Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Film original sau pirat?

Cum poti inregistra CD-uri in for...

Probleme la acoperis datorita ins...

Transferuri instant intre bancile...
 player video

Carrefour Act for good

Parcare gratis in Bucuresti pentr...

Rovinieta prin SMS pentru masina ...
 Viteza mica Usb 3.2 gen.1 header

Cerificat atestare fiscala pentru...

Schimbare destinatie imobil din l...

Dorsalgie
 Recomandare brand cheie dinamomet...

Divorț la notar

Vechime vs km reali

Android 12 : "Yahoo Mail s-a ...
 

Mikrotik RouterOS - configuratii diverse, tricks, etc

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
430 replies to this topic

#361
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,253
  • Înscris: 06.06.2006
LE: am reusit conectare IKEv2 de pe android dar nu si de pe Windows din pacate

#362
dox81

dox81

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 14.06.2009
Ruleaza cineva un container cu dnsmasq pe routeros? Daca da, poate da share config-ului?
Dispozitivile smart cu ESP32 & ESP8266 nu se impaca deloc cu DHCP server de la mikrotik.

#363
marchand

marchand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 711
  • Înscris: 26.06.2008

View Postkretzu77, on 25 aprilie 2023 - 02:35, said:

LE: am reusit conectare IKEv2 de pe android dar nu si de pe Windows din pacate

Ce mesaj de eroare iti afiseaza ?

#364
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,131
  • Înscris: 18.04.2008
Mda, în loc de:
/ip ipsec mode-config add address-pool=vpn name=IKEv2

trebuie:
/ip ipsec mode-config add address-pool=IKEv2 name=IKEv2


greșeala mea

#365
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,374
  • Înscris: 29.11.2001
poi pool-ul ala "vpn" trebuie sa existe! :)

#366
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,131
  • Înscris: 18.04.2008
Corect, dar am greșit numele în postarea inițială, iar la Mode Config nu-l găsește

#367
Bx-ul

Bx-ul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 04.01.2009

View Postdox81, on 25 aprilie 2023 - 07:37, said:

Ruleaza cineva un container cu dnsmasq pe routeros? Daca da, poate da share config-ului?
Dispozitivile smart cu ESP32 & ESP8266 nu se impaca deloc cu DHCP server de la mikrotik.

Posibil ca raspunsul lui aruta sa te ajute? Vezi aici https://github.com/e...ino/issues/3630

Nu ia IP deloc, sau dupa ce il ia odata (si il setezi ca fix) apoi nu mai apare prezent deloc? Anumite IOT-uri pot sa isi ceara IP doar la evenimente si in rest sa nu comunice cu reteaua, la acestea e ideal sa le fixezi un IP static la inregistrarea in retea si apoi sa verifici dupa un timp ca functioneaza (fac sarcina fizica si merge comunicarea cu routerul/internetul). Ele vor functiona dar nu vei vedea lease-ul reinoit dupa ce efectueaza comanda, de-asta e important sa le pui IP fix la inregistrare (doar atunci am vazut sa isi ia IP), pentru ca e posibil sa aiba probleme cand comunica cu reteaua dupa un deep sleep si sa nu isi ia IP de-fapt desi isi fac sarcina lor dar doar local, adica nu mai dau in internet/router comanda/avertizarea. Am patit asta cu cateva modele de ESP-URI, de regula de la cele mai ieftine sau deep China models care au aceea functie de deep sleep pentru a nu consuma bateriile repede. Practic, ele sunt moarte cand nu au un event, iar apoi trimit in retea pachetul de date, dar nu cer reinoire IP.

#368
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,131
  • Înscris: 18.04.2008
Am refăcut setările pe wAP pentru L2TP Client și nu am acces la LAN :(

#369
dox81

dox81

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 14.06.2009

View PostBx-ul, on 29 aprilie 2023 - 12:39, said:

Posibil ca raspunsul lui aruta sa te ajute? Vezi aici https://github.com/e...ino/issues/3630
La mine problema era diferita. Vedeam in log-ul de la DHCP server multe deassigned - assigned IP catre device-ul cu ESP. Am incercat initial cu un dnsmasq setat pe un alt server. Aceeasi problema si acolo. Dupa ce am sapat prin internet, un baiat o rezolvase setand AP-ul in mod legacy (802.11b & 802.11g). ESP-ul(chinezarie TP-Link), fiind atat de prost, avea nevoie de conexiune 802.11b. Asa ca am ramas blocat in 2.4ghz cu acest standard vechi doar pentru o priza smart.
Multumesc oricum pentru input.

LE. Incercasem si cu static leases insa degeaba.

Edited by Ravy, 06 May 2023 - 05:16.


#370
Bx-ul

Bx-ul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 04.01.2009
Pai daca tu te asteptai sa mearga pe 5 GHz un IoT, cred ca greseala e la tine. Intai te uiti pe "cutie" sau pe net ce specificatii are produsul De curiozitate, ai vreun IoT pe 5 GHz? Sau nu am inteles eu bine. Ce te deranjeaza ca lucreaza pe 802.11b? Crezi ca ai nevoie de latime de banda pentru o priza smart, iti doresc sa nu ajungi sa consumi cu o priza smart latime de banda care sa fie sesizabila, fie si pe 802.11.b, la mine la o priza smart traficul e undeva la 1100 bps sau maxim 1400 bps. Sau problema ta e de semnal care nu ajunge la ea?

#371
dox81

dox81

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 14.06.2009
Nu sunt probleme cu semnalul deloc.. Recitind acum, nu am expus toata problema. Eu eram deja in 2.4ghz dar doar 802.11n cu chinezaria (fix cum scrie si pe instructiuni). Acum am trecut in 802.11b si se conecteaza orice device cu max 72mbps. O placere pentru atunci cand mai sare cate un device pe 2.4ghz pentru care are range-ul mai bun decat 5ghz.

#372
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,253
  • Înscris: 06.06.2006
Separa SSID-urile: unul pt 2.4 si altul pt 5
Doar pentru musafiri fa un Guest combinat (desi acolo il poti lasa doar pe 5).

#373
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,219
  • Înscris: 26.05.2022

View Postdox81, on 08 mai 2023 - 11:59, said:

Nu sunt probleme cu semnalul deloc.. Recitind acum, nu am expus toata problema. Eu eram deja in 2.4ghz dar doar 802.11n cu chinezaria (fix cum scrie si pe instructiuni). Acum am trecut in 802.11b si se conecteaza orice device cu max 72mbps. O placere pentru atunci cand mai sare cate un device pe 2.4ghz pentru care are range-ul mai bun decat 5ghz.
Probabil inainte ai avut .11b si acum ai trecut la .11n fiindca pe b maximul este 11Mbps. 72Mbps ai pe n cu un canal de 20Mhz si un singur stream.

#374
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,696
  • Înscris: 22.12.2005
salutare
m-a batut DIGI + Mikrotik
incerc sa fac un repetor dintr-un hap. ( da, stiu. e pacat dar asta in casa acum).
Am incercat pe mai multe modele si dupa ce m-am dat cu capul de pereti am realizat ca este de vina WIFI-ul de la DIGI.
concret. cand vreau sa ma conectez la ap-ul routerului (cel de la DIGI), desi accepta ssid si parola NU PRIMESTE IP.
Am rupt pisica cand am pus pe telefon acelasi ssid si parola (hot spot) si a mers din prima! cu aceleasi setari.
ceva idei va rog?
Multumesc


ps - tutorialiul este asta (ca sa avem o baza de pornire in discutie). tot ce  e acolo a mers perfect dar la conectarea hot spot de pe tel

MikroTik Tutorial 107 - WiFi Repeater and Network Extender - YouTube

#375
cralin

cralin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 608
  • Înscris: 18.09.2020
O idee ar fi sa faci din hAP-ul ala un AP normal (pe un canal care nu se suprapune cu canalul folosit de AP-ul din routerul de la Gigi) care sa fie legat cu fir pina in routerul de la Gigi in loc sa-ti bati joc de treabă cu un repeater wireless care aglomereza si mai mult spectrul radio nu doar pentru tine ci si pentru vecinii tai.

Asta daca nu poti sa pozitionezi routerul de la Gigi in asa fel incit sa acopere si clientii care vrei sa-i acoperi cu repeater-ul wireless.

Edited by cralin, 12 May 2023 - 21:06.


#376
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,696
  • Înscris: 22.12.2005
Iti multumesc dar din pacate scenariul meu este "blocat". Digi-ul este in durerea lui in casa, mikro-ul ( Care are semnal foarte ok) la locul lui, mai departe.
daca aveam varianta cu fir nu mai postam :)

#377
cralin

cralin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 608
  • Înscris: 18.09.2020
Atunci macar investeste intr-un device care este cel putin dual-band (daca nu tri-band) ca sa poata repeater-ul sa foloseasca banda de frecvente diferita cind "vorbeste" cu clientii wireless fata de cea care o foloseste sa-i zica la router-ul de la Gig ce au zis clientii wireless pe care nu-i aude routerul de la Gigi.

In alta ordine de idei, pentru firul dintre Tik si router-ul de la Gigi s-ar putea sa-ti fie suficient si o pereche de adaptoare powerline bune care sa transfere datele prin sirmele de corent din perete.

Edited by cralin, 12 May 2023 - 21:40.


#378
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,696
  • Înscris: 22.12.2005
merci! o sa te superi dar scenariul meu nu are "Fire":)
mikrotikul este alimentat de un powerbank.

am rezolvat din setarile de wifi digi ( am reconfigurat toate aparatele  sa ma asigur ca sunt vazute).

multumesc!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate