Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Nationalismul

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
97 replies to this topic

#1
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002
Ai inteles?
'natie' vine din 'natus' - nascut - https://en.wiktionar...iki/natio#Latin
'popor' vine din 'poplos' - armata - https://en.wiktionar...i/populus#Latin

Da? Deci la un moment dat, un Patriarh < pater - tata, face multi prunci, puradei. Acesti fii, intr-un trecut al omenirii in care nu exista internet, erau armata Patriarhului.
Un Patriarh care face 10, 20 de baieti - nu uita, pe vremurile alea nu existau prezervative sau pensie alimentara, tribunale sa-ti ia nevasta juma de avere, deci era cum sunt acuma Mormonii in America, familii cu sute de copii facuti de Patriarhi cu zeci de neveste
Acesti fii ai Patriarhului, faceau la randul lor puradei, cu sutele. In doar 3 generatii - 20 de ani pe generatie, un Patriarh care facea doar 10 baieti sa zicem, si baietii lui faceau cate alti 10 baieti, ajungea sa aiba 100 de nepoti, sa zicem ca incepeau sa produca puradei la 15 ani, deci la 60 de ani un Patriarh avea 110 barbati apti, in subordinea lui. Am ajuns la stadiul de clan, ginta < 'genus' - nascut, zeu - https://en.wiktionar...

Aceste clanuri continua sa se dezvolte, dupa 3 generatii se ajunge la 1000 de stranepoti ai Patriarhului originar. Dupa 4 generatii 10 000 de stra-stranepoti.
Toti astiea, sunt ca lacustele. Au nevoie de resurse.
Total diferit de imaginea hilara pe care poate noi o avem, formata din filmele de la holiud si tembelizor, ca dom'le speranta de viata era mica pe vremea aia, nu exista internet si televiziune prin cablu, tin sa te asigur ca noi azi ne uitam la televizor numai si numai pt ca am fost crescuti de mici in custi de beton, din care nu aveam voie sa iesim, ni se punea un televizor in fatza, na poftim uite-te la Fuego invitat la Marutza.

Poporul deci, acum 69 000 de ani, era "armata" Patriarhului, facuta din puradeii sai, nascuti de el, facuti de el, origenati din el. Tatal Inalt si Fiul Nascut.

Armata subordona alte grupuri sociale, pe care le integra cu statut inferior - animale de povara, cuceritii fiind Facuti parte din poporul Patriarhului, iar nu Nascuti.
Facutii sunt considerati 'etnici' - turme, animale, fiare, dobitoace, jivine, subumani, gregari.

Si ajungem in Nationalism.
Nationalismul e ideea ca toti indivizii dintr-un teritoriu - de ex. Romania, au acelasi statut, acelasi sange, acelasi tata.
De aici rezulta notiunea de Patrie < Pater - Tata:
Fathers of the Nation - in America.
Tatuca Stalin - in Rusia.
Tatal Turcilor (Ata Turk) - in Turcia.
Ctitor de Neam - in Romania.
Tata pamant (Vater land) - in Germania.

Cand te trimite deci Regele Romaniei - Ferdinand Viktor Albert Meinrad, sa te omoare soldatii Imparatului Germaniei - Friedrich Wilhelm Viktor Albert, tu nu mori degeaba, nu. Tu mori aparand Patria Tatalui, care cumva, si-o depus samantza in muma-ta, de o maniera care nu poti sa-ti explici.

Celor ce incearca sa ma contrazica numa, va zic: frati romani, suntem acelasi sange, nu ridica mana asupra fratelui tau, sa ne avem ca fratii, dai in mine dai in tine, dai in fabrici si uzine, unde's doi puterea creste.


#2
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Attached File  IMG_0896.JPG   319.73K   79 downloads

#3
mannyx92

mannyx92

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,008
  • Înscris: 15.04.2017

 waterman, on 11 iulie 2019 - 12:32, said:

WOORRD!!

#4
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,907
  • Înscris: 18.12.2007

 criztu, on 11 iulie 2019 - 12:26, said:

Cand te trimite deci Regele Romaniei - Ferdinand Viktor Albert Meinrad, sa te omoare soldatii Imparatului Germaniei - Friedrich Wilhelm Viktor Albert, tu nu mori degeaba, nu. Tu mori aparand Patria Tatalui, care cumva, si-o depus samantza in muma-ta, de o maniera care nu poti sa-ti explici.

Bullshit. Ordinea naturala este ca parintii sa isi apere copiii, nu copilul si-a dorit sa fie nascut. Mi se rupe de patria tatalui cata vreme si ei i s-a rupt de mine.

#5
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018
Poza cu soldatii e din Coreea De Nord ?

#6
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Eu n-am înțeles ce-are topicul cu istoria. Mai degrabă e de FUN

#7
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,428
  • Înscris: 30.08.2017

 waterman, on 11 iulie 2019 - 12:32, said:


O imagine face cât o mie de cuvinte sau, ma rog, câteva sute in cazulnde față.

Altfel, nu sunt patriot, m-am născut aici pentru ca pe-aici isi făceau veacul ai mei, se putea mai bine, dar si mai rău. Altfel, țara asta mu vad sa facă ceva cu banii pe care ii dau periodic (fără voia mea). Sa lupt pentru ea
.. Cu siguranță nu... Asa cum nici ea nu luptă sa-mi fie mai bine.



#8
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,260
  • Înscris: 06.07.2007
.

Attached Files



#9
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,907
  • Înscris: 18.12.2007

 Kres, on 11 iulie 2019 - 12:54, said:

Integrarea in UE a distrus demnitatea nationala la romani

Alt bullshit.
Ca sa distruga intrarea in UE demnitatea ar fi trebuit sa existe demnitatea inainte de intrarea in UE si nu e cazul.
Gandeste-te bine ce demnitate puteai sa ai in comunism.
Spoiler
.

#10
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012
PATRIÁRH, patriarhi, s. m. 1. Cel mai înalt rang în ierarhia unora dintre Bisericile ortodoxe autocefale; persoană care deține acest rang. 2. (În Vechiul Testament) Fiecare dintre capii de familie conducători (spirituali și politici) ai poporului evreu, predecesori ai lui Moise; p. ext. nume dat unor personaje venerabile din Biblie. 3. Bărbat în vârstă, cu rol de șef al familiei în comunitatea gentilică. ♦ Fig. Bătrân venerabil, cu numeroși descendenți. [Pr.: -tri-arh] – Din sl. patrijarhŭ, ngr. patriárhis. DEX '09 (2009)

PATRIÁRH, patriarhi, s. m. 1. Cleric care deține cea mai înaltă treaptă în ierarhia bisericii creștine ortodoxe dintr-o țară sau, altădată, din mai multe țăii; șeful unei patriarhii. Mitropoliții, la înscăunarea lor, luase drept obicei a cere și încuviințarea patriarhului de Constantinopol. NEGRUZZI, S. I 241. 2. Bărbat mai în vîrstă cu rol de șef al familiei în societatea gentilică. ♦ Fig. Bătrîn venerabil, cu numeroși descendenți. Fiecare, privindu-l, gîndea cu jind la viața acestui patriarh, așa de iubit și ocrotit de fii și de nepoți. ANGHEL, PR. 62. [Leul] înfrînt de greutatea unor ani de patriarh.. S-afunda în maiestatea morții sale de monarh. MACEDONSKI, O. I 118. 3. (În Vechiul Testament) Fiecare dintre capii de familie, conducători (spirituali și politici) ai poporului evreu, predecesori ai lui Moise. Patriarhul Abraham. Patriarhul Iacob. ▭ Numele patriarhilor s-au întîlnit cu meditarea și ținerea mea de minte. GALACTION, O. I 12. Chipul lui grav, cu barba de patriarh, mi-a apărut deodată în minte. BART, S. M. 43.
sursa: DLRLC (1955-1957)

Am luat  doua definitii din dex online. Ambele fac trimitere la aceeasi figura biblica pe care am si subliniat-o: Abraham, Avraam, Avram.

Prin ce e celebru acest Abraham ?

[ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7b/Abraham.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://i1.wp.com/cindywangbrandt.com/wp-content/uploads/2018/03/Isaac.png?resize=780%2C481&ssl=1 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.trbimg.com/img-5c8d2bab/turbine/la-xpm-2013-sep-06-la-oe-goodman-isaac-and-abraham-20130906 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Cu asta se ocupa nationalismul! Sacrificatul copiilor  de dragul natiunii! de dragul strabunilor!
Barbati lasi care tremura in fata tatilor lor si-si ofera copiii ofranda!

Edited by iulian_k, 11 July 2019 - 13:04.


#11
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,486
  • Înscris: 13.06.2004

 Paz, on 11 iulie 2019 - 12:51, said:

Poza cu soldatii e din Coreea De Nord ?

Nu arată aşa de bine ăia de acolo. China sau Coreea de Sud.

Naţionalismul e bun atât timp cât nu xenofob (dacă nu cumperi produse dintr-o anumită ţară nu te numeşti xenofob), imperialist şi e constructiv. În România nu prea există naţionanilsm constructiv. E mai mult de faţadă şi de paradă. Când ne vom educa mai mult copii, când nu vom mai arunca gunaoiele aiurea, când vom cumpăra Produs în România (dacă găsim produse de calitate, nu cumpărăm doar de dragul de a cumpăra) atunci vom evolua spre naţionalism constructiv.
De ce sunt unii mai tari ca Românii? Că-s mai educaţi şi mai uniţi. De ce sunt Evreii peste tot? Că sunt foarte uniţi şi nu se prea fură unul pe altul. Ce fac Românii: apreciază la greu incultura (nu toţi), se fură unul pe altul. Păi şi apoi cum să nu vină străinii să ne fură, dacă noi ne furăm între noi... invitaţie pentru hoţi!

Edited by djl, 11 July 2019 - 13:04.


#12
TheWarrior

TheWarrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,051
  • Înscris: 16.10.2007

 Kres, on 11 iulie 2019 - 12:54, said:

Integrarea in UE a distrus demnitatea nationala la romani, pentru ca_capitalistii au nevoie de slugi, nu de oameni devotati ideii de neam si tara.
Nu ai cum sa fi singur. Trebuie sa fi intr-o alianta.
Daca nu vrei, fac ei in asa fel sa vrei.
Vezi cazul sarbilor, cu manuta lor l-au predat pe Milosevici.

#13
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004

 iulian_k, on 11 iulie 2019 - 12:59, said:

Cu asta se ocupa nationalismul! Sacrificatul copiilor  de dragul natiunii!

Tu dacă ai fi naționalist ai ține cu Germania sau cu România ?

#14
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012

 waterman, on 11 iulie 2019 - 13:04, said:

Tu dacă ai fi naționalist ai ține cu Germania sau cu România ?
Depinde de cultura contextual -dominanta in care as fi crescut. Cu Romania presupun, dat fiind contextul

Edited by iulian_k, 11 July 2019 - 13:07.


#15
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Atunci e bine.
Dar dacă ipotetic ai fi fost așa, n-ai fi avut steagul României la avatar ?

#16
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,907
  • Înscris: 18.12.2007

 waterman, on 11 iulie 2019 - 13:04, said:


Tu dacă ai fi naționalist ai ține cu Germania sau cu România ?

As spera ca Romania sa declare razboi Germaniei si Germania sa castige. Cu cine tin?

#17
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016

 waterman, on 11 iulie 2019 - 13:04, said:

Tu dacă ai fi naționalist ai ține cu Germania sau cu România ?
Pai as tine cu Germania si as fi nationalist roman. :coolspeak:
Fiindca trebuie sa invete si romanii de la ei. Absolut.
De fapt as tine cu orice tara unde exista disciplina si ordine sociala, ca exemple de urmat.


#18
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004

 iulian_k, on 11 iulie 2019 - 13:08, said:

Apropo, vezi ca ala e steagul Transilvaniei

Nu există nici o mențiune istorică despre un așa zis steag al Transilvaniei. Singura mențiune este despre o stemă a Transilvaniei

https://en.wikipedia...of_Transylvania

https://ro.wikipedia...a_Transilvaniei

Deci e rușinos și anti românesc ce susții matale.

 iulian_k, on 11 iulie 2019 - 13:08, said:

un alt Bau-Bau pentru nationalisti ca si Soros - nu al Germaniei, nu ca ala nu ar fi  tot un Bau Bau pentru o parte a nationalistilor  de rit dragnist.

De ce nu te duci tu la Germania ta dacă ești de rit germanic ?
Nu e frumos ce faci, dar știi asta deja, nu ?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate