Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Spații mari in Word

Impozite și contribuții...

Cum isi poate face acte o persoan...

La multi ani @Yoda!
 La multi ani @karax!

La multi ani @OvidiuNS!

Valabilitate asigurare mașin...

Legare lampa exterioara lipsa imp...
 Gard intre vecini

GR-1 - primii roboti umanoizi pro...

Geaca piele Elon musk

Interpretare radiografie
 Parere apartament Crangasi/Giulesti

Cum se ascut burghiele ?

Experiente cu Rode Wireless Pro

Lycamobile Romania se inchide

Tomatele (partea a II-a)

* * * * * 5 votes
  • Please log in to reply
4350 replies to this topic

recki27

recki27

Junior Member

• Grup: Members

View PostTaxon, on 15 septembrie 2023 - 15:34, said:

Chiar, Zuccherino alea cum v-au mers, colegii?
Au mers foarte bine.

ceanu1980

ceanu1980

Guru Member

• Grup: Senior Members
Probabil multi ar incerca dar la modul de ambalare e belea, niciodata nu am cum cumpara un plic la banii aia, prea multe.

san-62

san-62

Member

View Postparintele, on 15 septembrie 2023 - 21:25, said:

Puteți încerca Marzanino f1, sunt per total peste zuccherino. Gourmandia f1, sunt ce trebuie.
O să încerc și Marzanino!Posted Image

gabiroa

gabiroa

Senior Member

View PostTaxon, on 15 septembrie 2023 - 15:34, said:

Iți cam place sa te joci, bag seama ��
Chiar, Zuccherino alea cum v-au mers, colegii?
Am pus 5 din cele 10 primite de la tine ( iti multumesc inca o data pentru ele!!! ). Au mers bine in conditiile in care la mine e destul de greu cu virusurile iar anul asta a mai aparut si tuta care le-a cam decimat. Fata de Summer sun f1 au fost mai rezistente. Deci mai am inca 5 seminte pentru la anul. Probabil ca la anul voi avea in continuare Klass, Aphen, Aurora si Zuccherino ( 30-20-5-5). Renunt la bulgaresti pentru ca nu prea au sanse de supravietuire in conditiile de la mine din gradina.

cumparator

cumparator

Guru Member

View Postgabiroa, on 17 septembrie 2023 - 11:22, said:

Am pus 5 din cele 10 primite de la tine ( iti multumesc inca o data pentru ele!!! ). Au mers bine in conditiile in care la mine e destul de greu cu virusurile iar anul asta a mai aparut si tuta care le-a cam decimat. Fata de Summer sun f1 au fost mai rezistente. Deci mai am inca 5 seminte pentru la anul. Probabil ca la anul voi avea in continuare Klass, Aphen, Aurora si Zuccherino ( 30-20-5-5). Renunt la bulgaresti pentru ca nu prea au sanse de supravietuire in conditiile de la mine din gradina.

Poate incerci totusi Medelina. Eu am pus in solar, e adevarat, dar a mers mai bine decat altele, coaja subtire si gustul bun. La anu pun multe.

gabiroa

gabiroa

Senior Member

Nu vad de ce Medelina ar merge mai bine decat Rozov Blyan, Red Gigant, Fantezie. Singurul care mai produce cate ceva e Prekosul dar ala e totusi hibrid e alta mancare de peste

fane07

fane07

Junior Member

View Postcumparator, on 17 septembrie 2023 - 12:35, said:

Poate incerci totusi Medelina.
Confirm si eu am pus Medelina si am fost multumit de ele .
Am plantat in solar dar si afara .

cumparator

cumparator

Guru Member

Sigur merge mai bine ca Rozov Blyan, ca am si din alea.

gogutu77

gogutu77

Member

Salzi merge mai bine decat rozov si giant. inca am rosii de 250-300g. cate una de 400g. si am si etaju urmator plin. doar vara la 37C nu au legat.

cotzi

cotzi

Senior Member

La mine au mers bine Salzi anul trecut. Anul asta au cam cazut in nas cu celelalte bulgaresti la alternantele de canicula si ploi torentiale pe care le-am avut. Au legat prost si s-au cam imbolnavit cu tot cu doua tratamente cu Ortiva Top. Cel mai bine s-au comportat Zucherrino, Sakura, Andine, Rugby si... Corsica. Da, rosiile colegului nostru @corsica. Au legat frumos, plantele sunt mult mai "ordonate" decat cele de Inima de bou, iar rosiile sunt foarte bune si la gust, si la consistenta pulpei, nu au lojii seminale mari pline cu lichid si au si aspect frumos. Nu i-am spus nimic sotiei despre ele, ea m-a intrebat ce soi sunt si zicea ca vrea sa pastram samanta pentru la anul. Asta spune multe, sotia mea e fan rosii! Nu le fac reclama dar ii eram dator cu un feedback lui Marian, cu ocazia asta ii multumesc inca o data! Imi pare rau ca nu am facut poze anul asta, am facut multe deplasari si cu jobul dar si personale si nu prea m-am ocupat eu cum trebuie de gradina dar una peste alta a fost ok la cum a fost vremea.
O alta surpriza a fost Country taste (tnx parinte!), dupa o incercare nereusita in trecut, anul asta au iesit perfect! Fara sclereidele alea verzi prin ele. Diferenta e ca anul asta am dat foliar Borocal si Agropotasion de cateva ori.

parintele

parintele

Guru Member

Eu anul asta am avut prea multr varietati, le-am pus parțial ordonat pt producție dar și împrăștiat, câte 1-2-3 fire din unele varietati ca separare între diverse bucăți de rand... De genul 2 fire cherry între 2 varietati cu fruct mare sau un fir cu fruct galben între varietati cu fruct rosu.
Am avut astfel încă o dată ocazia sa constat variații mari de comportament sub acțiunea diverșilor factori pentru ca același răsad a ajuns în diverse zone din solar.... La margine unde apare suprairigatie sau unde mai întra ploaia sau roua este dimineața mai prezenta, arde soarele șamd... Am avut zone mai umbrite, zone cu umiditate diferita în sol, cu densitate mai mare, cu vecini diferiți șamd...

După un asemenea experiment, involuntar dealtfel, am putut constata și ca unele varietati au marele avataj al adaptabilității, altele poate surprinzător au capotat în ciuda faptului ca genetica ar fi trebuit sa le ofere un avantaj semnificativ (chiar am și tinut cont de asta), nu am văzut diferențe  la aceeași varietate în diverse circumstante samd

Ca și gust la aceeași varietate cu aceeași hrana diferențele nu prea au existat în schimb restul parametrilor au fost evident diferiți...

După acest "experiment" sunt și mai convins ca de multe ori riști sa te pacalesti când încerci sa judeci o varietate din 3 fire într-un sezon... La fel cum anumite criterii/observații și evaluări ale valorii unei varietati rămân valabile aproape în orice condiții...

Din păcate, sau poate din fericire, în loc sa restrâng lista varietatilor care nu "au voie sa lipsească" din solar/gradina, parca e taman pe dos... Nu vad cum as putea sa cultiv doar 1-2 varietati... Ar fi o plictiseala🤣
PS. apropos de CT, au confirmat încă o data faptul ca, nu fără sa fie vreo senzație neapărat, sunt un hibrid cu o rezistenta remarcabila...

gabiroa

gabiroa

Senior Member

Eu am avut anul trecut CT si au fost o dezamagire din pacate. Fata de Klass s-au facut muci. Din vreo 12 plante daca am avut 2-3 mai de doamne ajuta. La mine cred ca e o combinatie nefericita de pamant prost, virusuri si vecinatati abandonate, neangrijite pline de balarii.

sov

sov

Senior Member

Cotzi, cum se numește soiul de la corsica?

cotzi

cotzi

Senior Member

Pai nu are nume, e un soi cultivat de el si familia lui de vreo 30 de ani. Eu l-am numit Corsica dar se pare ca si altii au facut la fel.

ceanu1980

ceanu1980

Guru Member

Anu asta am pus si eu prima data, am dat seminte la un var si i- am spus sa incerce tomata corsica.

fane52

fane52

Junior Member

• Grup: Junior Members
Din astea,peste 2kg,ies 3 salate.Mai contez pe inca vreo 10.

Attached Files

gogutu77

gogutu77

Member

Cei care aveti rosii afara, cum stati? eu mai am doar cherry si cateva Salzi. dar gustu la salzi nu mai e ala din vara. cherry urile parca sunt lafel. am avut minim 3C noaptea.

til

til

Senior Member

Pentru mine, rosiile de Octombrie erau cele mai gustoase, indiferent ca sunt afara sau in solar. Dar cum vara s-a lungit, rosiile de Octombrie or sa se faca prin Noiembrie.

Cherry sunt bune, dulci, comparabil cu August, dar mai bune.
Inima de bou e cam ciudata, dar asa a fost tot anul, cred ca i s-au incurcat genele.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate