![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
HGS / OGS in Turcia - mic ghid
Last Updated: Dec 06 2023 15:07, Started by
oztan
, Jul 16 2019 11:31
·
47

Posted 19 April 2023 - 10:55

va salut
M-am intors ieri din Turcia. Mi- am cumparat sticker HGS , totul OK , am incarcat 200 Lire pe el ( atat mi a cerut la posta) . ieri la vama imi spune ca mai am de plata 70 de lire , sa trag pe dreapta sa ma duc sa platesc . M-am invartit ca prostul prin vama 20 de minute nu era nici un ghiseu sa platesc. In cele din urma am plecat. Astazi mi am instalat aplicatia HGS , imi gaseste nr masinii. Nu imi spune cat am de plata, dar mi-ar da posibilitatea sa incarc cu bani. Incerc sa folosesc revolut , insa imi da eroare. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa platesc si acei 70 lire ramasi. Va multumesc |
Posted 19 April 2023 - 13:07

@gigibecali200, Încărcarea nu o faci în aplicație ca nu merge, folosești browser cu link-urile prezentate mai sus.
Aici poți afla, pe baza nr de înmatriculare, dacă ai amenzi auto: https://ivd.gib.gov....d_side/main.jsp (Foreign vehicle plates) Aici poți vedea, pe baza nr de înmatriculare dacă ai restante la taxe de drum: https://webihlaltaki...falar/Sorgulama (link se deschide mai greu, incearca seara) Edited by danutzu_1069, 19 April 2023 - 13:19. |
Posted 19 April 2023 - 13:28

@baron 2004, (o sa vina intrebarea...), se poate schimba, la PTT, cu talonul masinii, dar sa fie din aceiasi categorie (a fost pe turism, tot pe turism trebuie sa fie, nu pe camion..
![]() Dar bariera lingvistica poate fi o piedica... Nu uita, daca mergi cu masina care nu este pe numele tau, sa faci imputernicire tradusa legalizata si apostilata (stiu, o sa fie diverse voci care o sa spuna ca merge doar cu ea in engleza... etc.... dar cred ca nu preferi sa te intoarca din drum un vames care ...n-a dormit bine sau s-a certat cu ... consoarta) |
Posted 21 April 2023 - 17:19

Salut !
Intre 13-16 Apr am facut primul meu drum cu masina spre Istanbul. Am achizitionat sticker-ul HGS de la un PTT din Istanbul (100 lire cash, din care 25 lire sticker-ul si 75 lire credit) Pt crearea contului am urmat instructiunile de pe forum. La intoarcerea catre casa nu am avut nicio problema in vama, totul a mers ok (20-25 min). Uitandu-ma pe site-ul HGS am observat ca la intoarcere am fost taxat doar 5 lire (nu 23,25 ca la dus). Pare ca am fost "detectat" pe autostrada abia in apropiere de Edirne. ![]() Nu-mi apare nimic altceva de plata pe site-ul webihlaltakip.kgm.gov.tr ![]() Insa pe ivd.gib.gov.tr imi apare de plata fix suma de 23,25 lire. Sa fie oare o amenda si suma sa fie doar o conicidenta cu tariful Istanbul - Edirne? Oricum o voi plati pt a evita eventuale probleme. ![]() |
Posted 21 April 2023 - 21:22

Asta chiar este ciudat.... Edirne Istanbul fiind autostrada "de stat", informatiile apar mai tarziu... dar la tine apare direct pe site-ul "cu amenzi"...
Debitul, clar este pentru taxe de drum.... S-or mai fi schimbat regulile... Dar totusi suma avuta in cont acoperea drumul efectuat....Cat zice ca ai sold in aplicatie? |
Posted 21 April 2023 - 21:36

@uic, cu ceva ani in urma si eu am patit ceva de genul acesta. Cu toate ca aveam sold suficient in HGS, am aparut cu datorie, dupa care datoria a fost "pedepsita" cu suplimentare. Dupa un timp toata datoria a disparut, dupa carea a reaparut, si tot asa timp de aproximativ 3 luni, aparea si disparea, dupa care a disparut definitiv si mi-a fost retrasa din cont doar suma standard pt bucata respectiva de autostrada.
Nu stiu daca ai sold suficient in aplicatia HGS, si totodata nu stiu daca si la tine este aceasi situatie. Edited by w140, 21 April 2023 - 21:39. |
Posted 21 April 2023 - 21:40

Si nu inteleg cum te-a detectat/identificat la Havsa, cand , presupun ca nu ai trecut pe la portile astea.... Asta este un nod, cu porti care nu sunt pe autostrada (ca la Edirne)
Poti incerca sa compui un e-mail in care sa descrii problema si sa ceri remedierea situatiei. Scrii in Engleza si eventual cu g-translate in Turca (sa fie in ambele limbi in e-mail) In mail sa apara nr de inmatriculare si seria HGS Eu am reusit in acest mod, o rambursare pentru incadrarea gresita a unui autoturism la categorie de autotren.... Edited by danutzu_1069, 21 April 2023 - 21:42. |
Posted 23 April 2023 - 12:25

Am sold suficient, si anume 46.75 lire.
Practic din 75 lire incarcate s-au scazut cele 2 treceri mentionate mai sus. ![]() O trec la categoria erori de sistem si o sa platesc cu cardul trecerea Istanbul - Edirne. Ce a ramas pe HGS voi folosi cu alta ocazie. Va tin la curent daca apar alte ciudatenii. |
Posted 24 April 2023 - 13:36

danutzu_1069, on 19 aprilie 2023 - 13:07, said:
@gigibecali200, Încărcarea nu o faci în aplicație ca nu merge, folosești browser cu link-urile prezentate mai sus. Aici poți afla, pe baza nr de înmatriculare, dacă ai amenzi auto: https://ivd.gib.gov....d_side/main.jsp (Foreign vehicle plates) Aici poți vedea, pe baza nr de înmatriculare dacă ai restante la taxe de drum: https://webihlaltaki...falar/Sorgulama (link se deschide mai greu, incearca seara) Salut, da , am verificat. am 75 de lire restanta. Incerc sa platesc cu Revolut , folosesc calculatorul nu telefonul sau aplicatia, dar imi da eroare. Spune ca nu este cardul corect. Ce ar fi de facut ? aveti idee ? multumesc. Edited by gigibecali200, 24 April 2023 - 13:40. |
|
Posted 07 May 2023 - 16:28

Va las mai jos doua link-uri pe care unul dintre proprietarii unei unitati de cazare mi le-a pus la dispozitie ptr. verificare treceri HGS.
Se introduce doar nr. inmatriculare si verificare non-robot, plus bifa de jos, dupa care e afisat tot istoricul trecerilor si daca mai este sau nu ceva de plata. https://webihlaltaki...falar/Sorgulama https://www.avrasyat...-gecis-odemesi/ La primu link trebuie sa aveti putina rabdare, se incarca mai greu, dar in final functioneaza. Al 2-lea link e ptr. efectuare plati restante, daca e cazul; are si meniu in lb. eng. Edited by aka_razvan, 07 May 2023 - 16:35. |
Posted 07 May 2023 - 18:20

Stim link-urile astea....
![]() Al doi-lea este strict pentru tunel Avrasia.... |
Posted 19 May 2023 - 11:38

Am incercat sa incarc din app dar da eroare. Apoi am bagat pe calculici
https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf Si a functionat. Am bagat 750, sa fie acolo. Noroc ca am gasit pasaportul vechi cu care am facut contul anul trecut. Pasaportul a expirat dar cand incarc HGS, imi cere nr lui. Sa il pun bine si pentru viitor. Banuiesc ca nu trebuie sa il car dupa mine... |
Posted 19 May 2023 - 11:48

@Maskatu.... Si eu am patit, dar am aflat, dupa multe tatonari, ca acel cont de HGS ramane legat de primul pasaport, indiferent de cate pasapoarte schimbi. Daca ai stickerul HGS nelipit, acum dau si o carcasa de plastic pe care o lipesti pe parbriz si in care pui stickerul, doar mergi cu el la orice PTT , il scaneaza si iti incarca direct cu ce suma vrei.
|
|
Posted 19 May 2023 - 13:18

As zice, dar nu sunt sigur, la reîncărcare nu trebuie pașaportul cu care ai făcut HGS. Doar ca crearea contului...
Încărcarea se face pe nr de înmatriculare al mașinii, asa ca mare atenție... |
Posted 19 May 2023 - 16:11

Eu in TR la Ptt sau PttBank, incarc contul doar cu seria HGS. (Pe una din masini nici macar stick-ul nu-l mai am)
Attached FilesEdited by w140, 19 May 2023 - 16:21. |
Posted 19 May 2023 - 17:21

Aia apare si in APP dar cand o bagi nu merge, da eroare, zice ca nu se face matchingul intre nr inmatriculare si sticker... Dar ei la calculiciul lor , sigur au acces la toate informatiile... nr inmatriculare, passport, nume, etc.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users