Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

contor bidirectional
 Instant Gaz Propan - pe butelie s...

Loc LEGIT unde sa imi curat PS4 P...

Free Now iese din Romania

Acte necesare schimbare buletin
 Baza fierbator apa Selecline Auchan

La multi ani @ranit6996!

La mulți ani @Ciubex!

Renault intenționeaza sa van...
 Andor (2022 - ...)

Curatare rezervor apa uscator ruf...

A murit Andy Fletcher - Depeche M...

Aplicatia de banking ideala - par...
 

E32 Canon powershot sx 270

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
mihaiduban

mihaiduban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,566
  • Înscris: 24.04.2010
Am cumparat camera la un pret destul de mic , fiind constient de aceasta problema , ptr ca nu-mi permit sa cheltui sume mari de bani pentru un hobby si totusi mi se pare ca face fotografii mult mai bune decat camera telefonului !
Acum ma gandesc cum sa scap de aceasta problema !
Deci ....
Pornesc camera functioneaza normal aproximativ 1-2 minute ,  apoi apare ecranul de eroare si se inchide ...
Astept 3 secunde ,se mai aude un sunet mecanic si o pot porni din nou ...... si asa mai departe ....
Am tot incercat ,, trucurile ,, de pe net  dar toate fara succes *mai putin aia cu desfacutul in bucati a camerei
Ce poate sa fie ?
Aveti atasata poza cu eroarea , dupa cum am spus , camera este un Canon powershot sx 270 hs ...

Attached Files



#2
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 21.08.2005
E32 e blocat mecanic obiectivul, vezi aici cum se repară.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/pPfHtkRJ2lw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3
mihaiduban

mihaiduban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,566
  • Înscris: 24.04.2010

View Posteugeniusro, on 25 iunie 2019 - 19:39, said:

E32 e blocat mecanic obiectivul, vezi aici cum se repară.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/pPfHtkRJ2lw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Mi-era frica de raspunsul asta !
...
Dar nu inteleg , daca e blocat cum de merge ?

#4
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 21.08.2005
Se pare că este destul de sensibil la praf, în video se vede că la demontat ca să îl curețe și la asamblat la loc.

#5
razvan1986

razvan1986

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 361
  • Înscris: 20.04.2007
a luat praf/nisip in mecanismul obiectivului...

#6
mihaiduban

mihaiduban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,566
  • Înscris: 24.04.2010
Doamne-ajuta”

Attached Files



#7
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,712
  • Înscris: 28.12.2006
Acu numai Dumnezeu te poate ajuta! :)

#8
mihaiduban

mihaiduban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,566
  • Înscris: 24.04.2010
este ora 1 si 34 de minute , este un miracol de la Dumnezeu ca inca se mai aprinde camera , la cate surubele mi-au ramas in plus
dar tot asa face ....
acuma mi-e si rusine sa o duc la servis ...

#9
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 21.08.2005

View Postmihaiduban, on 26 iunie 2019 - 00:37, said:

este ora 1 si 34 de minute , este un miracol de la Dumnezeu ca inca se mai aprinde camera , la cate surubele mi-au ramas in plus
dar tot asa face ....
acuma mi-e si rusine sa o duc la servis ...


Dacă nu ai rupt nimic e ok, ți-au rămas șurubele pentru că ai lucrat mecanic fără să încerci să înțelegi cum funcționează mecanismele, dacă lipsește chiar și un șurubel la mecanismul de translație al obiectivului e normal să fie tot blocat, mai întâi priveste filmulețul de câteva ori și încearcă să înțelegi ce face acolo, scrie pe un carnețel, "acum dezasamblează carcasa, sunt 5 suruburi frontale și doua laterale", etc Apoi urmărește cum asamblează piesele înapoi, încearcă să înțelegi ce face, de ce în ordinea respectivă, notează câte șuruburi sunt la fecare subansamblu, am văzut că aveai un ziar pe masa de lucru, ideal ar fi o coală mare de hârtie albă sau o bucată textila ceva albă, poți găsi șuruburile și componentele ușor cu privirea, când le desfaci încearcă să le pui în ordine piesele, faci grămăjoare separate cu șuruburile și tot așa, ăla din video nu face așa dar asta fiindcă probabil a desfăcut multe aparate și le știe pe dinafară, ar fi utilă  o lupă mare, iar e bine să ai un iluminat bun, preferabil lumină naturală, apoi faci asta fără grabă și fără stres, examinezi cu atenție mecanismele și încerci să le înțelegi, o să vezi că după ce îl dezasamblezi a doua oară deja nu o să îți mai pară așa complicat. Succes.

#10
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 21.08.2005
Bun ia fi atent la minutul 6:44 acolo este momentul culminant, de la un șoc una din biluțele alea trei sare afară din poziție, trebuie puse toate trei la loc și e puțin mai migălos cu agățatul celor două arculețe înapoi, deci se pare că problema este că e cam sensibil la șoc aparatul și îi sare una din bile din poziție.

Attached Files


Edited by eugeniusro, 26 June 2019 - 18:35.


#11
mihaiduban

mihaiduban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,566
  • Înscris: 24.04.2010

View Posteugeniusro, on 26 iunie 2019 - 18:35, said:

Bun ia fi atent la minutul 6:44 acolo este momentul culminant, de la un șoc una din biluțele alea trei sare afară din poziție, trebuie puse toate trei la loc și e puțin mai migălos cu agățatul celor două arculețe înapoi, deci se pare că problema este că e cam sensibil la șoc aparatul și îi sare una din bile din poziție.
Ala este s 100
Difera un pic de ce este in al meu ....
Cred ca , de fapt sigur , problema mea este la o faseta cu contacte care am observat ca este oxidata la vreo 2 - 3 pini si la curatare sa ,, sa curatat ,, cu tot cu contacte ....
Culmea ca acum vad ca dupa ce l=am ansamblat a 2 oara merge si nu se mai stinge ... sa vad cat il tine !

#12
mihaiduban

mihaiduban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,566
  • Înscris: 24.04.2010
Revin ! Se pare ca merge bine momentan ,
DAR AM UITAT UN "DETALIU"
Bateria care tine data si ora era "terminata " de tot , si am scos-o definitiv din locasul ei ... Poate si aia sa fi fost cauza erorii !

#13
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 21.08.2005
Nu cred, probabil genera altă eroare, aveai probleme cu data și ora în aparat ? Adică când schimbai acumulatorul pierdea data și ora ?

#14
mihaiduban

mihaiduban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,566
  • Înscris: 24.04.2010

View Posteugeniusro, on 26 iunie 2019 - 20:03, said:

Nu cred, probabil genera altă eroare, aveai probleme cu data și ora în aparat ? Adică când schimbai acumulatorul pierdea data și ora ?
da , bateria pur si simplu nu mai avea curent deloc , mai multi mV arata aparatul de masura din corpul meu decat din baterie :)
Oricum eroarea nuu a disparut definitiv , mai apare din cand in cand , dar este acceptabil  Sper sa nu se " indeseasca "

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate