Starlink by SpaceX - internet din viitor!
Last Updated: May 29 2023 00:07, Started by
rz
, May 31 2019 17:29
·
16

Posted 18 December 2022 - 12:09

Luat si eu jucăria, insa montata pe o terasa unde nu are vizibilitatea necesara, dar merge decent orientata spre Nord, fara căderi dese (cel puțin nu imi cade VPN-ul sau sa faca buffering pe streaming-uri) si surprinzător cu plafon gros de nori se duce 200+ Mbps in Downlink, Uplink e pe maxim undeva la 30 Mbps.
![]() ![]() ![]() ![]() L.E Daca o pun in gradina are moemnte cand se duce spre 400, dar nu tine mult, media devine 300+, depinde cati sateliti conectează in momentul testului. Edited by emanu900, 18 December 2022 - 12:21. |
Posted 18 December 2022 - 13:43

Si unul prin aplicația lor:
![]() Routerul ofera maxim mod AC pe 80 Mhz, dar e suficient pt viteze pe rezidential. Si cu mai putin de 100 Mbps Downlink iti faci treaba, pan' la urma e vb de satelit nu de conexiune FO terestra. Daca bag un CoD, ping-ul e maxim 50 ms, cel putin atat vazusi de cate ori am benoclat acest aspect. |
Posted 18 December 2022 - 16:03

Poți sa iei un adaptor pt port de rețea și de acolo pui ce vrei tu. Și viteza și mai ales latenta sunt suuuuuuuuper bune. Nici nu cred ca se gândea cineva vreodată ca vom avea sub 50 ms prin satelit. Nici macat la 100 ms nu prea cred ca se așteptau mulți
![]() |
Posted 18 December 2022 - 16:18

Corect
![]() Da, ma gandeam sa mai iau una si alta dar am vrut mai întâi sa vaz cum mere, mai ales cu oferta asta de 30 de zile moka, insa e mai mt decat evident ca e un serviciu excelent prin satelit care nu cred ca are rival la ora actuala. Pentru interesati, daca nu se știe deja, eu mi l-am primit din Germaniei in 3 zile de la confirmarea expedierii, expediere ce a avut loc undeva la 11 zile de la plasarea/achitarea comenzii. Pana la Oradea vine prin DHL, iar de acolo se livrează pron Cargus. |
Posted 22 December 2022 - 11:50

Eu inca astept sa trimita kit-ul. Comanda facuta si confirmata in 29 noiembrie. Estimated shipping e intre 23-29 decembrie.
|
Posted 25 December 2022 - 11:16

E clar că asta e soluția în zone mai izolate, nu să stai după fundul operatorilor mobili care au downtime zilnic și când suni la ei se fac că plouă. Lasă că le fură ăștia clienții.
|
Posted 25 December 2022 - 11:34

Unu' mai pe vreme înnorata:
![]() ![]() |
Posted 25 December 2022 - 11:44

Afectează semnificativ partea de upload însă chiar dacă fac bonding cu toți 4 operatori mobili și nu trec de 10 mbit/s.
|
Posted 25 December 2022 - 12:07

Depinde si de sateliții care trec prin zona, daca-s Gen 1.0 sau 1.5 (unde avem si banda Ka), nu neapărat vremea influențează vitezele.
Un GiF, pleaca tare Uplink-ul dar cade tot la 10+ ![]() Prin aplicatia lor. L.E. tot GiF Care tip trece acum pe zona conectabila posibil a antenei, un mix de 1.0 si 1.5 ![]() Deci depinde mult de tip, dar din 2023 cand vor urca Gen. 2 îmbunătățirea va fi semnificativa, pt ca deja sint probleme pe US si Canada la viteze, mai ales pe Uplink ca-s foarte multi deja abonati prin pustietățile alea |
|
Posted 26 December 2022 - 21:31

Prim firmware upgrade care-l prind:
Mesajul insa e vizibil doar prin interfața din browser, pron aplicatie nu apare. ![]() ![]() Vechi si nou: ![]() Au mai umblat si pe la meniuri, se incarca mai repede interfața prin browser acum si vad ca nu-mi mai da 'Obstructed' -> oare ignora caderile scurte? Sau au umblat la modem cand e vorba de corecții la semnal cu obstacolare... Vedem zilele astea. ![]() Upgrade-ul s-a făcut doar la antena, nu si la router, daca privim la Uptime: ![]() Edited by emanu900, 26 December 2022 - 21:30. |
Posted 21 January 2023 - 15:12

@emanu900 vad ca ai semnul de vowifi, este digimobil sau alt operator
Ma interesează dacă merge și pe vodafone Mulțumesc |
Posted 21 January 2023 - 15:13

Pe Vodafone nu merge, singurul Vowifi funcțional de la noi pe IP-uri non-RO e Digi.
|
Posted 21 January 2023 - 23:25

A venit update zilele astea atat pt antena cat si pt router dar in zile diferite dupa Uptime, vad ca se fac fara notificare, doar apar ID-urile versiunilor noi.
![]() |
Posted 28 January 2023 - 17:15

Ieri pe ninsoare, incalzirea antenei a mers șnur.
![]() ![]() ![]() De azi dimineață: ![]() ![]() ![]() |
|
Posted 29 January 2023 - 16:36

Cel mai mișto și performant serviciu de internet prin satelit. Deja la 230 lei pe luna nici nu merita sa iei în calcul netul prin satelit clasic, care e o mizerie.
O antena discreta, care nu e doar o farfurie chioara și mare cât ligheanul, ci e un întreg ansamblu de tehnologie + toate celelalte valori de performanta fac ca operatorii clasici prin satelit sa piară. |
Posted 29 January 2023 - 16:49

Avantajul de baza al Starlink e orbita joasa pe care se plimba satelitii de unde pingul decent si evident nr acestora.
Primul set Generatia 2.0 lansati pe 28.12 2022 inca se plimba pentru a atinge orbitele de lucru si cu acestia se va îmbunătăți si mai mult calitatea semnalului (tot de aici va veni si telefonia mobila din spatiu incepand cu anul acesta, sa vedem care operator de la noi va oferi acest serviciu). Cu aproape 1000 din astia treaba va arata altfel, acum aplicatia care ia datele din Norad ii identifica tot ca 1.5 insa in realitate sunt 2.0 ![]() L.E. Sa vezi ce fain e sa faci un video call prin Inmarsat sau Iridium ![]() |
Posted 29 January 2023 - 16:52

Mereu m-a fascinat tehnologia asta din mica antena. Cum se muta singura, cum își topește zăpada și gheata... Pur și simplu e gândită de un geniu.
Dacă aveai troaca de aia veche trebuia sa te chinui și sa o reglezi și sa o cureți... Ba mai și ruginește în timp. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users