Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping
 Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font
 problema ping in jocuri online

Problema calculator

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...
 Masina de copt paine - pareri

Rfg crescut

Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv
 

Sistemul medical este defect - incapacitatea de a identifica rădăcina problemelor

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,119
  • Înscris: 04.02.2011
În primul rând doresc să precizez că deși personalul medical s-ar putea simți lezat, eu nu doresc să critic neapărat medicii însă voi lovi serios în sistemul medical - am și motiv, cotizez la greu, nu prea am tupeu să mă uit la capitolul acesta pe fluturaș. Medicii au devenit din păcate doar o interfață înntre industrie și pacient.

Dar hai să încep cu istoricul meu, pentru cei ce se nu pot citi mai mult de 10 rânduri din varii motive, sfatul meu este să se abțină de la comentarii și să treacă mai departe.
În urmă cu 10 ani de zile au început primele mele probleme medicale mai ciudate. Am avut rinită și la alergologie am fost depistat cu alergie la acarieni. Am început să am hemoroizi deoarece stăteam mult la toaletă. Am folosit unguent și s-au vindecat. Apoi, peste câteva luni am avut 2 săptămâni de oboseală debilitantă. Și asta a trecut. O parte era cauzată de lipsa de vitamina D.
Apoi, în urmă cu 2-3 ani am fost diagnosticat cu astm bronșic. De atunci iau tratament.
Iar, ca să ajungem la partea finală, am să încep cu problemele mele din 2 martie anul acesta. Am făcut o viroză din care nu mi-am revenit nici după o săptămână. După 10 zile cu tuse și secreții supărătoare, am ajuns la raze unde am aflat că am pneomonie. Deși aceasta s-a vindecat cu tratament antibiotic și nu mai îmi curgea nasul, oboseala persista, am început să am tinitus și la un moment dat să nu mai aud bine, fapt confirmat și de o consultație ORL. Am făcut la sfârșit de aprilie pericardită pe care am depistat-o la spitalul județean și care s-a vindecat cu Ibuprofen. Menționez că trebuia să merg la lucru iar eu am mers în schimb la urgențe. Până aici totul bine, medicii s-au mișcat bine însă eu tot mai obosit eram. Credeam că e de la Ibuprofen dar nu, și după terminarea tratamentului tot așa a fost. Oricum oboseala nu putea fi de la inimă, rata de ejecție fiind bună chiar și înainte de tratament. Oboseala începea să fie și fizică și mă deplasam tot mai greu. Apăreau dureri sporadice în locuri aleatorii în corp, spre extremități: picioare, mâini, degete. Uneori luam o cană în mână și mă apuca un junghi. Care nu era de reprodus a doua oară.
Oboseala era cruntă, nu puteam să mă concentrez la nimic. Am fost la un medic reumatolog care mi-a recomandat niște teste. Testele de sânge pe anticorpi au ieșit bune, deci încă nu aveam nimic în afară de CK dublu, fapt ce a determinat anterior investigația la inimă. Dar am făcut o electromiogramă care a ieșit prost și am continuat cu o biopsie musculară care în schimb a ieșit bine.
Am luat la recomandarea medicului de la infecțioase Medrol, care a avut efecte secundare crâncene, am stat cu orele la toaletă. E drept, mi-a ameliorat simptomele dar după terminarea tratamentului eram la fel de praf.
În ultimele zile eram așa terminat că nu mai eram în stare de nimic. Deja avem simptome ce miroseau a ceva grav, în genul unei scleroze multiple.
Așa că am spus: până aici! Am constatat că inflamațiile sunt mai profunde după masă așa că am hotărât să țin post. La început 30 de ore, apoi 56. Acesta a fost momentul în care pentru prima dată mă simțeam aproape perfect sănătos. Puteam să ridic din nou lucruri, să fac activități, fapt ce m-a ajutat pentru că m-am pregătit de gătit, eu am eliminat din dietă pe rând cereale, lactate și apoi leguminoase. Am început să fac din nou activități zilnice deși încă eram obosit.
Acum am început să reintroduc alimente. Din păcate, nu se poate, în urmă cu 2 zile am băgat roșcove ce m-au terminat și a doua zi. A reapărut intoleranța alimentară la orice aliment. Post nu mai puteam ține, deja am dat jos ce aveam de dat. Din fericire am văzut că ajută foarte mult un amestec de polen plus cătină în miere plus un amestec de la un apicultor - nu l-am întrebat exact ce e, spre rușinea mea, toate în lapte de cocos. Asta m-a readus la plutire.
Cu regimul mi-am recăpătat auzul, tinitusul persistă dar e diminuat, capacitatea de muncă mi-a crescut pe zi ce trece.

Cu alte cuvinte, toată problema este legată de o intoleranță alimentară. Medicii fac ce știu ei mai bine. Încearcă cu tot felul de medicamente (corticosteroizii se recomandă doar în situații excepționale), apoi încearcă să îi găsească o clasificare care ajută la nivel teoretic - știi ce te poate aștepta, scaun cu rotile, probleme cu capul, etc. Dar niciodată nu se apleacă asupra cauzei. Iar când sunt neputincioși, fie ridică din umeri, fie arată spre bolnav. O fi Ipohondric băiatul.

Totuși, ca să nu las totul în aer, pentru că mulți medici ar spune că nu se poate să apară așa o intoleranță alimentară, lansez o provocare: cine vrea să-i pună diagnostic, are de la mine o sumă garantată notarial. El plătește analizele și suma ar trebui să le acopere și să îi asigure un profit decent. PM me.

Ca să trag o linie, sistemul medical promovează tratamente medicamentoase, niciodată nu se apleacă asupra cauzei. Din păcate pacienții devin victime sigure. Odată început un tratament clasic, ești în gheara sistemului medical. Depinzi de medicamente, de doctori care să trateze efectele lor secundare, niciodată nu mai scapi. Și de cele mai multe ori tot invalid rămâi.

#2
AlbastruIndigo

AlbastruIndigo

    Anima Sola

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,998
  • Înscris: 16.09.2014
Pe un alt topic ai spus ca ti s-au recomandat analize pentru boala celiaca. Fa-le! Boala Crohn, pe care sper sa n-o ai, e crunta.

#3
vidiandrei

vidiandrei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,230
  • Înscris: 11.09.2018
TLDR: Angajatii din sistemul medical romanesc (public dar si privat) sunt NEPROFESIONISTI.

Se aplica si in alte domenii dar acolo nu depinde viata ta de atitudinea lor.

#4
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,119
  • Înscris: 04.02.2011

 AlbastruIndigo, on 30 iunie 2019 - 23:07, said:

Pe un alt topic ai spus ca ti s-au recomandat analize pentru boala celiaca. Fa-le! Boala Crohn, pe care sper sa n-o ai, e crunta.
Urmează să apară rezultatul. Apoi în 10 iulie merg la RMN.

 vidiandrei, on 30 iunie 2019 - 23:08, said:

TLDR: Angajatii din sistemul medical romanesc (public dar si privat) sunt NEPROFESIONISTI.

Din păcate nu e doar la noi așa. am citit un articol, la englezi au așteptat și 2 ani pentru tratament de cancer oamenii, uneori e slab sistemul, alteori sunt slabi medicii dar medicii tot de sistem sunt educați, un medic care ar face tot posibilul să respecte jurământul medical ar fi cam în offside vizavi de sistem.

#5
radu2014

radu2014

    Settling down

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,484
  • Înscris: 04.10.2007
Steve Jobs a ales medicina alternativa si s-a curatat cu ceaiuri.
Daca nici ala n-avea bani...
Rezulta ca medicii te carpesc si ei cum pot, de vindecat, doar Dumnezeu te vindeca.

Sanatate!

#6
burkina

burkina

    Shemhamphorash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,799
  • Înscris: 07.10.2017
E misto sa ajungi in sistemul medical si sa faca aia experimente pe tine ani de zile, sa te distruga, si dupa aia sa afli ca aveai o alergie la un aliment.

Sunt multe povesti de genul asteia.

#7
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,165
  • Înscris: 19.01.2008
Primul pas l-ai facut: ai vazut ca medicina actuala actioneaza asupra efectului si nu asupra cauzei. Pasul urmator ar fi sa intelegi ca blocajele energetice genereaza boli si ca medicina noastra nu actioneaza asupra blocajelor energetice. Toate bolile sunt cauzate de blocaje energetice si de aceea aici trebuie actionat.

Iti recomand sa cauti informatii despre medicina traditionala chineza care considera ca atitudinea noastra interioara are un mare rol in sanatate si ca blocajele vin, in general, de la minte si de la programarea defectuasa a mintii.
Si latinii au spus: "Minte sanatoasa in corp sanatos".

Nu vorbesc din citite: acum peste 25 de ani, de abia ajuns la facultate am avut mari probleme de sanatate: nu puteam dormi, nu puteam invata, nu mancam, etc. Am avut norocul sa nu ma duc la medici. Am cautat tot ce puteam cauta: mai multe feluri de yoga etc. Efect a avut practicarea rugaciunii mintii invatata intr-un grup crestin. La un moment dat am ajuns intr-un grup unde am invatat ca mintea imbolnaveste corpul. In acel grup extraordinar se practica osteopatia, homeopatia, presopunctura, meditatia, dianetica. Acolo m-am vindecat si de atunci nu am mai avut probleme de sanatate si nu am mai mers la medici (cu exceptia stomatologului).

In experienta mea am observat ca cel mai mare efect il are, in zilele noastre, rugaciunea si deschiderea catre noi insine. Prin rugaciune dispar toate blocajele energetice si, evident, se vad efecte asupra corpului.
Insa trebuie rabdare si schimbarea modului de a gandi: sa ne integram cu noi insine.

Edit: Poate ca astmul e cauzat de o frica din subconstient.

 radu2014, on 01 iulie 2019 - 00:11, said:

Steve Jobs a ales medicina alternativa si s-a curatat cu ceaiuri.
Daca nici ala n-avea bani...
Rezulta ca medicii te carpesc si ei cum pot, de vindecat, doar Dumnezeu te vindeca.

Sanatate!

Domnul ne vindeca daca ne deschidem catre noi insine. Poate ca Jobs nu a facut-o.

Edited by vladutgm, 01 July 2019 - 05:58.


#8
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008
Benis, tu nu esti din Timisoara? Da o fuga pana la Szeged si cauta-te.
Nu te lasa pe mana unor imbuibati spagari dezinteresati care il trateaza pe unul doi ani de hepatita ca apoi sa constate ca-i chinez....

#9
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,119
  • Înscris: 04.02.2011
Sunt, însă nu știu nici măcar de ce specialitate ține treaba asta a mea. Am fost deja la Szeged pentru centrul vestibular, care din fericire este ok. Altceva mă freacă la creier și astea autoimune țin de reumatologie sau alergologie. Cu reumatologia am terminat se pare căci nu am miozită dar acum "mă caut" la alergolog. Dacă nu găsesc nimic, merg la Szeged.

@vladutgm, mulțumesc pentru apreciere însă nu am nevoie de religie. Nu sunt nici disperat  nici la capătul puterilor și nici cu zeii nu am treabă. Dacă am nevoie de religie, apelez la tatăl meu, cred că și-a greșit vocația și trebuia să se facă preot :lol:

#10
PopaXXX

PopaXXX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,368
  • Înscris: 03.05.2018
Din cate ai scris,eu cred ca problema ta principala este la cap, trebuie sa te duci la un doctor care sa te verifice la cap!

#11
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
ar fi bine sa-ti faci si analize pentru depistarea bolii lyme. chiar daca nu-ti amintesti sa fi fost vreodata muscat de vreo capusa.

#12
adicontakt

adicontakt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,201
  • Înscris: 24.08.2007
Tu ai ceva la cap , nu la corp   Mergi frumos si pe la un psiholog sau psihiatru   si descrie ce simți
De curiozitate cum te impaci cu locul de munca, iti place ceea ce faci ? Colegii cum se poarta cu tine ?

Edited by adicontakt, 01 July 2019 - 09:06.


#13
Swerige

Swerige

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,526
  • Înscris: 09.01.2010

 vladutgm, on 01 iulie 2019 - 05:59, said:

Pasul urmator ar fi sa intelegi ca blocajele energetice genereaza boli si ca medicina noastra nu actioneaza asupra blocajelor energetice. Toate bolile sunt cauzate de blocaje energetice si de aceea aici trebuie actionat.
Poate merită încercată inclusiv terapia REIKI

#14
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,381
  • Înscris: 24.09.2017
imi pare rau ca te-ai imbolnavit si ca nu gasesc astia o solutie.

1.crede-ma ca astea cu energia le astept de la oameni care se uita la horoscop si telenovele. Cred ca jumate din tara asta indruga chestia cu energia si blocajele si bla bla. Mi se pare o tampenie, influentata de un fel de budhism presarat cu alte chestii.
2.Am citit si studiat Biblia foarte mult. sunt multe lucruri care nu le cunosc sau nu le inteleg, dar ce zici tu nu e adevarat. Iisus nu promite vindecari sau mai stiu ce, promite iertarea pacatelor si viata vesnica. Sunt multi care au murit dupa ce L-au urmat. Si nici nu scrie nimic de deschidere catre noi, defapt zice ca noi suntem cam pacatosi si inima e rea.

sper sa te faci bine.

#15
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

 benis, on 01 iulie 2019 - 08:25, said:

Sunt, însă nu știu nici măcar de ce specialitate ține treaba asta a mea.
Du-te cu toate analizele si cu toate simptomele descrise.
Pe baza intolerantei alimentare banuiesc ca te vor indrepta catre alergolog.
Verifica totusi si boala Lyme, serologic, pentru linistea ta.
Junghiurile alea in articulatii si diferite organe nu prea arata a alergie.

On-topic, la scolile de medicina se invata (parca la semiologie), tipurile de diagnostic.
Exista diagnostic simptomatic (se identifica simptomele si parametrii de laborator si se intervine pentru corectarea lor), diagnostic etiologic (asta e cel mai valoros, se identifica cauza simptomelor) si, cel mai slab valoric dintre toate, diagnosticul terapeutic: banuim ca ar "asta", dam tratament si vedem ce se-ntampla, daca dupa cateva zile nu avem rezultate sau se agraveaza, schimbam tratamentul.

Si tot asa, pana epuizam tot raftul farmaciei.
Numa' pacientul sa reziste pana aflam ce si cum.
Ca in bancul cu rabinul: "Itzic, eu mai am sfaturi, problema e ca nu mai ai tu gaste...".

In general, majoritatea medicilor merg pe diagnostic simptomatic.
Cei mai slabi (sau fara dotare) merg pe cel terapeutic.
Si foarte putini (si dotati) reusesc cel etiologic.

#16
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,165
  • Înscris: 19.01.2008

 bobitad, on 01 iulie 2019 - 09:05, said:

imi pare rau ca te-ai imbolnavit si ca nu gasesc astia o solutie.

1.crede-ma ca astea cu energia le astept de la oameni care se uita la horoscop si telenovele. Cred ca jumate din tara asta indruga chestia cu energia si blocajele si bla bla. Mi se pare o tampenie, influentata de un fel de budhism presarat cu alte chestii.
2.Am citit si studiat Biblia foarte mult. sunt multe lucruri care nu le cunosc sau nu le inteleg, dar ce zici tu nu e adevarat. Iisus nu promite vindecari sau mai stiu ce, promite iertarea pacatelor si viata vesnica. Sunt multi care au murit dupa ce L-au urmat. Si nici nu scrie nimic de deschidere catre noi, defapt zice ca noi suntem cam pacatosi si inima e rea.

sper sa te faci bine.

Daca energia ti se pare o tampenie, incearca sa urmaresti rationamentul acesta: Gandurile pot imbolnavi un om (de exemplu sugestia, autosugestia, stresul, etc); gandurile nu sunt materie.

Si daca gandurile pot imbolnavi tot ele pot si vindeca (vezi efectul placebo).

#17
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,089
  • Înscris: 17.01.2012
1.te-au văzut disperat și au zis că și banii tăi sunt buni!!!
1.1.ai fost și tu slab, ai percutat la tot!

2.acum fo ceva ani am ajuns la un medic nutriționist; aveam tensiune măricică (cam 10/15)
2.1.privirea nutriționistului n-o s-o uit: deja eram un cadavru
2.2.mi-a prescris un regim care trebuia să facă din mine un „furnic”
2.3.mi-a zis că-i pare rău că am ajuns ATÂT de târziu la el :(

3.am fugit de acolo cât am putut de repede!
4.trăiesc și azi și cobor pârtia lupului cu 70 km/h!

citind încă odat' văz:
„așa că am hotărât să țin post. La început 30 de ore, apoi 56.”
de fapt nu ai ținut post ci ai făcut foamea!
după care tu ai avut mai multă vlagă?
contradicție?

PS: cine drakku mănâncă roșcove? :o

PPS
nu pericardita ai tratat-o cu ibuprofen, ci durerea provocată de ea!!!
deci cu ce ai tratat pericardita?

și din câte zâci, de fapt ea nu e tratată și de acilea toate simptomele de slăbiciune generalizată!

 benis, on 30 iunie 2019 - 22:56, said:


...lansez o provocare: cine vrea să-i pună diagnostic, are de la mine o sumă garantată notarial. ..


mulțumesc, mulțumesc - n-am trebuință de banii tăi!
fugi la cardiologie și scoate-ți apa din învelișul inimii!!!

#18
adicontakt

adicontakt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,201
  • Înscris: 24.08.2007
Asta am zis si eu:trebuie sa ai ceva la mansarda ca sa mananci roscove si sa crezi ca te simți si bine

Edited by adicontakt, 01 July 2019 - 15:01.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate