Starlink by SpaceX - internet din viitor!
Last Updated: Mar 31 2023 03:20, Started by
rz
, May 31 2019 17:29
·
15

Posted 14 June 2020 - 07:56

Si tocmai ce au mai lansat inca o sarja de 58 de bucati
https://science.hotn...link-skysat.htm are cineva idee cum pot fi accesati? serviciul este gratuit? https://pressone.ro/...re-vine-din-cer Edited by techuser, 14 June 2020 - 07:55. |
Posted 15 June 2020 - 03:50

Pentru inceput iti trebuie un terminal capabil sa cominice cu satelitii. Nu apare ca o retea de WiFi.
|
Posted 15 June 2020 - 04:24

techuser, on 14 iunie 2020 - 07:56, said:
Si tocmai ce au mai lansat inca o sarja de 58 de bucati https://science.hotn...link-skysat.htm are cineva idee cum pot fi accesati? serviciul este gratuit? https://pressone.ro/...re-vine-din-cer Dpmdv in afara de nordul americii si poYe sudul americii, nu vaf sa prinda prin europa sau asia avand deja alternative mai bune... E un proiect win or loose... Concurrntul oneweb a murit inainte de a lansa un satelit... ...iar Musk are sansa de a devenit multi-trialdarul lumii Edited by khristian78, 15 June 2020 - 04:26. |
Posted 15 June 2020 - 11:02

A fost nebunie cu astia la final de aprilie, se uitau vecinii mei la sirul indian de luminite de pe cer, ginerele lor, tanar de seama cu mine si fost olimpic la fizica, le-a povestit faza si i-a adunat pe toti sa se uite.
|
Posted 15 June 2020 - 22:28

Fost olimpic la fizica a ajuns la slatina in loc sa lanseze rachete cu musk? saracu.
|
Posted 09 July 2020 - 09:24

A ramas la Slatina. E pasionat mai mult de gradinarit decat de fizica.
Elan, pardon Elon Musk, topic general: https://forum.softpe...ubiect-general/ |
Posted 21 March 2021 - 08:13

Super idee asta cu internetul din satelit. A lansat mai bine de 1200 de sateliti si in curand va atinge primul target de 1440 de sateliti. A cerut aprobare de emisie in UK, DE, FR, PT, SP, IT, GR, NZL, Australia. Au inceput deja livrarile, mai mult in USA de unde a inceput sa vina si feedback, sunt multe filmulete pe YouTube, lumea e multumita. Targetul lui Musk sunt zonele rurale de pe mapamond unde exista doar ADSL servicii fixe, date mobile cu acoperire slaba sau inexistenta, vapoare, yahturi, avioane, camioane de transport. Dreconizeaza annul viitor 100 milioane de abonati la nivel global, abonamentul costa 100 usd, iar antena 500 usd. Cu Siguranta va crea panica in piata globala de telecom cei cu infrastructura slaba vor avea de suferit. Viteza rezultata din testele de pana acum este de maxim 220 Mb download si 150 Mb upload, suficient pentru nevoile unei locuinte. Practic de deschid multe oportunitati, de poate lucra de oriunde online, din zone izolate, iti poti lua RV-ul sau camperul, chair yahtul sau Barca si sa te plimbi, imbinand calatoriile cu munca.
|
Posted 21 March 2021 - 08:16

Adevarul este ca fix asta este targetul, miliardarii cu yahturi !
|
Posted 21 March 2021 - 09:19

Un yacht începe de la prețul unor mașini - costa cam cit un RV- deci nu e vorba de miliardari.
Edited by vrajitoruldinoz, 21 March 2021 - 09:20. |
Posted 21 March 2021 - 09:54

SSpantzer said: 1616307394[/url]' post='27663681'] Adevarul este ca fix asta este targetul, miliardarii cu yahturi ! Uite ca te contrazic, Eu sunt constantean si in trecut aveam 2 masini una am vandut-o si ne-am achizitionat un velier pe care petrecem concediile la marea Egee. Este destul de spatioasa pentru o familie.Nu este noua dar este intr-o conditie buna si am platit pe da cat am fi dat pe o masina noua mai bunicica. Ma gandeam ca o antena din asta ar fi super, dar sa vedem cum evolueaza lucrurile, care este perioada contractuala , daca poti plati abonamentul doar cand ai nevoie.Este mai rentabil decat sa platesti roaming la Mobil, care nici nu prea are semnal pe mare, doar pe langa coasta si insule. Traficul este nelimitat, te poti uita la tv, viteza pare ok, Netflix pentru copii si nu numai... Edited by oddy, 21 March 2021 - 09:59. |
Posted 21 March 2021 - 09:59

Mie mi s-ar părea genial dacă starlink n-ar cere aprobare de emisie, si dacă ar oferi internet necontrolat în toate tarile. Mai ales în alea în care este controlat și care n-ar da aprobare de emisie...
|
|
Posted 21 March 2021 - 16:40

Oricum asta nu e internet pentru toata lumea, e imposibil sa asiguri bandiwth pentru miliarde de oameni chiar si cu un numar mare de sateliti. Cand va creste numarul de abonati sigur vor recurge la abonamente cu diverse limitari de viteza sau de trafic.
Mai multe pareri, informatii si teste gasiti si pe reddit, pe https://www.reddit.com/r/Starlink/ |
Posted 22 March 2021 - 08:30

oddy, on 21 martie 2021 - 09:54, said:
Uite ca te contrazic, Eu sunt constantean si in trecut aveam 2 masini una am vandut-o si ne-am achizitionat un velier pe care petrecem concediile la marea Egee. Este destul de spatioasa pentru o familie.Nu este noua dar este intr-o conditie buna si am platit pe da cat am fi dat pe o masina noua mai bunicica. Ma gandeam ca o antena din asta ar fi super, dar sa vedem cum evolueaza lucrurile, care este perioada contractuala , daca poti plati abonamentul doar cand ai nevoie.Este mai rentabil decat sa platesti roaming la Mobil, care nici nu prea are semnal pe mare, doar pe langa coasta si insule. Traficul este nelimitat, te poti uita la tv, viteza pare ok, Netflix pentru copii si nu numai... Unde o "parchezi" si cit e docul? |
Posted 23 March 2021 - 17:55

In avioane ar fi marele breaktrough, de regula avion inseamna 0 comunicatii. Si pe vapoare. TIR-urile se pot folosi si de internetul mobil terestru. In cursele aeriene de lunga durata si/sau transoceanice, Starlink ar fi mana cereasca. Sau mana Musk-easca.
|
Posted 23 March 2021 - 18:24

Avioanele au internet și telefon de minim un deceniu, dacă nu doua.
|
Posted 23 March 2021 - 18:52

Antena de utilizator Starlink actuala nu este potrivita pentru aplicatii mobile.
|
Posted 28 March 2021 - 18:32

|
Posted 29 March 2021 - 08:49

Asa era, acum e mai acceptavbil. E 8$ internetul la southwest pe tot zborul, de exemplu.
Oricum pretul e cotrolat de companie. Nu poti sa vii tu cu antena ta si sa o scoti pe geam. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users