Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Carrefour, electrice/electrocasnice, teapa?!?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,860
  • Înscris: 25.01.2007
Mai demult, un prieten care a lucrat la Carrefour, mi-a recomandat sa nu cumpar niciodata electronice de la ei, din cauza ca ei cumpara cantitati foarte mari, la nivel de companie, dar rup rau la pret producatorul. Si uneori, unii producatori fac productia pentru Carrefour, pentru a intra in pret, cu reduceri de costuri, deci si de calitate. Am fost sceptic, gandindu-ma ca a vazut multe produse in garantie, si ca poate asa crede si un angajat altex sau flanco...
   Totusi o de la Carrefour nu prea am avut noroc cu ce merge pe current electric.
   Am luat un robot de bucatarie, cand am ajuns acasa am vazut ca ceva zornaia in el, m-am uitat mai atent si la ventilatorul de la motor o pala era rupta. L-am schimbat a doua zi, pentru cine nu stie, Carrefour schimba in 24 ore produsele vandute in magazinele lor. Asta al doilea merge ok, drept ca il si folosesc foarte putin.
   Am luat un radio cu mp3, o marca necunoscuta, Pass, au o sigla ce seamana cu un peste, cred ca e o marca proprie a lor. Primul mergea cat mergea, si disparea sonorul.  Dus inapoi, angajatul a adus altul de la raft, nu mergea de loc. A adus al treilea, asta iar nu mergea. Al patrulea mergea, am plecat cu el, ca sa constat a doua zi ca statea extrem de prost cu receptia posturilor de radio. Dus iar, cerut banii, nu au mai comentat.
   Un stick, am uitat marca, scria abia cu 2 mega/s, l-am donat mai departe.
   Cel mai nasol ca ieri am prajit un tv si calculatorul cu un cablu hdmi. Am avut tv la service, l-am adus acasa, l-am pornit, cautat canale, mergea. Hai sa conectez si calculatorul, nu am mai stiut unde pusesem vechiul cablu hdmi, dar aveam unul nou, sigilat, luat de la Carrefour. Conectat, cand am pornit tv, a bubuit. Rezultat, mufa din tv afumata, peretele din spatele tv afumat bine, mufa cablului hdmi aproape topita, placa de baza din calculator prajita si afumata in zona mufei hdmi. Bine, aici poate fi si o reparative proasta a tv, facuta de aia de la metro. In acte ei au scris “schimbat placa digitala”, ce or fi intelegand ei prin placa aia nu stiu.
   Am luat si o masina de spalat Hotpoint Ariston. Pusa in functiune dupa cateva zile, cand a evacuat apa, a evacuat-o mai mult prin casa. Furtunul de evacuare era svaiter. Era primara, mi-am inchipuit ca au tinut-o afara, si a inghetat in el apa ramasa de la proba din fabrica. Sunat la garantie, mi-au zis ca nu acopera garantia asa ceva, si ar fi nevoiti sa-mi anuleze garantia. Sincer, le-am inteles punctul de vedere. Sunat la Carrefour, multe discutii, ca escaladeaza situatia, ca nu e sefu, ca asteapta raspuns,  pana la urma a ramas asa cum a picat, am cumparat un furtun, l-am taiat pe ala vechi si adaugat pe asta, masina merge. Face belele, dar merge. Cand am intrebat daca tin masinile afara, cica nu. Dar unde? Intr-un sopron. E incalzit? Nu. Deci e temperatura ca afara? Cam da… Cam asta fu una din discutiile cu un angajat al lor.
In concluzie, iarna sau primavara, nu cumparati masini de spalat de la Carrefour.

Edited by slai, 05 June 2019 - 19:18.


#2
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,916
  • Înscris: 25.06.2007
Nu știu dacă-i neaparat vorba ca-s produse pt Carrefour, posibil să fie din cauza ca-s produse pt România.
Și nu doar electricele/ electronicele...

#3
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Când ai la un loc cartofi, varză, ceapă, șervețele, cabluri, prize, cosmetice, televizoare, playere audio, boxe, telefoane, detergent, hard diskuri, desktopuri, cârlige de rufe, mânuși de menaj, pulpe de pui, mazăre la borcan, iei strict ce ai nevoie gen cartofi, două kile de ceapă, morcovi și pulpe de pui și stai naiba potol cu electronicele luate bulk așa.
Până acum ce am luat eu electronice au fost de la Emag, n-am avut probleme. Sper să nu bage și ăștia ceapă și conopidă în Market Place că se duce dracu tot.

O plită și-un cuptor am luat de la rahații ăia de la Flanco cea mai marcă de rahat Whirlpool și am avut belele cu ea.
Deci două pulpe de pui și cartofi și acasă.

O zi bună să aveți !

Posted Image

#4
prisonbreak

prisonbreak

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,209
  • Înscris: 15.05.2007
Am luat si eu masina de spalat Hotpoint Ariston, acum 2 ani jumate. Functioneaza fara probleme, exploatata intensiv. Socrii au luat tv Samsung, modelul cu ecran curbat, seria MU, la fel, merge de mai bine de 1,5 ani fara probleme. Mai pot adauga aspirator si niste maruntisuri pe la bucatarie. N-am de ce sa ma plang.

#5
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
1. Cel putin 99% din produsele de la supermarket din RO sunt teapa, si de la alte intersectii nu doar aia de care zici, si prin asta ma refer la toate produsele, si de mancat si de ne-mancat.
Avand in vedere ca  la 1% care raman poate inca nu am observat inca care e teapa, e posibil sa fie si aproape 100% teapa.

2. N-am cumparat niciodata carduri de memorie CF, SD, etc. si stickuri USB altele decat din serii de top de la SanDisk, n-am luat nici macar Samsung si Sony care in general fac carduri foarte bune, n-am luat nici macar orice SanDisk ci doar modele de top cu viteza de transfer mare specificata CLAR si pt citire si pt scriere, nu as lua niciodata nici macar Lexar professional, si apoi ne povestesti ca ai luat din intersectie una no-name care mergea prost...

3. Apropo de masina de spalat, am una pe care am luat-o dintr-o vila de pe Dorobanti in primavara lui 1994, a trecut de 25 de ani, si spala bine in medie 9 cuve pe saptamana, nu a cedat la ea nimic, nici macar o garnitura.
Am schimbat acum 15 ani doar condensatorul electrolitic, se schmba usor cu papuci, si cel original deja isi traise viata de doua ori, iar cel "nou" de 15 ani inca e bun. E un Whirlpool din primul an cand brandul a preluat divizia de electrocansice mari de la de la Philips. Nu am cu ce sa compar ce e in ea decat cu o Mielle, insa a costat de multe ori mai putin decat una de genul ala, a fost chiar cea mai ieftina din gama pe care o aveau. Ulterior dupa 2 ani am gasit-o intr-un catalog Osterman tot din '94 ca atunci a fost Golden Offer - insa de oferta au profitat probabil danezii si clientii lor, ca pretul era aproape la jumatate fata de cel deja mic cu care am luat-o.

4. etc.

Edited by loock, 05 June 2019 - 20:10.


#6
Florin__Adrian

Florin__Adrian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 465
  • Înscris: 11.05.2019
Patania cu cablul HDMI e de la TV, cine stie cum l-au reparat aia in service.

#7
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007

 slai, on 05 iunie 2019 - 19:17, said:

............   Cel mai nasol ca ieri am prajit un tv si calculatorul cu un cablu hdmi. Am avut tv la service, l-am adus acasa, l-am pornit, cautat canale, mergea. Hai sa conectez si calculatorul, nu am mai stiut unde pusesem vechiul cablu hdmi, dar aveam unul nou, sigilat, luat de la Carrefour. Conectat, cand am pornit tv, a bubuit. Rezultat, mufa din tv afumata, peretele din spatele tv afumat bine, mufa cablului hdmi aproape topita, placa de baza din calculator prajita si afumata in zona mufei hdmi. Bine, aici poate fi si o reparative proasta a tv, facuta de aia de la metro.........

Intre "pamantul" calculatorului si "pamantul" televizorului ai 220V
Cablul a fost perfect; n-are nici o vina

Cauze posibile:
varianta 1: televizorul e legat la "cablu" (UPC, RDS, etc) si "cablul" are 220V pe "masa" (defect de izolatie undeva la amplificatorul de distributie, pe casa scarii sau pe stalp) ; in acelasi timp, calculatorul tau e legat "la pamant" prin priza cu impamantare (ceea ce in mod normal este bine, dar in acest caz este fatal pentru echipament).
varianta 2: oarecum invers: televizorul e legat la "cablu" si "cablul" are "pamantul" pe "masa" (asta e bine) ; in acelasi timp, calculatorul tau are defect de izolatie in sursa si faza de 230V ajunge pe carcasa acestuia; si nu e legat "la pamant"; faza se propaga prin cablul HDMI si se descarca in masa mufei HDMI a televizolrului, care e impamantat prin "cablu".

Edited by addysoftware, 05 June 2019 - 20:23.


#8
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,390
  • Înscris: 08.02.2011
Patania cu cablul hdmi e ca a conectat cu aparatele pornite, nu cum se recomanda de atatea ori - cu ele oprite. NU-i nici primul, nici ultimul caz. Putea fi cablu si de 1000 €.

#9
Sabinatu

Sabinatu

    Never give up, never surrender

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,258
  • Înscris: 21.06.2011
Am de la ei un radio CD cu usb marca Sencor.
L-am luat pentru ai mei la țară. Merge foarte bine, de vreo doi ani.

De vreo 3 ani am și un aspirator Dirt Devil de care sunt foarte mulțumit.
Am luat anul trecut încă unul pentru soacră-mea.



#10
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,467
  • Înscris: 25.08.2009
Ca a venit vorba despre cablu HDMI, sa va povestesc eu ceva, tot despre un cablu. NU e poveste, e real, am vazut.
La serviciu, pentru conectarea unor mici consumatori, nefiind prize libere, s-au cumparat din magazin niste prelungitoare shuko cu 3 porturi, prize, cum vreti sa le spuneti.
Pentru conectare, s-a folosit o regleta din care se alimentau si alte aparate. Firul prelungitorului avea la capat stecher turnat. Deci s-a inlaturat stecherul de la un capat iar firele albastru, maro, verde/galben s-au legat la regleta dupa regula cunoscuta: albastru si maro la faza/nul si galben/verde la impamantare.
Cand se alimenta regleta, siguranta sarea imediat. Dupa verificare la rece a firelor (cu ohmetrul), s-a observat ca atat in stecherul turnat,  cat si in priza tripla a prelungitorului, firele pusesera puse aiurea: se inversase firul de impamantare cu unul de linie. Daca nu se elimina stecherul, prelungitorul ar fi functionat foarte bine. Exceptand nerespectarea culorilor, firele erau legate corect.
Curentul electric nu cunoaste culoare firelor.
Deci defect de fabricatie?
Sau nu?

Edited by altuser09, 05 June 2019 - 20:34.


#11
giulio

giulio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 26.12.2006

 slai, on 05 iunie 2019 - 19:17, said:


   Totusi o de la Carrefour nu prea am avut noroc cu ce merge pe current electric.
   Am luat un robot de bucatarie, cand am ajuns acasa am vazut ca ceva zornaia in el, m-am uitat mai atent si la ventilatorul de la motor o pala era rupta.
   Am luat un radio cu mp3, o marca necunoscuta, Pass, au o sigla ce seamana cu un peste, cred ca e o marca proprie a lor. Primul mergea cat mergea, si disparea sonorul.  Dus inapoi, angajatul a adus altul de la raft, nu mergea de loc. A adus al treilea, asta iar nu mergea. Al patrulea mergea, am plecat cu el, ca sa constat a doua zi ca statea extrem de prost cu receptia posturilor de radio. Dus iar, cerut banii, nu au mai comentat.
   Un stick, am uitat marca, scria abia cu 2 mega/s, l-am donat mai departe.
   Cel mai nasol ca ieri am prajit un tv si calculatorul cu un cablu hdmi.
   Am luat si o masina de spalat Hotpoint Ariston. Pusa in functiune dupa cateva zile, cand a evacuat apa, a evacuat-o mai mult prin casa. Furtunul de evacuare era svaiter.

Mai du-te si tu pe la biserica...Posted Image .Prea ai ghinion.
Am multe de la ei si  n-am avut nicio problema.

#12
vali

vali

    forumist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,891
  • Înscris: 03.12.2001
deci tu cumperi stickuri de secretare, pentru documente și ppt-uri cu pisici, și te plângi că au viteză de transfer mică?

#13
smylle2u

smylle2u

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,103
  • Înscris: 02.03.2007
Daca cumperi produse noname gen Futaki, Adibas si altele asemenea nu conteaza magazinul de unde le cumperi, calitatea va fi aceeasi (inexistenta).
Singura vina a Carrefour o vad ca vinde si genul asta de produse, dar probabil este cerere si pentru chinezarii si produse noname de vand atat de multe.
Cablul hdmi luat de la Carrefour ce marca era, sau era tot o chinezarie? Dupa rezultat pare un scurt de la un cablu de proasta calitate.
Ce inseamna “primara”? Cablul gaurit de la masina de spalat nu ai observat ca era distrus cand ai montat masina? Nu ar fi primul electrocasnic stricat la manipulare de Dorei fara talent de motostivuitorist.
Concluzia este ca cine cumpara produse de calitate proasta trebuie sa isi asume si faptul ca se pot strica repede si posibil sa mai distruga si alte produse cu care intra in contact.

#14
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,860
  • Înscris: 25.01.2007

 modoran, on 05 iunie 2019 - 20:19, said:

Patania cu cablul hdmi e ca a conectat cu aparatele pornite, nu cum se recomanda de atatea ori - cu ele oprite. NU-i nici primul, nici ultimul caz. Putea fi cablu si de 1000 €.
era oprit si tv si calc. tv nici nu as avea cum, ca sa pun cablul a trebuit sa-l dau jos de pe suportul de perete, si daca nu e scos din priza, cablul ma incomodeaza. pornit calc, pornit tv, de bubuit a bubuit dupa aproximativ un minut.

#15
liviu_np

liviu_np

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,192
  • Înscris: 05.06.2006
De masochism ai auzit?
Batman, Batman Carrefour in sus si-n jos.
Din alta parte nu ai de unde sa cumperi?

#16
vali

vali

    forumist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,891
  • Înscris: 03.12.2001

 liviu_np, on 05 iunie 2019 - 21:21, said:

Batman, Batman Carrefour in sus si-n jos.
Din alta parte nu ai de unde sa cumperi?
hai să nu fim genul care îi cere ceva chitanțe, ca să nu suspectăm că l-a pus cineva să înjure carfur.  :D

#17
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,860
  • Înscris: 25.01.2007

 addysoftware, on 05 iunie 2019 - 20:18, said:

Intre "pamantul" calculatorului si "pamantul" televizorului ai 220V
Cablul a fost perfect; n-are nici o vina

Cauze posibile:
varianta 1: televizorul e legat la "cablu" (UPC, RDS, etc) si "cablul" are 220V pe "masa" (defect de izolatie undeva la amplificatorul de distributie, pe casa scarii sau pe stalp) ; in acelasi timp, calculatorul tau e legat "la pamant" prin priza cu impamantare (ceea ce in mod normal este bine, dar in acest caz este fatal pentru echipament).
varianta 2: oarecum invers: televizorul e legat la "cablu" si "cablul" are "pamantul" pe "masa" (asta e bine) ; in acelasi timp, calculatorul tau are defect de izolatie in sursa si faza de 230V ajunge pe carcasa acestuia; si nu e legat "la pamant"; faza se propaga prin cablul HDMI si se descarca in masa mufei HDMI a televizolrului, care e impamantat prin "cablu".
am verificat cu creionul de tensiune, nu e tensiune pe cablul de tv, nici pe masa la priza.
sursa e un antec 600, o sursa buna, nu m-as astepta la ea. oricum, in situatia de acum, nepornita, nu are tensiune pe carcasa, dar nici suprafete nevopsite, sa fiu sigur de creionul de tensiune.
maine o sa caut o dulie, sa pun un bec cu doua fire, sa vad ca e functionala impamantarea. io stiu ca da. totusi, presupunand ca scotea calculatorul 220 pe carcasa, ar fi functionat asa?

ce e derutant e ca a functionat tv singur cam 5 minute, daca nu mai mult, ca a cautat si posturile analogice si cautarea aia dureaza. apoi a mers cam un minut si conectat hdmi, impreuna cu calculatorul.
ma gandesc ca poate un vecin are un tv antic, si la pornire baga 220 in reteaua de tv. stiu ca era ceva comun pe vremea tv-urilor alb negru. daca e asa, cum protejez instalatia? celelalte 2 tv din casa functioneaza normal...

#18
ciine

ciine

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,069
  • Înscris: 04.06.2007
Cred ca e vorba mai degraba de dreptate divina Posted Image , nu stim ce pacate ai tu la activPosted Image mai da si tu de pomana, fa o fapta buna

Edited by ciine, 05 June 2019 - 21:37.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate