Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...
 Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai

UPGRADE interfon de bloc Electra?
 

Pareri Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica - ASE

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
marespopescu

marespopescu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 11.06.2017
Salutare,
Ca proaspat absolvent al unui Colegiu de Informatica cu media 9.36(mate=9.80, informatica=9.30) sunt in cautarea unei facultati.
Ca prima optiune ar fi Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica - de la ASE.
Motivele am sa le expun mai tarziu.

Variante:
1. Facultatea de Mate si Informatica,UNIBUC:http://fmi.unibuc.ro/ro/
2.Facultatea de Mate si Informatica + Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor Univ Transilvania Brasov :https://mateinfo.unitbv.ro/ +https://iesc.unitbv.ro/
3.Facultatea de inginerie(Calculatoare +Tehnologia informației+Ingineria sistemelor multimedia+Electronică aplicată) Sibiu sau Informatică de la Fac de Stiinte Sibiu:https://admitere.ulb...a-de-inginerie/ + https://admitere.ulb...tea-de-stiinte/

As dori ceva recomandari in special pentru optiunea ASE in ideea daca se pot gasi locuri de munca dupa absolvire.

Orice idee, observatie,recomandare sunt binevenite.
Multumesc pentru intelegere.

#2
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Locuri de munca se gasesc in orice, altfel acele facultati nu ar exista. Trebuie doar sa excelezi. Te cunoastem? Nu te cunoastem. Deci nu iti putem spune daca ai sanse de a excela sau nu.

Intreaba-ti parintii si profesorii. Ei te cunosc.

Anonimii de pe net nu te cunosc.

Edited by OriginalCopy, 11 July 2019 - 06:15.


#3
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003
Ai prezentat doar nume de facultati. Ele nu reprezinta mare lucru, in cadrul lor avem specializari, pe acestea le vei studia. Asadar, ce vrei de la fiecare si, mai important, ce vrei tu sa practici toata viata?

Edited by neagu_laurentiu, 11 July 2019 - 06:46.


#4
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Postmarespopescu, on 11 iulie 2019 - 05:53, said:

Ca prima optiune ar fi Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica - de la ASE.

1) Licenta la cibernetica ASE nu pune mari probleme, in sensul ca ai multe materii cu specific economic, unde examenele se trec fara emotii si fara mari eforturi.
Se face si programare ( algoritmica, C++, baze de date, asp.net - C# ). Dar este sub nivelul informaticii de la Universitate.
Marele avantaj este ca ai mult timp pt a te specializa in domeniul in care vrei sa lucrezi in viitor; in loc sa pierzi timpul cu multe materii care iti deschid diverse orizonturi, dar iti mananca tot timpul - restante, reexaminari,.. Ai timp sa inveti intr-un domeniu limitat, dar temeinic - o parte din responsabilitate revenindu-ti.
Daca vrei sa urmezi la master, la Universitate, o specilitate de genul "inteligenta artificila" nu recomand. Foarte multi din cei care s-au dus la inteligenta artificiala la Universitate, s-au retras, pierzand un an.

Cibernetica e o facultate pt fete; materia nu e grea, dar admiterea este dificila: pe baza de dosar. Media ultimului admis a fost de 9.30, 9.40. La sectia in engleza s-a intrat si cu 9.16 sau mai putin...

2) In conditiile in care la ASE - Cibernetica nu dai decat examenul de engleza - dificultate un pic peste nivelul B1 Cambridge; (pt a lua media de trecere). Este biine sa dai cele trei erxamene la Universitatea din Bucuresti pt cele trei sectii: informatica, tehnologia informatiei si matematica; iar apoi la Automatica. Examenele sunt programate sa aiba loc in zile diferite.
Ai precatic 6 incercari - sau 5 daca examenul de engleza de la ASE coincide cu cele de mai sus. Dupa ce vezi unde ai fost admis poti discuta despre avantaje si dezavantaje.

3) Daca vrei sa te specializezi pe inteligenta artificiala ( asta e viitorul dar deocamdata cam putine ofertele in Romania ) mergi la ingormatica Universitate.

4) Cand alegi o facultate, ai in vedere ce oportunitati iti ofera MASTERUL. Licenta te pregateste pt master: iti ofera baza de plecare.

http://fmi.unibuc.ro...er/master_2019/
--http://fmi.unibuc.ro/ro/admitere_master/master_2019/--

PS: Foarte multi din care dau admiterea la automatica, 'se invcalzesc' sustinand examenele la informatica si la tehnologia informatiei - Universitate.
Dupa afisarea rezultatelor la Politehnica, renunta cu sutele la Universitate.

Edited by RomeoM, 11 July 2019 - 07:08.


#5
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Postmarespopescu, on 11 iulie 2019 - 05:53, said:

As dori ceva recomandari in special pentru optiunea ASE in ideea daca se pot gasi locuri de munca dupa absolvire.

Cautarea locului de munca incepe din facultate. La Universitate - informatica nu esti admis la examenul de licenta daca nu ai minim 80 de ore lucrate intr-o firma.
La master, ai mai putine ore de curs, majoritatea fiind puse dupa-amiaza, tocmai pt a putea sa lucrezi si sa dobandesti experienta in timpul zilei. Cauti pe ejobs, bestjobs, intershpuri studentesti ( https://www.hipo.ro/...-munca/cautajob ) --https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/cautajob--
Din nefericire multe joburi, sau poate chiar majoritatea lor sunt full time ( 8 ore pe zi ), si trebuie sa semnezi contracte pe 6 luni un an, Ceea ce iti creeaza probleme la facultate.  E bine ca in vacanta dintre anii II si III sa ai un job pt a da licenta in sesiunea iulie .

Experinta devine cartea de vizita in baza careia te vei angaja, sau vei continua unde ai inceput. Or sa iti explice colegii mai mari.

PS: Toti cei cateva sute de studenti inscrisi la master la sectia informatica (UNIBIUC) sunt studenti care au facut practica; studenti care au fost admisi sa faca practica pe baza unor cunostinte care le permiteau sa dezvolte ceva consistent. Exista totusi firme, care te accepta si unde esti instruit de la zero in domeniul unde vei lucra.

Edited by RomeoM, 11 July 2019 - 07:41.


#6
Gbr_smt

Gbr_smt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,330
  • Înscris: 29.09.2011

View PostRomeoM, on 11 iulie 2019 - 06:54, said:


Cibernetica e o facultate pt fete; materia nu e grea
ai avut vreo tangenta cu Cibernetica de sustii chestia asta? ai macar idee ce se studiaza la Cibernetica?

#7
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View PostGbr_smt, on 11 iulie 2019 - 08:17, said:

ai avut vreo tangenta cu Cibernetica de sustii chestia asta? ai macar idee ce se studiaza la Cibernetica?

Te uiti la materiile care se fac si-ti dai seama ca pregatirea este in domeniul limitat al ERP-urilor. Ce iese din asta inseamna 'performanta'.

Atuul major al absolventului de cibernetica in fata absolventului de informatica, consta in faptul ca intelege fenomenul economic, pe baze riguroase. Ar trebui sa proiecteze un ERP, avand bine pusa la punct teoria. Atat si nimic mai mult.

PS: Acum vreo trei saptamani m-a sunat o mamica si m-a intrebat daca nu pot sa o ajut pe fata ei sa-si faca un proiect in C# pt ca nu poate sa intre la examenul de licenta. Fata ei platise proiectul, pe care trebuia sa-l prezinte la facultate, il avea si functiona cum trebuie, dar 'firma specializata'  nu-i daduse si sursele aplicatiei si nici nu voia sa i le dea in contul a ce se platise. Profesorul nu o accepta insa proiect fara sursele aplicatie.
La informatica la universitate, examenul de asp.net scris este un examen cu calculatorul in fata ( 3 ore ), unde ai un proict de dimensiuni mai mici de realizat. Il dai si de 3-4 ori daca nu faci ce trebuie: pana il iei. Dupa ce ai trecut prin mai multe laboratoare.
Eu ma intreb cu ingrijorare, cum o fi luat fata asta examenul de C#, daca nu era in stare sa faca o aplicatie care sa actualizeze cateva tabele, avand la doispozitie timp nelimitat...

Este clar ca cerintele de promovare la asp.net sunt diferite  la cele doua institutii de invatamant.

PS2: Am cunoscut 'potentialul' unor absolvente de cibernetica. Una terminase chiar cu 9.80 in anii '90 si era si absolventa de liceu economic.
Principalul defect: nu pot sa gaseasca solutii la probleme de complexitate medie. Trebuie sa le dai MURA-N GURA, si sa stai sa le verifici.
Sunt niste persoane care au trecut prin facultate avand ca principala calitate memorizarea si redarea mateririei. Creativitate aproape de zero.
Sunt convins ca nu sunt cazuri izolate.

Dar exista o explicatie astazi: sunt admisi la facultate pe baza de media din liceu. Ai memorat lectiile de biologi, chimie, stiinte socaile, istorie, romana, engleza, franceza....; ai scos media pe patru ani de 9.80; ai luat la bac 9.30 ai luat admiterea. 9.30 la bac se A CU O PREGATIRE INTENSA DE 6-8 LUNI.
Nu tu bataie de cap u al algoritmi ca analiza matematica, ...
DAR NU POT GENERALIZA.

Edited by RomeoM, 11 July 2019 - 08:59.


#8
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003
Hai sa lasam numele facultatii si sa ne concentram pe specializare. Pentru ca specializarea Cibernetica inseamna cibernetica economica si n-are legatura cu informatica (decat tangential). Tot la facultatea asta avem specializarea Informatica Economica unde, cel putin la ASE, programa de invatamant e ok, comparabila cu cea de la FMI. In tara insa, Informatica Economica are o programa mult mai slaba pe partea de informatica.

Edited by neagu_laurentiu, 11 July 2019 - 09:01.


#9
romanasu

romanasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,204
  • Înscris: 26.05.2005
Dintre variantele tale, preferintele mele sunt:
1 -> 1 Bucuresti
2 -> 2 Brasov
3 -> 3 Sibiu

Intr-un oras mai mare sunt mai multe locuri de munca, cand termini facultatea (daca nu emigrezi; dar si la emigrare, e greu fara experienta). Dar, intr-un oras mai mic ai mai multa curatenie, natura etc...
Si mai e si aspectul: la care facultate ai sanse reale sa intri; ca daca sunt foarte putine locuri si multi candidati, sansele tale scad.

#10
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003
Ce legatura e intre unde ai absolvit si locul de munca?! Stii geografie, daca nu stie Google, te duci unde se cauta.

#11
Gbr_smt

Gbr_smt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,330
  • Înscris: 29.09.2011

View PostRomeoM, on 11 iulie 2019 - 08:49, said:

Te uiti la materiile care se fac si-ti dai seama ca pregatirea este in domeniul limitat al ERP-urilor. Ce iese din asta inseamna 'performanta'.

Atuul major al absolventului de cibernetica in fata absolventului de informatica, consta in faptul ca intelege fenomenul economic, pe baze riguroase. Ar trebui sa proiecteze un ERP, avand bine pusa la punct teoria. Atat si nimic mai mult.

PS: Acum vreo trei saptamani m-a sunat o mamica si m-a intrebat daca nu pot sa o ajut pe fata ei sa-si faca un proiect in C# pt ca nu poate sa intre la examenul de licenta. Fata ei platise proiectul, pe care trebuia sa-l prezinte la facultate, il avea si functiona cum trebuie, dar 'firma specializata'  nu-i daduse si sursele aplicatiei si nici nu voia sa i le dea in contul a ce se platise. Profesorul nu o accepta insa proiect fara sursele aplicatie.
La informatica la universitate, examenul de asp.net scris este un examen cu calculatorul in fata ( 3 ore ), unde ai un proict de dimensiuni mai mici de realizat. Il dai si de 3-4 ori daca nu faci ce trebuie: pana il iei. Dupa ce ai trecut prin mai multe laboratoare.
Eu ma intreb cu ingrijorare, cum o fi luat fata asta examenul de C#, daca nu era in stare sa faca o aplicatie care sa actualizeze cateva tabele, avand la doispozitie timp nelimitat...

Este clar ca cerintele de promovare la asp.net sunt diferite  la cele doua institutii de invatamant.

PS2: Am cunoscut 'potentialul' unor absolvente de cibernetica. Una terminase chiar cu 9.80 in anii '90 si era si absolventa de liceu economic.
Principalul defect: nu pot sa gaseasca solutii la probleme de complexitate medie. Trebuie sa le dai MURA-N GURA, si sa stai sa le verifici.
Sunt niste persoane care au trecut prin facultate avand ca principala calitate memorizarea si redarea mateririei. Creativitate aproape de zero.
Sunt convins ca nu sunt cazuri izolate.

Dar exista o explicatie astazi: sunt admisi la facultate pe baza de media din liceu. Ai memorat lectiile de biologi, chimie, stiinte socaile, istorie, romana, engleza, franceza....; ai scos media pe patru ani de 9.80; ai luat la bac 9.30 ai luat admiterea. 9.30 la bac se A CU O PREGATIRE INTENSA DE 6-8 LUNI.
Nu tu bataie de cap u al algoritmi ca analiza matematica, ...
DAR NU POT GENERALIZA.
eu vorbesc din proprie experienta ca si fost absolvent de Cibernetica. ai foarte multe materii de informatica, ai specializare de informatica economica, cand termini acea facultate, daca ai fost un om care si-a dat interesul, ai o gandire formata, stii sa gandesti structural, stii sa analizezi un proces si chestiile astea te ajuta in foarte multe domenii de munca, nu doar in IT.
nu e bine sa tragi concluzii de genul "e de facultate pentru fete" sau o buna parte din ce ai spus mai sus doar pe ce auzi de la altii si citesti pe internet sau vezi pe o pagina web.

#12
ha89

ha89

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 13.04.2020
O intrebare pentru absolventii programului de Informatica economica de la ASE. Cat de dificile sunt materiile de matematici aplicate pentru o persoana de 30 de ani, absolventa de profil uman si care lucreaza de 10 ani in publicitate? Realist vorbind, care sunt sansele sa pot absolvi un program ID la aceasta facultate?

#13
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003
Trage un ochi pe aici: http://depmath.ulbsi...iePentruIDD.pdf

#14
exydos

exydos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 28.07.2014

View Postha89, on 23 iunie 2020 - 01:14, said:

O intrebare pentru absolventii programului de Informatica economica de la ASE. Cat de dificile sunt materiile de matematici aplicate pentru o persoana de 30 de ani, absolventa de profil uman si care lucreaza de 10 ani in publicitate? Realist vorbind, care sunt sansele sa pot absolvi un program ID la aceasta facultate?
Nu sunt absolvent dar am cunostinte pe acolo si pot compara cu ce e la poli la automatica. Acum gasesti atatea materiale pe net , cu videori ezplicate de la profesori din afara , numai dorinta sa ai , nu se pu e problema sa nu poti trece, macar cu un minim de interes in sesiune.

Initiator cunosc persoane de la ambele facultati (Cibernetica , info ) , acum deja depinde de tine si la ce nivel esti , daca esti absolut 0 la mate si la info, du-te la ase , daca excelezi la ambele , sau macar la info , du-te la Unibuc.

Edited by exydos, 25 June 2020 - 10:36.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate