sunt pretexte pentru ca in realitate, ambele razboaie mondiale au fost dorite de oameni lacomi care voiau mai mult decat voiau.  

Primul razboi mondial  a fost  dintre monarhisti   vs  republicani,  intre aristocrati vs burghezi. Republicanii si burghezii au castigat razboiul, iar marile monarhii s-au desfiintat, in vreme ce aristocratia si-a pierdut privilegiile si monopolul de altadata, intrand pe scena burghezimea.

Al doilea razboi mondial a fost dintre republicani divizati in liberali, socialisti si fascisti,   si intre burghezi si muncitori . Razboiul a fost castigat de liberali si socialisti,  respectiv de  muncitori.  Burghezii au fost casapiti de socialisti si muncitori, iar fascistii au fost batuti de tabara social-liberala.

Razboiul rece a fost dintre liberali si socialisti, respectiv dintre muncitori si corporatisti. A fost castigat de liberali si de corporatisti.   Muncitorii au fost casapiti de automatizare  si de  consumeristi, iar socialistii au falimentat in fata liberalismului.  In vreme ce liberalii au fost  dominati de corporatisti

Astazi lumea e dominata de corporatisti si consumeristi.  

De fiecare data cand au existat inegalitati si frustrari privind averile si proprietatile, a izbucnit   un razboi major!  


Credeti ca suntem in pragul unui nou razboi mondial?
Daca aristocratii si monarhistii au fost casapiti in primul razboi mondial, burghezii si fascistii  in al doilea razboi mondial, muncitorii, liberalii  si socialistii in razboiul rece,  oare  corporatistii  si consumeristii  vor disparea in urmatorul ?

Apai colega de forum,io' sincer sa fiu cu tine,parerea mea si impresia mea este ca tu ai deschis un  subiect ori la misto,adica pe rumaneste sa fie,ori la plezneala,adica tot sa fie.
Sincer sa fiu,planeta in jurul carei gravitezi este una la nivel inalt,amice.
Parerea mea sincera despre rahatul tau de subiect nu mi-o pot exprima,sau mai nou si recent,conform dex-ului european cu drepturi este ca tu habar n-ai,da' ce zic io' ca habar n-ai,esti total pe din afara cu prostiile tale cu tot,afisate mai sus.
Apai nu va suparati stimati tovarasi din conducerea selectului forum aci de fata,da' io' nu ma pot abtine sa comentez asa ceva vazand prost---iile debitate cu stiinta,dar mai ales cu necunostiinta de cauza,
Ne-am dat dracu' cu istoria,cu geografia,cu romana,cu tot,absolut tot.Noroc ca forumu' asta mai accepta una alta.

#18
MikeSpike

MikeSpike

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,476
  • Înscris: 22.01.2015
Razboiul asa cum il descrii nu va mai fi!Veci!  Mai apar puseuri regionale,bagatelle la cati stam pe bolovan.  Se merge in schimb pe razboaie economice si informatice... sant mult mai putin costisitoare si daune mai mari.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate