Tomatele (partea a II-a)
Last Updated: Apr 11 2024 14:12, Started by
gabiroa
, Jul 02 2019 21:25
·
85
#3295
Posted 15 July 2022 - 10:30
Reziduri vei găsi în plante și fructe indiferent că stropești cu chimicale sau nu. Lasă-mă să cred că acele recomandări pentru timpii de pauză sunt făcute în urma unor cercetări și nu negociate ca la piață.
|
#3296
Posted 15 July 2022 - 11:11
Reziduri vei găsi în plante și fructe indiferent că stropești cu chimicale sau nu. Lasă-mă să cred că acele recomandări pentru timpii de pauză sunt făcute în urma unor cercetări și nu negociate ca la piață.
|
#3297
Posted 15 July 2022 - 16:41
#3298
Posted 15 July 2022 - 17:09
#3299
Posted 15 July 2022 - 18:40
Da, din pacate s-a indoit codita pana sa le observ. Multumesc. Sper sa mearga bine in continuare.
|
#3300
Posted 16 July 2022 - 15:44
Asa sunt la mine Rozov Blyan, 2-3 fructe de cate jumate de kil, pe un vrej care arata de parca acum isi da duhul. Cele mai bune rosii de salata, dupa gustul meu.
Attached FilesEdited by cumparator, 16 July 2022 - 15:45. |
#3301
Posted 16 July 2022 - 17:38
Păi dacă sunt așa de mari... Practic, planta a intrat în generativ, de asta arată așa cum ați descris-o. La mine sunt niște pari. Și încărcați binișor.
Edited by Solar-1, 16 July 2022 - 17:50. |
#3302
Posted 16 July 2022 - 18:26
Nu stiu, de la inceput arata jalnic. Ce le fac gresit?
Si Rozov Dar arata la fel de trist. Spre comparatie, KBX, Inima de Albenga si Country Taste. Dar din astea sunt mai multe si unele mai mici. KBX a stat mai mult decat trebuia. Le mai si pasez si bag la sticle. E incredibil, numai pentru asta si merita, nu exista ceva similar de cumparat. Orice gatesti cu ele iese la cu totul alt nivel. Adica stiti si voi. Attached FilesEdited by cumparator, 16 July 2022 - 18:38. |
#3303
Posted 16 July 2022 - 18:54
Poate depinde de clima. Sau ceva din pamant. La mine Momini Salzi a fost tanc in anii trecuti (din seminte de la Florian), lumea pe aici zice ca e anemica. Am renuntat la ele ca s-au copt numai 3 fructe. Poate incerc la anul si Rozov Blyan...
|
#3304
Posted 16 July 2022 - 22:26
La mine Rozov Blyan merg destul de bine. Deocamdata primele recoltate nu sunt chiar atat de mari ca ale tale dar am niste gogonele care promit mai mult. La mine ciudatenia e ca jumatatea din stanga a suprafetei cultivate cu tomate arata rau, ca in poza a treia iar cele din dreapta aproape au ajuns la sarma la 2 metri jumate deja nu le mai copilesc. Acolo in partea buna am Rozov Blyan vreo 11 fire, cateva Fantezie, cateva Aurora si vreo 3 tot ceva bulgaresc rosii mari. Ca si anul trecut cele Klass sunt fortza, desi din 18 fire vreo 7-8 au fost si ele atinse de virusii aia sau ce naiba or fi totusi asa cum sunt leaga foarte bine si la etajele superioare. Din pacate Country Taste numai vreo 2 fire din 14 au scapat neafectate dar inca nu sunt coapte complet. Aphen am gustat una azi si mi s-a parut foarte interesanta. E carnoasa cu textura celor bulgaresti dar e acrisoara un pic. Un gust excelent mi s-a parut numai ca plantele nu sunt prea viguroase. De altfel la descriere scrie ca sunt pentru spatii protejate iar eu le-am trantit in camp liber si in primul rand in bataia soarelui. Oricum gustul e interesant
Attached Files |
|
#3305
Posted 17 July 2022 - 06:51
Anu asta am incercat trei soiuri de la bulgari: Inima de Albenga, Rozov Dar si Rosu de Gradina.
Foarte bune toate trei, mai ales ultimele doua. Boli nu am avut deloc. Rozov Dar are nevoie de umbra, mancare si bautura la timp ca sa aiba frunze luxuriante. Celelalte doua sunt mai rezistente. Tufele mai slabe le-am lasat pe un brat, restu pe doua trei. Rozov e la 2.5m acum, Albenga cam 2 si Rosu de Gradina 1.7m. Pe lateral dezvoltarea tufelor e exact invers. |
#3306
Posted 17 July 2022 - 14:10
bardu, on 15 iulie 2022 - 16:41, said:
Ce soiuri sunt, ? Rugby am pus anul asta prima data , cresc ca planta ordonat nu prea inalte recolta buna , foarte bune la gust , roz. Sant multumit de ele , traiasca Parintele ca zicea plantati Rugby ca o sa va placa ! Ct ce sa zic fara cuvinte ca si anul trecut merita. Zuccherino am pus prima data , foarte gustoase dar au crescut, au trecut de 3 m imediat sant in varful solarului si nu le pot culca ca cad fructele. Rila foarte multumit de productie si gust , compara cineva cu CT dar al saracului ! Attached Files |
#3307
Posted 17 July 2022 - 16:29
fane07, on 17 iulie 2022 - 14:10, said:
Zuccherino am pus prima data , foarte gustoase dar au crescut, au trecut de 3 m imediat sant in varful solarului si nu le pot culca ca cad fructele Am spus mereu să selectați informația. La mine, dacă e un an bun, Zuccherino ajunge undeva pe la 10 metri. Terminați cu prostiile gen Rugby, Rila, mai ales, și alte alea, concentrați-vă pe soiuri autohtone. Caută pe YouTube: Tehnica prăbușirii tomatelor. Spor! |
#3308
Posted 18 July 2022 - 07:44
corsica, on 17 iulie 2022 - 16:29, said:
Tehnica prăbușirii tomatelor. Anul trecut am aplicat Tehnica prăbușirii tomatelor dar numai la CT , am la toate carlige de palisare . Problema e ca eu plantez in mai , tu in martie ciclul de productie e scurt la mine si nu o sa am niciodata inaltimea plantelor tale , alta clima alt sol, vara mai scurta. Atunci le plantez mai dese ca tine . Despre soiuri autohtone am pus anul asta ceva primite in alta parte dar nu sant multumit, sensibile. Poate daca ma ajuti tu cu cateva seminte din soiul tau ar fi minunat. Ct nu am pus numai 60 de fire au gust deosebit pentru mine dar la piata nu se face diferenta intre Ct si Rila . Nici Zuccherino nu are asa mare trecere. Rugby in schimb sant cele mai cautate ,trec la pret mai mare. |
#3309
Posted 18 July 2022 - 12:27
Azi am mancat prima rosie Country Taste. M-a lasat fara cuvinte. Dragoste la prima degustare. Dulce, carnoasa, ce sa mai vorbesc bate tot ce am mancat eu pana acum. Anul asta am avut probleme cu virusurile alea dar oricum de salata am CT pana la toamna sigur. Iar la anul le voi aloca mult mai mult spatiu si dau viteza ragaliilor care nu m-au impresionat cu nimic gen Prekos sau Gigant bulgaresc etc. Probabil voi ramane cu Klass, CT si Aurora, poate si cateva fire de Aphen ca si alea sunt excelente au un gust deosebit. Rosia asta pe care am mancat-o azi avea o arsura solara pe o parte care s-a decupat foarte usor cu cutitul, era lemnificata deci pana acum nu m-a deranjat prea tare chestia cu arsurile solare si probabil nu voi pune plasa aia de umbrire niciodata. Pare ca nu e cazul la mine mai ales ca nu merg cu ele la piata. Sunt sigur ca daca pun plasa aia voi pierde o parte din gustul asta deosebit pe care spun cu mana pe inima ca nu l-am intalnit niciodata in viata mea la o rosie cumparata de la piata. Cand mananci una d-asta iti dispare toata oboseala pe care ai acumulat-o din primavara pana acum cu semanatul, rasaditul etc etc.
|
|
#3310
Posted 18 July 2022 - 18:04
Pune plasa ca nu dispare nimic.
Nu trage deocamdată concluzii nici în privința gustului și nici în privința plasei, arșița abia a început calumea de 2 săptămâni, mai e o luna jumate. Ca fapt divers, CT e o roșie medie, nicidecum senzațională. Prekos e buna ca și idaredul, când altele sunt deloc sau sunt praf asta are gust de roșie, dar în iunie nu comparat cu roșiile adevărate din vara...altfel e pușcărie. Klass e buna sa dai cu ea după câini. Ai răbdare cu concluziile și încearcă sa te gândești la un mic solarel. |
#3311
Posted 18 July 2022 - 18:32
gabiroa, on 18 iulie 2022 - 12:27, said:
Azi am mancat prima rosie Country Taste. M-a lasat fara cuvinte. Dragoste la prima degustare. Dulce, carnoasa, ce sa mai vorbesc bate tot ce am mancat eu pana acum. Anul asta am avut probleme cu virusurile alea dar oricum de salata am CT pana la toamna sigur. Iar la anul le voi aloca mult mai mult spatiu si dau viteza ragaliilor care nu m-au impresionat cu nimic gen Prekos sau Gigant bulgaresc etc. Probabil voi ramane cu Klass, CT si Aurora, poate si cateva fire de Aphen ca si alea sunt excelente au un gust deosebit. Rosia asta pe care am mancat-o azi avea o arsura solara pe o parte care s-a decupat foarte usor cu cutitul, era lemnificata deci pana acum nu m-a deranjat prea tare chestia cu arsurile solare si probabil nu voi pune plasa aia de umbrire niciodata. Pare ca nu e cazul la mine mai ales ca nu merg cu ele la piata. Sunt sigur ca daca pun plasa aia voi pierde o parte din gustul asta deosebit pe care spun cu mana pe inima ca nu l-am intalnit niciodata in viata mea la o rosie cumparata de la piata. Cand mananci una d-asta iti dispare toata oboseala pe care ai acumulat-o din primavara pana acum cu semanatul, rasaditul etc etc. |
#3312
Posted 19 July 2022 - 07:08
Am facut bulion din Inima de Albenga. Si ceva Rozov Dar. Nu se compara cu SanMarzano sau alte rosii speciale de bulion.. Ceva mai mult de fiert, dar gustu incomparabil. se poate bea ca suc.
Mi-ar trebui o rosie similara cu Albenga dar determinata. exista asa ceva? |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users