Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare apartament zona Dristor

La 22 de ani in Spania, Castellón

Catalin Tolontan dat afara si de ...

WEBASTO pt duster pe motorina
 One World Radio/TOMORROWLAND in R...

Upgrade memorie ram DDR4 la laptop?

Timberland sau Columbia

AMD, evolutie procesoare laptop
 Shazam pentru Parfumuri?

Transportul in comun in Bucuresti...

Recomandare - disjunctoare difere...

Puteti sa imi recomandati si mie ...
 Camerele de supraveghere dau uneo...

Haine de iarna

Junsun V1 pro Qashqai j11 probleme

Tinichigerie/vopsitorie in Consta...

HGS / OGS in Turcia - mic ghid

* * * * * 5 votes
  • Please log in to reply
1716 replies to this topic

danutzu_1069

danutzu_1069

Senior Member

• Grup: Senior Members
Pentru parte a doua, ai traseul asta: https://goo.gl/maps/WpDRi7fPmbz12jJb7
Çamlık (SGS)     Reşadiye        8.00 ₺
Reşadiye            Kurnaköy      22.00 ₺
Kurnaköy 2         Tem Akyazı   89.50 ₺
Akyazı                 Akıncı           34.75 ₺
Ankara Alın         Alayhan       111.00 ₺
                                 Toplam 265.25 ₺

Este si varianta de a iesii direct in O4, si apoi in O7: https://goo.gl/maps/kjMXbYo3zi13VMpy7
dar... aglomeratie

sau asta, doar pe O4: https://goo.gl/maps/wSLFJMt6BHw9arHb7
dar interchange-ul O2 cu O4 este o nebunie curata... 90% din timp este aglomerat

Jerome4

Jerome4

Member

• Grup: Members

View Postdanutzu_1069, on 15 iunie 2023 - 09:26, said:

Pentru parte a doua, ai traseul asta: https://goo.gl/maps/WpDRi7fPmbz12jJb7

Multumesc mult !

Postasul666

Postasul666

Member

Posibil să se fi scris, am cauta, nu am găsit.
Cum pot încarcă online, din România, contul HGS?
Am făcut un transfer bancar dar a fost refuzat de banca pe motiv ca trebuie sa am cont în lire turcești.

Maskatu

Maskatu

Senior Member

Incarci online cu linkul acesta
https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf
Dai sus pe incarcare balanta, introduci nr pasaportului cu care ai procurat prima data HGS, numarul de inmatriculare si una din sumele predefinite. Apoi esti redirectionat sa pui datele cardului si platesti online.

Eu am chrome si traduce automat din turca in romana , prin google translate, pentru ca site-ul este in... turca.

Postasul666

Postasul666

Member

Am făcut și asa, doua plăti. Aseară au apărut ca finalizate, azi mi-au dat banii înapoi, banca BT.
O sa încerc și cu un card revolut.

Maskatu

Maskatu

Senior Member

Eu am incercat din start cu Revolut si a mers din prima....

danutzu_1069

danutzu_1069

Senior Member

@postasul666, plata se face în TL. Este un pic mai ciudat, dar nu merge sa plătești cu card in lei sau euro.
Daca ai Rovolut, sau ceva similar, va merge.

marian.bazavan

marian.bazavan

Senior Member

Cat mai e pretul pt trecere "Göcek Tüneli" in trecere spre Fethiye? Se plateste doar cash? Nu am vazut poarta HGS.

kkkotto07

kkkotto07

Member

Incerc sa incarc si eu contul, pe aplicatia mobila primesc eroare indiferent de card, Bcr sau Revolut, pe cel din urma am si lire si lei. Mesajul e ca tranzactia nu a fost aprobata, sa iau legatura cu banca. Pe calculator, indiferent de site, introduc nr pasport si nr auto, si, fara a mai ajunge la a introduce datele cardului, imi apare un mesaj/eroare ''Numai produsele HGS achiziționate de la PTT pot fi încărcate''. Dar hgs-ul de la o posta din Istanbul l-am luat. Aveti idee care-i tb?

Edited by kkkotto07, 20 June 2023 - 14:25.

danutzu_1069

danutzu_1069

Senior Member

Nu pe aplicatia mobila.
Incearca link asta: https://pttbank.ptt....eb/#/pages/hgs.
sau aici: https://hgsmusteri.p...s.jsf#violation
unde alegi "BAKİYE YÜKLEME"

Nr pasaport sa fie cel cu care ai cumparat hgs. obligatoriu. (chiar daca acel pasaport nu mai este valabil)

Edited by danutzu_1069, 20 June 2023 - 14:34.

kkkotto07

kkkotto07

Member

Pai fix asa am facut, nr pasaportului e acelasi cu cel cu care am cumparat stickerul, de altfel nici n-am altul expirat, mesajul in turca e asta, pe ambele site-uri,
HGS’ de kayıtlı plaka ile TCKN/VKN/Pasaport No bilgileri uyumlu olmalıdır. Yalnızca PTT’den alınmış HGS ürününe yükleme yapılabilir,
care s-ar traduce asa:
Plăcuța înregistrată în HGS și TRN/VKN/Pașaport Nicio informație nu trebuie să fie compatibilă. Numai produsele HGS achiziționate de la PTT pot fi încărcate.

Edited by kkkotto07, 20 June 2023 - 14:55.

danutzu_1069

danutzu_1069

Senior Member

Ai facut cont online aici: https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf
?
Daca nu, incearca sa faci folosind nr de pasaport cu care ai cumparat hgs.
Daca nu merge, incearca cu: 00nrpasaport
incearca si la incarcare la fel.

Daca ai pastrat chitanta cu care ai cumparta hgs, vei gasi scris nr de pasaport (posibil sa fi gresit aia ceva la nr de pasaport...)

Edited by danutzu_1069, 20 June 2023 - 16:09.

marian.bazavan

marian.bazavan

Senior Member

Vineri noaptea incepe vacanta. 3500 km, mai pe drept mai pe ocolite. @Danut, te rog un calcul pt traseu.....
Autostrada 1
Autostrada 2
Autostrada 3
Autostrada 4
Multumesc!!!!

Postasul666

Postasul666

Member

In sfarsit am rezolvat cu contul HGS. Eu am contul de cativa ani. Intamplarea a facut ca, in contul de atunci sa am acelasi numar de masina ca si cea pe care o am acum. Intre timp eu am avut alte masini cu alte numere. Anul acesta am fost in Turcia prima data prin martie si am facut cont cu pasaportul actual. Cand ma logam pe site, eu ma logam cu contul vechi, numarul masinii corespundea. Aveam o datorie de 2,5 lire si cu toate ca transferam bani, datoria nu disparea. Ce ma ducea in eroare era faptul ca in acel cont imi apareau unele treceri de anul acesta, dar nu toate. Apoi mi-am facut alt cont cu pasaportul actual si am vazut ca am in cont 256 de lire si toate trecerile achitate...
Mai am o nelamurire: cum mai pot adauga inca o masina? Ca la vara o sa ma duc cu alta masina si as vrea sa beneficiez de ce am acum in cont...

danutzu_1069

danutzu_1069

Senior Member

@Postasul666, stai sa ne intelegem un pic. Apropo de HGS se intampla doua actiuni consecutive.
Prima actiune este achizitia HGS, in turcia, la PTT sau vanzatorii agreeati, pentru un nr de inmatriculare, folosind un pasaport.
A doua actiune este de ati creea un cont online pentru a vizualizasoldul incarcari, etc...
Asta poti face doar dupa ce ai HGS in buzunar. Contul online il creezi folosind  adresa de mail, si nr de pasaport cu care ai achizitionat HGS (acelasi nr il vei folosi si cand incarci online)
Dupa ce ai creeat contul, vei vedea ca in cont iti apare nr de inmatriculare, nr de pasaport si seria HGS.

Acum, care este situatia ta?
Ai un HGS de cativa ani, pe un nr de inmatriculare cumparat cu un nr de pasaport, si pentru care ti-ai facut un cont online...

Ce ai facut anul asta? ai cumparat alt HGS pe nr vechi, folosint alt nr de pasaport?
Daca da, asta nu este bine pentru ca fiind doua HGS-uri pe acelasi nr.... nu o sa stie sistemul de pe care sa ia. In cazul asta, la urmatoarea vizita va trebui sa mergi la PTT sa ceri inchiderea sau contopirea celor doua conturi, sau sa ceri ca la contul al doulea sa schimbi nr de inmatriculare cu cel cu care esti atunci...

Poti sa mai cumperi inca un HGS, pentru alt nr de inmatriculare, daca mai ai pasaportul valabil. Daca nu il ai, intaii ceri la PTT actualizarea nr de pasaport, apoi poti cumpara HGS.

Spun asta, deoarece, ati observat ca atunci cand va logati la https://hgsmusteri.ptt.gov.tr, prumul lucru care apare este numele si seria de pasaport (afisata partial) si un buton numit "conturi"
Sunt curios, la cei care aveti cont online, ce mai scrie? "client corporativ" sau altceva?

danutzu_1069

danutzu_1069

Senior Member

View Postmarian.bazavan, on 22 iunie 2023 - 09:12, said:

Vineri noaptea incepe vacanta. 3500 km, mai pe drept mai pe ocolite. @Danut, te rog un calcul pt traseu.....
Autostrada 1  67 TL
Autostrada 2  6,5TL
Autostrada 3  96,75 TL
Autostrada 4  84,25 TL
Multumesc!!!!

As mai avea de adaugat, @toti, faptul ca se plateste exclusiv cu HGS chiar si pe unele portiune de autostrada administrate privat.
Un exemplu in aceste sens este apendicul O7, intre Mahmutbey si Odayeri. https://goo.gl/maps/2JZWnYzcigQuVBb6A
Pe portiunea asta, doar cu GHS, nu sunt porti fizice, cu bariere. Sut doar portaluri SGS care citesc din mers.
Doar daca iesiti pe D220, sau continuati pe main O7 veti intalniibariere pentri plata numerar sau card.

Postasul666

Postasul666

Member

View Postdanutzu_1069, on 22 iunie 2023 - 11:14, said:

Da, cam asa e treaba. Am atașat și câteva foto. O sa caut vechiul pașaport și dacă-l găsesc, bag niște lire și în contul vechi, sa scap de acea datorie. Și la vara, când trec și mașina cu care ma duc, încerc sa rezolv problema.
În poza 1 e contul vechi, din 2018, în poza cu nr. 2 e contul nou.

Attached Files

Edited by Postasul666, 22 June 2023 - 12:08.

leonardo2

leonardo2

Junior Member

• Grup: Junior Members
Salutare!
Legat de HGS ,de anul asta, pentru mine s-au simplificat mult lucrurile.
Am intrat în Turcia prin vama Hamzabeyli, continuat către Edirne, cu aproximativ 10 km înainte de Edirne , pe partea dreapta, este o benzinărie Petrol Ofisi care are oficiu PTT. Nu știu programul, dar duminică la ora 17 când am ajuns eu era deschis. Este o țipă mai grasuta acolo, foarte amabila. Nu se poate achiziționa decât cu lire, cash.
La întrarea în benzinărie am văzut o tabela cu cursul valutar, presupun coa exista o casa de schimb valutar în interior. Eu mu am avut nevoie, deoarece afara sunt 2 bancomate de unde se pot scoate lire. Eu am scos de pe cardul Revolut , fără comision,  de la Ziraat Bank.
Cu lirele am mers si am incarcat HGS la PTT. Simplu.
Apoi am făcut și plinul la mașină și am mers mai departe.
Total timp oprire: 20 minute.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate