Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

teoria conspiratiei in ceea ce priveste energia electrica

  • Please log in to reply
221 replies to this topic

#127
nico123

nico123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,380
  • Înscris: 03.02.2009
Cum sa nu fie scheme, sunt sute de scheme dar trebuie sa sti la ce sa te opresti ca unele sunt puse la misto. Tipul di Riga are cred ca 10 filmulete unde arata schemele facute de el si da si detalii cum sa le faci. Sa nu razi ca sunt atat de simple. Stai sa caut:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zbfsdamSbXw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
schema ar fi asta

Attached File  Topruslan4.jpg   471.75K   34 downloads

Stai ca nu poti sa deschizi o companie sa faci asa ceva ca nu-ti da nimeni avizele de functionare si trebuie sa mai si un patent la un sistem din asta.Ori toti o sa spuna ca este perpetum mobile si nu vezi nimic de la OSIM
Karax , nu stiu rusa.

Edited by nico123, 08 December 2019 - 21:16.


#128
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
schema aia e doar o un circuit de oscilator cu TL494 care e utilzat pentru surse in comutatie. Inteleg ca generatorul de curent din nimic sunt acele bobine "bifilare" care de fapt sunt niste bobine fara inductanta. Tehnica asta de bobinare bifilara se folosea in trecut pentru a produce rezistori etalon care sa nu aiba inductanta. E plin yt de astfel de "demonstratii". Daca era ceva real ar trebui rescrisa fizica si probabil ca le punea si elon musk pe tesla nu se mai chinuia cu panouri solare si statii de incarcare.
Ai facut tu un astfel de circuit si merge? Sau doar "aproape ca merge" ? E complet autonom si poti extrage curent din el sau de fapt il alimentezi de la priza si te sugestionezi ca ampermetrul arata ca tu consumi 1A de la priza si da 2A in niste becuri si asta e dovada ca e "supraunitar"?

#129
nico123

nico123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,380
  • Înscris: 03.02.2009
Pai am pus un filmulet , sistemul meu cu bobine cu tot este identic cu cel al celui din Riga dar nu am mai mult de 500w. Sistemul meu inca nu este autonom ca vreau sa scot mai mult si dupa aia o sa-i fac si autosustinerea. Nimeni nu o sa aprobe sa faci asa ceva pe banda rulanta sa le vinzi.
Daca incerci sa-l faci ,nu o sa-ti mearga fara sa ai formele de unda pe care le-a promovat tipul din filmul de mai sus. Este rezonanta in rezonanta chiar daca  schema este simpla.
In filmul meu ampermetrul este pus pe o sursa de 24v arata 1,5A si dupa ce pornesc bobina tesla se duce la 2,5A si rezultatul este alimentarea a doua becuri de 100w fiecare, in filmuletul pe care l-am postat mai sus. Tensiunea pe becur 190v curent continuu ca este o redresare cu diode rapide. Am toate informatiile sa fac unul de 4Kw , trebuie doar timp.
Nu, inschema sunt doua generatoare nu doar unul, mai vezi odata.

Edited by nico123, 08 December 2019 - 22:02.


#130
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,254
  • Înscris: 06.01.2007
Astea sunt perpetuum mobile de speta a 4a.
Adica merg perfect, dar doar pe youtube.
:)

#131
nico123

nico123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,380
  • Înscris: 03.02.2009
Ce vorbesti, nu-i nici un perpetum mobile. Mai vezi filmul odata sa vezi ca are o impamantare, presupun ca de acolo vine energia, din pamant. Adica oscilatoarele alea pe frecvente inalte excita pamantul si acesta da energia prin acelasi fir. Asta este doar presupunerea mea.
Acum am vazut si alte sisteme care nu au impamantare dar cei care le-au facut spun ca impamantarea poate fi simulata electronic, nu am vazut cum sau nici macar o schema.

#132
CovertTwo

CovertTwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,057
  • Înscris: 16.09.2019
Mă, tu ziseși că nu știi rusa. @Karax, care halește de astea pe pâine la micul dejun n a priceput fără traducere. Tu cum ai făcut să pricepi ? Asta una la mâna.

Apoi, cum adică presupui că vine din pământ ? Tu faci ceva despre care zici că merge, dar nu știi de ce merge și cum ?
No, dacă vine din pământ pe firul de impamantare, fă i 8 impamantari si din 500w ai ajuns la 4kw. Simplu.

#133
nico123

nico123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,380
  • Înscris: 03.02.2009
Nu, nu stiu rusa dar am fost si sunt pe forumurile americane  timp de 4 ani unde erau useri care faceau traduceri din rusa in engleza. Ba mai mult,  cei care cunosteau rusa erau si pe forumurile rusesti de unde luau informatii , scheme, chiar si desenele de cablaje. Google Chrome sa traiasca ca m-a ajutat si el.
Ori n-ai inteles ,ori faci misto de mine cu 8 impamantari. La fiecare impamantare trebuie sa ''injectezi'' frecvente inalte si sa primesti inapoi energie deci ai nevoie de 8 sisteme la 8 impamintari.
Impamantarile nu sunt oricum sunt cu fir de 10 foarte gros si au lungimea de lambda pe 3  din lungimea de unda a semnalului ''injectat'' in pamant.
Priveste schema de mai jos si vezi ce este pe impamantare, este un inel de ferita bobinat si cu un led care atunci cand frecventele sunt in regula se aprinde.

Attached File  schema blok.jpg   176.06K   17 downloads

Edited by nico123, 09 December 2019 - 08:56.


#134
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
problema acestor circuite e ca doar aproape ca merg. Dupa tuning reusesc sa le aduca la randamente peste 90% ceea ce nu e foarte dificil, multe surse vandute ca si kit sau boarduri au randamente de 93% si peste. Ulterior masoara consumul cu un multimetru de amatori si puterea generata o masoara cu niste becuri ca doar nu pot sa masoare puterea in radiofrecventa cu multimetrul si ajung la concluzia ca trage 100W sa zicem din alimentare si la iesire sunt 2 becuri de 100 aprinse si pretind ca sunt 200w. De fapt sunt 90-95 pentru ca e foarte greu sa apreciezi puterea cu niste becuri. Singura dovada clara ca merge ar fi sa se autoalimenteze si sa mai si furnizeze putere pentru altceva, ex un bec. Toti spun ca masuratorile lor arata ca e supraunitar dar ca asteapta nus ce tuninguri sa il autoalimenteze ca bobina e facuta cu sarma albastra si trebuia cu sarma verde.
Cat despre deschiderea unei companii nu ai nevoie de nici un aviz care sa nu poata fi obtinut si nici de patent. E vorba doar de avize de mediu si chestii in genul. Atata vreme cat uzina ta nu emite gaze, substante toxice, radiatii electromangnetice sau ionizante, nu trebuie sa omori animale pe cale de disparitie etc nu are nimeni treaba cu tine. Nu trebuie sa ai patent. Patentul e doar de protectie sa nu copieze altii dar din moment ce e free pe internet nici nu prea poti obtine patent. Ceva publicat pe internet nu mai poate fi patentat.
Chiar si calculul tau arata ca nu merge, tu zici ca trage 2.5A la 24V ceea ce inseamna 60W, becul zici tu ca are 192v pe el ceea ce corespunde unei puteri de 64w. Eu zic ca ai mici erori la masurare si de fapt nu ai cu 4w mai mult pe iesire. Daca era asa "supraunitar" aveai o diferenta clara care sa nu fie in marja de eroare a masurarilor.

Edited by chilly willy, 09 December 2019 - 10:04.


#135
nico123

nico123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,380
  • Înscris: 03.02.2009
Este am asa cum spui tu ?''este o diferenta clara'' pentru  ca sunt doua becuri fiecare de 100w pe load, adica sunt 200w, am spus de mai multe ori ca sunt doua sau vezi filmuletul  ca este postat deja.
Daca te uiti la film, imediat dupa becuri este un condensator din cel pentru motoare de 15uF la 450v, trebuia sa fie unul la 600v dar n-am gasit, dupa condensator este puntea redresoare cu 4 diode STTH12R06 puse pe radiator.
Ti-am spus ca am copiat identic montajul tipului din Riga, el ne-a lasat pe toti si ne-a dat si indicatii.
Am copiat pana si formele de unda care trebuie sa fie aceleasi ca ale lui. Uite:

Attached File  DSC_0001_053.wmv   4.14MB   14 downloads

Asa cum am primit eu si altii pe de geaba informatiile , le dau si la altii, cu placere.

Edited by nico123, 09 December 2019 - 11:37.


#136
CovertTwo

CovertTwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,057
  • Înscris: 16.09.2019
Mă, fă tu drăcia aia cu autosustinere, fără baterii, surse si alte minuni si apoi mai vedem.
Așa, la 800w, e suficient, principiul contează, nu trebuie să concurezi cu Cernavodă sau Porțile de fier.

#137
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
faptul ca pui 2 becuri de 100w nu inseamna ca o sa consume 200w. In plus la frecvente ridicate erorile de masurare sunt semnificative. Pana nu se automentine restul sunt povesti. Fa-l sa se autoalimenteze si sa mai alimenteze ceva pe langa, orice. Daca merge atunci poti veni cu pretentii ca e real fenomenul, pana atunci sunt erori de masurare.
Nu stiu ce vei sa vad in filmul ala, vad o sursa care arata 23.4V si 2.89A. Nu vad nici un bec si nici o masurare in rest si e un montaj rasfirat pe masa.

Edited by chilly willy, 09 December 2019 - 13:05.


#138
nico123

nico123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,380
  • Înscris: 03.02.2009
Da, ai dreptate ca sunt erori de masurare dar cand vezi ca de la 40w alimentare ajungi pe load la 130w parca nu-ti vine sa lasi totul balta. gresala mea a fost ca trebuia sa pun becuri pe load pana scadea putin tensiunea sub 192V sa vad ''realul'', asa aveam 192v si cu becuri si fara becurile alea doua de 100w fiecare.
Am trecut pe halogene ca becuri cu filament nu se mai gasesc.

#139
CovertTwo

CovertTwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,057
  • Înscris: 16.09.2019
Sa mi dai adresa sa ți trimit o cutie de becuri cu filament. De 60, de 100, de cat vrei tu. Sunt pe toate drumurile.

#140
nico123

nico123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,380
  • Înscris: 03.02.2009

View Postchilly willy, on 09 decembrie 2019 - 12:56, said:

faptul ca pui 2 becuri de 100w nu inseamna ca o sa consume 200w. In plus la frecvente ridicate erorile de masurare sunt semnificative. Pana nu se automentine restul sunt povesti. Fa-l sa se autoalimenteze si sa mai alimenteze ceva pe langa, orice. Daca merge atunci poti veni cu pretentii ca e real fenomenul, pana atunci sunt erori de masurare.
Nu stiu ce vei sa vad in filmul ala, vad o sursa care arata 23.4V si 2.89A. Nu vad nici un bec si nici o masurare in rest si e un montaj rasfirat pe masa.

Acum am vazut, ca erorile de citire sa fie cat mai mici am mers doar pe curent continuu la citire. Sursa da curent continuu 24V, stai ca am inseriata o dioda de protectie pe care cade 0,6v deci  pe sistem sunt doar 23,4V la 2,5A .Pe iesire este totul redresat si filtrat , pe becuri curent continuu, 192v.

Edited by nico123, 09 December 2019 - 14:24.


#141
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017

View Postchilly willy, on 08 decembrie 2019 - 20:47, said:

nu sunt, daca erau le aplica deja cineva pana acum, nu sunt niste idei originale, s-au gandit si altii sa puna captatoare piezoelectrice sub scari, sub dalele de pe strazi, panouri solare sub sosele etc. Nu a mers nimic, consumi mai multa energie decat produci. E unu Thunderf00t pe yt care e fizician la CERN si le da in gura la astia cand ii gaseste. Tot felul de escroci, vin cu smecherii de astea pe indiegogo sau alte saituri pentru finantat startupuri si cer bani si dupa ce le cheltuie banii fraierilor afla si aia ca nu merge si nici nu avea cum sa mearga.
In clipurile astea iti arata unii niste osciloscoape si aia e dovada ca merge. Nu ar pune unul o schema. Nu stiu de ce mai pierd timpul sa faca filmuletele. Daca au ceva ce merge sa-si deschida o companie energetica si sa produca curent. Nu e asa greu, e ca si cum ai pune panouri solare, companiile care distribuie curentul electric ti-l cumpara daca se incadreaza in parametri (tensiune, frecventa).

vrei sa spui ca timpul de recuperare al banilor e lung. insa venitul din ele e constant si sigur

ma intreb la scara univesului daca n-ar fi marea expansiune a universului , poate ar exista perpetuum mobile, in sensul ca energia e creata in univers daca  te uiti bine , cu ajutorul gravitatiei.

#142
nico123

nico123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,380
  • Înscris: 03.02.2009
Nu, energia depinde de spatiu asta spune Einstain cu faimoasa lui ecuatie daca inlocuiesti C2 cu distanta supra timp.

#143
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
nici nu sunt bani, instalatiile tale care ar putea sa mearga intr-un film cu inspector gadget sau dexter's lab produc mai putina energie decat se investeste in ele ca sa fie produse, nu mai vorbim de bani. Se fac cercetari in scopul recuperarii de energie din mediu in vederea alimentarii unor divaisuri care consuma putin si sunt in locuri greu accesibile si te costa foarte mult sa schimbi o baterie, de ex senzori care sunt pe conducte sau pe stalpi etc, you get it. Cea mai buna recuperare de energie e sa nu o risipesti din start, sa proiectezi instalatiile astfel ca sa aiba pierderi minime si cand e posibil sa se recupereze caldura reziduala sub forma de preincalzirea aerului pentru ardere sau preparare de apa menajera etc.

na, daca tu zici ca intra 40 si ies 130w da-i drumul, fa-i autoalimentare , e nimica toata cu asa multa energie disponibila, de peste 4x cat intra, ce e asa greu? Iti poti permite sa pierzi 90W si inca ar trebui sa mearga, de ce o mai aburesti cu masurarile alea care pot sa-ti garantez ca sunt eronate. O sursa in comutatie de 40w nu e nici 50 lei daca imi aduc aminte corect. Una de 5A la 24V e sub 100 lei si o poti conecta direct in locul becurilor..

Edited by chilly willy, 09 December 2019 - 15:43.


#144
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
orice pe lumea asta nu isi scoate banii din prima. si petrolul la prima exploatare a fost scump. dupa care costurile se reduc.

depinde in cat timp se recupereaza banii. pai sa luam petrol. se extrage, se deplaseaza, se rafineaza etc etc ..o groaza de etape care consuma energie.   de fapt ce face rentabil petrolul este adaosul comercial. prin el isi scoate patronul banii

Edited by karax, 09 December 2019 - 15:45.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate