![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Există o diferență percepută efectiv de telespectatori între imaginea 8K și cea 4K?
Last Updated: Feb 03 2020 21:20, Started by
wather
, Jul 07 2019 09:56
·
0

Posted 07 July 2019 - 09:56

Un articol interesant de citit gasiti aici - https://www.hdsateli...fectiv.html?m=1 - citez :
"O mare parte dintre opiniile critice de până acum despre 8K au evidențiat imposibilitatea telespectatorilor de a vedea pixelii suplimentari, comparativ cu 4K, atunci când se vizionează de la distanță tipică de 2,5 - 3 metri. Această evaluare se bazează pe măsurarea standard a acuității vizuale - mai precis, cât de bine vedem pe baza măsurătorilor Snellen. Argumentul este că pixelii dintr-un televizor 8K sunt atât de apropiați Ă®ncât nu se pot distinge de la o anumită distanță. ĂŽn timp ce argumentația științifica din spatele acestei concluzii este solidă, viziunea umană este mult mai complexă decât ar putea sugera simplele măsurători de acuitate. Realitatea este că puteți vedea pe televizor diferența dintre o imagine 4K și 8K", au explicat reprezentanții publicației Display Daily, care au menționat că tehnologia 8K oferă o Ă®mbunatățire totală a percepției imaginii cu 35% comparativ cu 4K, o Ă®mbunatățire cu 30% a calității imaginii și o Ă®mbunatățire cu 30% a senzației de adâncime a imaginii. Si acum va intreb pe voi : - Cati dintre voi ati putut face distinctie intre imaginea unui tv 8K si unul 4K , aflate pe rafturile magazinelor care vand astfel de tv-uri ? De la anul 8K va fi oficial deschis , insa din pacate practic s-ar putea sa avem iarasi o situatie ca la inceputurile 4K-ului din cauza codecului folosit in prelucrarea 8K si care NU e pe masura asteptarilor/compresiei HEVC - https://www.hdsateli...-pentru-8k.html Sper ca pana la sfarsitul acestui an , prb cu codecul sa fie rezolvata si tv-urile 8K actuale sa poata sa isi faca un upgrade pe masura , altfel...... Edited by KLM2009, 01 February 2021 - 23:25. |
Posted 07 July 2019 - 10:18

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/VxNBiAV4UnM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
Posted 07 July 2019 - 10:27

Realiatetea e ca de la 1080p in sus, le vad ca bani aruncati aiurea.E bine ca se fac si evolueaza dar nu merita sa platesti prea mult in plus.Asta e opinia mea.
|
Posted 07 July 2019 - 10:31

la 2m eu nu vad diferente peste 1080p.
si oricum prefer 720p pt ca se disting mai putine detalii neimportante. ridurile actorilor si porii de pe fata nu prezinta interes pt mine. mi se pare ca e multa labareala la rezolutii, mai bine s-ar insista pe culori si luminozitate |
Posted 07 July 2019 - 10:35

Daca va luati 4K de 43" si stati la 3 metri de el.. de unde detalii?
|
Posted 07 July 2019 - 11:13

Am o plasma full-hd 46'', de la 3.5m aproape ca nu se vede diferenta intre 720p si 1080p. Am un QLED 65'', de la aceiasi 3.5m e o oarecare diferenta intre 1080p si 4k, 720p se vede destul de uratel, diferenta e vizibila imediat.
Am si un proiector, imaginea are 100'' de la 3.5m, se vede foarte ok 1080p dar sunt sigur ca la o asemenea diagonala si distanta de vizualizare 4k ar straluci cu adevarat. Eu altceva nu inteleg - la ora actuala continului 4k este de-abia acolo undeva in departare, departe de a deveni mainstream. Desigur, sunt servicii de streaming care ofera 4K (dar e comprimat destul de mult), dar nu e atat de raspandit incat sa zicem ca e nevoie sa facem urmatorul pas. Despre televiziune 4k nici nu are rost sa deschid discutia, asa ca ce facem noi cu ecranele 8k la ora actuala? Ce sens are cursa a pixelilor? E o goana nebuna, in detrimentul consumatorului pana la urma. Pana la rezolutie sunt alti factori mai importanti care dau calitatea generala a imaginii, rezolutia mi se pare ca e pe locul 3 sau 4, nu ar vrea domnii producatori sa adreseze aceste probleme mai intai? In concluzie, eu daca nu vad mare upgrade de la 1080p la 4k pe 65'' de la 3.5m ma indoiesc ca voi vedea ceva in aceleasi conditii dar 8k. |
Posted 07 July 2019 - 13:32

Există o diferență percepută efectiv de telespectatori între imaginea 8K și cea 4K? Dar ! daca producatorii nu lanseaza acum televizoare 8K, atunci oamenii nu vor cumpara TV-uri 8K si tehnologia nu va evolua, dezvolta. Iar dupa aparitia TV-urilor 8K oamenii vor cumpara masiv TV 4K gandind ca "e un moft 8K, si asa nu pot saa vad diferente sesizabile intre 4 si 8K". Si astfel continutul 4K va lua amploare devenind un format comun. Iar peste cativa ani producatorii or sa vina cu televizoare18K impulsionand oamenii sa cumpere TV-uri 8K luand amploare continutul 8K ! Asa s-a evoluat de la: fonoautograful din 1857 (Édouard-Léon Scott de Martinville) la paleofonul/fonograful din 1877 (Charles Cros si Thomas Edison); continuand cu grafofonul din 1885 (Charles Sumner) la gramofonul din 1887 (Tainter si Emil Berliner); de s-a ajuns la telegrafonul lui Valdemar Poulsen (1898) si apoi la magnetofoane, casetofoane, videorecordere, dvd-uri, blue ray-uri .... HD, Full HD, 4K, 8K |
Posted 07 July 2019 - 17:29

E adevarat ca asa cum a scris si Super8 asta e progresul , chiar daca la unii dintre NU le convine/place si asta e bine , altfel.........
Acum , dupa mine totul tine de perceptia vizuala a fiecaruia si de aici diferitele pareri pro/contra E tot atat de adevarat ca si diagonala isi spune cuvantul si dupa mine noul format 8K in primul rand e destinat publicitatii Adica acelor panouri uriase de pe stadioane sau a panourilor publicitare de peste 2m in diagonala Insa , producatorii in goana dupa bani au scos si vor scoate si tv-uri sau device-uri ( vezi viitoarele console de jocuri ) capabile de a reda/scoate rezolutii 8K Deja stitii bine ca pl video puteau scoate aceasta rezolutie 8K de cel putin 2 , 3 ani in urma , insa se punea prb pe ce sa redea aceasta rezolutie Iata ca acum cu aparitia si a tv-urilor 8K sa rezolvat aceasta situatie cu pl video din pc Cat priveste contentul sau televiziunile 8K , au inceput sa apara deocamdata in teste pe satelit ( televizuini care emit 8K ) insa se pare ca exista in prezent prb codecului HEVC actual ( vezi articolul , link-ul de mai sus ) In ajutorul noului format 8K a venit si suportul pt HDMI2.1 care deja exista la noile modele de mp-uri si consola xbox one x , cat si la noile tv-uri 8K La anul se va implementa si suportul pt DisplayPort2.0 care mai mult ca sigur va fi implementat/dotat viitoarele monitoare 8K.......... Acum ca toate acestea va plac sau NU , tine de doleantele fiecaruia si ma repet perceptia vizuala a fiecaruia Insa incet si sigur noul format 8K a aparut si se va impune in viata noastra asa cum a facut si actualul format 4K , poate NU la toti , insa sunt sigur ca la majoritatea va fi intr-un fel sau altul prezent ( pl video din pc , tv-uri 8K , viitoarele console si alte viitoare device-uri ) |
Posted 07 July 2019 - 23:57

Pai tocmai asta e ca 4k NU s-a impus de facto, adica multi consumatori au ecrane 4k dar cel putin in jumatae din timp nu afiseaza 4k pe ele. Legat de partea cu placile video nu stiu daca te referi gaming 4k, dar daca da - esti departe de adevar.
Gamingul 4k nu este nici nu va fi o realitate cotidiana in urmatorii ani, configuratiile single card duc la limita jocurile actuale pe setari high, ori nu cred ca investeste cineva mii de euro intr un gaming setup sa joace pe detalii medii sau la 30-40 fps. |
Posted 08 July 2019 - 00:13

Inmultirea pixelilor e treaba cea mai usor de facutsi faptul ca televizorul are mai multi “k” il intelege tot prostul, fata de culori si luminozitate unde imbunatatirile sunt mai subtile si necesita mai multa munca si inovatie. E cam ca si cursa megapixelilor ce a existat acu niste ani la aparatele foto cand ajunsese sa puna senzori de proasta calitate dar cu multi pixeli pe niste sapuniere de aparate foto cu o optica de cacao. Utilizatorul mediu atata intelegea, asta voia, asta i se dadea...
|
Posted 08 July 2019 - 00:20

Cine isi ia 4k, îl ia cam degeaba.
As fi curios de motivația cumpărării unuia 8k.... |
|
Posted 08 July 2019 - 00:27

Nu e degeaba deloc. Sunt destule filme deja și pe discuri. La astea adaugi un YouTube, un Netflix și zeci de canale 4K. 8K deocamdată e experimental.
|
Posted 08 July 2019 - 00:44

Posted 08 July 2019 - 12:00

Am o plasma full-hd 46'', de la 3.5m aproape ca nu se vede diferenta intre 720p si 1080p. Am un QLED 65'', de la aceiasi 3.5m e o oarecare diferenta intre 1080p si 4k, 720p se vede destul de uratel, diferenta e vizibila imediat. Am si un proiector, imaginea are 100'' de la 3.5m, se vede foarte ok 1080p dar sunt sigur ca la o asemenea diagonala si distanta de vizualizare 4k ar straluci cu adevarat. Eu altceva nu inteleg - la ora actuala continului 4k este de-abia acolo undeva in departare, departe de a deveni mainstream. Desigur, sunt servicii de streaming care ofera 4K (dar e comprimat destul de mult), dar nu e atat de raspandit incat sa zicem ca e nevoie sa facem urmatorul pas. Despre televiziune 4k nici nu are rost sa deschid discutia, asa ca ce facem noi cu ecranele 8k la ora actuala? Ce sens are cursa a pixelilor? E o goana nebuna, in detrimentul consumatorului pana la urma. Pana la rezolutie sunt alti factori mai importanti care dau calitatea generala a imaginii, rezolutia mi se pare ca e pe locul 3 sau 4, nu ar vrea domnii producatori sa adreseze aceste probleme mai intai? In concluzie, eu daca nu vad mare upgrade de la 1080p la 4k pe 65'' de la 3.5m ma indoiesc ca voi vedea ceva in aceleasi conditii dar 8k. |
Posted 08 July 2019 - 17:37

Pe mine nu m-au fraierit, o sa il folosesc in continuare in bucatarie (si are 10 ani al meu). Adevarat ca nu e smart, dar ii atasez un chromecast si am terminat discutia. QLED ul l-am luat ca a fost "la promotie", altfel nu luam alt tv pana nu devenea oledul de 65 mai accesibil. Eu chiar ma asteptam sa vad o diferenta maricia intre continu fhd si 4k pe acest qled. Vad o imbunatatire de 20-25%, dar am pierdut grav pe partea de contrast si detalii pe negru (care sunt ca si inexistente, de multe ori am impresia ca disting detalii in umbre mai mult in cazul proiectorului decat in cazul qledului). Un aspect unde qledul rupe retina este luminozitatea, pica bine ziua, dar in rest chiar iti rupe ochiul.
Edited by Bylly00, 08 July 2019 - 17:38. |
Posted 04 August 2019 - 00:10

Cine isi ia 4k, îl ia cam degeaba. As fi curios de motivația cumpărării unuia 8k.... |
Posted 03 February 2020 - 21:20

Goana dupa pixeli se datoreaza consumerismului.Daca tu ai un tv 1080p care are viata sa zicem 5 ani de zile sau mai mult, nu o sa cumperi altul, decat daca te fraieresc cu 4k.... Este ca si cum ai spune ca si Dacia 1970 te duce din A in B tot cu 50 la ora ca si un Logan (asta ca sa nu creez flame-uri). Hai sa nu aruncam teoria conspiratiei si a consumerismului, ca nimeni nu este nebun sa dea 2500 de ron pe un 4K best buy gen 43Q65RA ca l-a busit reclama. Si cine isi permite sa plateasca pentru valoare marginal 2500 euro pe un 8K cu siguranta stie de ce o face. Ne convine sau nu un televizor de 5 ani este un televizor vechi de 5 ani si nu se compara cu nimic recent chiar si cu cele tot Full HD. Un 4K este un must (parere personala si nemanipulata de consumerism). Un 8K doar pentru entuziasti, sau poate pentru cei ce au o camera video 8K. Sau isi permit sa aiba ultima inovatie in casa. |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users