Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips
 Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone
 Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...
 Identificare font

problema ping in jocuri online

Problema calculator

Samsung Galaxy A35
 

75 DE ANI DE LA DEBARCAREA DIN NORMANDIA

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#19
driftking91

driftking91

    Freak on a leash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,732
  • Înscris: 28.12.2008
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/IrJAwCBbnuc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by driftking91, 06 June 2019 - 11:12.


#20
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019

View Postbluesnake, on 06 iunie 2019 - 09:04, said:

Minciuni din sovietism clasic: aa da, sarbatoriti ceva, dar de fapt pe NOI ar trebui sa ne sarbatoriti. La fel a fost cu Cernobil: da, am avut si noi un mic accident, ce voi nu ati avut la Three Mile Island ?

Sa mai zica cineva ca a murit comunismul.
Minciunile sunt in exclusivitate de la gunoaiele americane: cauta sa induca prostimii sarace din est ideea ca americanii au eliberat europa, cand ei nu au avut aproape niciun rol in inlaturarea nazismului din europa... dintre toti "aliatii" rusii au purtat 75% din razboi, restul adunati la un loc 25%(americanii probabil nici 5%) ...  si nu, cacatul ala de lend lease nu a fost mai nimic, alta minciuna infecta pentru prostii saraci care nu inteleg nimic... nu mai zic ca fix aceeasi gasca de prostovani care cred ca europa a fost eliberata de americani, cred ca tot americanii au eliminat comunismul din blocul estic, cand asta au facut-o fix tot rusii(aka gorbaciov)... daca au reusit ceva americanii, au reusit sa-si dezvolte capabilitatile de raspandi propaganda mincinoasa in mod foarte eficient, exploatand prostia si instinctele omului de rand... stalin saracu' s-ar face rosu de invidie daca ar vedea ce capacitate de a spala creierele au americanii...

#21
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

View Posteiffel, on 06 iunie 2019 - 10:01, said:

Nu mai stia omul exact daca la Dieppe sau al Dunkirk a fost acel raid.

Raid-ul a fost la Dieppe - prima "debarcare". Mai mult ptr culegerea de informatii pentru o debarcare majora ca cea din Normandia si a ajuta rezistenta franceza.
A fost o strategie militara facuta din birouri cu sacrificarea a mii de oameni doar pentru a fi mai siguri de un succes viitor.

Se stia de la inceput ca va esua.

     Ceea ce nu se mentioneaza niciunde in cartile de istorie este ca britanicii au trimis in linia intai peste 1 milion de soldati din India, Pakistan, Jamaica si lista continua ...Cei care au scapat cu viata au primit dreptul de a locui in UK.

    https://en.m.wikiped...in_World_War_II

Edited by cspot, 06 June 2019 - 11:38.


#22
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,095
  • Înscris: 29.01.2016
Acum, nu pot sa nu stau si sa ma gandesc "cum ar fi fost lumea acum daca" ar fi castigat germanii.
Clasica dilema si curiozitate, cum s-ar fi schimbat istoria daca ar fi castigat nemtii. Ar fi fost mai rea, la fel, mai buna...?

#23
bluesnake

bluesnake

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,752
  • Înscris: 22.11.2006
@adamsd
wow. rosu pana in adancul sufletului, asa-i ?

Motivele pentru care rusii au suferit pierderile alea atat de groaznice sunt epurarile ideologice de dinainte de razboi care au eliminat toti ofiterii experimentati,  propria incompententa, pregatire si echipare slaba, ordinele de a nu se retrage pedepsite cu moarte in caz contrar. De alftel, rusii si-au tras atatea gloante singuri in picioare incat a fost un miracol ca nu au pierdut.

Fara leand-lease rusii o incurcau destul de tare. Planul Marshall a reconstruit Europa de Vest. Fratii tai rusi au furat toata Europe de Est ca sa se reconstruiasca pe ei. Cauta informatii despre Sov-romuri.

Hai sa vorbim in cunostinta de cauza ca altfel o dam in balarii de tot felul.

Ideea e ca nu te caci pe sarbatoarea altora indiferent de motiv. Daca eu imi sarbatoresc primul salariu de 1200 de lei nu vii tu si arunci cu noroi ca tu ai 5.000. Intelegi ideea? Zici noroc si la mai multi si iti vezi de treaba.

Edited by bluesnake, 06 June 2019 - 11:36.


#24
burkina

burkina

    Shemhamphorash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,799
  • Înscris: 07.10.2017
O zi trista; aliatii au luptat de partea gresita.

#25
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
Numarul mare de morti de partea sovietica s-a datorat proastei dotari a armatei cat si epurarilor din armata facute de Stalin. Doar el a afirmat: "moartea unui om este o tragedie, moartea a 1 milion de oameni este doar pura statistica"

View PostMagicwisewolf, on 06 iunie 2019 - 11:34, said:

Acum, nu pot sa nu stau si sa ma gandesc "cum ar fi fost lumea acum daca" ar fi castigat germanii.
Clasica dilema si curiozitate, cum s-ar fi schimbat istoria daca ar fi castigat nemtii. Ar fi fost mai rea, la fel, mai buna...?
Mai sinistra decat lumea "construita"de Stalin nu avea cum sa fie...

#26
luxafer

luxafer

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 05.06.2019

View PostiancuMIC, on 06 iunie 2019 - 08:54, said:

  in timp ce Rusia  denunţă Occidentul, care ar fi uitat de cei 27 de milioane de morţi sovietici în al Doilea Război Mondial.
Aia 27 de milioane de sovietici au murit mai degraba de foame , boli si frig multumita dictaturii staliniste   decat in lupta.  Plus ca erau trimisi oameni neinstruiti la lupta, iar daca se retrageau de frica, erau IMPUSCATI. Eu asa ceva nu pot sa concep, chiar si cand iti este invadata tara, nu poti sa fortezi oamenii sa se duca la  moarte sigura, uite de asta detest mobilizarea obligatorie in caz de invazie specifica doar bolsevismului si nationalismului primitiv. Soldatii sovietici au fost efectiv niste victime ale unor dictatori criminali.  
Plus ca Stalin ii trimtea prost echipati la lupta. Detest patriotismul fortat, detest ca oamenii sa fie obligati sa-si iubeasca tara.  


Sa nu uitam ca in prima faza a razboiului isi luau bataie de la nazisti....pana cand a avut loc atacul de la  Pearl Harbour si americanii au inceput sa-i echipeze si sa le aduca provizii si bani.  Cand au pompat americanii cu bani in sovietici sa-i distruga pe nazisti  din est ca ei sa se ocupe linistiti de japonezi,  cum au inceput  nazistii sa-si ia bataie.  
Plus ca ce au facut sovieticii in Europa de Est cand au comis genociduri, deportari si au instaurat comunismul  e de neuitat si de neiertat.  N-as considera nimic eroic la Stalingrad, Kursk sau Berlin, fiindca mai toate bataliile din frontul de est au fost purtate dintre doua regimuri totalitare criminale si cotropitoare, soldatii lor fiind doar niste victime colaterale intre ambitiile unor doi dictatori sinistri.
Deci da, americanii sunt singurii eroi in razboiul asta, poate ca au intervenit si pentru a scoate profit, dar  au luptat si  pentru idealuri si principii democratice.  
Debarcarea in Normandia chiar a fost poate cea mai eroica lupta  dusa vreodata de la Termopile si Salamina  incoace.



Americanii luptau cu devotament, curaj, motivati de castiguri si erau special instruiti pentru lupta, ca de aia sunt soldati profesionisti. La fel si polonezii , si englezii, si rezistenta franceza, care au luptat de bunavoie si nesiliti de nimeni impotriva nazistilor!   Astia sunt adevaratii EROI, fiindca s-au oferit VOLUNTARI.  

Si pana si japonezii si nazistii luptau de bunavoie, chiar daca erau manati de  lacomie si cotropeau.
Sovieticii luptau doar de frica sa nu fie impuscati.

Edited by luxafer, 06 June 2019 - 12:57.


#27
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

View PostHunor_66, on 06 iunie 2019 - 09:14, said:

Lasa ca or tinut-o tot intr-o sarbatoare 45 de ani la rand in Europa de Est, cu binecuvantare anglo-americana.
Ce ipocrit esti. Au suferit aceeasi dictatura ca tot estul Europei.

View Postrumegus, on 06 iunie 2019 - 09:21, said:

Si sa nu uitam ca Stalin era aliatul lui Hitler la inceputul razboiului, impreuna au atacat Polonia. Ca Hitler, ulterior, i-a tras teapa, ca multi rusi au murit din cauza prostiei lui Stalin, nu conteaza...
Nu erau aliati, aveau un pact de neagresiune. Rusia a atacat Polonia in tentativa de a muta frontul in afara granitelor sale. Mintiti cu nerusinare.

View Postluxafer, on 06 iunie 2019 - 12:53, said:

Aia 27 de milioane de sovietici au murit mai degraba de foame , boli si frig multumita dictaturii staliniste   decat in lupta.
Exact. Razboiul a fost o joaca de copii iar dictatura stalinista si-au dorit-o ei. :)

#28
luxafer

luxafer

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 05.06.2019
In plus, unde au trecut americanii, au fost eliberate tari  precum Franta , Italia, Olanda, Belgia, Norvegia, Grecia, Austria,  Luxemburg,  Danemarca,   de sub ocupatia fascista  si lasate independente sa-si aleaga destinul dupa principiul autodeterminarii.  Inclusiv Germania (aia de vest) a fost eliberata si lasata sa se autoguverneze si sa devina motorul Uniunii Europene.
Ca au ajuns  piete de desfacere  americane a fost alegerea lor libera si voita, inclusiv a Spaniei care a ramas in continuare fascista, dar dupa moartea lui Franco s-a democratizat si liberalizat, tot din propria alegere.    Americanii i-au lasat pe spanioli in pace cat timp nu cotropeau si nu atacau pe altii, ca sa vedeti cat de mult se respecta principiul autodeterminarii!   Si toate astea  au ajuns state dezvoltate, fiindca au ales voit sa se alieze cu americanii.


Pe cand sovieticii unde au trecut au comis masacre, epurari si si-a instaurat dictaturi comuniste  cu marionetele lor instruite special la Moscova sa exploateze si sa jefuiasca tari precum Romania, Polonia, Cehioslovacia, Bulgaria, Ungaria si Germania de Est, ca si acum dupa caderea comunismului si Uniunii Sovietice au ramas cele mai sarace si subdezvoltate.

Edited by luxafer, 06 June 2019 - 13:11.


#29
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

View Postluxafer, on 06 iunie 2019 - 12:53, said:

Americanii luptau cu devotament, curaj, motivati de castiguri si erau special instruiti pentru lupta, ca de aia sunt soldati profesionisti.
Aham. :D

#30
burkina

burkina

    Shemhamphorash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,799
  • Înscris: 07.10.2017
Mi se pare fascinant ca in 2019 lumea nu stie aproape nimic despre WW2 in afara de propaganda din mass media. Aceeasi mass media in care n-are aproape nimeni incredere sa relateze o stire de ieri, dar cumva istoria "oficiala" WW2 de acum 70 de ani e batuta-n cuie, ba mai mult, n-ai voie sa discuti anumite subiecte sub amenintarea amendei/puscariei/ostracizarii sociale. Adevarul istoric trebuie protejat de legi anti-heitspici cumva plm, si asta cumva e normal, pentru ca motive.

Sad.

Edited by burkina, 06 June 2019 - 13:12.


#31
luxafer

luxafer

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 05.06.2019

View PostPaz, on 06 iunie 2019 - 13:10, said:

Aham. Posted Image

Bre, daca tu crezi ca aia s-au dus ca nebunii sa riste sa  moara ciuruiti de gloante pe Omaha Beach doar ca sa castige  niste bani si sa se laude la gagici cat de curajosi  au fost, sa stii ca o puteau face si fara sa se inroleze.
Americanii au alta mentalitate si educatie fata de un roman bolsevizat sau un rus   care nu stie decat sa se uite in blidul propriu si sa stea cu capul plecat, o spun cei 200 de ani de democratie!
Eu n-au fost fortati sa se inroleze precum sovieticii, ba chiar cei bolnavi si inapti de lupta erau respinsi.
America era bogata inca dinainte de razboi, marea depresiune se incheiase in 1933, economia isi revenise, implicarea lor in razboi doar le-a mai dezvoltat industria, dar sa stii ca americanul mediu tot avea un trai decent autosustenabil spre deosebire de rusul care nici nu avea curent electric.

La Stalingrad, sovieticii trimiteau la gramada si oameni batrani si copii sa moara de ger si foame sa se duca sa lupte cu nazistii cu o pusca si 5 gloante la trei-cinci soldati.

In timp ce americanii construiau zgarie-nori in anii 30-40', majoritatea rusilor  inca traiau in conditii de evul mediu.

Edited by luxafer, 06 June 2019 - 13:19.


#32
luxafer

luxafer

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 05.06.2019

View Postburkina, on 06 iunie 2019 - 13:11, said:

Mi se pare fascinant ca in 2019 lumea nu stie aproape nimic despre WW2 in afara de propaganda din mass media. Aceeasi mass media in care n-are aproape nimeni incredere sa relateze o stire de ieri, dar cumva istoria "oficiala" WW2 de acum 70 de ani e batuta-n cuie, ba mai mult, n-ai voie sa discuti anumite subiecte sub amenintarea amendei/puscariei/ostracizarii sociale. Adevarul istoric trebuie protejat de legi anti-heitspici cumva plm, si asta cumva e normal, pentru ca motive.
Sad.

Arata-mi un link cu un roman  care a fost amendat/arestat/ostracizat  pentru ca a negat holocaustul   in Romania de dupa 1989. Sau un link pentru in care o persoana fizica a fost amendata/arestata pentru idei neonaziste in Romania.  
Ca eu am avut un coleg intr-o mare multinationala americana  de IT care era nazist si antisemit autodeclarat , inclusiv pe Skype scria mare ca  nu suporta evreii si rromii in timpul programului, ca i-ar dori pe toti exterminati, nega holocaustul , imi  trimitea  poze cu el in uniforma nazista,  avea avatar cu svastika, se lauda ca bunicul sau germanofil  a luptat la Stalingrad si a luptat pana la capat impotriva sovieticilor, ajungand deportat pentru 5 ani.

Si totusi nu l-a dat nimeni afara.
Nu l-a avertizat niciun sef, nicio HR-ista, a stat acolo un an intreg.
A plecat el de acolo, ca si-a dat demisia din cauza unui team-leader care se purta  isteric cu toti.
Dar unii sefi il rugau sa revina inapoi, ca era apreciat pentru skill-urile sale, dar si pentru glumele pe care le zicea ocazional.  

Am vazut chiar baieti pe la sala de fitness la maieu, aratandu-si tatuajul  cu svastika, desenat mare pe spate.  

Normal,la noi in tara, si comunismul e interzis conform legii, dar stema cu secera si ciocanul inca a ramas pe Casa Scanteii si inca sunt vreo cateva milioane de mosi si de babe care il regreta pe Ceausescu si se reculeg la mormantul sau si voteaza cu politicieni care au avut carnet de PCR-isti.

Vad pe internet diversi bloggeri care neaga holocaustul, spre ciuda lui vio69, si tot nu i-a arestat nimeni, inca posteaza linistiti articole.


Ca sa vezi, in democratie nimeni nu te amendeaza/nu te aresteaza pentru ideile pe care le ai sau le propagi cat timp nu comiti un delict violent/material/ fizic unei persoane pentru cauza unei ideologii criminale.

Edited by luxafer, 06 June 2019 - 13:34.


#33
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

View Postluxafer, on 06 iunie 2019 - 13:14, said:

Americanii au alta mentalitate si educatie fata de un roman bolsevizat sau un rus   care nu stie decat sa se uite in blidul propriu si sa stea cu capul plecat, o spun cei 200 de ani de democratie!
Aham. :)
Si ce mentalitate au ?

#34
luxafer

luxafer

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 05.06.2019
America e tara aia in care ideile nu se pot impusca cu un pistol (ca-n Rusia), ci cu alte idei!
E tara in care oricine, indiferent ce s-a nascut, isi decide  singur  soarta, nu statul decide.
E tara in care oricine poate sa refuze sau sa se ofere voluntar intr-un razboi,  sau chiar sa protesteze,    cum s-a intamplat la Vietnam si Irak (care da, au fost razboaie stupide duse strict pentru profit si interese geostrategice  ).
Si uite ca spre deosebire de dictatura nazista sau sovietica, in democratia americana au fost milioane de americani care s-au opus si au protestat impotriva razboiului din Vietnam/Irak. A protestat cineva in Germania nazista impotriva invadarii Poloniei sau Frantei? A protestat cineva in Rusia impotriva invadarii Europei de Est ? Mai nou , a protestat cineva in Rusia putinista impotriva cotropirii Ucrainei  ?
Asa cum spuneam!

Participarea americanilor in cele doua razboaie mondiale a fost pentru o cauza dreapta:  principiul autodeterminarii a fiecarei natiuni europene  care era vizibil incalcat de germani, inclusiv al Rusiei care si ea era cotropita de nazisti . Cat timp Rusia n-a fost o amenitare pentru America, i-au lasat in pace.
Cand au vazut ca si Rusia incalca principiul autodeterminarii al altor tari, tot au dus niste operatiuni si razboi rece si  o competitie economica si ideologica dura prin care s-a demonstrat ca Pax Americana aduce mai multa bunastare decat Pax Sovietica. Ce s-a intamplat cu Uniunea Sovietica? A falimentat, iar Rusia a ajuns o tara de mana a treia care doar ameninta, santajeaza, minte si invadeaza tari mai mici.
Pe cand America are trupe, agenti, sateliti  si baze in toata lumea, toate companiile americane domina piata globala ce au cumparatori de toate categoriile si din toata lumea , pe cand companiile rusesti......chiar, stie cineva vreo marca ruseasca mare ?
I-a lasat pe estici sa se convinga singuri timp de 45 de ani ca comunismul e rau si falimentar, respectandu-le principiul autodeterminarii.
Alegerile au fost fraudate, dar au fost si multi romani care au votat cu comunistii, precum cei care voteaza cu PSD in ziua de azi, deci hai sa nu ne plangem de mila, ca si ei au acceptat comunismul  in mod tacit .......spre deosebire de polonezi si unguri si cehoslovaci.
Cat timp nu-i ameninti interesele si securitatea ,americanul te lasa in pace sa experimentezi si cea mai odioasa dictatura, iti respecta decizia si principiul la autodeterminare,   te lasa  sa te convingi singur ca democratia dupa modelul lor e singura optiune buna de pe planeta asta.

Edited by luxafer, 06 June 2019 - 14:27.


#35
H6D-100c

H6D-100c

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,482
  • Înscris: 27.01.2017

Quote

Cat timp nu-i ameninti interesele si securitatea ,americanul te lasa in pace sa experimentezi si cea mai odioasa dictatura, iti respecta decizia si principiul la autodeterminare,   te lasa  sa te convingi singur ca democratia dupa modelul lor e singura optiune buna de pe planeta asta.
Posted Image
Ar trebui sa-i intrebam pe peruani, chilieni,  daca americanii "i-au lasat in pace" cu tot cuprul si argintul lor, sau le-au plasat un dictator obedient Washingtonului, precum Chavez sau Fujimori...Posted Image
Cat despre "democratia dupa modelul lor", yeah, e clar cea mai buna optiune, daca vrei ca 10% din populatia tarii sa fie la inchisoare, vreo 4 milioane de homelesi numai in New-York(la o populatie de 14 milioane), ogoarele din Illinois transformate in desert din cauza lacomiei de a obtine mai mult porumb la hectar decat permite natura, cartofii cancerigeni din Idaho, Monsanto, etc. Si 2,7 masini pe cap de familie, cat mai mari posibile masinile alea, ca la ei incalzirea globala nu-i problema.Si cateva mii de bombe atomice/termonucleare, ca trebuie aparata cea mai smechera tara de pe planeta, care are 4% din populatia globului, dar consuma 20% din resursele mondiale. Un model de urmat, o societate "sustenabila". Of course!

Quote

Pe cand America are trupe, agenti, sateliti  si baze in toata lumea, toate companiile americane domina piata globala ce au cumparatori de toate categoriile si din toata lumea , pe cand companiile rusesti......chiar, stie cineva vreo marca ruseasca mare ?
Aia de produce rachetele cu care americanii si europenii isi trimit satelitii in spatiu.Posted Image

Quote

Rusia a lansat o rachetă de tip Soyuz-2.1a care are la bord doi sateliți de teledetecție Kanopus-V și alți 26 sateliți de dimensiuni mici de la cosmodromul Vostochny din regiunea Amur din Orientul Îndepărtat, a comunicat agenția rusă Roscosmos.


Racheta a fost lansată la ora 05:07 ora Moscovei (0207 GMT), totul decurgând conform planului, se arată în comunicatul de presă.
Nava spațială rusă urmează să poziționeze pe orbită doi sateliți de teledetecție de tip Kanopus-V și alți 26 de sateliți care aparțin altor națiuni precum Germania, Japonia, Africa de Sud, Spania și SUA.

Edited by H6D-100c, 06 June 2019 - 15:54.


#36
vj_Heaven

vj_Heaven

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,058
  • Înscris: 19.07.2005
Un live-stream din Arromanches, France, ieri au transmis live showul aerian..
https://twitch.tv/dasvaldez

Edited by vj_Heaven, 06 June 2019 - 16:16.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate